#271 16.10.2012 22:29

teekki
Member
Registered: 13.06.2005
Posts: 1,941

Re: Paini, MMA ja muu vastaava pelleily

Jooh, ihan hyvältä tuo Overeemin suora tittelimatsi kuulostaa kun unohtaa vaan ne testisekoilut. Cain vs JDS tuntuu kyllä nyt vielä kovemmalta kuin ensimmäisellä kerralla ja toivoa sopiikin että molemmat ovat tällä kertaa täysin kunnossa. Reemin haluaisi melkein nähdä kumpaakin noita vastaan, mitenhän se onnistuisi?

Loppuvuoden matseista GSP vs Condit on alkanut kiinnostaa päivä päivältä enemmän, samoin Ben Henderson vs Nate Diaz. Henderson on vähän menettänyt pisteitä minun papereissa Edgar-matseissa, varsinkin viimeisessä jossa voiton olisi pitänyt mennä Edgarille. Nyt liputan Naten puolesta ja ehkä mahdollinen Diaz mestarina saisi vielä veli-Nickin kiinnostumaan ottelemisesta. Kyllä se GSP vs Nick Diaz edelleen houkuttelisi, jos vaan Diaz voittaisi ensin jonkun matsin, olettaen tietysti että GSP voittaa Conditin. Toisaalta kuten sanoin edellisessä viestissä, 170:ssa alkaa olla tunkua: Kampmann vs Hendricksin voittaja kai saanee jo melkein väkisin tittelimatsin, sitten on Fitch, Maia, ehkä Diaz, Rory McDonald vs BJ Penn -voittaja... Sitten vähän takapakkia ottaneista vielä Erick Silva ja Ellenberger.

Saa nähdä ottavatko Bisping ja Weidman matsia jos Anderson keskittyy jompaan kumpaan superfightiin. Tuokin olisi varsin mielenkiintoinen matsi.

Offline

#272 16.10.2012 23:05

teekki
Member
Registered: 13.06.2005
Posts: 1,941

Re: Paini, MMA ja muu vastaava pelleily

Jatketaan nyt vielä kaksinpuhelua kun tuli isoja uutisia:

In a Tuesday bombshell, The Los Angeles Times broke news that UFC light heavyweight champion Jon Jones and Chael Sonnen will serve as coaches on the next season of "The Ultimate Fighter," then meet in a coaches' fight on April 27.

UFC president Dana White told the Times' Lance Pugmuire that Jones' elbow injury, suffered in his Sept. 22 bout against Vitor Belfort, will require extensive physical therapy, which will put him on the sidelines for the foreseeable future.

"This should be a good one," White told the Times. "Jon has accepted the fight. He knows the fans want to see that fight."

KIIMAA! Pitää sitten palata TUFin katsojaksi ensi kaudella. Sonnen ei ilmeisesti ottele Griffinia vastaan joulukuussa, vaan tekee Light Heavyweight -debyyttinsä (ok, joskus aiemmin otteli LHW:ssä) tittelimatsissa Jonesia vastaan smokin Harvalta onnistuisi tämä: häviät haastajana tittelimatsin 185:ssa, nouset painoluokassa pykälän ylemmäs ja puhut itsesi suoraan kyseisen painoluokan mestaruusotteluun peuk

Offline

#273 17.10.2012 10:03

Acedia
löylynlyömä lappalainen
Registered: 12.06.2005
Posts: 6,740

Re: Paini, MMA ja muu vastaava pelleily

icon_mrgreen
Vähän ihmetyttää välillä UFC:n matsipolitiikka, mutta kyllähän tässä halutaan nostaa TUF:in ratingia korkeammaksi (tämä nykyinen kausi ei kiinnosta varmaan ketään, en oo katsonut kuin pari jaksoa) ja tämä parivaljakko ainoa oikea vaihtoehto siihen. Samalla saadaan yksi superfight ensi vuodelle lisää (eli Silva vs GSP (jos voittaa Conditin)/Weidman(-vs Bisping voittaja?) vaikuttaa aika todennäköisiltä vaihtoehdoilta. Aika halvalla Sonnen sai pääsyn mestaruusotteluun, mutta jos osaa puhua ja Dana-setä tykkää, niin kyllähän siinä kaadetaan monta estettä jotka hiljaisimmilta ja tylsemmiltä kavereilta jäisi kaatamatta. Eli kuvaukset alkanevat ihan lähiaikoina ja ekat jaksot tulevat ulos helmikuun alkupuolella, luulisin.

Vanhempi Diaz pitäisi ehdottomasti saada myös mukaan kehiin välisarjaan samoin kuin Melendez kevyeensarjaan; erityisesti jos Nate häviää Hendersonille joulukuussa. Välisarjassa on tosiaan mukavasti tunkua, mutta uskoisin Roryn olevan mestarina viimeistään 2013 loppupuoliskolla ja vanha konkari Penn saa tuta nuoren leijonan voiman joulukuussa.

Offline

#274 14.11.2012 17:39

teekki
Member
Registered: 13.06.2005
Posts: 1,941

Re: Paini, MMA ja muu vastaava pelleily

Päivitelläänpä Ässän kanssa käytävää kaksinpuhelua uusimmilla uutisilla:

- Cung Le pamautti kaikkien yllätykseksi Rich Franklinin kanveesiin viime viikonloppuna UFC:n debytoidessa Kiinassa Fuel-show'lla. Knockout of the year -kategorian top3:een menee tuo suoritus ihan varmasti. Muuta kerrottavaa ei tuolta kortilta juuri jäänytkään. Ja vaikka voittaja oli yllätys, se ei ollut että 40-vuotiaan ja 38-vuotiaan välisessä taistossa jonkun leuka ei kestä.

- Ehkä jännittävimmän elementin MMA-skeneen tuo Strikeforcen ilmeinen (kai se on jo varmistunut?) poistuminen kartalta tammikuussa. Yksi kortti tulee vielä Showtimelta, mutta sitten huhuillaan UFC:n ja SF:n rostereiden yhdistyvän, joka takaisi monta mielenkiintoista matsia ja toisi mm. Ronda Rouseyn UFC:hen. Eniten odotan ehkä sitä, mihin Cormier pystyy UFC:ssä.

- Overeemin huhutaan ottelevan 2/2/2013 Bigfoot Silvaa vastaan. Tuosta sitten voitolla kohti JDS vs Cain -voittajaa, vaikka meinattiinhan Reemille antaa jo tittelimatsi suoraankin. Ehkä noin on parempi, toivotaan että testit menee läpi...

- Joitain muitakin mielenkiintoisia matseja tässä on taittu julkistaa, mutta en tähän hätään muista muuta kuin Bisping vs Belfort, joka kyllä kiinnostaa.

- Ensi viikonloppuna GSP vs Condit, kiima nousee peuk

- Katsoin UFC 1:n taannoin, ei hemmetti mitä touhua biggrin Hieman on eteenpäinmenoa tapahtunut noista ajoista. Royce icon_cool

Offline

#275 14.11.2012 18:45

Acedia
löylynlyömä lappalainen
Registered: 12.06.2005
Posts: 6,740

Re: Paini, MMA ja muu vastaava pelleily

Cung vetäisi kyllä zombie-Richin ihan kunnolla levyksi; aina pahannäköisiä nuo kun tippuvat pää edellä maahan, mutta saattaa olla KO of the year niinku teekkikin uumoili. Eipä noista muista matseista jäänyt mieleen; ehkä T. Silvan voitto oli merkittävin kun tietää että tässä häijyn näköisessä kaverissa on kuitenkin potentiaalia.

Strikeforcen ottelijoiden siirtymisestä UFC:n leipiin odotan Cormierin ohella eniten Mousasia (LHW), joka saattaa olla musta hevonen tässä painoluokassa ja Marquardtia, jonka siirtyminen välisarjaan saattaa edustaa uhkaa jopa mestari GSP/Conditille. Pääasia, että nyt saadaan melkein kaikki maailman parhaat samaan organisaatioon ja mahdollisuudet unelmamatseihin ovat ainakin käytänössä olemassa. icon_cool

Sääliksi käy kyllä Bigfootia, kun tietää miten kävi Cormierin ja Cainin kanssa. Koko äijän pää on Overeemin silmissä yksi iso maalitaulu, jota se todennäköisesti tulee takomaan oikein olan takaa ellei Bigfoot saa väistettyä polvia ja vietyä Overeemia maihin. Tuo on oikeastaan ainoa taktiikka, jolla voitto tulisi, mutta odotan/pelkään Bigfootin käyvän matsin pystyssä, jonka seurauksena on ekan erän brutaali tyrmäys.

Viikonloppuna tosiaan odotan, että GSP pieksäisi pelkuri Conditin maanrakoon (eka matsi jossa GSP:n puolella grin). Silva ei ole kuulemma tulossa mahdollisen GSP:n voiton jälkeen heittämään haastetta vaan aikoo lomailla ensi syksyyn asti. icon_twisted Jos se tuon tempun tekee, niin vyö pois ja kiertoon. Noh, katotaanpa mitä tapahtuu ja kuka sitten voittaakaan matsin. Kortti oli muutenkin muistaakseni keskivertoa parempi!

Offline

#276 18.11.2012 19:41

Acedia
löylynlyömä lappalainen
Registered: 12.06.2005
Posts: 6,740

Re: Paini, MMA ja muu vastaava pelleily

Kyllähän se täytyy sanoa, että voi luoja millainen kaatovoima tuolla Hendricksin nyrkillä on kun se osuu kohteeseen! Kampmann, taitava potkunyrkkeilijä jonka leuka on kaikkea muuta kuin lasista tehty, lähti lentoon selälleen ja liukui vielä metrin tai pari iskun voimasta! Koki täsmälleen saman kohtalon kuin Fitch muutama kuukausi sitten, joten kyllähän tuo Hendricksin nyrkki on melkoinen pelote. Kaveri on vielä lahjakas painija, joten eiköhän unohdeta se SIlva vs GSP ja laiteta Hendricks seuraavaksi kehiin, koska...

...GSP teki sen mitä häneltä odotettiin: ei saanut lopetettua vastustajaa taaskaan (toisaalta Conditia ei ole kukaan tyrmännyt tai lukottanut), mutta hallitsi matsia melkeinpä suvereenisti alusta loppuun. Se kolmannessa erässä osunut Conditin potku näytti kyllä pelottavalta, mutta viimeistään tässä GSP voitti minut puolelleen kun henkinen kantti piti ja mies selviytyi pahasta tilanteesta säikähdyksellä. Condit huitoi ja potki suurimmaksi osaksi ilmaa tai osui vain suojaukseen, joten olin vähän pettynyt miehen suoritukseen noin muuten, mutta GSP saa kyllä nuo huippuäijätkin näyttämään tavallista kehnommilta. Kyllä minä nyt voin myöntää tykkääväni GSP:stä; hieno mies ja vastustajaa ylistävät kommentit matsin jälkeen = peuk

Jos Hendricks osuu tuolla pommillaan, niin mestaruusvyö vaihtaa saletisti omistajaa - kunhan vaan se matsi saatais aikaiseksi!  icon_cool

Hominickin kannattais vaihtaa painoluokkaa alemmas; jo neljäs tappio ja miehen ura kaipaa uutta piristysruisketta. Sisukas kaveri, mutta turpaan tuntuu tulevan nyt liikaa näitä isompia kavereita vastaan. Ja hemmetti, kun Griggs hävisi LHW debyytissä pappa Diabatesille kuristuksella. Olisin toivonut mihen löytävän uuden kodin sarjaa alempaa, kun pisti hyvin hanttiin isommillekin vastustajille. Toivottavasti saa vielä uuden mahdollisuuden.

Offline

#277 18.11.2012 19:47

teekki
Member
Registered: 13.06.2005
Posts: 1,941

Re: Paini, MMA ja muu vastaava pelleily

Hemmetin hyvä main event viime yönä. GSP jyräsi MMA-painillaan, mutta draamaa nähtiin kun Condit meinasi yllättää GSP:n päähän osuneella potkullaan, mutta niin vain GSP sai kasattua itsensä. Muutenhan matsi oli hyvin GSP:n kontrollissa, mutta ei ainakaan minusta mikään tylsä GSP-decision, vaan vauhdikas ja verinen matsi. Kova suoritus 1,5 vuotta kehästä sivussa olleelta GSP:ltä.

Co-mainissa Hendricks tyrmäsi Kampmannin melkein identtisesti kuten Fitchin ja näillä näytöillään ansaitsisi jo tittelimatsin. Veikkaan että tuo huhuttu GSP-Silva kuitenkin nyt toteutuu ja eihän se huonolta kuulosta. Etu on luonnollisesti Silvalla, ja sitä isompi mitä ylemmäksi painoraja hinataan. 175 voisi olla vielä jotenkin reilu raja.

Edit: jahas, Ässä ehti ensin. Ei kyllä minullakaan olisi mitään GSP-Hendricks matsia vastaan, mutta UFC taitaa haluta tehdä tämän superfightin. Lisäksi Anderson vs Bisping/Weidman olisi kiinnostava, mutta sitäkin pitänee odotella.

Last edited by teekki (18.11.2012 19:48)

Offline

#278 18.11.2012 20:02

Acedia
löylynlyömä lappalainen
Registered: 12.06.2005
Posts: 6,740

Re: Paini, MMA ja muu vastaava pelleily

Kyllähän tuo GSP vs Silva kiinnostaa, mutta pitäisin Silvaa siinä 75-25 suosikkina, joten mieluummin näkisin Silvan Bonesia vastaan, jossa prosentit olisivat  tasaväkisemmät - suuntaan tai toiseen ihmisestä riippuen. Ei vaan taida Silva uskaltaa Jonesin kanssa samaan octagoniin astu. icon_wink Harmittaa vain, että Weidman/Bisping ja Hendricks joutuu odottelemaan, kun tuo supermatsi käydään. Toki joku väläytteli Sherdogilla Hendricks vs Diazia, joka olisi kyllä myös huippukiinnostava.

Offline

#279 18.11.2012 22:10

teekki
Member
Registered: 13.06.2005
Posts: 1,941

Re: Paini, MMA ja muu vastaava pelleily

Jep, tuota luokkaa minäkin arvelisin prosenttien olevan. Huhutaan että UFC:n johtoportaan kuningasidea olisi ensin Silva vs GSP, jonka Silva todennäköisesti voittaa ja sitten vuoden lopussa superfightien superfight Silva vs Jones. Ja eiköhän tuo jälkimmäinenkin toteudu jos tiskiin lyödään tarpeeksi rahaa.

GSP:n kannalta Silva-matsi ei vaikuta kovin kannattavalta urheilullisesti ja ehkä imagollisestikaan, jos tappio tulee. Toisaalta esim. Hendricksiä vastaankin GSP:llä on enemmän hävittävää kuin voitettavaa, joten nyt kai tuon superfightin aika on, jos koskaan.

KHAP1.png

Heh. GSP kuittasi pressitilaisuudessa että "ainakin menestyin Conditia vastaan paremmin kuin sinä".

Offline

#280 18.11.2012 22:52

Acedia
löylynlyömä lappalainen
Registered: 12.06.2005
Posts: 6,740

Re: Paini, MMA ja muu vastaava pelleily

Diaz peuk GSP haluaisi vissiin ottaa myös matsia Nickiä vastaan, että saisi hiljennettyä sen, mutta katotaan nyt kenet ne Nickille laittaa vastaan. Toivottavasti jonku ja pian.

Offline

#281 19.11.2012 01:35

Johan Nyttån DJ
Member
From: Nyslott
Registered: 12.07.2011
Posts: 914
Website

Re: Paini, MMA ja muu vastaava pelleily

Osaako heput kertoa missä voisi katsoa jotain yhteenvetovideota näistä eventeistä? Ei pysty valvomaan ja jotenkin arpapeliä noiden lataileminen. Oikeuksien omistajat terhakkaina paikalla, kun joku jotain yrittää eri tuubeissa levittää.

Offline

#282 19.11.2012 07:32

Acedia
löylynlyömä lappalainen
Registered: 12.06.2005
Posts: 6,740

Re: Paini, MMA ja muu vastaava pelleily

^ http://www.mma-core.com/events/UFC_154_ … eos#videos

Tuolla loppupäässä on matsit.

Offline

#283 20.11.2012 00:00

Johan Nyttån DJ
Member
From: Nyslott
Registered: 12.07.2011
Posts: 914
Website

Re: Paini, MMA ja muu vastaava pelleily

^ Kiitos! Juuri tälläistä hainkin.

Tyrmäykset on kyllä makeita, mutta olisin mielellään nähnyt vähän tasaisemman matsin Kampmannin ja Hendricksin välillä.

Last edited by Johan Nyttån DJ (20.11.2012 00:02)

Offline

#284 04.12.2012 18:00

teekki
Member
Registered: 13.06.2005
Posts: 1,941

Re: Paini, MMA ja muu vastaava pelleily

UFC on Fox 5 tulee ensi viikonloppuna ja siihen pohjustuksena erinomainen Road to the Octagon:

Varsin kovat odotukset tätä korttia kohtaan. Rory vs BJ on matsi, jota en toivoisi kummankaan häviävän, mutta jos on pakko valita voittajasuosikki niin kallistun Roryn puolelle. Jotkut sanovat että Roryllä ei ole tarpeeksi karismaa supertähdeksi, mutta minusta Rory on jollain tavalla erityisen kiehtova kaveri. Ja hemmetin lupaava tappelija. Penn sanoo löytäneensä taas uutta motivaatiota tappelemiseen, mutta kyllä Rory on kova vastus vaikka BJ olisi huippukunnossa.

Gustafsson-Shogun voi olla ihan vauhdikas matsi ja ehkäpä tuossa toinen takoo TKO-voiton, toivottavasti Gustafsson.

Tittelimatsissa on helppo liputtaa Diazin puolesta, Henderson on mestarina ollut toistaiseksi (toki vain yksi matsi) vähän tylsähkö. Veikkaan että matsi kestää kaikki 5 erää ja välillä ollaan matossa, välillä nähdään vauhdikasta pystyottelua. Parasta olisi jos Diaz lukottaisi Hendersonin, joka on tainnut joskus sanoa ettei ole lukotettavissa missään olosuhteissa...

-----

Cruz joutui menemään uudestaan polvileikkaukseen ja sairaslomaa tulee lisää. Pari vuotta vähintään taitaa tulla matsien välille parhaassakin tapauksessa, harmin paikka. Barao puolustanee interim titteliä seuraavaksi Michael McDonaldia vastaan?

Offline

#285 05.12.2012 15:07

Acedia
löylynlyömä lappalainen
Registered: 12.06.2005
Posts: 6,740

Re: Paini, MMA ja muu vastaava pelleily

Pitääpä katsoa tuo Road to octagon tässä lähempänä eventtiä, luulisi tarjoavan mielenkiintoista settiä.

teekki wrote:

Varsin kovat odotukset tätä korttia kohtaan. Rory vs BJ on matsi, jota en toivoisi kummankaan häviävän, mutta jos on pakko valita voittajasuosikki niin kallistun Roryn puolelle. Jotkut sanovat että Roryllä ei ole tarpeeksi karismaa supertähdeksi, mutta minusta Rory on jollain tavalla erityisen kiehtova kaveri. Ja hemmetin lupaava tappelija. Penn sanoo löytäneensä taas uutta motivaatiota tappelemiseen, mutta kyllä Rory on kova vastus vaikka BJ olisi huippukunnossa.

Itselle tämä on aika helppo ottelu valita puoli, ja valintani on ehdottomasti Rory. BJ:n aika meni jo mielestäni ja nyt on jo nuorempien tähtien aika ottaa vetovastuuta tässä painoluokassa. Penn on ilmeisesti treenannut täysillä ja on motivoitunut, mutta Roryn taidot ja fysiikka ovat varmasti liikaa jopa isompiakin kavereita vastaan (Machida) otelleelle Pennille. Veikkaan, että Rory heittelee Penniä maihin ja ground'n'npoundaa miehen kasvot aika ilkeään kuntoon, mutta saako lopetettua matsia? Penn otti jo Diaz matsissa nokkiinsa, mutta ei luovuttanut millään. Oikeastaan ainoa mahdollisuus Pennin voittoon on Roryn ylimielisyys ja ns. puun takaa tuleva isku leukaperiin (Roryn leukaa ei ole vielä kunnolla testattu). Rory vaikuttaa kyllä fiksulta kaverilta ja en usko tähän skenaarioon. Vuoden 2013 tuleva WW-maailmanmestari!

teekki wrote:

Gustafsson-Shogun voi olla ihan vauhdikas matsi ja ehkäpä tuossa toinen takoo TKO-voiton, toivottavasti Gustafsson.

Shogun varmaan painaa päälle heti alussa ja Gustafsson peruuttelee, naputtelee vastaiskuja ja odottaa sitä yhtä kohdilleen tulevaa iskua. Ei välttämättä paras taktiikka kovaleukaista Shogunia vastaan, mutta en usko Gustafssonin muuttavan tyyliään aktiivisemmaksi ainakaan tässä matsissa. Shogun painaa päälle ja Gustafsson kyttää: aika fifty-sixty kumpi saa ne ratkaisevat iskut perille ja pyrkii lopettamaan matsin. Toivon ruostalaisen voittavan, mutta pelkään brasilialaisen vievän tämän.

teekki wrote:

Tittelimatsissa on helppo liputtaa Diazin puolesta, Henderson on mestarina ollut toistaiseksi (toki vain yksi matsi) vähän tylsähkö. Veikkaan että matsi kestää kaikki 5 erää ja välillä ollaan matossa, välillä nähdään vauhdikasta pystyottelua. Parasta olisi jos Diaz lukottaisi Hendersonin, joka on tainnut joskus sanoa ettei ole lukotettavissa missään olosuhteissa...

Toivon kyllä kovasti Diazin voittoa, niin saataisiin värikkäämpi mestari, ja onhan tuo Diazin siirtyminen painoluokkaa alemmaksi ollut muutenkin älyttömän onnistunut veto, josta toivoisin nyt tulevan sen suurimman kruunun. Henderson on kyllä WW-kaveri fyysisesti, joten vähän huolettaa miten Diaz pärjää miehen fysiikan kanssa: Roryhan riepotteli Diazia kuin räsynukkea, josta johtuen mies vaihtoikin alempaan painoluokkaan. Diaz varmasti pystyboksailee ja Henderson hakee maihinvientejä, jossa Diaz hakee lukotuksia ja Henderson...niin...kuinka aktiivisesti haluaakaan lopettaa matsin vai tyytykö vain pitämään kaveria maassa? Jännä matsi tämäkin.

Michael McDonald ehdottomasti taistelemaan väliaikaisesta mestaruudesta: siinä on toinen lahjaksas McDonald!

Offline

#286 11.12.2012 20:43

teekki
Member
Registered: 13.06.2005
Posts: 1,941

Re: Paini, MMA ja muu vastaava pelleily

Odotetun kova eventti oli tuo UFC on Fox 5. Titteliottelussa Henderson murjoi Diazia siihen malliin, että nosti profiiliaan ainakin minun silmissäni ja tuntuu nyt selvästi painoluokkansa mestarilta. Erinomainen gameplan ja sen toteutus: Diaz ei päässyt käyttämään vahvuuksiaan oikeastaan matsin missään vaiheessa. Lightweightissä ei tule hyvät match-upit loppumaan, seuraavaksi Hendersonille olisi tyrkyllä vaikka Melendez tai voittaja matsista Cerrone vs Pettis.

Rory murjoi BJ:tä vielä pahemmin kuin Henderson Diazia. Vähän ihmettelin kun Rory ei toisen erän loppupuolella hakenut ahnaammin lopetusta kun BJ oli selvästi ottanut muutaman iskun liikaa, mutta ehkä GSP:n opit turhien riskien välttämisestä olivat mielessä. Melkoista dominointia, kävi melkein sääliksi kun BJ näytti lähinnä surulliselta kun ei pystynyt tekemään Rorylle mitään. BJ:n pitäisi otella 155:ssä, jos ei nyt lopeta kokonaan. Rory haastoi matsin jälkeen Conditin uusintamatsiin ja tämähän sopisi vallan hyvin. Roryn "serial killer" gimmick toimii peuk

Ihan hyvä vääntö oli myös Gustafsson vs Shogun. Ruotsalainen vei lopulta ansaitusti ja on jo matkalla tittelimatsiin Jonesia vastaan. Ottelee kaiketi kuitenkin vielä ainakin kerran ennen sitä, koska Jones vs Sonnen on vasta huhtikuun lopulla.

Muissakin matseissa tapahtui: Brown tyrmäsi Swickin, Cruickshankin head kick -KO, Jorgensen vs Albert grappling-matsi... peuk

Offline

#287 02.01.2013 20:25

Acedia
löylynlyömä lappalainen
Registered: 12.06.2005
Posts: 6,740

Re: Paini, MMA ja muu vastaava pelleily

Ei ole nyt ehtinyt pahemmin kirjoitella tai vastailla tähän topikkiin (:oops:), mutta täytyy sitä UFC 155:sta jokunen sana kirjoittaa.

Päämatsissa Cain teki sen mitä pitääkin tehdä, että pystyy voittamaan JDS:n: jatkuvasti pyrkiä lähietäisyydelle, painostaa ja ei antaa hetkeäkään tilaa tai aikaa JDS:lle hakea etäisyyttä, josta se voisi iskeä noita täsmälyöntejään vastustajaan ja hankkia sitä ns. momentumia puolelleen. Se yksi iso osuma Cainilta käytännössä ratkaisi koko matsin, koska JDS ei toipunut siitä täysin missään vaiheessa ottelua. Neljännessä erässä näkyi jo vähän piristymisen merkkejä, mutta väsymys oli jo niin suuri, että matsi oli hänen osaltaan käytännössä ohi. Ihmetytti myös JDS:n kaasuuntuminen kolmen minuutin jälkeen, ei mielestäni selity täysin sillä Cainin lyönnillä, meniköhän vähän pasmat sekaisin myös psyykkisesti ja hosui itsensä väsyksiin, kun joutui tuollaiseen myllytykseen ekaa kertaa MMA-urallaan?

Nyt Overeem kun kurittaa Silvan, niin bring on Overeem vs Velasquez  rokrok Ei tule menemään samalla kaavalla kuin tämä matsi; Overeemin pysty ja polvien käyttö antaa Cainille vähän ajattelemisen aihetta. Ei varmasti syöksy samalla tavalla jalkoihin siinä matsissa.

Miller vs Lauzon oli sitten kunnon sota, josta ei puuttunut vauhtia, verta ja vaarallisia tilanteita. Oli jännä matsi ihan loppuun asti ja peukut Lauzonille, kun ei luovuttanut missään vaiheessa ja oli lähellä jopa lukottaa ihan lopussa - tai ainakin kohtuu lähellä. Miller on lähempänä mestaruusottelua, seuraavaksi Maynard vastaan, niin tulisi taas jännä matsi. Melendez pääsee varmaan suoraan mestarusotteluun ja lopettaa Hendersonin aikakauden mestarina, näin uskon!

Ja edellisessä eventissä Lombard näytti viimein mikä on miehiään, kun moukaroi Palharesin nyrkeillään ja nousi nyt yhdeksi suurimmista haastajista MW:ssa. Kyllä tätä odotettiinkin jo, harmi että se debyytti Boetschia vastaan oli niin surkea, mutta tästä on hyvä jatkaa!

Offline

#288 06.01.2013 14:08

teekki
Member
Registered: 13.06.2005
Posts: 1,941

Re: Paini, MMA ja muu vastaava pelleily

Cain näytti kyllä mahtavalta ja dominoi täysin JDS:ää vastaan. Taisi nousta samalla suosikki-heavyweightikseni tällä hetkellä. Cain-Overeem kuulostaa loistavalta ja joskus tulevaisuudessa kenties Cain-JDS III olisi myös näkemisen arvoinen matsi. En tiedä kauanko JDS:n toipuminen tästä matsista kestää, sai sen verran pahasti turpaansa. "Hauska" gif:

jdsface.gif

Kaksi päämatsia pelastivat muuten tylsän kortin: Miller-Lauzon oli kandidaatti vuoden matsiksi. Hemmetin hieno oli se Lauzonin viime minuutin lukotusyritys, melkein olisi toivonut että se onnistuu.

Lombard näytti tosi hyvältä viime matsissaan, samoin Roy Nelson ja Pat Barry. Paljon hyviä matseja oli noissa kahdessa joulukuun TUF-eventissä ja pianhan alkaa jo uusi TUF: Jones vs Sonnen peuk

Melkoista welterweight-herkkua on luvassa maaliskuussa, kun Montrealissa matsaavat GSP vs Diaz (väkisin matsi kasaan vaikka Diazilla on tappio ja yli vuoden tauko alla), Rory vs Condit ja Hendricks vs Ellenberger. Jos Diaz missaa pressitlaisuudet, nostettaneen Hendricks tällä kertaa tittelimatsiin, minkä hän toki ansaitsisi. Ihan kivaa kuitenkin nähdä GSP-Diaz nyt, jos se lopultakin toteutuu icon_rolleyes

Offline

#289 14.01.2013 15:07

Acedia
löylynlyömä lappalainen
Registered: 12.06.2005
Posts: 6,740

Re: Paini, MMA ja muu vastaava pelleily

Viimeinen Strikoforce-tapahtuma oli sitten viikonloppuna. Matsit meni aika odotetusti, mutta saatiinhan siellä sentää yksi (mielestäni ikävä) yllätys, kun Nate The Greatin pääkoppa ei kestänyt WW:n tittelinpuolustuksessa, vaan tappio tuli kohtuu keskinkertaiselle belgialaiselle kaikin tuomariäänin. Jo Okamia vastaan otellessa pääsystä mestaruusmatsiin, Nate osoitti ettei pää kestä näitä painetilanteita, ja nyt oli vähän samanlainen tilanne. Harmin paikka. Jospa mies saisi sopparin UFC:n kanssa tehtyä tästäkin huolimatta.

Barnett otti helpon voiton toipilaana kohtuu nimettömästä itävaltalaisesta; helposti vaan mattoon ja sieltä tavaramerkiksi muodostunut lukotus. Helppoa kun sen osaa. ff Seuraavaksi UFC kutsuu (ellei Dana kanna kaunaa vanhoista jutuista) ja siellä vastaan JDS, niin nähtäis miten hyvin Barnett saa vietyä miehen maihin.

Cormier otti myös vakuuttavan voiton ja antoi oiekastaan aikamoisen selkäsaunan tälle Staringille (tuntematon tapaus tämäkin) ja ainoastaan vastustajan suuri sydän ja tahto estivät matsin keskeytymisen jo aiemmin. Cormierille pukkaa UFC-sopimusta ihan varmasti, mutta otteleeko raskaassa- vai kevyessäraskaassa? Kaveri Cain on mestari isojen poikien sarjassa ja fanit tuntuvat janoavan matsia Jonesia vastaan (jos voittaa Sonnenin icon_wink). Myös Mousasin voitto oli melko vakuuttava, mutta mielestäni hän on auttamatta liian heiveröinen LHW-sarjaan, ja näkisin hänet mieluummin MW:ssa, jossa olisi mahdollisuuksia ihan mestaruuteen asti.

Offline

#290 16.01.2013 14:34

teekki
Member
Registered: 13.06.2005
Posts: 1,941

Re: Paini, MMA ja muu vastaava pelleily

Hyvä juttu että Strikeforce saatiin paketoitua, nyt rosterin parhaat ukot siirtyvät UFC:hen ja luvassa on mielenkiintoisia match-uppeja. Juuri eilen julkistettiin huhtikuun FOX-shown pääotteluiksi Henderson-Melendez (LW tittelimatsi, champion vs champion icon_cool ) ja co-mainiksi Cormier vs Mir. Erittäin hyvät matsit ja varsinkin Melendezin taso mitataan nyt kunnolla. Cormierin tavoite on omien sanojensa mukaan Mir-matsin (ja voiton) jälkeen pudottaa painoluokkaa ja haastaa Jon Jones. Suurempia ongelmia tuossa ei pitäisi olla, kun viikonloppuna painoi 230 ja tuosta saa varmaan vielä jonkun verran läskiä pois ja sitten weight cutilla loput.

Aika isoja mismatcheja oli tuolla vikalla Strikeforcen kortilla, etenkin Cormierin ja Barnettin matsit. Vastustajat oli ilmeisesti kaivettu väkisin jostain kiven alta. Pääottelussa Marquardtin ura otti jyrkän alamäen tuolla tappiolla ja voi olla että UFC:n kovassa welterweight-sarjassa ei enää pärjää parhaille ukoille. Samaa voi ennustaa Saffiedinelle. Mousasi voisi tosiaan pärjätä varsinkin MW:ssa, samoin Jacare Souza joka viime aikojen näyttöjensä perusteella voittaisi useimmat UFC:n middleweightit.

Hemmetin kovia matseja ja kortteja luvassa tässä keväällä, jos nyt ei loukkaantumiset pilaa taas kaikkea. Varsinkin Aldo-Edgar ja GSP-Diaz -korteille peuk

Ja onhan Anton Kuivasellekin bookattu seuraava matsi, helmikuun lopulla TUF-voittaja Michael Chiesaa vastaan. Nyt nousee vastustajan taso edellisestä jo pari astetta.

Offline

#291 18.01.2013 12:13

Acedia
löylynlyömä lappalainen
Registered: 12.06.2005
Posts: 6,740

Re: Paini, MMA ja muu vastaava pelleily


Aika epätyypillistä käytöstä Belfortilta tuossa tuijotuksessa. Olisin odottanut noiden roolien olevan täysin toisinpäin, mutta kai Vitor yrittää päästä Bispingin ihon alle ja hakee todennäköisesti nopeaa tyrmäystä ja paikkaa mestaruuskahinoihin. Uskoisin silti, että Bisping vie matsin paremmalla kestävyydellään ja alasvientipuolustuksen avulla, jolloin Belfort väsähtää viimeistään tokan erän lopussa.

Strikeforcesta tulleet ottelijat, joilla on mahdollisuus nousta UFC:n mestariksi tai ainakin top 3:een ovat kai: Cormier, Melendez, Souza/Rockhold (en osaa vielä päättää kumpi 017). Jokerikortteja ovat Kennedy, Barnett (jos Dana ottaa mukaan) ja Mousasi (tosiaan MW.ssä mielestäni paremmat mahdollisuudet). Kuivasen pitäisi kyllä voittaa Chiesa, joka on minulle ihan tuntematon nimi (kiitos umpitylsän uusimman TUF-kauden), mutta on kova painimies. Jos Anton saa pidettyä matsin pystyssä, niin voittohan siitä napsahtaisi tilille ja seuraavaksi tulisikin vastaan joku top 11-15 kaveri, mutta otellaan nyt tämä matsi ensin!

Offline

#292 28.01.2013 00:30

teekki
Member
Registered: 13.06.2005
Posts: 1,941

Re: Paini, MMA ja muu vastaava pelleily

Pettis rokrok (laajempaa raporttia myöhemmin)

Ens yönä myös ROYAL RUMBLE! Ennustukset: Rock voittaa tittelin ja Cena Rumblen, Maniassa viime vuoden rematch. Tämä on toki niin selvä kuvio, että jonkun twistin tuohon toivoisi.

Offline

#293 03.02.2013 14:39

Acedia
löylynlyömä lappalainen
Registered: 12.06.2005
Posts: 6,740

Re: Paini, MMA ja muu vastaava pelleily

WAR REEM OVER---eiku mitä *******iä nyt taas?!? Vois mun suosikit edes joskus voittaa näitä tärkeitä matseja ja sitten mestaruusmatseja. itku

Nyt ei pysty enempää kirjoittamaan. icon_sad

Offline

#294 03.02.2013 21:13

teekki
Member
Registered: 13.06.2005
Posts: 1,941

Re: Paini, MMA ja muu vastaava pelleily

Jooh, ei tule Cain vs Overeemiä, eikä kyllä noilla näytöillä tarvitse tullakaan. Voittihan Reem kaksi ensimmäistä erää, mutta oudon vaisua oli meno - ja silti mies väsyi. Ihan ylilatautuneelta ja yli-itsevarmalta vaikutti jo ennen matsia ja matsin aikanakin ei pitänyt käsiään ylhäällä ja yritti matkia Anderson Silvaa. Näinhän siinä sitten kävi:

ibh1ddGucNiJLv.gif

Pitkä matka on tuolta kanveesista nousta haastamaan mestaria, eikä tosiaan esitys ollut kovin hääppöinen. Mitä sitten Velasquezille seuraavaksi? Bigfoot, jonka Cain teurasti vajaa vuosi sitten? Cain-JDS III? Tämäkään ei ihan heti houkuttele. Verdum olisi ihan mielenkiintoinen, jos tätä ei olisi jo bookattu kesälle Big Nogia vastaan.

Päämatsi jatkoi samaa sarjaa Edgarin viime matsien kanssa. Tiukka viiden erän vääntö, jonka olisi voinut tuomita jotenkin toisinkin. Minusta silti Aldo voitti. Ehkä Edgarin pitäisi pudottaa vielä yksi painoluokka icon_rolleyes Ilmeisesti Pettis ilmoittautui haastamaan Aldon, vaikka ei ole ikinä featherweightissä otellut. Mieluummin ehkä näkisin Pettisin vielä LW:n tittelimatsissa, mutta ei tuokaan huonolta kuulosta.

Evans vs Little Nog oli varsin heikko matsi. Evans näytti vaisummalta kuin ehkä ikinä ennen. Liekkö enää jaksaa tappeleminen kiinnostaa? Eipä tarvitse enää spelukoida mahdollisella Anderson Silva vs Evans -matsilla, eiköhän Weidman saa nyt seuraavan tittelimatsin kunhan vaan toipuu vammoistaan.

Maia oli ihan ylivoimainen grappling-matsissa Fitchia vastaan, mikä yllätti ainakin minut. Enemmän vastarintaa odotin Fitchiltä. Näinköhän Maia roikkuisi samalla tavalla GSP:n, Roryn tai Conditin niskassa?

Offline

#295 03.02.2013 21:37

Acedia
löylynlyömä lappalainen
Registered: 12.06.2005
Posts: 6,740

Re: Paini, MMA ja muu vastaava pelleily

Kaksi erää meni Reemille 10-9, mutta sitten kolmannessa erässä ylimielisyys ja käsien roikottelu kostautui ja Bigfoot pääsi moukaroimaan vasten häkkiä painautunutta maalitaulua sydämensä kyllyydestä ja se oli sitten siinä. Taisi Reem pelätä Bigfootin alasvientejä, kun otteli niin arasti, mutta oli kyllä samalla niin ylpeän oloinen, että ihmettelen suuresti mistä tällainen ylimielisyys oli lähtöisin. Ei ollenkaan miehen tapaista. Lesnaria vastaan otteli fiksusti ja tehokkaasti, nyt mentiin minun silmien mukaan varovaisen puolitehoilla, joka kylli riitti kahdessa ekassa erässä, mutta kolmannessa kostautui.

Seuraavat matsit HW:ssä voisi olla AO vs JDS ja Bigfoot vs Cain/Josh Barnett. DC vs Mir matsin voittaja sitten AO vs JDS:ää vastaan title eliminator -matsiin, niin kyllähän tästä AO vielä UFC-mestariksi saadaan. Asenteen pitää vain muuttua jatkossa.

Evans vs Pikku-Nogi matsi = ehkä tylsin co-main event, jonka olen nähnyt. snore Evansia ei kiinnostanut ja Pikku-Nogin eväät ei riitä sarjan kärkiukkoja vastaan. Ihan turha matsi, mutta saatiinpa ainakin eliminoitua Evans Silva-matsista ja Weidman saanee tilaisuutensa kesällä.

Edgarilta taas tyypillinen matsi: ottaa kolmessa ekassa erässä selkeästi vastaan iskuja ja potkuja, mutta sitten piristyy kahdessa viimeisessä erässä. icon_biggrin Taas tuli vain tällä taktiikalla kirvelevä tappio, joka mahtaa syödä miestä. Onhan Aldo toki hirmuinen vastus tuossa FW-sarjassa ja haluaisin nähdä miehen sarjaa ylempänä, koska ei tuolta nykyisestä FW-sarjasta löydy hänelle voittajaa. Edgar vs Pettis kiinnostaisi - tulisi kova matsi!

Maia on kova ukko tuossa WW-sarjassa, kun riepotteli Fitchiä samalla tavalla kuin Fitch yleensä väkisinmakaa vastustajiaan! Top 5:ssä WW-sarjassa, mutta mitenhän taidot riittää GSP:tä, Hendricksiä, Diazia, McDonaldia ja Conditia vastaan? Maia vs McDonald, Dana make it happen!

Offline

#296 06.02.2013 23:34

teekki
Member
Registered: 13.06.2005
Posts: 1,941

Re: Paini, MMA ja muu vastaava pelleily

Aldo vs Pettis bookattu, mutta matsi on vasta 3.8. Eihän tuossa olisi paljon pidempään tarvinnut Pettisin odotella Henderson vs Melendez -voittajaa (ellei tule loukkaantumisia tai muita viivytyksiä), mutta menee kai se näinkin. Kinkkinen tilanne jos Pettis häviää.

Uusimmassa TUF-jaksolla nähtiin kyllä sellainen KO, että huh huh! Ihan hyvältä vaikuttaa tämä uusi kausi, vaikka koutsien välillä ei hirveämpää battlea tässä kauden aikana ilmeisesti nähdäkään.

--------------------------------------------------------------------------------

En tiiä, ehkäpä paras gif ikinä tai ainakin yksi niistä. Harmi etten löytänyt vähän isompana:

iFTBuVPBd4KR7.gif

Offline

#297 12.02.2013 23:02

teekki
Member
Registered: 13.06.2005
Posts: 1,941

Re: Paini, MMA ja muu vastaava pelleily

Acedia wrote:

Seuraavat matsit HW:ssä voisi olla AO vs JDS ja Bigfoot vs Cain/Josh Barnett. DC vs Mir matsin voittaja sitten AO vs JDS:ää vastaan title eliminator -matsiin, niin kyllähän tästä AO vielä UFC-mestariksi saadaan. Asenteen pitää vain muuttua jatkossa.

"Cain vs. Bigfoot and JDS vs Overeem done for UFC 160 as per Dana White"

Ässän matchmaking meni nappiin. Barnett ei ole ainakaan vielä saanut sopimusta UFC:n kanssa aikaan. Eipä Cainille luonnollista haastajaa oikein ole, joten Bigfoot lienee "oikea" ratkaisu tähän kohtaan. Cain jyrännee täysin, ellei jotain työtapaturmaa satu.

JDS vs Overeem on mielenkiintoinen vaikka molemmilla on tappio alla. Paljon pitää Reemin parantaa Bigfoot-matsista jos meinaa JDS:ää vastaan pärjätä. Mutta voitto tästä niin sehän on melkein taas tittelimatsi tyrkyllä. icon_biggrin

Offline

#298 13.02.2013 10:24

Acedia
löylynlyömä lappalainen
Registered: 12.06.2005
Posts: 6,740

Re: Paini, MMA ja muu vastaava pelleily

Hyviä uutisia vaparifanien kannalta nuo matsit! Overeemilla on nyt vähän helpompi tilanne tulla tähän matsiin, kun a) vastassa on pystymies, joka todennäköisesti ei edes yritä viedä maihin b) faneilla ei ole enää tuon Bigfoot-matsin jälkeen sitä mielikuvaa voittamattomasta Reemistä c) JDS on paras mahdollinen mittari Overeemin pystyosaamisesta MMA:ssa (K1-:ssä se on jo todistettu), joka näyttää onko hänestä UFC-mestariksi asti

Cain vs Bigfoot on matsissa on ainekset samanlaiseen teurastukseen kuin edellisessä matsissa - ja kun edes JDS ei hyvällä liikkumisellaan pystynyt kuin alussa eliminoimaan Cainin alasvientiyriykset, niin miten käy hitaamman ja kömpelömmän Bigfootin? Olisin mieluummin nähnyt Barnettin tässä matsissa, mutta saa nähdä kiinnostaako miestä tulla ottelemaan maailman eliittiottelijoita vastaan.

Offline

#299 25.02.2013 12:37

Acedia
löylynlyömä lappalainen
Registered: 12.06.2005
Posts: 6,740

Re: Paini, MMA ja muu vastaava pelleily

Ei taida Anton Kuivanen saada jatkaa UFC:ssä tuon tappionsa jälkeen - varsinkin kun UFC potkii nyt pois liikoja ottelijoitaan rosterista. Danan taisi sanoa, että sadasta pitäisi päästä eroon tässä lähiaikoina, joten ei hyvältä näytä. Eka erä meni ANtonilta hyvin, kun matsi käytiin pystyssä ja Chiesalla ei ollut mitään mahdollisuuksia haastaa umpisurkealla pystyllään. SItten kakkoserässä tämä yhden tempun poni pääsi Antonin pahan virheen seurauksena selkäpuolelle, sai keholukon ja kuristi sitten voiton. Eipä kyllä paljoa harmittanut loppujen lopuksi, koska Chiesa olisi pitänyt ehdottomasti voittaa, jos halusi kilpailla pääsystä kevyen sarjan top 20 joukkoon. Chiesalle ei pysty povaamaan kovin ruusuista tulevaisuutta, niin kamalaa oli pystytyöskentely ja kovemmat tekijät kyllä eliminoi tuon kuristuksen pois sen repertuaarista ja sitten se on ihan aseeton. Ei vaan Antonilla taitotaso (vielä) riitä UFC:n kovatasoisesimpaan sarjaan. Vauhtia Bellatorista, jos/kun potkut tulee!

Lawlerin voitto miellytti vaikka keskeytys olikin ihan liian aikainen, ja se harmittia Kossia. Jospa Lawler pystyisi paremmin eliminoimaan vastustajan painin sarjaa alempana: keskisarjassa se jäi aina painijyrien lanaamaksi. Mies kuitenkin iskee tosi kovaa, joten toivotaan, että pärjäisi pienempien äijien kanssa paremmin, niin saadaan uusi contender tähän sarjaan joukon jatkoksi.

Machida vs Hendo oli sitä mitä pelkäsinkin: vanhus jahtaa poispäin pomppivaa aropupua ympäri octagonia. En jaksaisi katsella näitä peruuttelijoita, jotka keskittyvät enemmän välttämään kontaktia kuin ottelemaan kunnolla. Ei tarvi mitään slugfestia järjestää, mutta rasittavaa kun toinen vain naputtaa pikkuosumia ja peruuttaa karkuun. Jonesia vastaan tämä onnistuu ehkä sen yhden erän ajan, kunnes etäisyys katoaa hetkeksi ja Jones ottaa clinchiin ja se on sitten siinä.

Naisten tittelimatsissa oli vähän jännitystä, kun Ronda meinasi hävitä kuristuksella ihan alussa: oli kyllä jättiyllätys lähellä ja Danakin varmaan oli vähän säikähtänyt, mutta sitten se vakio armbar napsahti kohdalleen. Kuitenkin ihan viihdyttävä matsi, jos vertaa co-mainiin. ff

Offline

#300 25.02.2013 16:33

teekki
Member
Registered: 13.06.2005
Posts: 1,941

Re: Paini, MMA ja muu vastaava pelleily

Hemmetin hyvä noste tuli tuolle naisten tittelimatsille, kun katsoi kaikki nuo Primetimet ja Countdownin. Ja itse matsihan meni ainakin UFC:n kannalta ihan täydellisesti: Rousey oli hetken vaarassa, mutta taisteli itsensä voittoon ja säilytti vielä tuon "1st round armbar"-rekordinsa. Carmouche ei näyttänyt niin vastaantulijalta kuin skeptisimmät povasivat, vaan matsissa oli ihan aitoa jännitystä. Hyviähän nämä naisten matsit tuppaavat olemaan, ainakin vauhtinsa puolesta.

Co-mainissa oli jännitystä niin pitkään kunnes iski tylsistyminen. Ja tämä tapahtui aika nopeasti. Sinänsä Machidan tyyli (ei ota osumia) on ihan järkevä, mutta on sillä vaan tylsiä matseja välillä. En oikein usko että Machida saa tittelimatsia tämän voiton jälkeen, vaikka Dana niin lupaili. Niinhän se lupaili Gustafssonillekin ja potentiaalisesti Cormierille. Tuskin Jones vs Machida II hirveästi ihmisiä (tai Jonesia) kiinnostaa ja UFC ei sitä siinä tapauksessa buukkaa.

Harmi tosiaan että Kuivanen päästi Chiesan selkäänsä; pystyottelussa ei olisi ollut mitään hätää. On tuolla kuitenkin vaan niin kovia ukkoja, varsinkin Kuivasen painoluokassa, että tason pitää vielä nousta selvästi jos meinaa Chiesaa kovempia matseja voittaa. Joutunee nyt tosiaan hakemaan vauhtia UFC:n ulkopuolelta, mutta mikäänhän ei estä sinne pääsyä takaisin, jos vaan kehitystä tapahtuu.

Faberin submission oli hieno, samoin se Kenny Robertsonin reverse kneebar tms. Faber on varmasti yksi dominoivimmista kavereista painoluokassaan ilman mestaruusvyötä. Onko se nyt jotain 6-0 viime normimatseissa ja 0-5 mestaruusmatseissa.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB