#1 15.04.2024 13:07

artsy
Member
From: Tampere
Registered: 19.10.2005
Posts: 2,171
Website

VUOSIPÄIVÄ 27.4. Pertin Valinta / Hki

VUOSIPÄIVÄ – Kokeellisen musiikin, esitystaiteen ja nykyrunouden juhla.

Lauantai 27.4.2024 klo 17-22
Liput: 12/15 euroa (ennakko/ovelta)
Pertin Valinta, Hakaniemenkuja 2, 00530 Helsinki

esiintyjät:

OLLI AARNI / MIIO HOLOPAINEN / PAULIINA HAASJOKI / MINERVA JUOLAHTI / KOHO & KOSKENLAHTI / LAURA NEN /
LIN DA / ILPO NUMMINEN

***********************************************

VUOSI venähti vuosikymmeneksi

Alkujaan VUOSI oli neljän äänitaitelijan (Ilpo Numminen, J. Koho, Olli Aarni ja Tuukka Salonen) toteuttama projekti. Projektin ideana oli julkaista vuoden (2014–2015) aikana 12 kasettia – eli yksi kasetti kuukaudessa. Projektin valmistuttua päätimme jatkaa työskentelyämme löyhänä kollektiivina.
Kollektiivina VUOSI on esiintynyt eri puolilla Suomea ja Virossa, julkaissut useita äänitteitä ja toteuttanut erilaisia ääniteoksia muun muassa Ars Auttoisille, Akusmataan, Kiilan äänipäiville ja Sorbukseen.
Vuosipäivänä juhlitaan kollektiivin (lähes) 10-vuotista taivalta monipuolisen ohjelmiston merkeissä. Tervetuloa mukaan!

http://vuosikasetit.blogspot.com
https://vuosi.bandcamp.com

*********************

OLLI AARNI

Olli Aarni on kokeellisen musiikin ja äänitaiteen tekijä, jonka teoksissa monenkirjavat äänet sotkeutuvat iloisesti toisiinsa muodostaen herkkiä ja kerroksellisia äänimaailmoja. Luonnon kaoottisuus, monimutkaisuus ja sattumanvaraisuus vuotavat sähköiseen äänten virtaan siten, että soiva kudelma keikkuu jatkuvasti järjestyksen ja sekamelskan, minimalismin ja maksimalismin välillä. Aarnin työskentely tapahtuu useiden eri tekniikoiden ja lähestymistapojen rajapinnoilla, ja hänen äänimaailmansa sekä silittelevät tunteita että kutittelevat ajatuksia.
Olli Aarnin tuotantoa on julkaistu äänitteinä neljässä maanosassa, ja hän on lisäksi tehnyt äänirunoutta, interaktiivisia internetissä sijaitsevia ääniteoksia, installaatioita sekä radioteoksia.

https://olliaarni.com

***

MIIO HOLOPAINEN

Miio Holopainen on kiinnostunut muunmuassa jousenkäännön hetkessä tapahtuvasta “virheestä” sekä eri tavoin viuluina heikosti toimivista, mutta yksilöinä erityisistä soittimista. Hänen musiikissaan huomiota suunnataan kohti vähäisiä, mutta merkittäviä muutoksia, rappeutumista, yksityiskohtia ja hitaita toiseksi tulemisen tapoja. Niukkuus, sattuma, humina, haparointi, arkisuus ja pöly ovat läsnä.
Miio Holopainen, viulut, alttoviulu

https://soundcloud.com/miio-holopainen

***

PAULIINA HAASJOKI

Pauliina Haasjoki on runoilija ja esseisti, jota liike,
viiva ja ääni myös kovasti vetävät puoleensa. Haasjoen seuraava teos Valenssi ilmestyy elokuussa. Tänä keväänä tulee myös kuluneeksi 25 vuotta hänen esikoisteoksensa julkaisusta.

***

MINERVA JUOLAHTI: autuminen

Ihmisäänelle ja luuppereille tehty meditaatio kirjoittamisesta ja äänestä.
Minerva Juolahti (1987, Helsinki) on kuvataiteilija ja esityksen tekijä, jonka työskentelyn lähtökohtina ovat ruumis, ääni, tila ja paperi. Juolahti toimii erityisesti ääniesityksen parissa ja käyttää usein lähtökohtanaan kehon tuottamia ääniä. Hänen teoksensa ovat äänen ympärille keskittyneitä esityksellisiä ja konseptuaalisia tilallisia eleitä. Tällä hetkellä hän tutkii ihmisen äänen radikaalia hetkellisyyttä muistamisen ja unohtamisen prosesseissa. Perinteisten taidetilojen lisäksi hän on tehnyt teoksia myös esimerkiksi entisessä synnytyssairaalassa, vuorella, metsän sisällä, metroasemilla sekä kylpyhuoneessa.
https://www.minervajuolahti.com

***

KOHO/KOSKENLAHTI

Koho/Koskenlahti on laaja-alaisesti äänen parissa työskentelevän J. Kohon ja perkussionisti Minna Koskenlahden muodostama duo. Duon kiinnostuksen kohteena on tutkiskella tavanomaisiin soittimiin ja erilaisiin äänilähteisiin säilöttyä soivaa potentiaalia ja etsiä erilaisia keinoja vapauttaa se. Vuosipäivän konsertti on duon ensiesiintyminen.

https://minnakoskenlahti.com
https://vuosi.bandcamp.com

***

LAURA NEN: suh ääää!

Kaikenlaisista materiaaleista lähtee ääntä. Olen kuunnellut villapaitaa, sormien välissä juoksevaa lankaa, puuvillaa, tuulipukua ja sadetakin suhinaa. Monesti olen näihin ääniin tanssinut, joko niiden tahtiin tai niitä tahdittaen. Suhinat ja minä ollaan muodostettu sellainen sykli, jossa käärme puree omaa häntäänsä. Nyt piilotan suhinan, jotta jonkinlainen mysteeri voi syntyä.
Laura Nen (she/her) on monialaisesti työskentelevä taiteilija. Hän on toiminut koreografina, tanssijana ja tekstiilitaiteilijana vuodesta 2011 lähtien. Taiteellisessa työssään hän on kiinnostunut oudoista päivittäisistä tapahtumista, tiedostamattoman tiedostamisesta, ei-tietämisestä sekä eksymisen tunnusta. Keskeinen asenne hänen ajattelussaan on heilahtelu ääripäiden, kuten tunnistettavan ja tunnistamattoman tai mahdollisen ja mahdottoman välillä. Lauran tavoite on hahmottaa asiat ja tilanteet spektrisesti vastakkainasettelut nähden, mutta niitä aktiivisesti tökkien.
https://www.lauranen.com

***

LIN DA: Dripping sketch

Dripping sketch on sooloesitys yhdelle suulle. Se on liikkeellinen luonnos ja äänellinen kokemus suusta. Millaiset asiat liikkuvat ja liikuttavat suuta? Mitä kulkee suusta sisään ja ulos? Esitys inspiroituu suun materiaalisuudesta sekä sen ilmaisuvoimasta. Esiintyjä kylpee, kahlaa ja rohisee suun kosteusvaihteluissa. Hän asettaa suunsa kollektiivisen aistimisen ja ihmettelyn kohteeksi. Dripping sketch kutsuu yleisön tunnustelemaan maailmaa suun kanssa.
Lin Da (aka Lin Martikainen) on muunsukupuolinen taiteilija, koreografi ja esiintyjä, jonka työskentelyn keskiössä ovat vuorovaikutus, kosketus, somatiikka sekä jatkuvassa prosessissa oleminen. Linin taiteellinen työskentely tapahtuu nykykoreografian ja nykytanssin sekä esitystaiteen ja kuvataiteiden välisyyksissä ruumiillisen olemisen ja herkkyyden kanssa työskennellen. Hänen töitään on esitetty mm. Mad House Helsingissä, Musiikkitalon Camerata-salissa, UrbanApa X Ateneum -festivaalilla, Loikka-tanssielokuvafestivaalilla sekä Kölnissä Tanzfaktur’n Sommer Akademie -festivaalilla ja Amsterdamissa NEU/NOW Online -festivaalilla. Lin on valmistunut Taideyliopistosta tanssitaiteen maisteriksi (2016) ja kuvataiteen maisteriksi (2023). Hänen teoksiaan on osana Saastamoisen säätiön kokoelmaa.

www.lindamartikainen.com
https://www.instagram.com/_lin._da._/

***

ILPO NUMMINEN
Ilpo Numminen on sähkömusiikin alkuaikojen käsityöläishengestä innostusta ammentava syntetisaattoriartisti. Tyylillisesti luvassa voi olla mitä vain yksinkertaisen äänen ja monikerroksisen kaaoksen välillä.
https://soundcloud.com/ilpo-numminen


let me fall out of the window
with confetti in my hair

Offline

#2 15.04.2024 13:07

artsy
Member
From: Tampere
Registered: 19.10.2005
Posts: 2,171
Website

Re: VUOSIPÄIVÄ 27.4. Pertin Valinta / Hki


let me fall out of the window
with confetti in my hair

Offline

#3 23.04.2024 11:58

artsy
Member
From: Tampere
Registered: 19.10.2005
Posts: 2,171
Website

Re: VUOSIPÄIVÄ 27.4. Pertin Valinta / Hki

Lauantaina tämä! Kahdeksan kiinnostavaa esitystä! Edullisemmat ennakot Pertsan verkkokaupasta!


let me fall out of the window
with confetti in my hair

Offline

Board footer

Powered by FluxBB