1. Index
  2. » Kevyempää
  3. » Neil Young

#31 28.09.2005 16:45

Alxity
bruttokansanonnellisuuden viraston sihteeri
From: Tampere
Registered: 27.06.2005
Posts: 7,910

Re: Neil Young

Sitten päästäänkin 80-luvulle. Vaikka Young paljon paskaa tuolloin tekikin, ei koko vuosikymmentä kannata kuitenkaan sivuttaa.

Re-ac-tor
Tätä on sanottu ensimmäiseksi grunge-levyksi. Jatkaa siitä, mihin Rust Never Sleeps jäi. Sanoitukset on jätetty aivan sivuosaan ja kitaran annetaan puhua. T-Bone ja Mo-tor Cit-y vaan ovat niin paskoja sanoituksiltaan ettei niitä oikein jaksa kuunnella. Industrial-vaikutteita sisältävä levyn päättävä Shots on minusta jo riittävä syy levyn hankkimiseen ja onhan Re-ac-torilla pari muutakin hyvää biisiä. Ehkä sanoitusten paskuuden ymmärtää paremmin siinä valossa, että Young oli juuri saanut toisen lapsensa, joka oli vaikeasti vammainen. Ehkä miehellä oli tuossa vaiheessa muutakin ajateltavaa kuin sanotuikset.

Trans
Tästäkin olen jo jotain kirjoittanut. Kyseessä on siis Youngin kenties kokeellisin levy, jossa on syntikoita, vocodereita ja kantrivaikutteita kaikkia samassa biisissä. Kyseessä oli miehen itsensä mukaan yritys kommunikoida vammaisen poikansa kanssa. Ja onhan Transillakin oikeastikin hyviä biisejä.

Everybody's Rockin'
Tätä en luojan kiitos itse omista. Yksi kuuntelu riitti vakuuttamaan siitä, että tästä on parasta pysyä erossa. Haluaisin ajatella, että kyseessä on pelkästään vittuilutarkoituksessa tehty levy, jonka Young teki sen jälkeen kun David Geffen oli vaatinut Youngia tekemään rock n rollia. Ehkei Geffenillä ihan tällainen ollut kuitenkaan mielessä. Levy oikeastaan summaa hyvin sen, mitä rock n rollissa on huonoa.

Old Ways
Tätäkään en omista, mutta ostoslistalla on. Tämä on varmaankin kaikkein eniten perus-countrya Youngin tuotannosta. Jos olkihattu & heinäpaaliassosiaatioiden kanssa tulee toimeen, niin sillon tämä on kuuntelemisen arvoinen levy.

Landing On Water
Youngin toiseksi huonoin levy. Weight Of The World tuo jostain syystä mieleen Van Halenin Jumpin ja Hippie Dreamia jotkut ovat jopa kutsuneet ihan kuuneltavaksi biisiksi

Life
Youngin kolmanneksi huonoin levy. Tämä ei enää ole kuitenkaan umpipaska ja voin myöntää omistavani tämän. Kaksi tämän levyn biisiä on jopa mukana hienolla Year Of The Horse-livellä (joka siis sisältää eri biisit kuin samanniminen dokkari). Mideast Vacationilla Young jopa ennustaa Lähi-idän tulevia tapahtumia.

This Note's for You
Youngin blues-levy. Sisältää muutamia ihan hyviä biisejä. Tämän voisi oikeastaan katsoa olevan viimeinen Youngin 80-luvun kokeilevista levyistä, ellei sitten haluta laskea mukaan Eldorado EP:ta, jossa Young yritti tehdä heviä. Tai ainakin jotain sinne päin.

Eldorado EP
Levyä, joka julkaistiin vain Aasiassa. Sisältää huomattavasti paremmat versiot kolmesta myöhemmin Freedomille päätyneestä biisistä. Lisäksi mukana on kaksi biisiä, joita ei ole muilla levyillä julkaistu. Melko rankkaa kitrointia, kenties Youngin rankinta.

Freedom
Youngin paras 80-luvun täyspitkä. Youngmaisesti levy alkaa akustisella versiolla Rockin' In The Free Worldista ja päättyy loistavaan sähköiseen versioon samasta biisistä. Don't Crylla kuullaan muutaman sekunnin pätkä Eldoradon versiosta.


<@Tupou> jätkä haukkuu itse muita karkeiksi
<@DBGene> senkin karkki

Offline

#32 28.09.2005 17:00

Alxity
bruttokansanonnellisuuden viraston sihteeri
From: Tampere
Registered: 27.06.2005
Posts: 7,910

Re: Neil Young

Sitten uusi kukoistus eli 90-luku

Ragged Glory
Mainettaan ehkä vähän heikompi levy, joka sisältää kuitenkin pari loistavaa biisiä. Young taisi saada uuttaa potkua 90-luvun alun grungesta ja alkoi myös tehdä hyviä levyjä. Levyn avaavaa Country Homea Young oli tosin soitellut keikoilla jo 70-luvun puolivälissä. Farmer John on hyvä osoitus siitä, ettei Youngin pitäisi yrittää tehdä covereita. Suosikkejani ovat White Line, F*!#in' Up, Mansion On The Hill sekä Love And Only Love.

Harvest Moon
Paluu rauhallisempiin tunnelmiin. Osittain aika pappamenoa, mutta From Hank To Hendrix on yksi Youngin parhaita biisejä. Alkuperäistä Harvestia paljon rauhallisempi ja akustisempi levy. Tai ehkä paremminkin jossain määrin monotonisempi.

Sleeps With Angels
Suosikkini Youngin 90-luvun tuotannosta. Jotain yhtymäkohtia 70-luvun klassikkolevyhin on nähtävissä. Kurt Kobain oli tappanut itsensä ja lainannut Young Hey Hey, My Myta itsemurhaviestissään. Young oli muutenkin yrittänyt auttaa Kobainia, joten itsemurha oli luonnollisesti järkytys. Lisäksi levyn teemoihin kuuluu ammuskelu, josta Young oli kuullut (Driveby). Western Hero ja Train Of Lve on käytännössä sama sävellys, mutta mitäs siitä kun biisi on niin hyvä. Change Your Mind ei yli 14 minuutin kestostaan huolimatta tunnu puuduttavalta. Piece Of Crap on ehkä hieman irrallisen tuntuinen biisi, mutta levyn päättävä upea A Dream That Can Last kruunaa tämän täyden 5 tähden mestariteoksen.

Mirror Ball
Youngille tuli tilaisuus työskellellä Pearl Jamin kanssa. Aikaa oli vain 2 viikkoa, joten kiire tuli ja sen huomaa. Osa biiseistä vaikuttaa vähän keskeneräisiltä. Muutama todella upeakin biisi tästä yhteistyöstä kuitenkin syntyi. Throw Your Hatred Down on näistä ehkä paras. Harmi ettei aikaa ollut enenpää.

Broken Arrow
Mainettaan paljon parempi levy. Oikeastaan levyllä ei ole muita huonoja biisejä kuin levyn päättävä käsittämättömän huonolla äänenlaadulla nauhoitettu live-cover Baby What You Want Me To Do. Music Arcade on täysin aliarvostettu biisi. Tämä taisi muuten olla ensimmäinen kuulemani Neil Youngin levy.


<@Tupou> jätkä haukkuu itse muita karkeiksi
<@DBGene> senkin karkki

Offline

#33 28.09.2005 17:09

Alxity
bruttokansanonnellisuuden viraston sihteeri
From: Tampere
Registered: 27.06.2005
Posts: 7,910

Re: Neil Young

Ja vielä 2000-luku.

Silver & Gold
Tämäkin on mainettaan parempi levy. Akustista tunnelmointia, jossa Young muistelee mm. nuoruuttaan Buffalo Springfieldissä. Muistaakseni levy vaan parani loppua kohden.

Are You Passionate?
Youngin toinen blues-levy. Biisit ovat sellaista "ihan hyvä"-tasoa. Yksi biisi levyltä kuitenkin erottuu selvästi edukseen: Crazy Horsen kanssa tehty Goin' Home, joka onneksi oli esimakua sille mitä oli odotettavissa seuraavalla levyllä.

Greendale
Vielä hetken tämä on Youngin uusin levy ja oikein hieno sellainen. Pari ekaa biisiä eivät vielä ole niin hyviä, mutta varsinkin levyn päättävä Be The Rain on aivan loistava. Kyseessä on teemalevy, jossa fiktiivisen kylän tapahtumat nivoituvat yhteen sen kanssa, mitä koko USAssa oli tuolloin ja on edelleen meneillään. Greendalesta on tehty myös leffa, jota ikävä kyllä en ole vielä ehtinyt katsoa.


<@Tupou> jätkä haukkuu itse muita karkeiksi
<@DBGene> senkin karkki

Offline

#34 28.09.2005 17:21

Alxity
bruttokansanonnellisuuden viraston sihteeri
From: Tampere
Registered: 27.06.2005
Posts: 7,910

Re: Neil Young

Livelevyt:

Live Rust
Oikein hyvä livelevy ajalta 70-luvun lopulta. Tosin osa Rust Never Sleepsin livebiiseistä on turhia, sillä kyseisen levyn loppupuoliskohan on muutenkin nauhoitettu livenä. Monien mielestä tämä sisältää sen oikein version Like A Hurricanesta.

'Weld'
Kuvaava nimi. Rankkaa kitarointia Persianlahden sodan ajoilta. Young vastusti sotaa kovasti ja pakotti Crazy Horsen katselemaan sotadokkareita ennen keikkaa niin että bändi oli lopulta ihan psykoosin partaalla. Mukana on levyllä Bob Dylan cover Blowin' In The Wind. Crime In The Citysta on Weldila paljon Freedomia parempi versio. Samaan aikaan julkaistu Arc on melkein puolen tunnin noisepläjäys, joka kuulostaa siltä että Young olisi juuri alkamassa soittaa Like A Hurricanea. Aika turha levy minusta.

Unplugged
Hyvä akustinen live. Mietin pitkään miten ihmeessä Like A Hurricane voi muka toimia akustisena ja tuo urkusovitus kieltämättä muuttaa sanoitusten merkityksen aika totaalisesti. Alkuperäinen versio kuulostaa siltä kuin Young laulaisi nousuhumalassa naisesta, johon on ihastunut. Unpgluggedin versio sen sijaan kuulostaa vanhan miehen muisteluilta jostain kauan sitten tapahtuneesta ihastuksesta. Transformer Manin akustinen versio osoittaa sen, että osasi Young 80-luvullakin tehdä hienoja sävellyksiä.

Year Of The Horse
Paljon mainettaa parempi live. Sisältää loistavan säköisen Pocahontaksen. Danger Birdistä ja Barstool Bluesista on myös mukana Zuman versioita paremmat repäisyt. Kaksi Lifen biisiä toimivat myös yllättävän hyvin livenä.

Road Rock, vol. 1
Tämä kannattaa hankkia melkeen pelkästään yli 18 minuuttisen Cowgirl In The Sandin takia. Mukana on myös palon Hendrixin versiosta vaisumpi All Along The Watchtower. Plussaa kuitenkin erikoisista biisivalinnoista.


<@Tupou> jätkä haukkuu itse muita karkeiksi
<@DBGene> senkin karkki

Offline

#35 28.09.2005 17:31

stratum
not tupi
From: Helsinki
Registered: 20.06.2005
Posts: 13,980
Website

Re: Neil Young

peuk

Näihin voi palata sitten kun miettii, minkä Niilon levyn seuraavaksi ostaisi.

Edit: ei tämä tupeitta kirjoittaminen näytä enää onnistuvan.

Offline

#36 28.09.2005 18:09

ex-kolja
Sexy MF Doom
Registered: 26.06.2005
Posts: 8,724

Re: Neil Young

[quote:cf6e18cb3f="Alxity"]Ja vielä 2000-luku.

Silver & Gold
Tämäkin on mainettaan parempi levy. Akustista tunnelmointia, jossa Young muistelee mm. nuoruuttaan Buffalo Springfieldissä. Muistaakseni levy vaan parani loppua kohden.[/quote:cf6e18cb3f]

Allekirjoitan täysin. Mielestäni aliarvostetuin Young -levy.

Ja  peuk  tuotannon kartoituksesta.


Juha, olet miespuolinen Jippu. Onnea!

Offline

#37 28.09.2005 18:18

Alxity
bruttokansanonnellisuuden viraston sihteeri
From: Tampere
Registered: 27.06.2005
Posts: 7,910

Re: Neil Young

Täytyy vielä lisätä, että Prairie Wind ilmestyi tänään. Äsken kävin sen ostamassa ja tokassa biisissä kuuntelu on nyt menossa. Ei tämä ainakaan paskaa olen, sen voin jo tässä vaiheessa sanoa.

EDIT: Youngin kotisivun mukaan myös Archive vol. 1 olisi tulossa julkaisuun. Tämähän on siis erittäin jännittävää aikaa Young-faneille!


<@Tupou> jätkä haukkuu itse muita karkeiksi
<@DBGene> senkin karkki

Offline

#38 28.09.2005 19:17

DirtyBlueGene
the bot with everything
From: Cop / Midsummer Village
Registered: 12.06.2005
Posts: 7,756
Website

Re: Neil Young

Jee  peuk

Mirror Ballin jälkeinen Young on minulla ollut ihan pimennossa, pitää tehdä asialle jotain...


This must be what jail / I will scratch

Offline

#39 28.09.2005 23:28

mattti
Member
From: turku
Registered: 14.06.2005
Posts: 305

Re: Neil Young

alxilel mega- peuk diskografia-analyysistä. alotin kesällä Shakey-biografian lukemisen

http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/de … s&n=507846

mutta oon jossain sivulla 20 kun hukkasin koko niteen hetkeksi  icon_redface

jos saan luettua tuon niin kerron miten kävi.

niin ja ps. en o kuunnellu ku jotain isin harvest moonia. onneks on vielä elinaikaa jölöllä.

Offline

#40 29.09.2005 08:57

psychocandy
streittari-jantta
From: outhouse of the pryeeeeeee
Registered: 04.07.2005
Posts: 11,525
Website

Re: Neil Young

jees, kiitokset alxitylle, häpeällisen vähälle huomiolle on niilo jäänyt meikäläisellä, joitain hajanaisia levyjä löytyy mutta pitäisi joskus tutustua oikein kunnolla. eka ostos oli muuten arc-weld, jotenkin tykkäsin siitä aikanaan kovasti, ja siis nimenomaan weld-osuudesta.


Karhut feissiin kuule tää on se reitti hä ...ja kerran eräs naarassusi melkein mun kengille kusi tongue
FJs1lyz.gif

Offline

#41 29.09.2005 18:57

Laatu
Moderator
From: Helsinki
Registered: 18.07.2005
Posts: 11,897
Website

Re: Neil Young

psychocandy wrote:

jees, kiitokset alxitylle, häpeällisen vähälle huomiolle on niilo jäänyt meikäläisellä, joitain hajanaisia levyjä löytyy.

Samat sanat. En oikein osaa lähestyä tätä musiikkia oikeasta kulmasta, ehkäpä joskus onnistuu. Aina kun kaipaa tämäntyyppisiä värinöitä, tulee laitettua esimerkiksi John Faheyta soittimeen. Ovathan nämä hyvin erilaisia tapauksia toki, mutta jotenkin kuvittelisin osuvan samaan hermoon parhaimmillaan. Alxin infopaketin avulla voisi poimia jotain niilolta kuunteluun piakkoin.


You know, if it was a regular salad I wouldn't have said anything. But you had to have the BIG SALAD.

Offline

#42 29.09.2005 21:37

Prakk
Kakkaava jouluhahmo
Registered: 12.06.2005
Posts: 9,949
Website

Re: Neil Young

Hienoa spämmiä/analyysia Alxityltä, pitäis kyllä viimein jaksaa ostaa muutama Niilon levy, ainakin tuo On The Beach jota tuli tässä äänestettyäkin...


SOSDO MASSA KOMOROSSA

Offline

#43 30.09.2005 12:32

Alxity
bruttokansanonnellisuuden viraston sihteeri
From: Tampere
Registered: 27.06.2005
Posts: 7,910

Re: Neil Young

Syvältä kumpuava analyysi uusimmasta Youngista:

Ensinnäkin levyn kansi on minusta Youngille jopa harvinaisen tyylikäs. Fontista tulee välittömästi mieleen Silver & Gold eivätkä yhtäläisyydet lopu tähän. Molemmilla levyillä soittavat Youngin luottomiehet Ben Keith ja Spooner Oldham. Kokonaisuudessaan levy on erittäin rauhallinen ja sähkökitaraa taidetaan kuulla vain No Wonderissa ja siinäkin se jää aikalailla taustalle. Kantrivaikutteita on mukana, mutta en sanoisi tätä missään nimessä kantrilevyksi. Youngin ääni on hienossa kunnossa. Mieleeni tulee heti mielikuva harmaantuvasta rokkitähdestä, joka laulaa uskomattoman rehellisen kuuloisella äänellään elämästään.

Ensimmäisen biisi, nimeltään The Painter on täysin akustinen. Lyriikat käväisevät lähellä sitä rajaa, jonka ylittäessään ne muuttuvat korneiksi. Onneksi tämä raja ei kuitenkaan ylity.
No Wonder alkaa myös akustisella kitaralla, mutta mukaan tulee pian hieman uhkaavampiakin sävyjä. Jotenkin tämä muistuttaa tunnelmaltaa jotain Sleeps With Angelsia. Rummut kuulostavat aika jänniltä, siis nimenomaan niiden soundissa on jotain erikoista. Jotenkin ne kuulostavat "teräviltä", mikä on minusta vaan piristävää vaihtelua. Kyseessä on mielestäni levyn paras biisi.
Kolmosbiisistä en oikein keksi mitään sanottavaa. Akustinen balladi tai jotain.
Far From Home on hieman menevämpää, mutta samalla myös kantrimpaa. Young muistelee lapsuudensa onnellista aikaa. Sanoituksissa käydään läpi oikeastaan kaikki Young-kliseet buffaloista hiwayhin.
It's A Dream on kaunis pianovetoinen balladi ja se on luultavasti levyn toiseksi paras biisi.
Ikävä kyllä joudun nyt ajanpuutteen vuoksi skippaamaan muiden biisien paitsi He Was The Kingin analyysin. Kyseessä on siis Youngin kunnianosoitus Elvikselle. Yllättävänkin hyvä biisi, varsinkin kun en tuolta mitään odottanut.
Kyseessä on kaiken kaikkiaan ikääntyvän Youngin tekemä levy, jolla mies on hieman seestynyt. Tämä ei kuitenkaan tarkoita etteikö levyllä olisi mukana hienoja biisejä. Rust Never Sleepsin kanssa tällä ei ole mitään tekemistä, mutta Silver & Goldin ja Harvest Moonin ystävien kannattaa ehdottomasti tutustua tähän.


<@Tupou> jätkä haukkuu itse muita karkeiksi
<@DBGene> senkin karkki

Offline

#44 06.10.2005 21:55

Big Brother
Member
Registered: 13.06.2005
Posts: 670

Re: Neil Young

Uutta levyä kuuntelen parhaillaan. Vielä ei osaa paljoa sanoa kun vasta muutama biisi mennyt. Hyvältä kuitenkin kuulostaa.

Pitänee hommata lisää Youngia noiden parin levyn seuraksi. Aleksin diskografia-analyysi helpottaa hommaa. Aleksille ja analyysille peukkua.  peuk  peuk


This is what happens when you fuck a stranger in the ass

Offline

#45 07.10.2005 08:46

:center::huig::center:
Holtiton Mies joka Imppaa ja Grillaa
From: melkein noin 1000 keikkaa
Registered: 12.06.2005
Posts: 41,038

Re: Neil Young

peuk tosiaan...eiköhän youngille aika ja paikka löydy, ja silloin tästä ostoslista-apua


Ei mitään muttia, kaikki boikottiin saatana!!

Security Fee:n hinnalla sisään!

Offline

#46 09.10.2005 23:49

Alxity
bruttokansanonnellisuuden viraston sihteeri
From: Tampere
Registered: 27.06.2005
Posts: 7,910

Re: Neil Young

Tässäpä kaikille Youngista kiinnostuneille hyvä suomenkielinen Young-sivusto: http://www.alkio.fi/~velahton/ny/neil.htm

Sivustolla on mm. hyvä juttu Youngin Archives-paketin 16-vuotisesta historiasta. Young on siis koonnut tuota pakettia jo 16 vuotta, ja nyt ilmeisesti saattaisi näyttää siltä että ensimmäinen osa olisi tulossa julkaisuun joskus ensi vuonna. Saapa sitten nähdä. Paljon tuolta paketilta ainakin lupaillaan...


<@Tupou> jätkä haukkuu itse muita karkeiksi
<@DBGene> senkin karkki

Offline

#47 10.10.2005 15:49

DirtyBlueGene
the bot with everything
From: Cop / Midsummer Village
Registered: 12.06.2005
Posts: 7,756
Website

Re: Neil Young

Aika hyvät sivut. Plussaa vuosiäänestystuloksista, fanit todellakin taisivat "hylätä" Youngin Transin jälkeen. Tai sitten vain tajusivat lakata lukemasta Soundia?


This must be what jail / I will scratch

Offline

#48 10.10.2005 18:58

Alxity
bruttokansanonnellisuuden viraston sihteeri
From: Tampere
Registered: 27.06.2005
Posts: 7,910

Re: Neil Young

4 tähteä Rumba soi Youngin uudelle. Ihan hyvin ja arviokin oli asiallinen.


<@Tupou> jätkä haukkuu itse muita karkeiksi
<@DBGene> senkin karkki

Offline

#49 11.10.2005 18:24

Alxity
bruttokansanonnellisuuden viraston sihteeri
From: Tampere
Registered: 27.06.2005
Posts: 7,910

Re: Neil Young

Aika paljon ihan hyvälaatuisia Young-bootleggejakin netissä (tai Soulseekissa) liikkuu. Varsinkin 70-luvulta ja 90-luvulta. Kaipaisin ehkä enemmän äänitteitä myös 80-luvulta. Young soitti ilmeisesti silloinkin ihan hyviä keikkoja heikoista levyistä huolimatta. Ainakin '89 Amsterdamin keikka on oikein hyvä. Koko keikka oli akustinen ja Young soittaa todella intensiivisesti. Ohion alkuspiikeissä Young puhuu Kiinan Taivaallisen rauhan aukion tapahtumista ja Rockin' In The Free World kuullaan peräti kahdesti.
Löysin muuten netistä jopa ilmeisesti CNS&Y:n tulkinnan My Back Pagesista. Ainakin Young siinä laulaa ja kyseessä on luonnollisesti hyvä tulkinta.


<@Tupou> jätkä haukkuu itse muita karkeiksi
<@DBGene> senkin karkki

Offline

#50 12.10.2005 15:58

Alxity
bruttokansanonnellisuuden viraston sihteeri
From: Tampere
Registered: 27.06.2005
Posts: 7,910

Re: Neil Young

Nyt kaikki ylös ja hakemaan/pistämään joku tuttu hakemaan Youngin levyjä Hulluilta Päiviltä! 14 €:lla saa kaksi Youngin parhaimpiin kuuluvaa levyä. Ei paha hinta. Harmi vaan ettei ainakaan Oulussa näkynyt on The Beachia tuossa laarissa...

Huomasin muuten että "Axl arvostelee jokaisen Youngin levyn"-projektistani unohtui mm. Hawks & Doves  icon_redface


<@Tupou> jätkä haukkuu itse muita karkeiksi
<@DBGene> senkin karkki

Offline

#51 24.10.2005 23:57

Alxity
bruttokansanonnellisuuden viraston sihteeri
From: Tampere
Registered: 27.06.2005
Posts: 7,910

Re: Neil Young

Oli siellä sittenkin ollut myös On The Beachia, mutta eihän teistä kukaan sitä sieltä tietenkään käynyt hakemassa...

Aika positiivisia arvioita tuo uusin Young on saanut mm. Soundissa. En vaan ymmärrä sitä että noissa haastatteluissa aina puhutaan Greendalesta jotenkin negatiiviseen sävyyn. Tosin myönnän menettäneeni objektiivisuuteni Youngin suhteen jo kauan sitten. Olen varma että ex-kolja tykkäisi uudesta levystä. Mikäli et ole sitä vielä kuullut, niin korjaa asia! Muille foorumisteille (paitsi ehkä Big Brotherille tai Prakkille) en voi varauksetta suositella. Ette kuitenkaan osaa  grin


<@Tupou> jätkä haukkuu itse muita karkeiksi
<@DBGene> senkin karkki

Offline

#52 25.10.2005 01:14

helicon
OVERLOOORD!!
Registered: 12.06.2005
Posts: 3,295
Website

Re: Neil Young

greendalehan on aivan mainio!  icon_rolleyes

pitänee ottaa tuo uusikin kuunteluun jahka siltä tuntuu. myös vanhempaa tuotantoa voisi metsästellä lisää vaikkapa seuraavilta levymessuilta.

Offline

#53 25.10.2005 10:11

psychocandy
streittari-jantta
From: outhouse of the pryeeeeeee
Registered: 04.07.2005
Posts: 11,525
Website

Re: Neil Young

Alxity wrote:

Oli siellä sittenkin ollut myös On The Beachia, mutta eihän teistä kukaan sitä sieltä tietenkään käynyt hakemassa...

oliko? ei ainakaan silloin kun mä siellä kävin... tai ehkä niitä oli vaan oulussa. olisit hamstrannu niitä ja myynyt sitten eteenpäin...


Karhut feissiin kuule tää on se reitti hä ...ja kerran eräs naarassusi melkein mun kengille kusi tongue
FJs1lyz.gif

Offline

#54 26.10.2005 12:17

Alxity
bruttokansanonnellisuuden viraston sihteeri
From: Tampere
Registered: 27.06.2005
Posts: 7,910

Re: Neil Young

No en minäkään niitä itse nähnyt, mutta kaveri kertoi että oli niitä torstaina nähnyt. Keskiviikkona ja perjantaina ei ollut. Pitää seuraavaksi hamstrata jos niitä näkee. Toisaalta eipä se On The Beach muutenkaan ylihinnoiteltu ole...


<@Tupou> jätkä haukkuu itse muita karkeiksi
<@DBGene> senkin karkki

Offline

#55 31.10.2005 17:38

Alxity
bruttokansanonnellisuuden viraston sihteeri
From: Tampere
Registered: 27.06.2005
Posts: 7,910

Re: Neil Young

Vuoden -93 Q-lehdessä oli ihan mielenkiintoinen Youngin haastattelu. Mies haukkui cd:n musiikkiformaattina aika pystyyn. Aluksi ajattelin vähän että nyt on papalla jääneet lääkkeet ottamatta, mutta kait se ihan periaatteessa asiaa oli, mitä Young sanoi. Eli cd:n ongelmana Youngin mukaan on se, että siinä musiikki koostuu vain ykkösistä ja nollista. Eli se on liian "puhdas". Levyllä ei ole mitään sellaisia pienenpiä yksityiskohtia, joita esim. vinyyliltä nousee esiin ja juuri siksi vinyyliä jaksaa Youngin mielestä kuunnella loputtomiin. Nämä pienet yksityiskohdat toimivat samalla jonkinlaisena "aivohierontana". En sitten tiedä onko tuo oikeasti totta, mutta kait se fakta on, että cd:ssä ääni on ikäänkuin puhtaampi. Mukana ei ole mitään pienen pieniä yksityiskohtia. Sen olen kyllä itsekin huomannut, että esim. Rust Never Sleeps kuulostaa vinyyliltä paljon cd:tä paremmalta, mutta kyseessä on ilmeisesti enemmänkin kyse siitä että 80-luvulla analogiselta nauhalta ei osattu oikein muuttaa musiikkia digitaaliseen muotoon.

Ja sitten vielä sellainen juttu, että Youngin kotisivujen mukaan mies on Conan O'Brian Shown vieraana 1-4.11. Koskahan nuo jaksot sitten Suomessa näkyvät? Pedantat laskemaan!


<@Tupou> jätkä haukkuu itse muita karkeiksi
<@DBGene> senkin karkki

Offline

#56 31.10.2005 17:46

DirtyBlueGene
the bot with everything
From: Cop / Midsummer Village
Registered: 12.06.2005
Posts: 7,756
Website

Re: Neil Young

Kolmen arkipäivän viivehän tuossa yleensä on, eli Suomessa perjantaista ensi viikon keskiviikkoon.


This must be what jail / I will scratch

Offline

#57 31.10.2005 19:53

stratum
not tupi
From: Helsinki
Registered: 20.06.2005
Posts: 13,980
Website

Re: Neil Young

Alxity wrote:

Eli cd:n ongelmana Youngin mukaan on se, että siinä musiikki koostuu vain ykkösistä ja nollista. Eli se on liian "puhdas".

Kuulostaa vahvasti huuhaalta. Vaikka periaatteessa kai analoginen muoto on tarkempi ja digitaalisena jonkinasteista hävikkiä voisi periaatteessa olla niin ei sitä ainakaan korvalla kuule.

Offline

#58 31.10.2005 20:04

Alxity
bruttokansanonnellisuuden viraston sihteeri
From: Tampere
Registered: 27.06.2005
Posts: 7,910

Re: Neil Young

Niin no eihän Youngkaan tuossa haastattelussa oikeastaan väittänyt että niitä eroja voisi korvalla kuulla. Lähinnä vaan siitä oli kyse, että osa analogisen nauhoitteen magiasta koostuu juuri noista pienistä yksityiskohdista, jota ei välttämättä edes kuule. Tai ainakaan tiedosta.
Mutta en ala ottamaan kantaa siihen, voiko tuossa olla perää vai ei sen enempää.


<@Tupou> jätkä haukkuu itse muita karkeiksi
<@DBGene> senkin karkki

Offline

#59 31.10.2005 20:33

Laatu
Moderator
From: Helsinki
Registered: 18.07.2005
Posts: 11,897
Website

Re: Neil Young

stratum wrote:

[quote:ea4683885e="Alxity"]Eli cd:n ongelmana Youngin mukaan on se, että siinä musiikki koostuu vain ykkösistä ja nollista. Eli se on liian "puhdas".

Kuulostaa vahvasti huuhaalta. Vaikka periaatteessa kai analoginen muoto on tarkempi ja digitaalisena jonkinasteista hävikkiä voisi periaatteessa olla niin ei sitä ainakaan korvalla kuule.[/quote:ea4683885e]

Väärin. Turha ehkä provota ikuisuuskeskustelua tässä topicissa pidemmälle, mutta cd:llä ja vinyylillä on äänentuottamisessa vissi ero. Sinänsä vinyylin ei voi sanoa olevan tarkempi kuin cd:n, se kun ei lue musiikkia levyltä pakatuista ns. otoksista kuten cd  tekee 44100 kertaa sekunnissa, vaan rajoitukset ovat fyysisiä, (neulan ominaisuudet, urien syvyyden rajoittaminen esim bassotaajuuksissa, saturaatio jne). On mielenkiintoista miten niin eri tavalla rajoittavat tekijät saavat nämä kaksi formaattia monien mielestä kuulostamaan "samalta", vaikka tämä ei toki pidäkään paikkaansa.


You know, if it was a regular salad I wouldn't have said anything. But you had to have the BIG SALAD.

Offline

#60 31.10.2005 20:49

Alxity
bruttokansanonnellisuuden viraston sihteeri
From: Tampere
Registered: 27.06.2005
Posts: 7,910

Re: Neil Young

Laatu wrote:

On mielenkiintoista miten niin eri tavalla rajoittavat tekijät saavat nämä kaksi formaattia monien mielestä kuulostamaan "samalta", vaikka tämä ei toki pidäkään paikkaansa.

No voihan tässä alkaa pedantoimaan vaikka mitä teknistä juttua, mutta ei siinä minusta ole mitään ihmeellistä että suurin osa ihmisistä pitää näitä kahta formaattia aivan samankuuloisina. Tai no kait nyt jokainen kuulee ne naksut ja poksut joita vinyylissä aina väistämättä on jonkin verran, mutta saa kyllä olla aika kalliit stereot ja hemmetisti kykyä keskittyä (minusta melko epäolennaiseen) jos saa mitään selvää eroa noiden kahden formaatin välille. Niin ja aika kehittynyt kuuloaistikin tuohon vielä tarvitaan.


<@Tupou> jätkä haukkuu itse muita karkeiksi
<@DBGene> senkin karkki

Offline

  1. Index
  2. » Kevyempää
  3. » Neil Young

Board footer

Powered by FluxBB