#121 13.12.2006 13:52

:center::huig::center:
Holtiton Mies joka Imppaa ja Grillaa
From: melkein noin 1000 keikkaa
Registered: 12.06.2005
Posts: 41,038

Re: Nitemare be4 zmas

Lauantai

Onneksi olin käynyt edellisiltana ruokakaupassa - nukuin puoli kahteen, vetäisin suihkun jälkeen paahtoleipää hummuksella ja tomaateilla, sekä paahtoleipää linssipapujutulla ja tomaateilla, hyvää oli. Sit kämppikset kertoivatkin että Melvinssille on laitettu päivälle uus keikka koska kaikki eivät edellisenä iltana päässeet sisään, huhuu!

Melvins - Tänne siis aamiaiselta, hyvin ne taas vetivät ja jopa vielä paremmin. Buzzon hiukset hötkyivät riffien tahdissa, vetivät THE BITin! Lavalle tuli joulupukki ja gorilla, Dale laulo samalla mikki hiiri-biisiä. Vähän väsytti kun olin just herännyt, mutta vielä parempi oli kuin edellisenä iltana.

New Blockaders / Haters - Hyvää vittumaista synkkää noisea anonyymeiltä jannuilta. Samalla oltiin mukana taustajoukkoina kun kaveri teki puolen minuutin kamerapätkissä videodokkaria kolikkopeleistä, plplpl.

Hair Police - Ei oikeen lähtenyt aluksi, sellasta sekavaa noiseilua, mut lopun junttausbiisi oli hyvää pyristyspuristusta. Kylmää rytmiä ja römpötystä, uuh!

Mats Gustafsson + EYE - Eye oli taas niitten kiihtyvyysanturipallojen kanssa heilumassa <3 ja Mats tuuttaili. Ei kuitenkaan oikeen jaksanut nyt innostaa...ja piti sunkkareihin lähtee pian.

Sun City Girls - Nyt viimestään edellisyön unet alkoivat vaikuttaa. Ei väsyttänyt enää ollenkaan! Ja sunkkarit olivat ihan helvetin hyviä. Odotin jotain sekavampaa ja vähemmän ekspressiivistä, mut täähän olikin kuin ihan progea jossa ne muniinpuhaltelut ois tiivistetty rypistyksiksi. Yks biisi kuulosti ihan suomalaiselta tangolta ja lopussa vedettiin standup-komiikalla läskiksi vittuillen bändien nimille. "16 bitch pile up - waht teh fuck - if ya see some more bitches, just keep on piling them up".

Corsano / Flaherty / C Spencer Yeh - Corsano ja Flaherty eivät varmaan yhdessä osaa muuta tehdäkään kuin pistää kupit nurin ja houkesit sekaisin. Mahtavaa tuuttausta, ja hyvin toimi Yehin viulut ja huudot. Niin mahtavaa ääntä ja niin fantsusti järjestyneenä että tekis mieli itkee nauraa ja puhua (huutaa!) kielillä yht'aikaisesti

Mitähän cittua sitten tapahtu? Ostin sellasen hienon käsin skreenprintatun julisteen jossain välissä mutta taisin jo ennen tätä taukoa viedä sen takaisin kämpille...kai jumitin juomassa jossain kavereitten kanssa...jossain vaiheessa käytiin pubissa...krååh...joo käytiin bilettään xD Oli sellanen ladoksi maskeerattu baari jossa oli etelävaltioiden lippuja seinillä ja edellisiltana koko tanssilattia ja esiintymislava oli täynnä eksistentiaalinuoria tanssimassa kädet ilmassa My Bloody Valentinea...nyt tais tulla jotn hyvii piisei kans ja sit emmätiä. Parille keikalle meinattiin mennä mut jonot oli liikaa...sit lupailtiin lisäkeikkoja, joista Gang Of Fouriin sitten myöhemmin löysikin.

Magik Markers - Alun missasin kun meinattiin mennä Comets on Fireen, mutta jono oli liikaa ja samalla tämä unohtui. Sinne löydettyämme menin ostamaan heliponille ja itselleni sidukkaa *hih* mutta annettuani 20 puntaa sain takaisin kympistä. Tää meinas sitä että jotain 10-15 minuuttia meni kun manageri kävi hakemaan kassan takahuoneeseen ja epäilys omasta setelitatsistani rupesi piinaamaan. Toki olin oikeassa ja sain kympin takaisin, mutta heliponi oli kadonnut. Löysin toki muut ja ehtisin markersseja vähän diggailemaan. Oli pirun hyvää sekoilunoiserokkia, tai jotain. Känshi oli jo yltynyt. Tän jälkeen tanssittiin jotain paskaa ja otettiin kuvia ja heilutettiin tuoleja varmuudenvuoksi päittemme yllä ettei sekoilun määrä vaan jää huomaamatta. Sit meidät heivattiin houkesiin. Siis kaikki kun toi baari meni kiinni.

Gang Of Four - Taas nää oli hyvii. En muista soittivatko viimeksi To Hell With Povertyä mut nyt soittivat. Soundit taas vähän vituillaan kun eivät halua laulaa omiin mikkeihinsä ja soundimiehellä varmaan ottaa siksi vähän vaikeasti. Oli tosiaan ylimääräinen keikka aiemman ollessa ylitäynnä joten tällä kertaa ei hajotettu mikroaaltouunia.

Jatkoille siis menoks. Voskaa ja rokkia ja telkkarii ja jotain belgialaisia jotka tuli kysyyn et tiietäänkö pharaoh overlord ja kännissä selitin kuinka the Ex on pirun hyvä belgialainen bändi. No ei ne suuttunu kun lähdettyään tulivat vielä takaisin tuomaan siksarin Duvelia. Aamulla oli krapula.


Ei mitään muttia, kaikki boikottiin saatana!!

Security Fee:n hinnalla sisään!

Offline

#122 14.12.2006 05:39

Häkkis Atte
Member
Registered: 14.12.2006
Posts: 36
Website

Re: Nitemare be4 zmas

Postasin tän jo pifille, mutta ehkäpä täällä on enemmän ihmisiä joita tää kiinnostaa.  Terkkuja vaan kaikille atp:n  suomiurpoille. Oli eri nastaa ja vähän kliffaakin!

All Tomorrows Parties – Nightmare Before Christmas 2006 Curated by Thurston Moore

Päätin suosiolla kirjoittaa tämän reportaasin ns. online, koska Toinen Vaihtoehto on siinä tilassa missä on ja oma zine on vasta niin idea-asteella, että piiruakaan ei ole tehty sen eteen.

Taustaa:

All Tomorrows Parties – Nightmare Before Christmas oli siis ATP-lafkan järjestämät festivaalit  Mineheadissa Englanssa joiden tämän kertaisena isäntä toimi Sonic Youthin kitaristilaulaja Thurston Moore. Kaikki bändit olivat siis Thurstonin itsensä valitsemia ja lisäksi hotellissa toimi pari televisiokanavaa joiden tarjonnasta mies oli myös vastuussa. Itse päädyin festareille lähinnä siitä syystä, että The Stoogesin Suomen keikka oli jäänyt katsomatta ja pariskunta Karisa Giattioga ja Jukka Palmu tarvitsivat hotellihuoneensa täyteen. Kun, Negative Approach ilmestyi festarin bändikattaukseen saatiin myös J-uho Timberlake huonekaveriksi. Järjestelyt olivat mainiot siitä syystä, että noin 170 euron lippuihin tosiaan sisältyi hotellihuone.

Ryhmärämämme lähti matkaan Ryanairin koneella Tampereelta torstaina 7.12. Lento sujui vaivatta ja edessä oli hyvin valvottu yö Stanstedin lentokentällä. Muut yrittivät tosin huonoin tuloksin nukkua, kun itse päädyin piirtelemään teekuppeja lentokentän kahvilaan. Joskus aamusta sain tosin Timberlaken hereille ja pelasimme pari erää ilmakiekkoa. Yö meni asemalla melko jouhevaan ja edessä oli puolentoista tunnin linja-automatka Victorian bussiasemalle. Perille päästyämme selvisi, että bussi jolla olimme menossa Tauntoniin oli täynnä joten jouduimme odottamaan seuraavaa bussia muutaman tunnin. Välissä kartoitimme muita matkustusmahdollisuuksia ja selvisi, että juna olisi maksanut jotain 100 puntaa per naama. Yksityistetty joukkoliikenne sai meiltä matkan aikana runsaasti kehuja. Samanlaiset systeemit Suomeen kiitos. Kukaan ei tiedä jatkoyhteyksistä ja hinnat liikkuvat ihan miten sattuu. Pääsimme viimein Mineheadiin Bristolin ja Tauntonin kautta ja bussimatkat olivat yhteensä vieneet aikaamme kahdeksan tuntia. Pääsimme kuitenkin kohtuu ajoissa perille ja missasimme ainoastaan Palmun Jukan suosikin Nurse With Woundin.

APT:

Perjantai:

ATP pidettiin todella absurdissa valtavassa lomakeskuksessa jossa oli jonkinlainen ihmeellinen sirkusteema. Paikka näytti äärimmäisen pelottavalta illalla ja mieleen tuli lukuiset kauhuelokuvat joissa juostaan pitkin hylättyä huvipuistoa. Järjestelyt oli hoidettu varsin mallikkaasti ja saimme melko nopeasti avainkortit hotelliimme. Huoneen löytäminen olikin sitten oma prosessinsa. Olimme kaikki väsyneitä edellisen yön vuoksi ja Timberlake suosiollisella opastuksella harhailimme loputtomalta tuntuvia talojonojen varjoissa kunnes löysimme huoneemme yrityksen ja erehdyksen kautta. Huone oli mukava, mutta englantilainen versio suihkusta tuntui rubikinkuutiolta. Seikkailupelejä pelanneena sain kuitenkin puzzlen ratkaistua n. 15 min taistelun jälkeen ja vettä alkoi tulla hiljaa, mutta varmasti. Televisiossa pyöri ällistyttävä Garbage Pail Kids Movie jonka jälkeen lähdimme bändejä katsomaan.

FLIPPER 7.00pm – 7.45pm (päälava)

Flipper soitti päälavalla joka oli sellainen ehkä Tavastiaa vähän suurempi yökerho. Bassossa oli Nirvasta tuttu Chris Novoselic joka oli keski-ikäistynyt ulkoisesti ihmeen paljon esim. Dave Crohliin nähden. Flipper soitti hapuilevan tylysti ja vaikea sanoa oliko hapuilu alkuperäiselle meiningille uskollista soittoa vai vain harjoituksen puutetta, kun en ollut bändin musiikkia juuri kuullut ennen. Tylyltä joka tapauksessa kuulosti ja tulihan sieltä viimeisenä biisinä se Sex Bombkin. Ensimmäiset  tuopit saatiin huulille ja homma alkoi näyttää voiton merkkejä.

Tässä vaiheessa oli pakko käydä syömässä fish and shipsejä, koska nälkä oli hirmuinen ja annokset näyttivät valtavilta. Ideana oli lähteä katsomaan Melvinsiä päälavalle, mutta syödessämme lavan eteen oli muodostunut jono joka johti ulos asti. Vähän aikaa jonotettuamme päädyimme lähtemään redslavalle katsomaan Deerhoofia.

DEAD MACHINES 8.45pm – 9.30pm (reds)

Ennen Deefhoofia mökäsi Dead Machines. Korkeita taajuuksia saatiin mikserin master äänen ylikierrolla ja tulos oli perkeleen tylsä vaikka mukana olikin Wolf Eyes tyyppi. Ei sytyttänyt joten eipä siitä sen enempää.

DEERHOOF 9.45pm – 11.00pm (reds)

Deerhoof on käsittääkseni päässyt isossa maailmassa jonkinlaisten indien pelastajien joukkoon vai johtuisiko kyseinen käsitys vain siitä, että ATP lafka hypettää julkaisemaansa levyä tiedä häntä. Deerhoof on trio joka koostuu noin 150 cm pitkästä japanilaisesta basistitytöstä ja parista amerikkalaisesta herrasta. Itseasiassa bändi on ollut olemassa jo vuodesta 1994, mutta jäänyt itseltäni täysin pimentoon. Ei muuten mikään yllättävä juttu sillä suomalainen musiikkimedia ole tuntunut vuosiin kiinnostuneen oikeasti mielenkiintoisista ulkomaisista ilmiöistä. Jonkinlaista noiserockkia sieltä ilmoille pamahti. Olin hiukan antanut itselleni ennakkomaistiaisia Deerhoofista kuuntelemalla heidän levyään ja oli pieni pettymys, että bändin veikeät elektroniset sävyt levyllä oli jätetty livenä kokonaan pois. Bändi kyllä riehui ja soitti kuin viimeistä päivää, mutta tuntui, että jotain jäi puuttumaan. The Stooges soitti yläkerrassa ensimmäistä settiään ja katto näytti siltä, että se voisi romahtaa minä hetkenä hyvänsä.

BARDO POND 11.30pm – 12.45am (reds)

Bardo Pond oli musiikkia meikäläisen makuun. Olen pitkän aikaa metsästänyt bändiä joka tekisi In The Woodsin loppu ajan tuotantoa tyylikkäämmin kuin In The Woods itse pystyi. Bardo Pond oli sellaista. Äärimmäisen kaunista ja raskasta musiikkia folk ja doom hengessä. Ajoittain tuli naisvokalistilla korvattu My Dying Bride mieleen. Maistui ja kosketti.

PRURIENT 1.15am – 2am (reds)

Prurientista olin nähnyt pätkän kulttuuriuutisten Avanto insertissä ja kun Palmun Jukka vielä kehui Avannon keikkaa niin pakkohan tuo oli nähdä vaikka kyseinen artisti menikin päällekkäin Dead C:n kanssa. J-uhoa piti vähän taivutella, mutta kyllähän Timberlake sitten tajusi oman etunsa ja lähti suosiolla katomaan vokaalinoisea. Prurient oli mies nahkahanskoissa. Yleensä näkemäni noiseartistit ovat olleet kuolettavan tylsää macin hiplailua, mutta tämä oli täysin toista maata. Äärimmäisen aggressiivista totalnoisea yhdistettynä äärimmäisen aggressiiiviseen lavaesiintymiseen oli vaikuttava kokemus varsinkin, kun yleisö oli messissä ja sitä oli paljon. Emme nähneet tosin keikasta kuin 15 min, mutta kuulemma se ei olisi sen jälkeen kauaa kestänytkään.

DEAD C - 1.15am – 2.15am (päälava)

Prurientin jälkeen ei Dead C oikein lähtenyt. Itseasiassa väsyttikin jo siinä määrin, että keskittymiskyky ei ollut paras mahdollinen. Ei se nyt huonolta kuulostanut, mutta ei innostanutkaan. Artisti nimeltä Nukkumatti alkoi kuulostaa äärimmäisen houkuttelevalta siinä vaiheessa.

Lauantai:

Aamu alkoi Jukka Palmun iloisella ilmoituksella, että Melvins soittaisi kahden aikaan uuden keikan. Sitäpä siis piti lähteä katsomaan. Ensin tosin kävimme katsastamassa paikallisen kylän joka osoittautui melkoiseksi turistirysäksi.

MELVINS – 2.15am – (päälava)

Melvinsiä odottelin jostain syystä melkoisesti. Yllätys oli iloinen, kun ilmoille vyöryi helvetin raskas saundi ja tukevalta tuntunut lavaesiintyminen. Muutama ensimmäinen biisi meni pienemmällä kokoonpanolla, mutta jossain vaiheessa lavalle saatiin toinen rumpali ja kukapa muu kuin King Buzzo  itse tietenkin. Kaksi rumpalia soittivat tismalleen samoja komppeja filleineen ja se oli jotenkin tylsä idea. Saundit kyllä jyräsivät enemmän, mutta muuten rumpaloinnin funktio jäi vähän epäselväksi. Muutenkin keikka tylsistyi loppua kohden ensivaikutelman jälkeen. Lähdimme tsekkaamaan redsille Mats Gustaffsonia ja Eyetä.

MATS GUSTAFFSON + EYE - 6.15pm – 7.00pm (reds)

No meteliähän sieltä tuli kuten arvata saattoi. Mats puhkipilliinsä ja rutisutteli välillä jotain laitetta. Eye riehui jotkut kummalliset valohanskojen kanssa ja väänsi välistä nappuloita jostain mikserin tapaisesta. Meteli oli suunnaton, mutta jotenkin etäiseksi jäi tämän duon meininki. Hyvältähän se kuulosti, mutta en voi sanoa, että siitä olisin sen enempää irti saannut.

SUN CITY GIRLS 6.45pm – 7.45pm (päälava)

Sun City Girls on kumma bändi. Mitään yhtenäistä linjaa ei ole vaan genrerajoja ylitellään keinoja kaihtamatta ja lihaa säästämättä. Tuli freetä, surfrockkia ja standup komiikkaa. Bändit ja Wire lehti sai kuulla kunniansa. ”If you want something really experimental buy yourself a fucking exploting Santa!” Kyllähän se viihdytti. Täytyy myöntää.

Tässä vaiheessa taisivat Karisa ja Jukka karata katsomaan ennakkosuosikkejaan, kun me jumituimme Timberlaken kanssa päälavalle. Pelkäsin, että olisi jäänyt Dinosaur Jr näkemättä ja niinpä missasin alakerran jatsit joita olin myös tullut katsomaan.

GANG OF FOUR 8.15pm – 9.15pm (päälava)

Enpä ole Gang of Fouriakaan ihan hirveesti kuunnellut, mutta väliäkö tuolla kun homma toimi siitä huolimatta. Bändi oli tiukassa vedossa ja kuulosti luultavasti siltä miltä pitikin. Kummallisia mielleyhtymiä tuli Joy Divisionista Depeche Modeen mikä ei välttämättä ollut huono juttu. Toimiva keikka. Pitää ottaa tuotanto jossain vaiheessa tarkkailun alle.

DINOSAUR JR - 9.45pm – 11.00~pm (päälava)

Tätä oli odotettu. Vaikka J Mascisin laulut jättivät bändiin tutustumisen itselläni melko myöhään on miehen kitarariffit ja soolot tehneet aina vaikutuksen. Kolme kitaranuppia ja kuusi kaappia tulivat tarpeeseen, kun Dinosaur soitti. Saundit täydelliset, biisivalinnat täydelliset ja bändi aivan uskomattomassa vireessä. Paha tätä on enempää hehkuttaa. Sanat loppuu, mutta hittikimara jatkui eli seuraavaksi oli Sonic Youth.

Tässä välissä tyhjennettiin sali sillä sekä The Stoogesin, että Sonic Youthin keikat oli jaettu niin, että puolet yleisöstä oli keikalla ensimmäsen setin aikana ja puolet toisen.

SONIC YOUTH (SHOW 2) 11.30pm – 1am (päälava)

J-uho keksi, että miksauskopin päälle pääsi istumaan ja niinpä meillä oli näköesteettömät aitiopaikat katsoa yhtä maailman parhaista bändeistä. Sonic Youth ei jättänyt mitään puolitiehen. Keikka oli täyttä hittiputkea ja bändi tuntui soittavan kotiyleisölleen. Hittejä tuli Teenage Riotista lähtien ja bändi silmin nähden näytti nauttivan biisien soittamisesta. Ihan helvetin kova keikka!

Illalla menojalkaa vähän vielä vispasi ja Timberlaken kanssa päätimme ottaa jalkojemme alle paikan yökerhot. Kävimme ensin redsissä jossa soi vanhan koulun Detroit tekno. Teknoilu ei kuitenkaan kovan rokin jälkeen oikein maistunut ja päädyimme toiseen alueen jatkopaikoista. Luvassa piti olla jotain punkin suuntaista, mutta jotain itselle tuntemattomia new wave suuruuksia sieltä tuli. Tai tuli ja tuli. Pelikunto alkoi tässä vaiheessa olla sitä luokkaa, että pelit oli pelattu ja tuli aika kääntyä takaisin hotelliin.

Sunnuntai:

Surrealismilla ei ollut rajaa aamun tunteina. Televisiosta tuli ensin Dischargen Lepakon keikan vhs-taltionti jonka jälkeen Dead Boys live jonka jälkeen Negative Approach dvd. Mikäs siinä oli krapulaista päätä parannellessa moisen hittikimaran soidessa taustalla. J-uho jätettiin NA dvd:nsä pariin ja me lähdimme Karisa Giattiogan ja Jukka Palmun kanssa kylille syömään.

WOLF EYES - 6.45pm – 7.45pm (päälava)

Illan ensimmäinen esiintyjä jonka näimme oli Wolf Eyes. Ikinä ennen en ole nähnyt noisekeikalla niin paljon porukkaa. Snakebiteä tilatessani naismyyjä nauroi hysteerisesti, kun katsoi lavaa. Tilanne kieltämättä oli melko absurdi. Tuhatpäinen yleisö joukko silmin nähden nautti lavalta kuuluvasta metelivyörystä. Keikka oli perkeleen tiukka. Välillä meteli sai ambientimpia muotoja, välillä taas huudatettiin yleisöä ja välillä mentiin vaan hanat kaakossa. Keikka oli monipuolinen ja yllättävän rock kaikin puolin. Wolf Eyesin tyypit vetivät lavalla paksulla jenkkilällä eikä man sanaa kaihdettu.

NEGATIVE APPROACH - 8.15pm – 9.15pm (päälava)

Seuraavaksi olikin keikka jota eräs joukossamme ollut hardcore skidi oli odottanut kuin kuuta nousevaa. J-uho pakkasi kamansa minulle ja säntäsi eturiviin. NA:n keikalla oli tilaa liikkua ja väki oli Wolf Eyesin jälkeen mennyt kuka mihinkin. Totaalista hittiparaatiahan se oli alusta loppuun. Soittivat tuotantonsa läpi joten ei ihme, että kaikki saivat mitä halusivat. Saundi oli totta kai modernimpi kuin 80-luvun kultavuosien ja se ehkä hiukan hämäsi, mutta loistokkaan keikan NA soitti. Itselläni oli kuitenkin tilanne se, että halusin päästä katsomaan Stoogesia niin, että näkisin koko keikan joten päädyin Stoogesin jonoon katsottuani NA:ta noin kaksi kolmas osaa. Systeemi oli sama kuin ennen Sonic Youthia eli sali tyhjennettiin ja sitten sai jonottaa taas sisään samaan paikkaan.

IGGY & THE STOOGES (SHOW 2)- 10pm – 11.15pm (päälava)

Tätä oli odotettu. Ärsytti aivan suunnattomasti, että jäi se Stoogesin Tampereen keikka katsomatta, mutta tämä onneksi paransi haavat kuin lähihoitaja ikään. Kipusimme tutulle aitiopaikalle odottamaan keikan alkua. Stooges oli selvästi festareiden pääesiintyjä. Musiikki tuli niin kovaa, että pää meinasi haljeta ja valot oli suunnattu yleisöön niin, että meininki välittyi myös kauemmas. On se Iggy aika äijä. Mies vetelee 70-luvulla piriä ja makrobioottista ruokavaliota, pyörii lasinsiruissa ja elää kuin huomista ei olisikaan. Vuonna 2006 sama mies hyppii yleisöön, riehuu kuin mielipuoli, laulaa jumalaisesti ja näyttää siltä kuin olisi karannut Tarzan leffasta. Raw Powerilta ei tullut biisejä, mutta muuten tulivatkin kaikki muut hitit. Bändiltähän tulee myös uusi levy jolta kuultiin kappale jonka hilpeyttä herättäneet laulut menivät sanoilla: ”My idea of fun is killing everyone”. Bändi ei hävinnyt tippaakaan 70-luvun Stoogesille eikä hommassa ollut minkäänlaista uudelleen lämmittelyn tunnetta. Jossain vaiheessa yleisöä nousi pilvin pimein lavalle ja tunnelma koko tilassa jotenkin äärettömän mukaansa tempaava ja lämmin. Ajattelin, että tässäpä hyvä lopetus festareille, mutta päätimme lähteä vielä katsomaan Be Your Own Petin, koska MC5 ei sen Ilosaarikeikan jälkeen ansainnut tulla uudelleen tsekatuksi.

BE YOUR OWN PET 12 am – 1am (reds)

Jotain Stooges henkistä rock musiikkia tyttölauluilla oli luvassa, mutta muuten odotukset eivät olleet järin suuret. Olin kuunnellut bändin viimeisintä levyä hiukan ennakkoon ja se kuulosti minusta ihan mukavalta, mutta ei juuri sen enempää säväyttänyt. Redsissä oli kuitenkin kihelmöivä tunnelma ja bändin jäsenet ennen keikkaa näyttivät hermostuneilta. Kun, keikka alkoi ei kysyttävää jäänyt. Järjetön energia puski lavalta ja show oli niin vauhdikas ettei perässä meinannut pysyä. Jotenkin olin olettanut ettei sitä Stoogesin livemeininkiä voinut enää mitenkään ylittää, mutta sellainen maku jäi, että Be Your Own Pet saattoi jopa pestä esikuvansa. Biisitkin toimivat aivan älyttömän paljon tehokkaammin kuin levyllä ja tempoa oli lisätty varmasti tuplasti. Lisäksi laulajan karisma oli kiistaton ja tyttö ei todellakaan säästellyt esiintyjänlahjojaan. Keikan loppukin oli niin kuvaan sopiva kuin olla ja voi. Taustalla lusmuillut Thurston Moore hakkaa lattialla kitaraa, bändin kitaristia kuljetetaan yleisön yläpuolella, rumpali tulee hakkaamaan virveliä rumpusetin takaa yleisön eteen jne. Homma lähti jotenkin spontaanisti täysin käsistä ja jätti koko festareille ansaitsemansa lopetuksen.

Jälkipyykki:

Luvassa oli tehokkaat kolmen tunnin yöunet ja lähtö aamulla ensin Tauntoniin jonka kautta Lontooseen. Tauntonin asemalla olikin tuttuja vastassa, kun huomasin, että edessäni kahvia jonottanut herrasmies oli Thurston Moore. Itseasiassa koko Sonic Youth venaili junaa vieressämme. Mitään eivät kehdanneet jäyhät suomalaiset sanoa sillä koko jenkkipoppoo näytti todella väsyneiltä. Tietenkin myös meidän väki oli unen puutteen runtelema. Baddingtonin asemalla indiejumalat näyttivät olevan yhtä pihalla kuin mekin ja kun menin käymään vessassa seurueemme ohi oli kävellyt Thom Yorke.

Matka Suomeen sujui melko kivutta vaikka Tampereelta jouduinkin ottamaan taksin kotiin. Reissusta jäi päälimmäisenä tunne, että kyseessä oli paras festarimatka jolla olen ollut. Koko festarin lineup oli likipitäen täydellinen ja homman sai maistumaan se, että järjestelyt tuntuivat harvinaisen reiluilta. Surulliselta vain tuntuu, että Suomen kokoisessa maassa kyseisen kokoluokan tapahtumia ilman artistikompromisseja on likipitäen mahdoton järjestää. Avanto nyt tietenkin on osoittanut ennakkoluulottomuuttaan artistivalinnoillaan, mutta senkään taso ei ole mitään verrattuna ATP:hen. Haluan enemmän tapahtumia joissa taso on ehdottoman kova ja musiikkia laidasta laitaan aina freejazzista, folkkiin, noiseen ja hardcorepunkkiin. Tämä on tietenkin Suomen kokoisessa maassa kohtuuton toive, mutta pienemmässä skaalassa homma voisi paremmassa maailmassa toimiakin. Kaiken maailman hardocore, noise ja indiehörhöt, kun kuitenkin näyttävän pyörivän melkoisesti samoilla keikoilla.

Offline

#123 14.12.2006 10:50

psykokarkki
uses and endorses MUOVIKASSI and COMMUNISM ☭
From: #Mitään UG:tä ei ole olemassa freak "skene"
Registered: 14.11.2006
Posts: 100,043
Website

Re: Nitemare be4 zmas

thänks atte, hieno kirjoitus, jaksoin kokonaan peuk tongue


Mitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifPUFF PUFF BONG BONG

Offline

#124 14.12.2006 11:41

:center::huig::center:
Holtiton Mies joka Imppaa ja Grillaa
From: melkein noin 1000 keikkaa
Registered: 12.06.2005
Posts: 41,038

Re: Nitemare be4 zmas

no hööj atte, tapasin sitten sittenkin yhden uuden foorumistin festareilla, vaikkakin etukäteen...

Häkkis Atte wrote:

Taustalla lusmuillut Thurston Moore hakkaa lattialla kitaraa

Huh, tuolla keikalla en ollutkaan mutta aika hyvin kiinnittää paikkansa nimenomaan vaihtoehtoisten metodien miehenä - yleensähän hakataan kitaralla lattiaa

icon_redface


Ei mitään muttia, kaikki boikottiin saatana!!

Security Fee:n hinnalla sisään!

Offline

#125 14.12.2006 12:36

:center::huig::center:
Holtiton Mies joka Imppaa ja Grillaa
From: melkein noin 1000 keikkaa
Registered: 12.06.2005
Posts: 41,038

Re: Nitemare be4 zmas

Lukuisista encore-huudatuksista huolimatta, tässä seuraa Lauri Paddington-Somersetin festariraportin viimeinen osa, alaotsikoltaan

huig  SUNNUNTAI huig

Voi järki! Heräsub liian myöhään ehtiäkseni Dinosaur Jr:n uusintakeikalle, jonne olisi päässyt jaetuilla Westlife-keikkalipuilla. Mutta en ehtinyt myöskään Rock'n Roll Bingoon!"!!? Eikä sitten ees Major Starsiin jaksanut kun piti vähän aamiaistella.

Edellisen illan belgia-suomi-irlanti ystävyysseuran hedelmät auttoivat pitkälle päivään asti. Onnellisesti suihkuteltuani - osaanhan sen iloisemman lädisaaren asukkaana näiden suihkujen toiminnan jo paremmin kuin skandinaavisen mallin - nautin jo perinteisyys-leiman ansainneen hummusleipäpariskunnan viinipullon pohjien kera. Mutta todellinen herätys saatiin jo ennenkuin varsinainen krapula ehtisi edes kumauttaa, 8.5% Duvelia pullo naamaan ja toinen reissuun jotta voi kaataa Dillowayn keikalla. Sit olinkin jo ihan känshi kun muut jatkoilla olleet vasta palaavat voivottelemaan olojaan, kiäh kiäh!

Aaron Dilloway - Dillin dallin, eipä oikein jaksanut. Päälavalla jarremaisesti kepeähköä noisea, pöh pöh. Matkataanpa ajassa eteenpäin kun ei tästä nyt enempää irtoa -

the Notekillers - Aamupöhnäkänsih oltuani vekkuloin lähinnä kai ystävieni seurassa, tääkin toimi tosiaan - branca/chathammaista rokkia mutta säästelenpä yksityiskohdilta kun mun pitäis keksiä ne!

Awesome Color - Tää oli sit kai se päivän ylläritekijä - sellasta 70-lukulaista rokkia psykedelioillaan summuillaan. Aika takana oltiin ja yritin herätellä muita krapuloista, joten tähän pätee samat ku äsköseen noitten yksityiskohtien suhteen. Paras vaan uskoo mitä sanon, lahnat!

Wolf Eyes - Jäin sitten jumittamaan päälavalle vielä, vaikka kissa ois ollu muukalainen ja white ois ollu outi muilla lavoilla. Wolffarithan nyt on tunnetusti vähän niinku jokin noisen Andrew WK - machoiluu ja huitomista, mut kylhän siinä sitä hyvää pörinääkin oli. Tykkäsin taas, vaikka kylhän tuo menee yleisön puolelta aikamoiseksi kultinpalvonnaksi, tietty ville itälä mielessä.

Negative Approach - Ei mitenkään pysty valitsemaan festarien parasta esiintyjää, mut päivittäin ne kyl menee STOOGES, SUN CITY GRLZ, NEGATIVE APPROACH. Täähän nyt on sellasta stooges-vaikutteista harddkoree, eli aikalailla black flagin hengessä - mut ehkä jos black flagin ulosanti on sellasta "mä oon kihomato sun perseessäs" niin tää on sit lähempänä perinteisempää hc-estetiikkaa. Kai? Sori, en tunne tota *****ä niin tarkkaan. Mut pikaisia pyräyksiä toistensa perään, kataloogia läpi...sellanen olo kun kattoisi juha miedon hiihtämistä videolta tuplanopeudella. Soittivat can't tell no onen kahdesti. Lavan takana oli jengiä pogoilemassa ihan pirusti, ja vikassa piisissä valtasivat lavaa ja Turska yritti pölliä vokalistilta mikkiä MUT EI HERUNU peuk

Mouthus - Olin ihan myyty eli sold out, ja sit Mouthusin keikalle mutta en oikeen osannu levyistä diggailtuanikaan näiltä niin hienoa keikkaa että jaksaisi enää tuntua mm. missään. Mut eipä! Kitaristi/huutaja sekä rumpalisti ja sellasta raskaammanpuoleista noisea, mut näillä ne rakenteet vaan on jutuissa ihan helvetin hyvin hallussa. En ees oikeen osaa sanoa et mikä siinä on? Se äänimatto hallitaan hienosti - rumpalilla on virvelin tilalla joku digitaalinen rumpuverme, ja muutenkin jotain sellasia sivussa, ja sitten kaikilla efekteillä kai saadaan tosi vakuuttavia juttuja aikaan. Mut ne biisit muutenkin, jotenkin ne kaihtoi sellasia perus nostattelu/psykedelia/alain prost-rokki-kaavoja, kupit olivat nurin lähinnä koko ajan. Emmätajuu, mut silti melkeen yhtä hyvä kuin NA!

Jackie-O-Motherfucker - Vai mitäs ne nyt sitten olivatkaan? Nehän peru mut silti osa bändistä ja joku muu olivat jollain eri nimellä...olin sevverran känpshi ja se8 et vaan istuttiin alas ja teki mieli laittaa pyyhe päähän ja huitoo ilmaan niinku Depp/Thompson. Sellasta ilmavaa psykedeliahämyilyä, kylhän siinä tuli se kaari ja kaikkee, ihan hyvää mut ei kyllä sen enempää nyt tällä kertaa kiitos hei!

Täs vaihees tehtiin kai sit jotain muuta, en nyt muista et mitä.

MC5 - Njoo, Ramblin Rosella lähettiin liikenteeseen, ne rokkas ja mä rokkasin, mut sitten vajottiin johonkin...vokaalit ei mielestäni toimineet, koko homma rupes vituttaan ja vasta lopussa American Ruse sai taas innon päälle. Kylhämmää näistä tykkään, mutta sellainen tietynlainen räyhä ja into tästä puuttui tyystin - kunhan tallusteltiin, pyyh!

Se oli sit siinä, kämpille ja sit siellä vielä irkkujen kanssa jälkipuintia, tunnin yöunet ja kohti juna-asemaa jossa samat observoinnit kuin Atella. Paitsi et vedettiin vielä yks Soprano Sexin keikka, tosin vajaamiehityksellä kun vain Iiro Viinasella oli soitin, Lemmi-Kalle Taipale jää odottamaan seuraavaa saapumiserää ja Bruce Springsteenkin puuttui vokalistihommista. Kaks keikkaa jo takana, eteenpäin on tarkoitus mennä vaikka nyt tulikin yleisöltä vähän negatiivisia viboja. Juna vei Paddingtoniin ja loput stoorista onkin sit matkusteluketjussa. TÄNKS FOR NOT LISTENING, parhaat festarit ikinä oli! Niinku Primaverakin mut hei, aina on tilaa ykköspallilla.


Ei mitään muttia, kaikki boikottiin saatana!!

Security Fee:n hinnalla sisään!

Offline

#126 14.12.2006 13:47

Pistooli-pepe
Member
Registered: 24.05.2006
Posts: 900

Re: Nitemare be4 zmas

Mukavaa oli, vieläkin väsyttää. En jaksa tässä jauhaa, kun pitäisi lehteenkin vielä jaksaa kirjoittaa. Mutta parhaat oli kuiteskin:

1. No Neck Blues Band
2. Comets On Fire
3. Dinosaurus Jr.
4. 6 Organs Of Admittance
5. Bardo Pond
6. Sun City Girls
7. Melvins

Be your own pet ansaitsee kunniamaininnan!

jees, ja hyvä juttu atelta, cheers!

Offline

#127 14.12.2006 15:23

:center::huig::center:
Holtiton Mies joka Imppaa ja Grillaa
From: melkein noin 1000 keikkaa
Registered: 12.06.2005
Posts: 41,038

Re: Nitemare be4 zmas

No kehukaas nyt minunkin juttuja tai rupeen kärsimystaiteilijaksi (ja itkemään)


Ei mitään muttia, kaikki boikottiin saatana!!

Security Fee:n hinnalla sisään!

Offline

#128 14.12.2006 15:32

Häkkis Atte
Member
Registered: 14.12.2006
Posts: 36
Website

Re: Nitemare be4 zmas

HUIG wrote:

No kehukaas nyt minunkin juttuja tai rupeen kärsimystaiteilijaksi (ja itkemään)

Hyvä juttuhan tuo oli. Keskenäisen kehumisen kerho on koossa taas.

Offline

#129 14.12.2006 15:39

:center::huig::center:
Holtiton Mies joka Imppaa ja Grillaa
From: melkein noin 1000 keikkaa
Registered: 12.06.2005
Posts: 41,038

Re: Nitemare be4 zmas

Häkkis Atte wrote:

[quote:29b8958155="HUIG"]No kehukaas nyt minunkin juttuja tai rupeen kärsimystaiteilijaksi (ja itkemään)

Hyvä juttuhan tuo oli. Keskenäisen kehumisen kerho on koossa taas.[/quote:29b8958155]

pus


Ei mitään muttia, kaikki boikottiin saatana!!

Security Fee:n hinnalla sisään!

Offline

#130 14.12.2006 16:12

börjeslandet
stetoskooppisetä
Registered: 20.06.2005
Posts: 15,706

Re: Nitemare be4 zmas

Aten tekstissä oli sanat Thom ja Yorke, mutta muutoin HUIGilla oli enemmän substanssia (ehkä substansseja myös)  icon_redface


en ole kolmekybänen emoboy

Offline

#131 14.12.2006 16:21

:center::huig::center:
Holtiton Mies joka Imppaa ja Grillaa
From: melkein noin 1000 keikkaa
Registered: 12.06.2005
Posts: 41,038

Re: Nitemare be4 zmas

Ei tästä nyt kilpailua pitänyt tehdä? Vai pitikö? Polli tahtoo keksin...


Ei mitään muttia, kaikki boikottiin saatana!!

Security Fee:n hinnalla sisään!

Offline

#132 14.12.2006 16:25

börjeslandet
stetoskooppisetä
Registered: 20.06.2005
Posts: 15,706

Re: Nitemare be4 zmas

Mun oli vain vaikea osallistua tähän topicciin mainitsematta, että tässä topicissa on nähty Thom Yorke.  icon_cry


en ole kolmekybänen emoboy

Offline

#133 14.12.2006 16:39

:center::huig::center:
Holtiton Mies joka Imppaa ja Grillaa
From: melkein noin 1000 keikkaa
Registered: 12.06.2005
Posts: 41,038

Re: Nitemare be4 zmas

börjeslandet wrote:

Mun oli vain vaikea osallistua tähän topicciin mainitsematta, että tässä topicissa on nähty Thom Yorke.  icon_cry

Mä näin björkin, ja voin vakuuttaa että oli söpömpi kuin thom  wanha


Ei mitään muttia, kaikki boikottiin saatana!!

Security Fee:n hinnalla sisään!

Offline

#134 14.12.2006 16:46

psykokarkki
uses and endorses MUOVIKASSI and COMMUNISM ☭
From: #Mitään UG:tä ei ole olemassa freak "skene"
Registered: 14.11.2006
Posts: 100,043
Website

Re: Nitemare be4 zmas

HUIGille kans  huig peuk tongue


Mitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifPUFF PUFF BONG BONG

Offline

#135 14.12.2006 16:53

börjeslandet
stetoskooppisetä
Registered: 20.06.2005
Posts: 15,706

Re: Nitemare be4 zmas

HUIG wrote:

[quote:51f07d1038="börjeslandet"]Mun oli vain vaikea osallistua tähän topicciin mainitsematta, että tässä topicissa on nähty Thom Yorke.  icon_cry

Mä näin björkin, ja voin vakuuttaa että oli söpömpi kuin thom  wanha[/quote:51f07d1038]
:åhå: -hymiö tähän


en ole kolmekybänen emoboy

Offline

#136 20.12.2006 16:35

Pistooli-pepe
Member
Registered: 24.05.2006
Posts: 900

Re: Nitemare be4 zmas

öö

Offline

#137 20.12.2006 16:43

psykokarkki
uses and endorses MUOVIKASSI and COMMUNISM ☭
From: #Mitään UG:tä ei ole olemassa freak "skene"
Registered: 14.11.2006
Posts: 100,043
Website

Re: Nitemare be4 zmas

[quote:c60f99f7da="Pistooli-pepe"]HELLOU KAIKKI ATP-TYYPIT!!!!

Olen tekemässä yhteen lehteen juttua joulukuun kekkereistä ja sattuneista syistä minulla ei ole sittenkään juttuun kuvitusta. Onko teillä kellään, tai ystävillänne, sen tasoisia kuvia joita voisi lehdessä julkaista? Apua tarvittaisiin, joten pliis vastatkaa tänne: tuukka@kevytnostalgia.org

En tiedä ks. lehden asennetta kuvauspalkkioihin, joten mitään en voi luvata, mutta mainetta ja kunniaa olisi tarjolla ainakin![/quote:c60f99f7da]
heliponin kamerako hävis... mutta jos ei täältä löydy kuvaajia niin käypä sonic youth forumilta kyselemässä:
http://www.sonicyouth.com/gossip/showthread.php?t=8841


Mitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifPUFF PUFF BONG BONG

Offline

#138 20.12.2006 16:48

:center::huig::center:
Holtiton Mies joka Imppaa ja Grillaa
From: melkein noin 1000 keikkaa
Registered: 12.06.2005
Posts: 41,038

Re: Nitemare be4 zmas

Mullolis kännykässä kuva, jossa kaverilla on kumipiano päänsä ympärillä. Ja tään foorumin ylliksestä ois hotti kuva missä sillä on OASIS-pullo suussaan. Brömmmm.


Ei mitään muttia, kaikki boikottiin saatana!!

Security Fee:n hinnalla sisään!

Offline

#139 30.04.2007 16:45

helicon
OVERLOOORD!!
Registered: 12.06.2005
Posts: 3,295
Website

Re: Nitemare be4 zmas

Teenager's body found at Butlins
A murder inquiry is under way after a 19-year-old woman's body was found in a chalet at Butlins Holiday camp in Minehead in Somerset.
Police were called to the scene in the early hours. The teenager, from Hengoed near Caerphilly in south Wales, was taken to Musgrove Park Hospital in Taunton where she was pronounced dead.
A 26-year-old man, also from south Wales, has been arrested on suspicion of murder. He remains in custody.

Parts of the Butlins holiday camp have been sealed off while forensic investigations take place.
The teenager had been staying at the site. A spokesman for Butlins in Minehead said: "There was an incident at the resort earlier this morning. "Police and ambulance crews attended. The matter is now in the hands of the police."

icon_eek

Offline

#140 30.06.2007 02:08

helicon
OVERLOOORD!!
Registered: 12.06.2005
Posts: 3,295
Website

Re: Nitemare be4 zmas

[quote:cf84298e16="Myspace"] Exciting news for you all.

We have just confirmed Thurston Moore will be playing at this year's Nightmare Before Christmas. Thurston will be playing music from his forthcoming solo LP, Trees Outside The Academy, the album was recorded at J Mascis’ studio and is due to be released in September. This will be his second self titled solo release, the first being 1995’s Psychic Hearts.

In addition to Thurston Moore, we have also confirmed the following :

Ladytron
A Hawk And A Hacksaw
Kling Klang[/quote:cf84298e16]

Muuta:

OM
PORTISHEAD
APHEX TWIN »
JULIAN COPE
SPARKLEHORSE »
ONEIDA »
BLACK MOUNTAIN »
CRIPPLED BLACK PHOENIX
FUZZ AGAINST JUNK
SEASICK STEVE
TEAM BRICK
EARTH »


cheer21  confused_new  deadhorse

Offline

#141 01.07.2007 03:22

grindson
Member
Registered: 11.03.2007
Posts: 132

Re: Nitemare be4 zmas

Mielenkiintosen kuulosta.
Vissiin suosittu tapahtuma ku on joulukuussa, ja yhen ja kahen hengen huoneet on
jo loppuunmyyty.

Offline

#142 02.07.2007 11:06

:center::huig::center:
Holtiton Mies joka Imppaa ja Grillaa
From: melkein noin 1000 keikkaa
Registered: 12.06.2005
Posts: 41,038

Re: Nitemare be4 zmas

Toi kiinnostais periaatteessa, mut vielä pistää vähän odottelemaan. Turska-overload on jo viime vuodelta vähän päällä, mut sittenhän tuolla ois Earth ja OM. Julian Cope ois mielenkiintoista nähdä, Crippled Black Phoenix EHKÄ.

Aphex Twin tuskin, ellei sitä vois bongaa jossain hikisen mökin keittiössä. Mikä ois tuolla hyvinki mahollista.

Muutama tuntematonkin nimi tuossa, et sinänsä.

Black Mountain oli aika tylsä Primaverassa, sit noi sparklehorset, ladytronit ja hawkandahawksawit enteilee vähän tylsiä jatkojulkistuksia


Ei mitään muttia, kaikki boikottiin saatana!!

Security Fee:n hinnalla sisään!

Offline

#143 04.07.2007 15:26

:center::huig::center:
Holtiton Mies joka Imppaa ja Grillaa
From: melkein noin 1000 keikkaa
Registered: 12.06.2005
Posts: 41,038

Re: Nitemare be4 zmas

Boris lisätty, kiinnostus kasvaa


Ei mitään muttia, kaikki boikottiin saatana!!

Security Fee:n hinnalla sisään!

Offline

#144 04.07.2007 17:30

helicon
OVERLOOORD!!
Registered: 12.06.2005
Posts: 3,295
Website

Re: Nitemare be4 zmas

kulli

Offline

#145 04.07.2007 17:32

forssto
Member
From: Tapiola, bitches
Registered: 03.11.2005
Posts: 17,016
Website

Re: Nitemare be4 zmas

:löysä_kulli:


Tero saatana, s'olet gay!

Offline

#146 11.07.2007 17:39

grindson
Member
Registered: 11.03.2007
Posts: 132

Re: Nitemare be4 zmas

festareilla käyneiltä kyselisin, että
paljonko kustantaa edestakaiset matkat Lontoosta tuonne
festaripaikkakunnalle?

Offline

#147 11.07.2007 17:41

:center::huig::center:
Holtiton Mies joka Imppaa ja Grillaa
From: melkein noin 1000 keikkaa
Registered: 12.06.2005
Posts: 41,038

Re: Nitemare be4 zmas

[quote:b96885672e="grindson"]festareilla käyneiltä kyselisin, että
paljonko kustantaa edestakaiset matkat Lontoosta tuonne
festaripaikkakunnalle?[/quote:b96885672e]
oisko jollain kolmellakybällä päässyt kun varaa ajoissa junaliput netin kautta. nousevat sit johonki sataseen suunta jos ostaa paikan päältä eli kannattaa hoitaa homma hyvissä ajoin (lipuissa on eri kiintiöitä, ne kaikkein halvimmat loppu kesken just mun kohalla viime vuonna, oisko ollu muutamaa/paria kuukautta ennen tapahtumaa)

jep, tarkistin että menopaluu oli 22 puntaa per naama puolelle meiän sakista ja loput joutu ottamaan pikkasen kalliimmat kun tilasin 12.10.


Ei mitään muttia, kaikki boikottiin saatana!!

Security Fee:n hinnalla sisään!

Offline

Board footer

Powered by FluxBB