#271 11.07.2008 15:57

Junkieman
Member
From: Jyväskylä
Registered: 01.04.2007
Posts: 2,652
Website

Re: Ilosaari 2008

NO NYT MENNÄÄN!

Offline

#272 11.07.2008 17:18

herkkumutteri
Member
From: in the land down under the bri
Registered: 22.04.2008
Posts: 29

Re: Ilosaari 2008

Kassan baarissa, n.35km perille.

Pope prkl, et vastaa puhelimeen  mad

Offline

#273 11.07.2008 21:03

Pope
Bailarina Erotica
From: Käden taitojen runsaudensarvi
Registered: 17.02.2007
Posts: 18,484

Re: Ilosaari 2008

[quote:7eed475a69="herkkumutteri"]Kassan baarissa, n.35km perille.

Pope prkl, et vastaa puhelimeen  mad[/quote:7eed475a69]

soittelin sulle ff


DMIjc.png

menen nyt nukkumaan ajatellen Jan Vapaavuorta

Offline

#274 12.07.2008 03:56

silvawhale
Member
From: anus tirith
Registered: 21.11.2006
Posts: 12,833

Re: Ilosaari 2008

nyt kävi näin. 017


Jean-Babtiste wrote:

Black Metal on oikeasti muutakin kuin skandaalijournalismia.

jäsen: vitun hapan (suljettu?) pappaosasto

Offline

#275 13.07.2008 14:29

silvawhale
Member
From: anus tirith
Registered: 21.11.2006
Posts: 12,833

Re: Ilosaari 2008

jaahas. Lauantain saldo. Roudauksen taustaotsana valkyrians kuulosti pirun hyvältä. Nähtyä tuli sit lähinnä:

ismoteho - aika hyvä. Ismon jutut ei oo
kiinnostaneet vuosiin mutta tehon mukaantulo taitaa nostaa pisteet vihdoin taas plussalle. Teho taitaa olla suomen aliarvostetuimpia muusikoita.

Converge - ei sit oikein iskenyt. Liikaa ulkoaopeteltub poseerausta ja liian vähän oikeaa vaaraa. Hyvää yhteensoittoa kylläkin. Kitara miksattu liian alas, vie aika lailla tehoa tämmösesta äkkivääräilysta..

Venetian snares - itsellä odotetuin vieras fanfaren ohella. Eikä pettänyt. Alkupuoli esitteli herran taiteellisempaa puolta ja sit loppu paukutusta. Täysin suvereenia toimintaa. Ja hyvät soundit!


Jean-Babtiste wrote:

Black Metal on oikeasti muutakin kuin skandaalijournalismia.

jäsen: vitun hapan (suljettu?) pappaosasto

Offline

#276 14.07.2008 10:10

shanks
Banned
Registered: 13.06.2005
Posts: 24,979

Re: Ilosaari 2008

Duunissa.  yyh

Festarit oli kuitenki hyvät huolimatta molempien aamujen käsittämättömästä darrasta ja käden/niskan jatkuvasta jomotuksesta. peuk

Patton räjäytti pankin.   icon_eek

Offline

#277 14.07.2008 11:45

silvawhale
Member
From: anus tirith
Registered: 21.11.2006
Posts: 12,833

Re: Ilosaari 2008

silvawhale wrote:

jaahas. Lauantain saldo. Roudauksen taustaotsana valkyrians kuulosti pirun hyvältä.

tuleepas mielenkiintoista tekstiä kun kirjoittaa darrassa raporttia kännykällä. arvaava tekstinsyöttö my ass..

lisäykset edelliseen:

eläkeläisten megashow nyt oli taattua tavaraa. vitsi joka jatkuu ja jatkuu. jonkun tutun kavereita oli tullut saksasta asti tätä spektaakkelia todistamaan. pitkän linjan fania lämmitti monet vähälle soitolle jääneet humpat, kuten ikiklassikko kahvipakettihumppa, joy division-väännös vaivaisukkohumppa ja sokerina pohjalla bad religion-käännös humppaava jeesus! pommeja ja liekkejä riitti.

kassuaseman lauantai tuli missattua kokonaan. junkieaman vois konsultoida poikia vähän noista päällekkäisyyksistä myös kotimaisten kohdalla. plain ride vs. elkarit, festarien pahin kädenvääntö. lopulta humppa voitti.

sunnuntai oli sitten varmaan absurdein ilosaaripäivä koskaan. pikaisesti tsekattua tuli giant räbät (ihan ok iskussa) ja kumikameli (taattua kamaa. loppupuolen hittikimaralle peuk. kuten myös lempikappaleelleni tuokaa minulle hectorin pää..)

mut sitten! fanfare ciocarlia kyllä räjäytti pajatson. aike sleaze-settiä tuli omasta mielestä mutta eipä mitään. volaa oli tarpeeksi, äijien ulkonäkö suoraan romanian järjestäytyneestä rikollisuudesta (toivottavati mikit laskettiin keikan jälkeen) ja bonuksena juustoisia raggamuffin-hetkiä. asiameno. piti nipistellä itseään muutamaan kertaan että ollaanko tässä tosiaan ilosaaressa.

välipalana ennen pattonia toiminut common oli ihan hirveetä paskaa. en ole kyllä herran musaa koskaan ymmärtänyt muutenkaan. lisäpisteitä todella vaivaannuttavasta spoken-osiosta loppupuolella.

sitten taidepaukku patton. käsittämätön projekti. 25 palkattua jousisoittajaa suomesta + vitun iso bändi. olivat treenanneet joensuussa kolme päivää tuota varten. eipä taida pattonille itselleen jäädä juur mitään käpälään kulujen jälkeen. helppohan tuota olisi kritisoida mutta kyllä itse menin ihan fanipoju™-moodiin. järjettömän hienoja sovituksia, eeppisiä jousivalleja... ja juuri kun homma alkoi adhd-potilaalla hiukan puuduttamaan niin kaivettiin toi limainen diskovaihde päälle. se loppupuolen eeppinen kadonneelta euroviisuklassikolta kuulostanut singalong-hömppä räjäytti pankin lopullisesti. kauneinta oli hihitellä maestron naamalla olleelle loputtomalle virneelle. ei tainnut oikein itsekkään uskoa tilannetta. "hi joensuu! do you feel like going home and FUCK!! then we did our job well..."-spiikille vielä iso peuk

sit pikapikaa kassuasemalla ja kaljähanat auki. oma keikka meni vähän sumussa mut eipä mitään. hauskaa oli.

muutkin bändit kuulosti pirun hyviltä. steel mammoth oli petrannut pirusti semifinalin keikasta. black peiderin performansseille vielä iso peuk

kiitos ilosaari2008. parrrrrhautta. ens vuoteen. peuk


Jean-Babtiste wrote:

Black Metal on oikeasti muutakin kuin skandaalijournalismia.

jäsen: vitun hapan (suljettu?) pappaosasto

Offline

#278 14.07.2008 13:20

Jean-Babtiste
spämking machine
From: Henkinen Kuvola
Registered: 02.10.2006
Posts: 30,616

Re: Ilosaari 2008

Kyllä Converge toimi lavan edestä nähtynä, siihen tuli ilman tulppia kitarakin hyvin. Joo, eihän mul ollu lasejakaan päässä, ettei menis pitis rikki, joten en kiinnittänyt poseeraukseenkaan huomiota icon_wink Oikeanpuoleisessa pitissä oli myös shanks ja ilr. Sit, Venetian Snares oli tosi hyvä, mut puolen tunnin pääst sai riittää, sit Cult of Lunaa yks hyvä biisi. Junkieman tavattiin VS:ssä. Ozric Tentacles oli ihan saakelin hyvä, onneks näin ees tän, Orbii en varmaan näe koskaan. Visuaalit räjäytti mun pään. Sit vielä Eläkeläiset, aika uskomaton kokemus. J-sus tuli kans tavattua, ollaan varmaan tavattu jossain aiemmin, ja meidän laitoksellahan se opiskelee.

Sunnuntaina ehdittiin vasta Asaan, kun ei jaksanu ravata edestakasin alueelle ja pois Räbätin takia. Asa olikin aikas hieno, ja Viljasen Jussihan se tietty soitti pasuunaa sielläkin. Sitten olikin jo seuraavana Fanfare Ciccolina ja sehän oli kans riemastuttava. Asakin tais diggailla lavan reunalla icon_wink Sit vähän aikaa mitä ehti Commonia tsiigata, niin sehän oli ihan mieletön, ja paremmassa saumassa olisin varmasti kattonu koko keikan. Nauratti ihan mieltsisti. Patton oli sit aikalailla sitä mitä odottikin, mutta kyllähän se jaksoi melkein koko kestonsa viihdyttää. Sit Kasettiasemalla JS666 oli taas vaan niin saatanan hyvä, ettei paremmasta väliä. Tuolla vielä tapasin turkeleen, joka sekin vaikutti jotenkin tutulta, ja sit Esukki tarjos mulle vielä kaljan. Tompan kanssa hengattiin aika monessa välissä, ja mentiin kassun jälkeen vielä Be Boppiin, voih.

Lisää muista meiningeistä ku jaksaa, nyt syömään ja kohta kohti Kuvolaa.


'My only premise is that there are times when one must attack with complete ruthlessness and fight with lethal fury. This fury and ruthlessness must be harnessed and directed to the gravest possible damage—to kill.'

ontäs aiankin joku turska joo DECICIDERS

Offline

#279 14.07.2008 13:57

ILR
matlök
From: täällä sitten taas
Registered: 12.06.2005
Posts: 8,768

Re: Ilosaari 2008

No juu, semmosta tasaista hyvistelyä tuli nähtyä pitkin päiviä mut ehkä perjantain TK oli silti se viihdyttävin näistä. Converge ei oo oikein festaribändi ja ne vitun youtubeklipeistä apinoidut kiertopotku-sätkinnät kyrpii niin penteleesti nykyään ettei paljoo rajaa. Vitun hyvän setinhän ne aina piiseistä koostaa ja soundit oli telttaolosuhteisiin erinomaiset.

Ozricci ja Snares täytti kans paikkansa, vaikkei mulla kiinnostus ehkä ihan koko keikkoja pysynykkään täysissä lukemissa. Röyhkä oli 'ihan pl', samaan aikaan vetäneet Asa ja Ypö-5 haukkas elämää suuremman kauhallisen paskaa ja Fanfare Ciccarellista jäi jälkipuolisko näkemättä ku piti ny se saksalainen psykopilly-elvistelypändi kattoa kans. Tulta syöksevälle pystybassolle peuk

Pattoni tais vetää festarien toisiks suurimman yleisön ('wishiä en nähny)? Jäbän ääni ei tuntunu aluks sopivan niihin iskelmiin mutta kyllähän siitä vielä peli saatiin. Valitettavasti konsepti ei ny hirveesti eläny keikan aikana ja Pattonin uran huippuhetkiä Type O Negativessa ja Paradise Lostissa muistelevien ketjupolttajien keskelle jouduttua tuli sit lähettyä ennen aikojaan vetään vielä yhdet kirnut geneerisen harkkorepändi Jonkuntyyppisen Jonkun circlepitissä.

Onneks paluujunassa oli (kuulemma viimeistä kertaa käytössä oleva) diskovaunu icon_biggrin peuk


Älä päästä painiks sitä

Offline

#280 14.07.2008 15:34

shanks
Banned
Registered: 13.06.2005
Posts: 24,979

Re: Ilosaari 2008

Töminässä tuli nähtyä Delta Force 2, Kohu-63, St.Hood, Heartburns ja Terveet Kädet. DF2 oli ihan hauskaa trässiä vaikka vähän ärsytti sen laulajan olemus ku yritti saada vähää porukkaa pittiin. Mut biisit kuten "Chuck Norris on kova jätkä" ja Liian läskejä skeittamaan" huvitti myös sanotuksiltaa. Kohu-63:N papat oli ihan symppiksiä omalla tavallaan mut eipä tota oikee jaksanu. St.Hoodin pitäny jo kauan tutustua ja ihan tehokasta vanhaa jenkkihooceetahan tuo oli ja livenä toimi kyl paikotellen varsin mainiosti vaikken pitissä ollukkaa. Heartburnsistä jäi vähä vaisu kuva. TK sen sijaan oli just niin kova kun pitikin. Biisit oli lyhyitä ja aina mukava nähä, että papatkin jaksaa edelleen heilua eivätkä tee ittestään pellejä. Anal Thunderin suunnittelin kattovani mut jäipi ny välistä.

Lauantaina alottelin krapulassa ja sateessa Herra Ylpön ja Ihmisten kans. Ihan ookoo setti aatellen sitä ettei bändillä ole matskua kuin yhen levyn verran. Tuomari Nurmion "Lasten Mehuhetki" tuli coverina ja taisivat soittaa jonkun Maj Karma-biisin kans jos nyt en väärin muista. Paikotellen soitanta oli kyl melko lähellä Karmaa muutenkin, paitsi ettei tietysti yhtä kova.

Sit pari tuntia virvotusjuomia tankaten ja onneks tajusin lähteä ajoissa Convergeen koska jonottaessa meni kyl jonkin aikaa. Musta setti oli pirun kova, tai ainakin tarpeeks kova ja toimiva. Ehkä festaribändidä ei ihan täysin toimi joten toivoa sopii, että tulevat Suomeen viel joskus. Musta noi lavamaneerit on taas just hyvä ja kuuluu tämmöseen ja jos aatellaan, että bändi soittaa noinkin tiukasti yhteen niin pitäähän siinä laulajallekin keksiä jotain "puuhaa" kun muu ryhmä vetää suurinpiirtein otsat kurtussa. Pitti oli aika paska, pari kertaa tuli nilkoille/jaloille sen verran pahasti ettei jaksanu ja muutenki ei tommoset väkivaltaan enemmän suuntautuvat meiningit jaksa kiinnostaa.

Sit pai tuntia Convergesta soitti Cult of Luna jonka ny valitsin Venetian Snaresin sijasta ihan sen takia, etten jälkimmäistä ole kuullu pätkääkään. En tiiä oliko huono valinta koska ekaa biisiä (tais olla uusimman levyn vika biisi jos en väärin muista) lukuunottamatta ihan hemmetin tylsää settiä ja meinasin jo lähteä vittuun. Mut tais siinä joku toinenkin biisi vähän toimia niinkun ootin mut tylsä keikka silti vaikka periaatteessa ainekset (matalahko tempo ja vitunmoinen meteli) kokoajan olikin ilmassa.

Loppuja bändejä ja kuuntelin sit alueen ulkopuolella (vaik käväsin kyl kääntymässä Cause for Effectin lavan luona) ja vedin jälleen kerran liikaa viinaa liian nopeesti mut eikai sitä ny festareilla selvinpäin olla joten so not. Ozric Tentacles ois tietty kans voinu olla näkemisen arvonen mut joo.

Sunnuntaina ottikin sit edellisestä illasta johtuen vähän vaikeesti ja selvisin vasta siinä kahen jälkeen ylös ja ulos. Mut ei se mitää, pakotin itteni juomaa sen siksarin vaikkei maistunukkaa. Asa veti hyvän setin ja porukkaa oli jopa yllättävän paljon kattomassa. Lauri Tähkää en valitettavasti nähny icon_wink Fanfare Ciocarliaa kattelin sen reilu puol tuntia ja ihan hyvä meno mut emmä silti jaksa tota pitemmän päälle. Vaihto Mogwaihin tosin oli yhtä tyhjän kanssa mut tulipahan nähtyä se parikyt minsaa.
Se Mad Sin ois melkein pitäny vilasta bassonsa takia (näin ku ne viritteli "sitä") mut aattelin, että on kuitenkin muuten sen verta paskaa ettei vaan jaksa. Turisas ois kans kiinnostanu vähän mut ei kerenny prkele. Niija sit Commonia kuunneltii joku kolme varttia. Ei mua tommonen lovetus- ja huudatushoppi niin nappaa.
Sieltä sitte Pattonii ja vaikka aattelin ettei tää toimis yhtään niin ei sittenkään ollu semmosta tekotaiteellista paskaa kun pelkäsin. Kunnon KIIMAvaihteita tuli tarpeeks monta ja olipahan myös ainakin jotain tyystin erilaista mitä yleensä näkee.

Sit Nightwishin soittaessa pitiki lähteä jo munajunaa kohti. Diskovaunu jäi nyt kokematta ja torkuin jonnekki Kouvolaa saakka aina heräten kuulutuksiin. Rempseälle konnari toki peukut.

Ens vuonna uudestaan. peuk

Offline

#281 14.07.2008 19:31

harry-irene
ex-punklegenda
Registered: 30.06.2005
Posts: 2,253

Re: Ilosaari 2008

Ozric oli niin naurettavan kehno, että se vaikutti lähinnä joltain Fast Shown sketsiltä  ff
VeneSnare sen sijaan kova (mut ei niin kova ko Amon Tobin muutama vuos sitte). Mondo Canen konsepti ja toteutus oli ässäluokkaa, mut ei kai Pattoni oikeesti kuvittele että kaikki ne marsipaani-iskelmät olis jotenki ässäluokkaa? Upeeta menoo silti.

Töminästä missasin yli puolet, mut oliha se TK:n biisimazqu iha ylivoimasta, ja  papat teki koko ajan töitä ihan nopeuskykyjensä ylärajoilla.

Ja luonnollisesti Fanfare Ciocarlia veti koko potin kotiin, vaikka settiä oli piirun verran pehmennetty ilmeisesti hellefestaritarpeisiin.  Sen verran sain puristettua taustainfoa, että buukkauksesta saa kiittää yksin Suomalaisen Kimmoa, joka oli ottanut stressilomaa Töminän järkkäämisestä mut sai talkooponnistuksena puskettua väkisin Fanfaret alueelle. Toivottavasti muukin jury huomasi, että Balkanilta kannattaisi tuoda bändejä jatkossakin.

Offline

#282 14.07.2008 21:19

Jean-Babtiste
spämking machine
From: Henkinen Kuvola
Registered: 02.10.2006
Posts: 30,616

Re: Ilosaari 2008

Butalcore-meemissä nämä, mutta todetaan nyt, että metalcore-keikoilla monesti näkyvät martial art -muuvit ja vaarallinen ja sivullisille vaaratilanteita aiheuttava sekoilu (jota oli enemmän ainakin siellä oikeanpuoleisessa pitissä Convergessa) on kaks eri asiaa. Toki sellasta "vähemmän vaarallisempaa" pittiä ei tällasilla keikoilla nykyään oo olemassa, eikä se oo ehkä niin kivaa, mutta eipä sille mitään myöskään voi.

Sanotaan Ozricien pulustukseksi vielä se, että ainakin mulle se oli ku siirtymä sinne missaamaani 90-luvun alun Readingiin tai Glastonburyyn. En voi valittaa millään muotoa, ja ihmettelen, että hartsairkku tolleen vaan dumaa sen ihan täysillä. Fast Show vertaus sinällään hyvä, mutta miksi se on negatiivinen asia?


'My only premise is that there are times when one must attack with complete ruthlessness and fight with lethal fury. This fury and ruthlessness must be harnessed and directed to the gravest possible damage—to kill.'

ontäs aiankin joku turska joo DECICIDERS

Offline

#283 14.07.2008 21:22

Junkieman
Member
From: Jyväskylä
Registered: 01.04.2007
Posts: 2,652
Website

Re: Ilosaari 2008

En mä ainakaan huomannut siellä Convergen oikeanpuoleisessa pitissä mitenkään erityisen väkivaltaista meininkiä. Ja olinhan siellä minä, itse väkivallan vihollinen numero 1.

Offline

#284 14.07.2008 21:37

harry-irene
ex-punklegenda
Registered: 30.06.2005
Posts: 2,253

Re: Ilosaari 2008

Jean-Babtiste wrote:

Fast Show vertaus sinällään hyvä, mutta miksi se on negatiivinen asia?

Fast Shown jatsisketsit = kökösti esitettyjä jatsikliseitä = naurattaa.
Ozric Ilosaares = kökösti esitettyjä psykerokkikliseitä = Fast Show. Vaikka bändi tuskin halusi olla vitsi?

Offline

#285 14.07.2008 22:32

Jean-Babtiste
spämking machine
From: Henkinen Kuvola
Registered: 02.10.2006
Posts: 30,616

Re: Ilosaari 2008

[quote:9d1a11470b="harry-irene"]
Ozric Ilosaares = kökösti esitettyjä psykerokkikliseitä = Fast Show. Vaikka bändi tuskin halusi olla vitsi?[/quote:9d1a11470b]
Ainahan se lie tollasta ollut? En ole koskaan ajatellut, että bändi yrittäisi olla jotenkin liian vakavaa musaa, vaan just tollasta tanssittavaa kvasipsykedeelistä hörhöilyä, vähän ku rokimpi vähemmän intelligentti Orb. Ja mieltä lämmitti siinäkin kohtaa ku tuli sämplättynä Gongin Angel's Eggin avausbiisiä. icon_cool


'My only premise is that there are times when one must attack with complete ruthlessness and fight with lethal fury. This fury and ruthlessness must be harnessed and directed to the gravest possible damage—to kill.'

ontäs aiankin joku turska joo DECICIDERS

Offline

#286 14.07.2008 22:37

Jean-Babtiste
spämking machine
From: Henkinen Kuvola
Registered: 02.10.2006
Posts: 30,616

Re: Ilosaari 2008

Junkieman wrote:

En mä ainakaan huomannut siellä Convergen oikeanpuoleisessa pitissä mitenkään erityisen väkivaltaista meininkiä. Ja olinhan siellä minä, itse väkivallan vihollinen numero 1.

Juu ei väkivaltasta munkaan mielestä, mutta aika hazardia välillä, siis kun jotkut tyypit ei ehkä pysty ihan arvioimaan omia liikkeitään ihan loppuun asti, ja lentävät sitten pää edellä jotain pahaa-aavistamatonta selkään icon_wink Mutta siis näinhän nää menee, varsinkin festareilla, joissa pitteihin eksyy kaikenmaailman turisteja. biggrin


'My only premise is that there are times when one must attack with complete ruthlessness and fight with lethal fury. This fury and ruthlessness must be harnessed and directed to the gravest possible damage—to kill.'

ontäs aiankin joku turska joo DECICIDERS

Offline

#287 14.07.2008 22:51

Pope
Bailarina Erotica
From: Käden taitojen runsaudensarvi
Registered: 17.02.2007
Posts: 18,484

Re: Ilosaari 2008

Erikoinen festivaalikokonaisuus. Lauantaina ehdin tsekkaan vaan humppasaatanaspektaakkelin hautajaisten takia. Olihan tuo, eritoten kun muistelee jotain DBTL:ää 15 vuotta sitten kun ukot heittelivät Aurajoen rannan kusisessa katusoittospotissa paistettuja kananmunia Olli Pohjolan päälle ja pummasivat Gambinaa todella harvalukuiselta yleisöltä peuk

Seuraava päivä meni horkassa, kun laps heräsi kahden tunnin kohmeloisten yöunien jälkeen. Reippaana kuitenkin täsmäiskut Romanian keisareita kannustamaan, laimeaa Commonin havainnointia ja tietenkin Panssarikenraali Patton :KULLIYLIPÄÄLLIKKÖHYMIÖ:. Kyllähän siinä jäniksenkokoinen vaahto housuissa kärvistelin yleisössä. Hunajaviuluja soittamassa oli aika monta paikallista tuttua, ja ainakin kaikki tytöt olivat soitelleet melko vetelin polvin koko reenisessiot läpi.

JS666stosesta vielä iloitsin ja sitten piti lähteä helvettiin juopottelun kiusauksista aikaisen aamuherätyksen takia. Nyt spämmään Kaustiselta, paikallisen pelemannimaestron piha-aitasta ff

Ylimääräinen bonus: en meinannut päästä kaseettiasemalle sisään henkkareiden puutteessa peuk:peuk::peuk:

Nii ja Suomalaisen Kimmolle tietty ankara PEUK. Kocani orkestar ensi vuonna mjataaaaah?


DMIjc.png

menen nyt nukkumaan ajatellen Jan Vapaavuorta

Offline

#288 14.07.2008 22:52

kaakku
ärrävikanen pelle
Registered: 23.06.2005
Posts: 13,960

Re: Ilosaari 2008

bändit ja dändit tongue

ravirata peuk





icon_redface


Varikset komentavat

Offline

#289 14.07.2008 23:44

harry-irene
ex-punklegenda
Registered: 30.06.2005
Posts: 2,253

Re: Ilosaari 2008

Pope wrote:

Nii ja Suomalaisen Kimmolle tietty ankara PEUK. Kocani orkestar ensi vuonna mjataaaaah?

Hehe, täsmälleen sama kommentti pääsi multakin Kimmolle.

Mut puhutaanko nyt Kocani Orkestarista vai Naat Veliov And His Original Kocani Orkestarista?  icon_cool

Offline

#290 15.07.2008 08:58

herkkumutteri
Member
From: in the land down under the bri
Registered: 22.04.2008
Posts: 29

Re: Ilosaari 2008

Festarin kohokohdat ilman muuta Fanfare, Patton ja Eläkeläiset. Patton on ehkä  hukannut muutaman ruuvin lisää vuosien mittaan.

Kumikameli oli myös oikein mainio, Cult of Lunallakin asiameininki kun pari biisiä kuulin, en tiedä olisko pitempään jaksanut.

Converge taas ei oikein iskenyt, nitefish oli ihan kammottavaa kuraa. Js666 toki pelasti loppuillan. peuk

Ilman muuta olis kiva nähdä balkan-osastoa enempikin, Boban ehkä?

Huoh, millähän spiidillä stä jaksais vielä kaustbyn pelemannikekkerit... icon_eek

Offline

#291 15.07.2008 12:25

Jean-Babtiste
spämking machine
From: Henkinen Kuvola
Registered: 02.10.2006
Posts: 30,616

Re: Ilosaari 2008

[quote:8e1f263dbe="herkkumutteri"]
Huoh, millähän spiidillä stä jaksais vielä kaustbyn pelemannikekkerit... icon_eek[/quote:8e1f263dbe]Joskus vielä tonne


'My only premise is that there are times when one must attack with complete ruthlessness and fight with lethal fury. This fury and ruthlessness must be harnessed and directed to the gravest possible damage—to kill.'

ontäs aiankin joku turska joo DECICIDERS

Offline

#292 15.07.2008 14:19

silvawhale
Member
From: anus tirith
Registered: 21.11.2006
Posts: 12,833

Re: Ilosaari 2008

[quote:75a1bc12ab="Jean-Babtiste"][quote:75a1bc12ab="herkkumutteri"]
Huoh, millähän spiidillä stä jaksais vielä kaustbyn pelemannikekkerit... icon_eek[/quote:75a1bc12ab]Joskus vielä tonne[/quote:75a1bc12ab]
peuk

Hetskut kaustiselle 2009?


Jean-Babtiste wrote:

Black Metal on oikeasti muutakin kuin skandaalijournalismia.

jäsen: vitun hapan (suljettu?) pappaosasto

Offline

#293 15.07.2008 16:08

hrmunoita
rankka rässi
From: 1927 'till infinity
Registered: 16.09.2005
Posts: 39,222

Re: Ilosaari 2008

[quote:bb09007f1b="silvawhale"][quote:bb09007f1b="Jean-Babtiste"][quote:bb09007f1b="herkkumutteri"]
Huoh, millähän spiidillä stä jaksais vielä kaustbyn pelemannikekkerit... icon_eek[/quote:bb09007f1b]Joskus vielä tonne[/quote:bb09007f1b]
peuk

Hetskut kaustiselle 2009?[/quote:bb09007f1b]
Yleisö vaatii Matlockin tunnaria väärin päin!


Ei puhuttele konerumpu ja Hitler sample samoin kuin kaunis ja eteerinen homo kuiskailu

Offline

#294 15.07.2008 20:48

Junkieman
Member
From: Jyväskylä
Registered: 01.04.2007
Posts: 2,652
Website

Re: Ilosaari 2008

Mitähän sitä ite Ilorokissa teki. Lauantai alkoi Valkyriansilla, joka oli vähän turhan aikaisin. Kunnon tamppaus ois vaatinut vahvemmat kändit ja myöhäisemmät ajankohdan. Muuten kyllä hieno livebändi. Sitten taisin skipata kaiken Convergeen asti. Converge oli hyvä, ois ehkä voinut olla parempi. Pitti paikoitellen aika hyvä ja Jane Doen biisit rokkas. Seuraavaks sitten Venetian Snaresiin. Se oli kyllä aika hyvä, mutta ei jaksanut loppuun asti keskittymiskyky riittää. Loput Cult of Lunasta tuli sitten tsekittyä ja olihan se perinteisesti aika hyvää tööttäystä. Paljon savua ja isot särövallit, toimii. Ismoo taisin kattoo vähän sivusilmällä, sitten menin autoon kuuntelemaan Pet Shop Boysia ja juomaan viinaa hetkeksi.

Takaisin alueelle palattua Ozricciin ei todellakaan riittänyt keskittymiskyky ja Joe Bataan meni vähän ohi, en ees muista miks. Mad Caddiesii olis varmaan pitänyt mennä tsekkii, mutta se oli jo nähty NOFXän lämppärinä. Eläkeläiset taas oli taattua humppaa ja yllätti kyllä positiivisesti. Hyvä meininki ja hyvät humpat. Parasta oli koittaa aina keksiä, että mitkä niitä alkuperäisbiisejä olikaan. Sieltä tunnistettiin Nightwishit, Bad Religionit, Pet Shop Boysit ja Joy Divisionit nyt ainakin. Sitten pari jäi pahasti häiritsemään, kun ei vaan keksinyt. Hyvät bileet.

Sunnuntaina sitten piti kömpiä kattomaan Kauko Röyhkää. Jotenkin vähän laimeaks jäi esitys verrattuna Lutakon keikkaan tuossa keväämmällä. Suunnilleen sama setti oli eli aika paljon uutta, mutta myös kovat vanhat. Seuraava tais olla Pelle, jota kävi tsekkii. Ei jaksanut innostua ja soundit oli jotenkin puuroa. Vuokko Hovattaa kurkkasin nopeasti, ei mielipidettä. Sitten syömään jätskiä Giant Robottia tsekkien, joka oli oikea veto. Jätski teki hyvää vatsalle. Turisasta vähän ohimennen ja sitten safkaamaan Ypö-Viittä odotellen. Ypö-Viis oli kyllä aika hyvä, hiton tarttuvia punkralleja. Kuitenkin tuon tyylin keikaksi ehkä vähän liian pitkä, kun ei biisit olleet tuttuja, joten lähin pakkaamaan telttaa ja kamoja.

Sen jälkeen takas alueelle Mogwaita tsekkiin ja hohhoijaa, oli jotenkin tylsä kyllä. En jaksanut kyllä kauaa katsoakaan ja vaikka levyltä Mogwai omasta mielestä toimii, niin live ei kyllä sytyttänyt. Ehkä väärä paikka ja väärä olotila. Mad Sinii kurkkasin, hauskannäköistä kohkausta ja sikaniskainen laulaja oli huvittava. Sitten hetkeks tsekkimään Fanfare Ciocarliaa. Ei nyt tällä kertaa lähtenyt niin hyvin kuin viime kesänä, vähän hillitympi setti. Tai sit olotila ei sopinut. Oikeestaan oli tässä vaiheessa jo sellanen fiilis, ettei huvittanut kattoa mitään. Commonia tsekittiin istualtaan. Välillä ihan hyvää pillunherutushoppia, mutta välillä ei jaksanut kiinnostaa. En oo tosin kyllä tiennyt, että jäbä on niinkin pitkän linjan artisti ja vieläpä joskus ollut arvostettukin. Loppu huipentui sitten Pattoniin ja parin kymmenen muun muusikon spektaakkeliin. Aluksi ei kyllä tiennyt mitä edes odottaa, mutta yllättävän hyvin kyllä jaksoi toimia. Aika hulinatahan se välistä oli ja Patton veti överiksi, mutta parhaimmillaan kyllä hiton siistiä ja komeata kuunneltavaa. Tässä vaiheessa oli hyvä hukuttaa kännykkä (onneks löyty) ja suunnata kotia kohti. Kiitsa ja ens vuonna uusiks.

Ja ai niin, noi aikataulutukset on kyl vehkeestä ja sitten käy niin, että kattoo vähän jokaista keikkaa eikä mitään kokonaan. Lopputulos tosin ei ollut niin paha kuin ennalta kuvitteli, kun ei jaksanut kaikkia oikein tsekkiä edes, mutta silti harmittavan suuri osa ulkomaisista oli päällekkäin.

Offline

#295 15.07.2008 21:24

forssto
Member
From: Tapiola, bitches
Registered: 03.11.2005
Posts: 17,016
Website

Re: Ilosaari 2008

Junkieman wrote:

menin autoon kuuntelemaan Pet Shop Boysia ja juomaan viinaa hetkeksi.

Eittämättä festarin kohokohta!


Tero saatana, s'olet gay!

Offline

#296 15.07.2008 22:20

turkele
Member
From: tkü
Registered: 29.07.2005
Posts: 4,381
Website

Re: Ilosaari 2008

Roskilden jälkeen ei jaksanut hirveänä bändien perässä juosta, mutta silti yllättävän monta hyvää keikkaa!

Parhaat:

Asa - kyllä vaan maistuu  dance  rokrok
Astro Can Caravan - jekkubullit napattiin alle ja sit jalalla koreasti, mahtista   dubstep  dubstep

Fanfare Ciocarlia - hyvin lähti, vaikkei niin hurmoksella tullu naamalle
kuin savoyssa  cheer21  cheer21
JS666 - no totta kai! joukkohali  psykebileet

Sellaista ok-hyvää oli paljon, M.A.Nummisen & Pedro Hietasen rivoista laulusessioista Delta Force 2:n uhoiluun, ja toki Convergen asiarymistelystä Venetian Snaresiin, jota jaksoi parhaiten ihan alussa ja toki sekoilevassa lopussa. Pattonista olin ensin ihan mehuissani, mutta sitten väsähdin. Ai niin, ja BLACK PEIDER oli taas silkkaa murhaa hand


I love you and dream about the Führer

Offline

#297 15.07.2008 23:20

silvawhale
Member
From: anus tirith
Registered: 21.11.2006
Posts: 12,833

Re: Ilosaari 2008

turkele wrote:

Venetian Snaresiin, jota jaksoi parhaiten ihan alussa ja toki sekoilevassa lopussa. Pattonista olin ensin ihan mehuissani, mutta sitten väsähdin. Ai niin, ja BLACK PEIDER oli taas silkkaa murhaa hand

juu, black peider. jokavuoden kohokohta!

vsnaresista tosi monet tuntuu tsekanneen vaan sen IDM-henkisen alkupuolen ja missanneet sen loppupuoliskon hulinat isolla HUUlla. no, oma virhe. viimeisten minuuttien speedcore-sävyille: rokrok

mitä fanfare menetti intensiteetissä (ikävän vähän tuli sitä ratatatatatatatatatata-tykitystä) niin voitti noilla hävyttömillä sleaze-sävyillä. mahoton meno.


Jean-Babtiste wrote:

Black Metal on oikeasti muutakin kuin skandaalijournalismia.

jäsen: vitun hapan (suljettu?) pappaosasto

Offline

#298 16.07.2008 16:09

fieldfuck
ei enääN bono
From: HML
Registered: 24.07.2007
Posts: 382

Re: Ilosaari 2008

Muutamat hyvät keikat tuli katottua, converge, terveet kädet, mad sin ja patton tärkeimpinä. Loppu olikin joko hulinaa, juopumista ja sotaa aurinkoa vastaan.

Offline

#299 17.07.2008 00:41

Tomsk
ilmeisesti LUCKY MAN
From: Street of George
Registered: 03.02.2006
Posts: 12,617

Re: Ilosaari 2008

Olipa Ilosaari. Alan vasta nyt toden teolla toipumaan. Fiilikseltään taas kerran kesän parhaat festit. Paljon hyviä keikkoja, hitosti mahtavia ihmisiä, humalaista hurmosta ja kaikenlaisia yllättäviä sattumuksia. Aluksihan piti mennä ihan maksavana asiakkaana lomailemaan, mutta päätin sitten ottaa itselleni kuvausnakin kun sellaiseen tarjoutui lyhyellä varoitusajalla tilaisuus. Menin vielä lisäksi haastelemaan Convergea radioon. Kyllä tuo silti pääosin viihteellä vedettiin läpi.

Perjantaina Tömisteltiin perinteisesti. Tultiin ajoissa paikalle katsomaan Diskelmää, joka tarjosi oikein messevää d-beatia kasarihevikitaroilla maustettuna. Jukkeli (Sotatila, Riistetyt) kävi fiittaamassa parissakin biisissä. Olikohan se vika biisi Destroyer (Twisted Sister-cover?), jossa jätkä aina jossain kohdassa hyppäsi kaiuttimen takaa ja lauloi pari lainia. Another Sinking Ship oli vitun väsyneen kuuloista, mutta sitä seuraava Delta Force 2 oli hauskaa huumorihulinaa Municipal Wasten ja Suicidal Tendenciesin hengessä. Bändi piiskasi yleisön liikkumaan ja oli muutenkin piristävä tapaus, vaikka ei nyt maailman tiukimmin soittavia orkestereita olekaan.

Tässä välissä piipahdin muualla ja kävin Sulo-klubilla katsomassa pari viisua Handea. Kun palasin, lavalla meuhkasi Bergmanin Teemu. Heartburns ei enää pääse yllättämään hyvyydellään. Parempia settejä on näiltä myös nähty, mutta tässä erikoista oli coverit, joita tuli vissiin kolmisen kappaletta. Mm. Popedaa ja Zerosia. Parhaan pitin tarjosi Terveet Kädet, joka viime aikoina on ollut taas kovassa vedossa. Aika monipuolinen setti, jossa kuultiin sekä englanninkielistä että suomenkielistä klassikkomatskua. Soittivat jopa jotain siltä EP:ltä jolla Yrjänä oli mukana soittamassa ja säveltämässä. Pahan voima tai jotain. Anal Thunder oli viihdyttävä. Keikka alkoi papin saarnalla jossa pyydettiin luojaa varjelemaan meitä Radio NRJ:ltä, Sony BMG:ltä, RMJ:lta etc. Kyllä tässä oli parhaat Töminät sitten vuoden 2005. Lopuksi vielä vähän jallua koulun ulkopuolella ja nukkumaan.

Lauantaina vierähti runsas tunti kaupitellessa Noisemongerin kanssa ylimääräisiksi jääneitä lippuja sateessa. Pienoisella alennuksella oli pakko myydä, mutta onneksi päästiin eroon. Herra Ylppöä kävin katsomassa muutaman biisin verran kun Circlen Jussi kehui rumpalia metallihenkiseksi. Olihan se hieman hassua kun tuollaisessa poppiksessa jyskyy tuplabasarit, mutta ei se nyt jaksanut niin viehättää että olisi katsonut loppuun. Oli muutenkin eka rotsideitti, jonne ei sitten sateisen sään takia vaivautunut kuin J-B + parempi puolisko.

Seuraava tsekkaus oli saksalainen metalcorebändi Heaven Shall Burn. Kyllähän tuollaista perushyvää alan vääntöä jaksoi vaivatta sen vajaa puoli tuntia tuijotella. Nää tajuaa kuitenkin selkeästi pitää homman rähinälinjoilla, eikä pahemmin sekoittele melodista hoilotusta sekaan.

Se meikäläiselle festareiden tärkein bändi, eli Converge veti kuitenkin potin kotiin. Vasemmanpuoleisessa pitissä tuli viihdyttyä koko keikan. Ehkä itsekin olisin odottanut jotain vieläkin tajunnanräjäyttävämpää kokemusta, mutta kelpasi tuo näinkin. Jane Doe -kappaleet, varsinkin Concubine iski parhaiten. Myös ne pari junnausta, eli You Fail Me ja Plagues olivat paikallaan tuomaan vaihtelua kaaokseen. Käsittämättömän repivä kitarasoundi. Olin vähän toivonut, että Converge olisi soittanut sellaisen normimittaisen hc-setin (30-40 minuuttia), niin olisi ehtinyt Oceansizen loppuprogeiluihin. Sieltä tuli sitten vajaan tunnin verran tavaraa, joten se siitä.

Seuraava harmittava päällekäisyys oli Venetian Snares ja Cult of Luna. Olin ensin päättänyt, että katson herra Funkin keikan alusta loppuun, mutta toisin kävi. Ei huono missään nimessä, mutta jossain vaiheessa alkoi hieman puuduttaa kun meininki pysytteli liiaksikin 10 v. takaisessa Squarepusher-nykimisessä. Ehkä jos olisi mennyt likemmäksi joraamaan, olisi päässyt paremmin fiiliksiin. En osannut enkä jaksanut joten päätin vilkaista Cult of Lunan lopun, mikä olikin sitten aika tylsää. Ajattelin ehkä myös jotain siihen malliin, että kontrasti kahden keikan välillä olisi ollut mielekäs, mutta se olikin pelkästään masentava. Väärin sakattu, Sundberg.

Ozricit oli jees. Kerran aikaisemminkin nähnyt ja onhan tuo selkeästi livebändi. Levyltä en jaksa kuin hyvin vähän. Loppuun soitettu Kick Muck jätti hyvän nosteen, josta Eläkeläiset jatkoi luontevasti. Tässähän piti tehdä niin, että olisi kuunnellut vähän matkaa humppaa ja sitten mennyt Astro Can Caravania katsomaan. Mutta meillä oli sen verran hyvä meininki Noise-porukoiden kanssa päälavan anniskelualueella että jäätiin fiilistelemään koko puolitoistatuntiset karkelot loppuun saakka.

Tässä vaiheessa sattui hämmentävä kohtaaminen. Parikymppinen mimmi, sellainen oikein festarihile, lyöttäytyi seuraamme ja biletti siinä sitten. Se oli sen verran lärvät että päätti riisua housut ja tanssia humppaa pelkissä pikkuhousuissa. No tässä vaiheessa paljastui, että sen alaselässä, puoleksi perseen päällä lukee "bussihuora". Kun tästä huomautin, niin se sanoi että "kuinka törkeää että joku on noin kirjoittanut" ja että ei lähde mihinkään ennen kuin ollaan hangattu pois se. Siinä sitten hangattiin gentlemanneina... Kulki vielä mukana ulkopuolelle dokailemaan, ja olisi takuulla irronnut muutakin kuin perseenhinkkaamista, mutta mimmi oli loppupeleissä niin sekaisin että päätin passittaa sen himaan. 

Neljättä vuotta Ilosaariperinteisiin kuulunut Paska-coverkeikka Noisemongerin kanssa hoidettiin sitten tuttuun tapaan Joensuun torin lavalla, baarien sulkeuduttua. Mukana oli myös muita noiselaisia taustatanssijoina ja taiteellisina kaatuilijoina. Tällä kertaa katsomassa oli pieni, mutta innokas yleisö ja jouduttiin jopa vetämään Pain in the Ass toistamiseen. Tokaan vetoon lisättiin muutamia pätkiä Bohemian Rhapsodya koristeeksi ja yksi seurueestamme kaatuili päin seinää. Lopputulos: nilkka paskana. Paikalla olevat intoutuivat meidän jälkeen vielä stand-up-vitsinkerrontaan. Se oli varmaan jotain viittä tai puoli kuutta kun viimein horjuttiin koulumajoitukseen nukkumaan.

Sunnuntaina puoliltapäivin heti ensi töikseni ei niin virkeänä ja puolihumalassa haastattelemaan Jacob Bannonia, joka osoittautui mukavaksi mieheksi. Ei oikein ollut siitä Scorpions-biisin scorpionsmaisuudesta yhtä mieltä. Matkalla alueelle törmäsin siihen eiliseen mimmiin, mikä oli aikamoinen yhteensattuma ottaen huomioon ettei mitään oltu sovittu tai numeroakaan vaihdeltu. Sitten rotsimiittiin, jossa törmäsin shanksiin, ILRiin, J-B:een ja kraakkuun.

Ensimmäisenä sunnuntaibändinä nautin Kumikamelin, joka yllätti olemalla varsin viihdyttävä tapaus vaikkei ole levyltä oikein ikinä napannut. Keskeisimpiin suomipunkkareihin aikoinaan lukeutuneen Ypö-Viiden  pirtsakkaan hyväntuuliset rallit kuulostivat alkuun oikein mainioilta. Harjoitus tekee metsurin! Iskevän alun jälkeen yhtye soitti pitkän tovin minulle tuntematonta tasapaksuhkoa materiaalia, eikä niitä hittejä jaksanut jäädä odottamaan enää runsaan puolen tunnin jälkeen. Joten YleX-teltan kautta toteamassa Kashmir tylsäksi ja ulos kaljalle.

Fanfare Ciocarlia töräytti sitten Ilosaaren toiseksi parhaimman keikan. Mahtimeininkiä musiikillisesti ja visuaalisesti parhaiten jäi mieleen muiden wiseguy-lookista poikennut peräkammarinpoika-rummuttaja. Pompin ympäriinsä siinä Rentolavan tuntumassa törmäten rotsiin jos toiseenkin. Harvoinpa sitä näkee sekä Jeesuksen että Paavin tanssimassa romanialaista torvihumppaa. Pohdiskeltiin sitten yhden ei-rotsi-tutun kanssa pitkään mennäänkö katsomaan loput Mogwaista. 40 minuutin kohdalla Fanfare-settiä tehtiin päätös ja lähdettiin menemään. Mogwai soitti siinä vaiheessa varsin meluisaa rokkimehustelua, mikä ei kuulostanut lainkaan hassummalta. Vierestä löytynyt Ylitarkastaja paljasti amatöörimäisyytensä kun ei osannut mainita kaikkia keikalla soitettuja biisejä. Kaikenlaisia tyyppejä ne päästääkin rokkitoimittajiksi!

Commonin heruutus-hiphop ei levyltä nappaisi ikinä, eikä se nytkään järin kiinnostavaa ollut, mutta kyllä tuo juopottelun taustalle rytmimatoksi sopi oikein hyvin. Sitä seurannut Mondo Cane -spektaakkeli oli eritoten tapahtumana värikkään mieleenpainuva. Pakko on kuitenkin myöntää, ettei italoiskelmä sellaisenaan ole ikinä tippunut. Pattonin persoona ja omalaatuinen tulkinta toi kuitenkin tarpeeksi kiinnostavuutta hommaan, ettei tylsästä kokemuksesta voi mitenkään puhua. Muttei mistään järisyttävästäkään. Heti keikan päätyttyä hypättiin taksiin ja lähdettiin kohti kasettiasemaa.

Saavuttiin juuri sopivasti JS666:n keikalle. Pientä virhemarginaaliakin jäi. JS666 tykitti taas kovan setin, joka jäi huomattavasti lyhyemmäksi kuin taannoinen Kantis-keikka. Ihan riittävästi tuota hulinaa oli silti ja tässä vaiheessa ilta alkoi muutenkin olla päihdepainotteisen nousujohteinen. Samaen ja Steel Mammothin muistan molemmat hyviksi vaikka kieltämättä enemmän kyllä keskityin kupin ottoon, seurusteluun ja hapokkaiden bilekuvien napsimiseen. Paikalle lomamatkallaan osunut Dumb Pint ei hirveästi välittänyt kännijorinoistani mutta Lehtisalon Jussi oli taas kerran mukavuuden perikuva ja sieti meikäläistä vielä Bepopissakin, jonne siirryttiin viettämään loppuilta.

No eihän ilta tähän vielä loppunut. Snägärin kautta koululle, kaveria herättämään kun muistin että sillä oli jossain jallupullo jemmassa. Vielä pihalle juopottelemaan aamuun asti sinne kokoontuneen sekalaisen lauman kanssa.

Sen pituinen se.

sheeplove


Sent from my iPhone 16

Offline

#300 17.07.2008 10:14

risto_m
Member
From: Turku
Registered: 20.09.2006
Posts: 9,857

Re: Ilosaari 2008

[quote:077e33541e="Tomsk"]Olipa Ilosaari. Alan vasta nyt toden teolla toipumaan. Fiilikseltään taas kerran kesän parhaat festit. Paljon hyviä keikkoja, hitosti mahtavia ihmisiä, humalaista hurmosta ja kaikenlaisia yllättäviä sattumuksia. Aluksihan piti mennä ihan maksavana asiakkaana lomailemaan, mutta päätin sitten ottaa itselleni kuvausnakin kun sellaiseen tarjoutui lyhyellä varoitusajalla tilaisuus. Menin vielä lisäksi haastelemaan Convergea radioon. Kyllä tuo silti pääosin viihteellä vedettiin läpi.

Perjantaina Tömisteltiin perinteisesti. Tultiin ajoissa paikalle katsomaan Diskelmää, joka tarjosi oikein messevää d-beatia kasarihevikitaroilla maustettuna. Jukkeli (Sotatila, Riistetyt) kävi fiittaamassa parissakin biisissä. Olikohan se vika biisi Destroyer (Twisted Sister-cover?), jossa jätkä aina jossain kohdassa hyppäsi kaiuttimen takaa ja lauloi pari lainia. Another Sinking Ship oli vitun väsyneen kuuloista, mutta sitä seuraava Delta Force 2 oli hauskaa huumorihulinaa Municipal Wasten ja Suicidal Tendenciesin hengessä. Bändi piiskasi yleisön liikkumaan ja oli muutenkin piristävä tapaus, vaikka ei nyt maailman tiukimmin soittavia orkestereita olekaan.

Tässä välissä piipahdin muualla ja kävin Sulo-klubilla katsomassa pari viisua Handea. Kun palasin, lavalla meuhkasi Bergmanin Teemu. Heartburns ei enää pääse yllättämään hyvyydellään. Parempia settejä on näiltä myös nähty, mutta tässä erikoista oli coverit, joita tuli vissiin kolmisen kappaletta. Mm. Popedaa ja Zerosia. Parhaan pitin tarjosi Terveet Kädet, joka viime aikoina on ollut taas kovassa vedossa. Aika monipuolinen setti, jossa kuultiin sekä englanninkielistä että suomenkielistä klassikkomatskua. Soittivat jopa jotain siltä EP:ltä jolla Yrjänä oli mukana soittamassa ja säveltämässä. Pahan voima tai jotain. Anal Thunder oli viihdyttävä. Keikka alkoi papin saarnalla jossa pyydettiin luojaa varjelemaan meitä Radio NRJ:ltä, Sony BMG:ltä, RMJ:lta etc. Kyllä tässä oli parhaat Töminät sitten vuoden 2005. Lopuksi vielä vähän jallua koulun ulkopuolella ja nukkumaan.

Lauantaina vierähti runsas tunti kaupitellessa Noisemongerin kanssa ylimääräisiksi jääneitä lippuja sateessa. Pienoisella alennuksella oli pakko myydä, mutta onneksi päästiin eroon. Herra Ylppöä kävin katsomassa muutaman biisin verran kun Circlen Jussi kehui rumpalia metallihenkiseksi. Olihan se hieman hassua kun tuollaisessa poppiksessa jyskyy tuplabasarit, mutta ei se nyt jaksanut niin viehättää että olisi katsonut loppuun. Oli muutenkin eka rotsideitti, jonne ei sitten sateisen sään takia vaivautunut kuin J-B + parempi puolisko.

Seuraava tsekkaus oli saksalainen metalcorebändi Heaven Shall Burn. Kyllähän tuollaista perushyvää alan vääntöä jaksoi vaivatta sen vajaa puoli tuntia tuijotella. Nää tajuaa kuitenkin selkeästi pitää homman rähinälinjoilla, eikä pahemmin sekoittele melodista hoilotusta sekaan.

Se meikäläiselle festareiden tärkein bändi, eli Converge veti kuitenkin potin kotiin. Vasemmanpuoleisessa pitissä tuli viihdyttyä koko keikan. Ehkä itsekin olisin odottanut jotain vieläkin tajunnanräjäyttävämpää kokemusta, mutta kelpasi tuo näinkin. Jane Doe -kappaleet, varsinkin Concubine iski parhaiten. Myös ne pari junnausta, eli You Fail Me ja Plagues olivat paikallaan tuomaan vaihtelua kaaokseen. Käsittämättömän repivä kitarasoundi. Olin vähän toivonut, että Converge olisi soittanut sellaisen normimittaisen hc-setin (30-40 minuuttia), niin olisi ehtinyt Oceansizen loppuprogeiluihin. Sieltä tuli sitten vajaan tunnin verran tavaraa, joten se siitä.

Seuraava harmittava päällekäisyys oli Venetian Snares ja Cult of Luna. Olin ensin päättänyt, että katson herra Funkin keikan alusta loppuun, mutta toisin kävi. Ei huono missään nimessä, mutta jossain vaiheessa alkoi hieman puuduttaa kun meininki pysytteli liiaksikin 10 v. takaisessa Squarepusher-nykimisessä. Ehkä jos olisi mennyt likemmäksi joraamaan, olisi päässyt paremmin fiiliksiin. En osannut enkä jaksanut joten päätin vilkaista Cult of Lunan lopun, mikä olikin sitten aika tylsää. Ajattelin ehkä myös jotain siihen malliin, että kontrasti kahden keikan välillä olisi ollut mielekäs, mutta se olikin pelkästään masentava. Väärin sakattu, Sundberg.

Ozricit oli jees. Kerran aikaisemminkin nähnyt ja onhan tuo selkeästi livebändi. Levyltä en jaksa kuin hyvin vähän. Loppuun soitettu Kick Muck jätti hyvän nosteen, josta Eläkeläiset jatkoi luontevasti. Tässähän piti tehdä niin, että olisi kuunnellut vähän matkaa humppaa ja sitten mennyt Astro Can Caravania katsomaan. Mutta meillä oli sen verran hyvä meininki Noise-porukoiden kanssa päälavan anniskelualueella että jäätiin fiilistelemään koko puolitoistatuntiset karkelot loppuun saakka.

Tässä vaiheessa sattui hämmentävä kohtaaminen. Parikymppinen mimmi, sellainen oikein festarihile, lyöttäytyi seuraamme ja biletti siinä sitten. Se oli sen verran lärvät että päätti riisua housut ja tanssia humppaa pelkissä pikkuhousuissa. No tässä vaiheessa paljastui, että sen alaselässä, puoleksi perseen päällä lukee "bussihuora". Kun tästä huomautin, niin se sanoi että "kuinka törkeää että joku on noin kirjoittanut" ja että ei lähde mihinkään ennen kuin ollaan hangattu pois se. Siinä sitten hangattiin gentlemanneina... Kulki vielä mukana ulkopuolelle dokailemaan, ja olisi takuulla irronnut muutakin kuin perseenhinkkaamista, mutta mimmi oli loppupeleissä niin sekaisin että päätin passittaa sen himaan. 

Neljättä vuotta Ilosaariperinteisiin kuulunut Paska-coverkeikka Noisemongerin kanssa hoidettiin sitten tuttuun tapaan Joensuun torin lavalla, baarien sulkeuduttua. Mukana oli myös muita noiselaisia taustatanssijoina ja taiteellisina kaatuilijoina. Tällä kertaa katsomassa oli pieni, mutta innokas yleisö ja jouduttiin jopa vetämään Pain in the Ass toistamiseen. Tokaan vetoon lisättiin muutamia pätkiä Bohemian Rhapsodya koristeeksi ja yksi seurueestamme kaatuili päin seinää. Lopputulos: nilkka paskana. Paikalla olevat intoutuivat meidän jälkeen vielä stand-up-vitsinkerrontaan. Se oli varmaan jotain viittä tai puoli kuutta kun viimein horjuttiin koulumajoitukseen nukkumaan.

Sunnuntaina puoliltapäivin heti ensi töikseni ei niin virkeänä ja puolihumalassa haastattelemaan Jacob Bannonia, joka osoittautui mukavaksi mieheksi. Ei oikein ollut siitä Scorpions-biisin scorpionsmaisuudesta yhtä mieltä. Matkalla alueelle törmäsin siihen eiliseen mimmiin, mikä oli aikamoinen yhteensattuma ottaen huomioon ettei mitään oltu sovittu tai numeroakaan vaihdeltu. Sitten rotsimiittiin, jossa törmäsin shanksiin, ILRiin, J-B:een ja kraakkuun.

Ensimmäisenä sunnuntaibändinä nautin Kumikamelin, joka yllätti olemalla varsin viihdyttävä tapaus vaikkei ole levyltä oikein ikinä napannut. Keskeisimpiin suomipunkkareihin aikoinaan lukeutuneen Ypö-Viiden  pirtsakkaan hyväntuuliset rallit kuulostivat alkuun oikein mainioilta. Harjoitus tekee metsurin! Iskevän alun jälkeen yhtye soitti pitkän tovin minulle tuntematonta tasapaksuhkoa materiaalia, eikä niitä hittejä jaksanut jäädä odottamaan enää runsaan puolen tunnin jälkeen. Joten YleX-teltan kautta toteamassa Kashmir tylsäksi ja ulos kaljalle.

Fanfare Ciocarlia töräytti sitten Ilosaaren toiseksi parhaimman keikan. Mahtimeininkiä musiikillisesti ja visuaalisesti parhaiten jäi mieleen muiden wiseguy-lookista poikennut peräkammarinpoika-rummuttaja. Pompin ympäriinsä siinä Rentolavan tuntumassa törmäten rotsiin jos toiseenkin. Harvoinpa sitä näkee sekä Jeesuksen että Paavin tanssimassa romanialaista torvihumppaa. Pohdiskeltiin sitten yhden ei-rotsi-tutun kanssa pitkään mennäänkö katsomaan loput Mogwaista. 40 minuutin kohdalla Fanfare-settiä tehtiin päätös ja lähdettiin menemään. Mogwai soitti siinä vaiheessa varsin meluisaa rokkimehustelua, mikä ei kuulostanut lainkaan hassummalta. Vierestä löytynyt Ylitarkastaja paljasti amatöörimäisyytensä kun ei osannut mainita kaikkia keikalla soitettuja biisejä. Kaikenlaisia tyyppejä ne päästääkin rokkitoimittajiksi!

Commonin heruutus-hiphop ei levyltä nappaisi ikinä, eikä se nytkään järin kiinnostavaa ollut, mutta kyllä tuo juopottelun taustalle rytmimatoksi sopi oikein hyvin. Sitä seurannut Mondo Cane -spektaakkeli oli eritoten tapahtumana värikkään mieleenpainuva. Pakko on kuitenkin myöntää, ettei italoiskelmä sellaisenaan ole ikinä tippunut. Pattonin persoona ja omalaatuinen tulkinta toi kuitenkin tarpeeksi kiinnostavuutta hommaan, ettei tylsästä kokemuksesta voi mitenkään puhua. Muttei mistään järisyttävästäkään. Heti keikan päätyttyä hypättiin taksiin ja lähdettiin kohti kasettiasemaa.

Saavuttiin juuri sopivasti JS666:n keikalle. Pientä virhemarginaaliakin jäi. JS666 tykitti taas kovan setin, joka jäi huomattavasti lyhyemmäksi kuin taannoinen Kantis-keikka. Ihan riittävästi tuota hulinaa oli silti ja tässä vaiheessa ilta alkoi muutenkin olla päihdepainotteisen nousujohteinen. Samaen ja Steel Mammothin muistan molemmat hyviksi vaikka kieltämättä enemmän kyllä keskityin kupin ottoon, seurusteluun ja hapokkaiden bilekuvien napsimiseen. Paikalle lomamatkallaan osunut Dumb Pint ei hirveästi välittänyt kännijorinoistani mutta Lehtisalon Jussi oli taas kerran mukavuuden perikuva ja sieti meikäläistä vielä Bepopissakin, jonne siirryttiin viettämään loppuilta.

No eihän ilta tähän vielä loppunut. Snägärin kautta koululle, kaveria herättämään kun muistin että sillä oli jossain jallupullo jemmassa. Vielä pihalle juopottelemaan aamuun asti sinne kokoontuneen sekalaisen lauman kanssa.

Sen pituinen se.

sheeplove[/quote:077e33541e]
peuk


Se on ihan järkyttävää. Se on kuvottavaa kusetusta. Se on helvetinmoista suhmurointia. Se on törkeää. Se on ihan karseaa katsoa.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB