#91 29.04.2010 23:39

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Ammattilaispyöräily

Giro alkaa 8.5 Amsterdamista. Reitti on aika tiukka, olikohan mäkimaaleja peräti neljä tai enemmän.

Monet kirkkaimmat tähdet sen sijaan eivät ole: kevätklassikoita dominoinut Cancellara, Italiassa kilpailukiellossa oleva (ja varmaankin Touriin tähtäävä Valverde), sekä Touriin panostavat Contador, Schleckit ja Armstrong skippaavat Giron. Saattaisikin olla Cadel Evansin ekan ison ympäriajon voiton paikka. Kunnon tiimiä sillä ei ole, mutta kevätkausi on mennyt vahvasti ja Giro lienee päätavoite tälle kaudelle. Osviittaa antaa esim. Fleche Wallonen voitto, jossa Evans kepitti Contadorin ja kumppanit loppurykäisyssä rajuun nousuun. Hienon Liege-Bastogne-Liegen vieneen Vinokourovin nostaisin mustaksi hevoseksi mukaan voittotaistoon, Evans ajoi siinäkin hyvin.

Eipä tähän enempää. Paitsi että toivottavasti italiaanot ei pärjää.  finger


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#92 30.04.2010 14:22

Yllapito2
Member
Registered: 11.07.2005
Posts: 109

Re: Ammattilaispyöräily

Joo oli kyl asiallista tuuttausta Vinolta. Voi olla vaan Girossa kusesta ja verestä kiinni, että nähdäänkö varsinaiset loppusuoran kamppailut leivättömän pöydän ääressä.

Offline

#93 18.05.2010 12:47

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Ammattilaispyöräily

Pidemmittä puheitta notta onpahan ollut perkele vie viihdyttävä avaus kisalle. Highlightina lauantain etappi, jolla Vino vei aika suvereenisti paidan Nibalilta. On se epeli, ja viihdearvoltaan aika ylittämätön kuski. Evansin kanssa varmaankin ratkaisevat kokonaiskisan voiton. Tosin viimeisen viikon vuorietapeilla erot voi kasvaa kymmeneenkin minsaan, joten kaikki on vielä auki.

Parikyt kilsaa lauantaisesta kulki päällystämättömällä tiellä, vettä satoi ja meno oli sen mukaista: http://www.steephill.tv/2010/giro-d-ita … /stage-07/

D-faktorista vaikea sanoa mitään muuta kuin että todennäköisesti viralliset tulokset tästäkin kisasta antaa odottaa itseään. Jossain spekuloivat, että kuskit näyttävät palautuvan säännönmukaisesti huonommin kuin takavuosina ja pitivät merkkinä ainakin vähemmästä käytöstä. Toisaalta epävirallisia lepopäiviä (ajetaan kolmeakymppiä himmaillen tv-lähetyksen alkuun) ei ainakaan tänä vuonna ole vielä pidetty tasamaaetapeillakaan. Tiedä sitten.

Pyöräilyliitto UCI on muistaakseni ukaaseissaan todennut, että pommit putoaa vasta Touria ennen jos jotain pudotettavaa on. Ite oon sitä mieltä, että isot pommit (kuten taannoisen operaatio puerton läpikotainen möyhintä) ei putoa jatkossakaan, koska jatkorytäkässä käry vois hyvin käydä myös monille euroopan huippufutareille, tennistähdille ja näin päin pois. Pitkällä tähtäimellä hyvä vaan jos kaikki poimisivat kerralla pois ja mieluiten mahdollisimman monen muun lajin staran kera. Yks askel taakse ja kaksi eteen.

***

Samaan aikaan painellaan myös Kalifornian ympäri. Mukana Lääns ja Leipheimer tiimeineen, Schleckit, Cancellara ja monet muut Touria varten treenailevat. Suurin mielenkiinto kohdistuu kuitenkin Slovakin vasta 20v Peter Saganiin. Vakuttavaa ajamista läpi kevään peuk


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#94 20.05.2010 09:04

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Ammattilaispyöräily

Näköjään posahti koko pakka uusiksi tän vuoden pisimmällä etapilla, enpä ois osannut ennakoida tätä. Isoja eroja tuli, ja ainakin muutama kuski ajoi eilen itsensä kärkikymmenikköön.

Pinkkiä puolustaneelta Astanalta ja muilta kokonaiskisan voitosta ajavilta talleilta varsinaista puppelointia päästää heti alussa 40 miehen irtiotto karkuun ja lopulta yli 12 minsan päähän. Ei mitään tolkkua puolustustaktiikassa, eikä oikein organisoitua takaa-ajoakaan. Voi olla, että irtiottoon lähti yksinkertaisesti ne joilla oli vielä paukkuja jäljellä. Tuohon sitten pääjoukon nukkuminen ja muutamien tallien yhteispeli päälle. Joka tapauksessa Cervelolta velmu veto, jolla nostivat Tondon ja Sastren takaisin kokonaiskisaan.

Jatkossa vahvoilla on nyt toisena oleva ja hyvin mäkeä nouseva David Arroyo. Voi hyvin voittaakin. Sitten on noi Cervelon tyypit, jotka hyökkää kahdella pinkin kimppuun vuorilla. Vino ja Evans on jo aika kaukana, 9 ja 10 minsaa kärjestä, Basso ja Nibali vielä pari minsaa kauempana, mutta eipä noilla lopun vuorilla oikeastaan mikään ole täysin kiinniajamaton ero.

Luvassa takuuvarmaa hulinaa siis.


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#95 26.05.2010 10:18

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Ammattilaispyöräily

Jaaha, sieltä ne Liquigasin Basso ja Nibali vaan nousi kärkitohinoihin kun tie alkoi jyrkentyä, ja kisan parhaiten tiiminä ajavasta joukkueesta alkoi olla todella etua. Basso ajoi Zoncolanin nousussa voittajasuosikiksi, kun jätti Evansin yli minuutilla ja muita vielä enemmän. Eilisessä mäkitempossa Cadel otti vähän takasin, vielä kun tietäis kuinka punaisella se parilla viimesellä etapilla kävi.

Kärjen suoritukset viime päivinä on aiheuttaneet yllättävää spekulaatiota - meinaan kuskien puhtaudesta. Numeroiden valossa hypoteesi, jota vois vaikka haluta uskoa. Esim. Bassohan on tunnetusti kärynnyt ja kakkunsa istunut, ja nyt Zoncolanilla se pystyi tuuppaamaan aika reilusti vähemmän tehoa (-50W, eli yli 10% pudotus huippuihin) ulos kuin mitä satsiaikoinaan. Joku valmentaja oli laskenut ja spekuloinut, että 2009 Tourin kunnossaan Contador ois niistänyt sitä 3 minsaa pelkässä 40 min nousussa. Mene ja tiedä. Myös eilisen mäkitempon ajat oli kautta linjan hitaampia kuin 2008 jolloin täsmälleen sama reitti ajettiin. Karuja kyllä noi jyrkät kohdat:

220-PIC112885579.jpg

Varmaankin Basso ja Evans tän ratkaisee, mutta sen verta yllätysrikas kisa ja kovat vuoripäivät edessä etten uskalla täysin varmaksi povata. No, Bassolla on viitisen pystyvää apukuskia ja Nibali jokerina, Evansilla ei käytännössä kunnon tiimiä, joten ihme on jos Cadel Giron vie. Sastre ja Tondo sammui ja oli isoja pettymyksiä. Porte putos niinku pitikin, Arroyo voi vielä päästä pallille. Vinosta ei oo ollut hyökkäämään vuorilla, ja tiimikin on mitä on.

Nyt Basso johtaa 42 sekkaa Evansia ja on kieltämättä suosikki. Evans oli tikissä jo kevään klassikoissa, joten kunto voi olla jo laskusuunnassa. Lisäksi duunia on jutunut tekemään itse, kun ei ole apukuskeja. Basso taas ajoitti huiput Giron vikalla viikolle ja Liquigasin mylly jauhaa. Enpä voi sanoa pitäväni Basson menestymisestä. Saapasmaalaisuutta on jo hankala sietää, mutta kun se on vielä niin saakelin tylsä kuski, ettei toista. Taitohan se on tietty toikin, että linttaa pitkään satulasta niin lujaa ettei kukaan pysty mäessä seuraamaan, mutta kyä vuorikauriiden potkuissa on enempi kiimaa peuk

Tää nyt ei kyllä ole mikään syy kompata Evansia, joka on tunnettu ikuisena roikkujana. Voi olla, että eilinen mäkitempo teki kuitenkin sen että Evansin ei tarvi yrittää aktiivisesti pudottaa Bassoa tulevissa nousuissa. Seurata kuitenkin pitää ja ehkä bonussekunteja napsia mäkikireissä jos pystyy, mutta onpahan üks huoli vähemmän. Näin siksi, että aika-ajossa Cadel on varmaankin vahvempi, ja jos ero ennen sitä on alle minuutin niin sitten menee tarkalle vaikka päätöstempo onkin lyhyt vain 15,3km repäisy. En kyllä yllättyisi jos Basso ajais silti karkuun esim. Gavialla.

Totaalinen hyytyminen on tietty sekin mahollista kaikkien osalta. Jännä loppu tulossa.

Last edited by fassu (26.05.2010 10:24)


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#96 31.05.2010 09:37

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Ammattilaispyöräily

No Bassohan sen Giron sitten vei, suvereenistikin. Arroyo piti kakkostilansa ja Nibali kolmoseksi. Vähän harmittaa Vinon ja Evansin tipahtamiset, mut sou not. Vain Läänsin tunteva YLE ei pettänyt ja haukkui parhaan etappikisan vuosiin valjuksi ja tylsäksi. biggrin

Ensi viikolla alkaa sit Dauphine-Libere, eli viikon mittainen valmistava etappikisa Touriin tähtääville. Kokonaiskisakuskeista Contador, Valverde ja Sanchez tositoimissa, samoin Alpe d'Huezin maalinousu ja pari muutakin. Lisäksi pitkä hlökohtainen tempo mukana, joten eiköhän voimasuhteista Tourille saada jotain osviittaa. peuk Varmaan tosi tylsä kisa luvassa taas, kun kerran Lääns ja tiiminsä kovin kärki välttelee edellisten (lähinnä Contadorin) kohtaamista jopa Touriin asti..

cheer21

Eipä tuo Valverde osallistukaan, bännejä sateli kahdeksi vuodeksi mutta tuloksia (#1 Vuelta 2009) ei mitätöidä.

Last edited by fassu (01.06.2010 16:18)


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#97 10.07.2010 23:04

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Ammattilaispyöräily

Tourissa alkaa tosietapit sopivasti kun mm-kisat loppuu. En jaksa kirjoittaa mitään syväanalyysia, fillariforumilta voi lukea niitä halutessaan. Kirjoittamisen taso on aika asiallista, vaikkeivät olekaan tavoille oppineet. Hymiö- ja kuvaspämmi sekä kakkosnikit puuttuu.

Virtuaalista kokonaiskisaa johtaa varteenotettavien kuskien osalta Cadel Evans. A.Schleck on tästä 30s ja Contador 1min1s jäljessä. Vino johtaa Contaa 10s. Kreuziger, Gesink, Lääns, Mentsov, Basso ja Wiggins on vielä ihan hyvin mukana. Giro opetti, että kolmekaan minsaa ei vielä tarkoita mitään aivan lopullista. Syystä lisää lopussa.

Kaikki mainitut voi saada aikaan paljonkin, Lääns ehkä jonkun spektaakkelin jota media jaksaa myllyttää pari päivää, mutta Contador ja Schleck tän ratkaisee viimeisen viikon kolmella vuoristoetapilla sekä lopun pitkässä aika-ajossa. Kunnon ajoituksesta, palautumisesta ja tiimin yhteispelistä homma on viime kädessä kiinni. Schleck on ollut yllättävän kova vaisun alkukauden jälkeen, mutta jos veikata pitäisi, niin uskon Contadorin kuitenkin vievän homman. Viimeisenä lukkona parempi tempokyky ja henkinen kantti. Toisaalta AS:n ei tarvitse kiskoa isoveljeä mukana, kun tämän kisa loppui solisluun murtumiseen mukulakivetyllä sirkustemppuetapilla. center

Pistekisaa johtaa sprinttereistä ehkä yleisajajamaisin Thor Hushovd, vaikkei olekaan kummoisessa kirikuosissa. Toivottavasti voittaa silti paidan nakuttamalla ok kirituloksia läpi kisan ja sitten ajamalla jonkun vuoristoetapin alkupuolen sooloirtiottona. Puhtaat sprintterit kuten Cavendish, ei kiitos.

Kisa mäkipaidasta alkaa vasta nyt. Toistaiseksi paita on ollut Pineaulla. AS pitää nuoren kuskin valkoista.

***

Tänään oli ekat isommat nousut. Sammakonsyöjien Chavanel otti paidan takaisin Fabian Cancellaralta irtiotolla. Pointsit iskemisestä. Kokonaiskisan kannalta merkillepantavaa oli ensisijaisesti se, ettei kevään klassikoissa moottorin käytöstä biggrin syytetty tempokingi Cancellara pysynyt pääjoukon kyydissä nousuissa. Mistään jättivuorista ei vielä ollut kyse ja vastahan FC kiskoi suvereenilla esityksellä AS:n huippuasemiin mukulakivietapilla. Andyn apukuskina Cancellara toki lopun tempoon asti ajelee ja on joutunut hommiin jo, joten turha on vinguttaa punaisella jollei kulje. Kysymys kuitenkin kuuluu, miksei kulje ja miten se voi jäädä vartin yhdellä etapilla.

Voi olla että seuraava tulee vielä bumerangina takaisin, mut sou not. Väittäisin suht pokkana, että vaikkei yleistäminen käykään noin vain päinsä, niin syynä on ajajien suhteellinen puhtaus. Perusteena sama kuin mitä Giron aikana heitin: vaikkei voi tietää, mitä kuskien input on, niin niiden output voidaan laskea ainakin likimääräisesti. Ainakaan vielä tänä vuonna kuskien teho/paino-lukemat ei ole olleet ihan niin ufoja eikä kuskit palaudu kuten ennen (ja niinpä eivät myöskään rullaile tämänpäiväisen kaltaisia etappeja tuosta vaan välipaloina). Tähdetkin voi siis sammua. Testauskin on kehittynyt paljon, eli kiinni voi jopa jäädä.

Itse asiassa douppaamisen ja suorituskyvyn suhteen epäsuorat analyysit on aika kiinnostavia. Ainakin paljon kiinnostavampaa kuin asenteellinen spekulaatio suuntaan tai toiseen.

Tourissa tunnetusti vaaditaan epäinhimillisiä suorituksia, työnnetään pää pensaaseen jollei positiivista näytettä tule ja sitten kivitetään douppaajat noitina mikäli käry käy. Ja vaikka oikeaan suuntaan ollaan menossa, niin yhden ison uhrin tää sirkus kuitenkin vielä todennäköisesti vaatii ennen kuin vyyhdit alkaa kunnolla purkautua. Mikäs siinä. Toivon, ettei se ole AC eikä AS. Fillariporukoiden puhumattomuuden kulttuuri, Nadalin vire sekä Espanjan menestys ja mahdollinen maailmanmestaruus futiksessa tosin pitää isot arkistot (operaatio puerto jne) kiinni vastakin.

Huomenna joku kokonaiskisaaja saattaa kokeilla. Ainakin nähdään, kellä ei kulje. No plääh, pitkähän tästä tuli taas...


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#98 03.10.2010 11:42

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Ammattilaispyöräily

Olipahan hieno kisa tuo viimeöinen miesten MM-maantie! Kantsii kattoa vähintään viimeiset kaks kierrosta uusintana, jos yhtään laji kiinnostaa. Steephill.tv -saitille varmaan ilmaantuu piakkoin joku linkki ja Cyclingtorrents.nl -saitille sitten koko paska aikanaan. Enpä muista noin huikeeta kisaa lonkilta ja aika nuivasti vielä suhtauduin rataan, jonka luulin suosivan liikaa kirimiehiä. No, menihän se lopulta massakiriksi nytkin, mutta ei ilman viimeisen kierroksen tykittelyä eikä voitto päätynyt puhtaalle sprintterille kuitenkaan. Big Thor vei, mutta Gilbert oli kuitenkin odotetusti kisan hahmo. Vähän lähempänä viimeistä nousua ois saanut olla maali.

Toinen viikon iso paukku eli case Contador näköjään osoitti, ettei noihin suoritustehojen laskuun perustunut toive pelotonin asteittaisesta puhdistumisesta osannut ottaa huomioon mikroannostelua EPOn ja muiden hormonien sekä veritankkauksen osalta. Pihvit sikseen, ainut viime kädessä järkevä selitys on, että Paussa tankattiin lepopäivänä harjoituskauden verta. Siinä oli jäämiä klenbuterolista ja pitoisuudet oli niin pieniä, ettei Astanan oma varotoimeksi tehty testaus havainnut ainetta mutta tuo Kölnin labra havaitsi. Luulivat turvalliseksi saamiensa testilukujen valossa, mutta toisin kävi.

En tosin ole varma, onko kummallakaan leirillä keinoja osoittaa keissiään todeksi, joten pieni varoitusluontoinenkin bänni on mahdollinen kun on yksi suurista kyseessä. Verhojen takana käy varmaan melkoinen kuhina ja jokainen vuoden ympäriajoissa 20 joukkoon sijoittunut todennäköisesti istuu pelko persiissä vähintään uudellevuodelle. Eze Mosquera narahti jo Vueltassa.

Spordekin on jo ehtinyt kommentoida tapausta. peuk Tekopyhä noitavainomentaliteetti vituttaa silti eniten. Bännin pituus ja Tourin tulokset selviää 8-10 päivän kuluessa, sanovat UCIsta.

Last edited by fassu (03.10.2010 11:44)


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#99 28.01.2011 08:06

tapna
Member
Registered: 02.03.2006
Posts: 10,840

Re: Ammattilaispyöräily

Asiantuntijan analyysi ensi kaudesta: http://www.youtube.com/watch?v=UMCO8ddQJA4

Offline

#100 31.01.2011 10:18

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Ammattilaispyöräily

No äläs nyt. Onhan vielä monumentit, klassikot, kevään etappikisat, Giro, Vuelta ja MM:t.... Eikä Tourikaan vielä ole Andylle taputeltu, vaikka UCI ja ASO kovasti yrittävätkin luoda veljesdynastiaa. Alppu on vuoden tai kaksi d-lomalla, joten pahin este on joka tapauksessa raivattu jo pois. Katsotaan nyt sitten, aukeaako hanat kun Lancen FBI-tutkinnat edistyy ja kelle nalli napsahtaa jatkossa.

Mutta on tuo Tourin politikointi aika paksua. Surkuhupaisinta on toistaiseksi ollut se, että ASO eväsi villin kortin Geox-tallilta, koska se ei ole riittävän vahva osallistumaan Touriin. Kapuina häärivät sellaiset surkimukset kuin Sastre (2008 voittaja) ja Menchov (2010 kolmas). Virallisesti mukaan halutaan ranskalaisia talleja, mutta kait tohon kisaan pitäisi siitäkin huolimatta saada parhaat kuskit viivalle.

Jos Riis on hereillä, se nappaa Menchovin leiriinsä Contan Tour-paikkaajaksi. Jos ei onnaa, niin pakko se on kait hypätä Sanchezin bandwagoniin ja lisäksi toivoa ihmettä Bassolta, Evansilta tai Gesinkiltä. Ricco tekee myös paluun ja Soler voi olla vaarallinen myös. Nuorista Taylor Phinney ja Roman Sicard on kiinnostavia.

Lisäksi toivoisin, että Tourilla aiemmin Schlekin apukuskina toiminut Chris Anker Sörensen ja Contan luottomies Dani Navarro saisivat loistaa mäkietapeilla suht vapaasti, mikäli Saxo Bankilta puuttuu GC-voitosta kisaava kapteeni. Niin, ja Rein Taaramäelle lisää 'spectiä! Enkä panis pahakseni, jos päivätöissä käyvä maastopyöräilyn olympiakakkonen Jean-Christophe Peraud pärjäis.

Jos Menchov ei vaihda maisemaa, niin sitten Giro & Vuelta -tuplan perään - mikäli talli saa kutsun edes noihin. Girossa päävastustaja lienee Nibali, Vueltassa esim. Igor Anton ja Rodriquez sekä mahdollisesti Contador (tuskinpa vaan).

Suurin mielenkiinto tällä kaudella kohdistuu monumentteihin, joissa toivon Philippe Gilbertin vetävän Cancellaraa, Pozzatoa ja Boonenia nekkuun. MM-kisoissa jättipotti oli jo niin lähellä ja Gilbertin aggressiivinen ajotapa on aina herkkua. Lisäksi Veikkanen on sen luotto-apukuski, joten ehkä sitäkin näkisi taas vaihteeksi kuvissa. Vino ja Thor pärjätköön myös jos niikseen tulee, mutta Gilbertin soisin putsaavan pöydän ainakin Ronde van Vlaandernissa ja mahdollisesi Liege-Bastogne-Liegessä.. Cancellara ilmeisesti keskittyy jo voittamiennsa mukulakiviklassikoiden kuten Ronde van Vlaanderin ja Paris-Roubaix'n sijaan enemmän mäkisempiin LBL:een ja Lombardian ympäriajoon. Painoa on kaiketi pudotettu jokunen kilo. En kyllä silti ihmettelisi, vaikka Fabsu veisi myös Ronden mikäli vain on mukana. Muurin nousulta on pari kymppiä isoa kovaa maaliin ja jos vastassa on maailman paras temporaineri, niin ei ole oikein mitään tehtävissä jollei mäen huipulla ole takarenkaassa kiinni...

Sprinttipuolella Andre Greipel (tai kuka tahansa muu) sais pestä Cavin center

E: Niin joo, syynä kelkankääntöön schleckien osalta on koko syksyn kestänyt kitinä toureista 2008 ja 2010 ja jatkuva kanssakilpailijoiden turhanpäiväinen dissailu ihan vanhaan kunnon Lance-tyyliin (tosin ilman vastaavia näyttöjä). Lisäksi Andy oli kuulemma kesällä "tosi masentunut" hävittyään... Aww.

Last edited by fassu (31.01.2011 10:49)


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#101 09.02.2011 20:54

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Ammattilaispyöräily

Tour of Qatar menossa. Aika villin näköistä kun kukaan ei ole reitillä kattomassa, etapit on täysin pannukakkutasasia ja porukka silti atomeina tuulen takia. Ekalla varsinaisella etapilla keskarit oli 48, Cancellara sanoi twitterissään kaasutelleensa tasasella päälle kaheksaakymppiä. eek2

Sprinttipuolella näyttää siltä, että Cav saa ainakin alkukaudesta kyytiä. Tom Boonen vei ekan etapin siistillä pitkällä kirillä ja symppis Heinrich Haussler kaksi seuraavaa. Cryboyn meriitteinä oli ottaa lipat prologissa. Hausler johtaa koko roskaa.

Muita uutisia: Riccardo Ricco sössi mahikseksena comebackiin bännien jälkeen, oli joutunut sairaalaan ilmeisesti joko oudosti jo kolmikymppisenä ilmaantuneen munuaisvaivan takia tai sitten syynä on verenmyrkytys ja oletettavasti jotenkin pilaantunut tankattu pussiveri. Ei näin, mutta vähän sääliksi käy, Ricco ei vaikuta penaalin terävimmältä kynältä. Erona isoihin staroihin taitaa olla se, että kärähtäneillä ja ryvettyneillä ei ole hematologia vieressä vahtimassa öljynvaihtoa ja vahinkoja sattuu. Ja taas on yksi kultapojun haastaja vähemmän...


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#102 14.02.2011 21:02

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Ammattilaispyöräily

Espanjan pyöräilyliitto on ilmeisesti kumoamassa Contadorin kilpailukiellon, saa nähdä mitkä on perustelut. Viime viikollahan maan presidenttikin vakuutteli julkisesti sen syyttömyyttä. Päätös tulee viimeistään keskiviikkona, todennäköisesti huomenna. Mutta ainakin Cyclingnews uutisoi jo tänään vähän tuohon suuntaan. Olin aika varma, että spanskeilla ei ole munaa pyörtää tätä, mutta väärässäpä olin.

Jos vapauttavaa tulee, Contador on vapaa kisaamaan välittömästi. Volta ao Algarve alkaa sopivasti keskiviikkona Portugalissa ja ilmeisesti mies on starttaamassa.

Jatkossa UCI ja WADA voivat valittaa - ja valittavat - Espanjan liiton päätöksestä urheilun vetoomustuomioistuimeen CASiin, jolloin käsittelyaika on noin 6kk. Kävi miten kävi, Contador ehtii mahdollisesti ajaa Giron ja Tourin tällä kaudella. Parempi summaus tulevasta täällä.

Yleisesti ottaen alkaa olla semmoiset täpinät, että vuoden-parin sisällä paska osuu vielä tuulettimeen oikein kunnolla. Syytä olisi.


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#103 15.02.2011 19:54

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Ammattilaispyöräily

No niin, Contador vapautettu syytteistä.

Eli CASiin mennään ja mahdollisesti 2010 ja 2011 Tourin voittaja ratkeaa samassa oikeuskäsittelyssä joskus ensi kesänä. Ihan perseestä. Douppi ja etenkin sillä politikointi vituttaa, toisaalta Contador on ollut suosikki etappikuskeista. Ja mielestäni parempi nokkamies lajille kuin Schleck tai Cancellara.


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#104 15.02.2011 21:14

kaakku
ärrävikanen pelle
Registered: 23.06.2005
Posts: 13,960

Re: Ammattilaispyöräily

Kilpapyöräilyn seuraaminen ei kyllä kiinnosta ees vähää alusta. Tai siis kyllähän sitä telkkarista katsois jos tulis, mut mikään muu seuraaminen.. pfffft.


Varikset komentavat

Offline

#105 15.02.2011 22:27

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Ammattilaispyöräily

Mie taas en oikein jaksais seurata mitään urheilua jollen itse ko. lajeja harrastaisi. Kilpailuun liittyvien juttujen lisäksi pyöräilyssä fysiologiakama, erilaiset treeni- ja datajutut sekä dopingkuviot kaikki lisää lajin kiinnostavuutta eksponentiaalisesti. Miksei hiihdonkin.


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#106 09.03.2011 22:18

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Ammattilaispyöräily

Veikkanen pyörähti Pariisi-Nizzassa pallopaidassa eilisen hatkassa vietetyn etapin jälkeen. Tänään ei sitten kulkenutkaan ja rättikin meni jo kiertoon.

Klassikkokausi alkaa alle kuukauden päästä. 300 kilsaa pitkä Milano-Sanremo on vielä lämmittelyä, kun sprintteritkin voi sen voittaa, mutta Flanderin ympäriajossa rävähtää. dance


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#107 27.03.2011 10:21

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Ammattilaispyöräily

fassu wrote:

Flanderin ympäriajossa rävähtää. dance

No jaa. Cancellara on niin ylivoimainen muihin nähden, että eiköhän se putsaa kaikki mukulaklassikot. Eilen Ronden esikisassa eli E3-Harelbekessä Fabsu dominoi aivan totaalisesti. Ekana ajoi vipon 30km aikana ensin 10 kilsan matkalla 1.30 karkulaisten eroa kiinni painellen suoraan muutaman pääjoukon ja kärjen välissä olleen ryhmän läpi horisonttiin. Jo ton jengin läpi ajaeessa porukkaa kuoli kuin kärpäsiä kun ne koitti roikkua peesissä minuutinkin, ja peesin pitäis kuitenkin vähentää 20-30% vaatimusta voimantuottoon.

Ja kun sai kärkiryhmän kiinni, pudotti mm. Hauslerin tasasella asfalttipätkällä suoraan vetoon ja tempoi yksin maaliin. Ton ei pitäis olla mahdollista, kaikkien pitäis tietää nää temput viime vuodelta ja seurata takarengasta kuin iilimato, mutta niin siinä vaan kävi. Mutta kun kone antaa jotain 550+ wattia ulos viimeiseen 20 minsan vetoon ja asento on aivan täydellinen sooloajoon, niin eihän sille kukaan mitään voi. Jos annat viis metriä gäppiä, se on game over, ja Tankinkin krampatessa kävi just noin.

Kolmessa kilsassa, joista 1400m Tiegembergin mäkeä, puol minsaa eroa liki viidentoista jätkän hatkaporukkaan. Respect.

Last edited by fassu (27.03.2011 10:43)


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#108 02.04.2011 15:24

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Ammattilaispyöräily

no niin, huomenna siis ronde van vlaanderen, mielestäni suurin klassikoista. 258 kilsaa tällä kertaa, viimeiset 90 kilsaa pitää sisällään 11 jyrkkää ja pääosin mukulakivipintaista nousua. eurosportilta tulee streamia 5 tuntia -> http://www.steephill.tv/classics/tour-of-flanders/#live

kisaa seuraa reitin varrella yleensä 800.000-100.0000 katsojaa, eli about joka viides flanderilainen.

4ki2id.png

kapea koppenberg (ylempi kuva) on yleisesti ottaen nousuista kaamein, ja kisa on helposti ohi jos siinä ei ole hereillä, tupeksii tai jää kasan väärälle puolelle. kapelmuur taas tunnetuin, koska ratkaisut tapahtuva yleensä siinä. etenkin sateella, jota huomiseksikin on luvattu, nuo nousut ovat erittäin kinkkisiä kun mukulat ja sammal luistaa renkaiden alla.

PIC187510356.jpg

devolder-2009-PIC17729166.jpg

fabian cancellara vastaan muu maailma taitaa olla asetelma itse kisaan. toivottavasti boonen saa kostonsa, viime vuonnahan fabsu antoi sille kylmää kyytiä muurilla


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#109 02.04.2011 20:24

tapna
Member
Registered: 02.03.2006
Posts: 10,840

Re: Ammattilaispyöräily

Monelta alkaa lähetys?

Offline

#110 04.04.2011 18:41

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Ammattilaispyöräily

hieno kisa, hyvä lopputulos. nick nyuens vei siis kirissä. uran isoin saavutus kuskille, joka on kerran aiemmin ollut toinen rondessa. aiemminhan se voitti dwars dooe vlaanderenin kolmisen viikkoa sitten.

cancellaran iskun jälkeen meinas olla aika norsunvitulla naamat, kun näytti että se tempoo 40 kilsasta yksinään maaliin. philippe gilbertille oisin voiton suonut, mutta eipä veto kestänyt tasasella vaikka olikin vahvin kahdessa viimeisessä mäessä. no, toivottavasti se saa omansa liege-bastogne-liegessä tai amstel gold racessa ja haastaa kevyemmät mäkiukot fleche wallonessa myöhemmin tässä kuussa.

rondessa piti sataa, mutta keli olikin kesäinen. ilmeisesti ollut kunnon kramppifestiä loppupuoli kisasta, kun ajettiin kuitenkin koko ajan kovaa.

ens viikolla sitten pariisi-roubaix, nythän on neljä isoa kisaa neljänä seuraavana sunnuntaina. se cancellaran pitäis hoitaa, mutta toivottavasti ei onnistu.

taidan kattoa viimeiset 45 kilsaa vielä uudestaan, kun sain koko paskan ladattua koneelle. eiköhän tästä kisasta oo lenkkiseuraksi vuoden verran.


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#111 09.04.2011 08:56

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Ammattilaispyöräily

huomenna pohjoisen helvetti, pariisi-roubaix. pidetäänkö tapna studiota?

fshincapie_600.jpg

Siinä missä Ronden vaikeus perustuu jyrkkiin nousuihin, paljon tasaisemman PRn haaste on mukulakivisektorit. profiili suosii enemmän sprintterityyppisiä kuskeja, joten loppukahinoissa lienee cancellaran lisäksi myös ainakin boonen, hushovd, pozzato etc. vaikeampi arvioida tätä, kun tuntee huonommin näitä sprinttityppejä ja onhan tää kuitenkin vähemmän kiinnostava skaba kuin ronde, amstel gold race tai liege-bastogne-liege.

tossa vielä kartta, nupukivisektorit ja niiden vaikeusasteet (vetoonkasaama). mustatut on muurin ja koppenbergin tapaan lajin ultimate pyhäkköjä.

CARTE.gif

Troisvilles a Inchy | 2 200 m | ***
Viesly a Quievy | 1 800 m | ***
Quievy a Saint Python | 3 700 m | ****
Saint Python | 1 500 m | **
Vertain a Saint Martin sur Ecaillon | 2 300 m | ***
Capelle sur Ecaillon a Ruesnes | 1 700 m | ***
Artres a Preseau | 1 900 m | -
Aulnoy lez Valenciennes-Famars | 2 600 m | *****
Famars a Querenaing | 1 200 m | **
Querenaing a Maing | 2 500 m | ***
Maing a Monchaux sur Ecaillon | 1 600 m | ***
Haveluy a Wallers | 2 500 m | ****
Trouee d’Arenberg | 2 400 m | *****
Millonfosse a Bousignies | 1 400 m | ***
Brillon a Tilloy lez Marchiennes | 1 100 m | **
Tilloy a Sars et Rosieres | 2 400 m | ***
Beuvry la Foret a Orchies | 1 400 m | ***
Orchies | 1 700 m | ***
Auchy lez Orchies a Bersee | 2 600 m | ***
Mons en Pevele | 3 000 m | *****
Merignies a Avelin | 700 m | **
Pont Thibaut a Ennevelin | 1 400 m | ***
Templeuve-L'Epinette | 200 m | *
Templeuve–Moulin de Vertain | 500 m | **
Cysoing a Bourghelles | 1 300 m | ****
Bourghelles a Wannehain | 1 100 m | ***
Camphin en Pevele | 1 800 m | ****
Carrefour de l'Arbre | 2 100 m | *****
Gruson | 1 100 m | **
Willems a Hem | 1 400 m | **
Roubaix | 300 m | *

Last edited by fassu (09.04.2011 09:13)


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#112 25.04.2011 21:35

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Ammattilaispyöräily

clzit.png

philippe gilbert vei kaikki ardennien klassikot eli amstel gold racen, fleche wallonen, liege-bastogne-liegen ja vielä välikisan brabantse pijl ihan saatanan suvereenilla tavalla. no, ardenneilla pärjää kun on maailman paras kiihdyttämään alle kahen kilsan mittaisessa mäessä. kukaan ei ole aiemmin voittanut noita neljää samana vuonna, ja kolme ardenniakin on menny vain davide rebellinille 2004.

mut jos jollekin suon tuollaisen voittoputken niin gilbertille (ja tietty VINO!:lle).

ja jos haluaa nähdä, miten kisan finaalia ei tule ajaa, kandee kattoa toi liegen loppu. schleckit tietää, että sprintissä tulee rumasti lunta tupaan, avermaetin pudottua niitä on kaks gilbertiä vastaan ja silti eivät tee mitään. tai no nousussa gilbert eka peittää taitavasti iskun ahistamalla iskevän slekin huonoon koloon ja kontraa välittömästi paljon kovempaa, mutta kyllä 2-1 tilanteessa pitäis hyökätä koko ajan tasasellakin. toivottavasti noi balleriinat ei voita touria ikinä biggrincenter

Last edited by fassu (25.04.2011 21:37)


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#113 07.05.2011 09:36

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Ammattilaispyöräily

Newest registered user: Albuterol Clentador

taitaa olla giro ovella biggrin


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#114 08.05.2011 20:40

Albuterol Clentador
Member
Registered: 07.05.2011
Posts: 16

Re: Ammattilaispyöräily

hööj

Offline

#115 09.05.2011 20:53

Albuterol Clentador
Member
Registered: 07.05.2011
Posts: 16

Re: Ammattilaispyöräily

Vittu, ensin sammakkoproffa ja nyt tämä frown2

Offline

#116 10.05.2011 11:51

paise
Member
Registered: 01.07.2005
Posts: 1,148

Re: Ammattilaispyöräily

Albuterol Clentador wrote:

Vittu, ensin sammakkoproffa ja nyt tämä frown2

frown2


"Internet perustuu Jumalan luomiin raaka-aineisiin, ihmisille annettuun luovaan älyyn ja radioaaltoihin." - Jouko Piho

Offline

#117 10.05.2011 13:09

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Ammattilaispyöräily

Wouter Weylandtin kuolemasta eilisellä Giron etapilla on siis kyse, jos joku tätä seuraavista ei vielä tiennyt. Kertakaikkisen epäonninen juttu. frown2

Tänään melko varmasti luvassa neutraloitu etappi joka ajellaan porukassa hiljakseen läpi ja lopussa tallikaverit plus ehkä parhaat frendinsä ylittää linjan ekana. Huomenna sitten kisataan taas.


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#118 14.05.2011 18:40

Albuterol Clentador
Member
Registered: 07.05.2011
Posts: 16

Re: Ammattilaispyöräily

Ähäkutti sprintterit icon_cool

Niin ja Michele: Täytyis vissiin vähän alkaa skarppaileen.

Offline

#119 15.05.2011 08:29

tapna
Member
Registered: 02.03.2006
Posts: 10,840

Re: Ammattilaispyöräily

Pikkasen jurppii se, että kova mäkipommittaja Fabio Duarte joutui keskeyttämään polvivaivojen takia. Eiköhän tuosta tämänpäiväisesta Etnalle noususta saada kuitenkin kunnon kisa aikaan. Rujano ja Serpa pitänevät huolen siitä, ettei Alppu pääse nauraen karkuun kaikilta, oli syönyt aamupalaksi kuinka hyvät pihvit hyvänsä. Eikä haittaisi sekään, jos Antsa pysyisi kerrankin pystyssä.

Last edited by tapna (15.05.2011 08:34)

Offline

#120 15.05.2011 09:57

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Ammattilaispyöräily

Joo, harmi homma. Duarte oli vielä ajanut tasaisesti Giron aikana, toisin kuin 2005-luvun puolivälin jälkeiset E-amerikan ihmeet yleensä. Lisäksi Menchov menetti todennäköisesti parhaan apuajajansa, Sastrella ei oikein näyttänyt kulkevan missään vaiheessa. Ehkä Sastrenkin voi silti laskea tän päivän kokeilijoihin.

En tiedä pyrkisinkö itse edes ottamaan pinkkiä vielä, tuskinpa, koska ensi viikolla on 11. etappi, joka on profiililtaan vähän kuin Ardennien mäkiklassikot (no okei, myös 100km lyhempi) ja se tarjoaa hiton hyvän pohjan irtiotoille. Ehkä Saxon, Liquigasin ja Lampren jerkku riittäisi kisan kontrollointiin sen aikana, mutta ei tuohon tilanteeseen ole ainakaan paperilla mitään järkeä hankkiutua. Mahd tuoreena pitäisi päästä ens viikonloppuun. Pe-la-su (etapit 13,14,15) on varmaankin kovin kolmikko missään ympäriajossa ainakin 20 vuoteen. Ensimmäisen ja toisen kategorian vuoria on näillä etapeilla yhteensä 11... Eli venyttäisin paidan ottoa ensi perjantaille ja Grossglocknerille, mutten usko että kaikkien GC-kuskien pää ja ego kestää pelata noin.

Tänään todennäköisesti kyttäillään ja katsellaan, kenellä GC-kuskeista on minkäkinlaista jalkaa. Energian säästöstä kisataan myös, eli en usko 100% effortteihin vielä tässä vaiheessa. Lopussa loiveneva profiilikaan ei tätä oikein tue (viimeistä edeltävät neljä kilsaa on 5,5% ja vipo käytännössä tasaista), paitsi jos joku on oikeasti veitsen terällä. Jotenkin otaksun, että kokonaiskisan kannalta aloite tulee kuitenkin Scarponilta tai sitten Contadorilta, mikäli on 2009 Tourin kaltaisessa iskussa. Messinassa syntynyt Nibali ajaa kotikentällään, mutta ei oikein ole ollut iskevää tyyppiä aiemmin.

Kuka tahansa voi tietty niittää väsähtäviä jos tilanne sallii.

Vähän mutuilen kevään esitysten ja aiempien ympäriajojen perusteella, että Scarponi on jo nyt huipputikissään, Contador ja Nibali taas vielä nousussa. Menchov on arvoitus kuten aina, hyvin ainakin piilotellut.

Ihan kuumimpien ohessa Serpan tai Rujanon voisin kuvitella vaikka kokeilevan, samoin Igor Antonin. Tiago Machado perseili itsensä ulos, joten sekin on mahdollinen yrittäjä jopa vähän pidemmältä. Ja italialaisia yrittäjiä löytyy varmasti vaikka kuinka monta.

Eniten respectiä miulta saa kuitenkin starojen apukuskit kuten Szmyzd, Navarro, Hernandez , Tiralongo ja Niemiec, joiden epäkiitollinen tehtävä jatkossa on pitää vauhtia läpi etapin sekä ajaa jokaisen maalimäen eka puolisko yli omien kykyjen eli niin kovaa, että noutaja tulee ja vailla toivoakaan glooriasta. Harmi ettei kisan luonne taida tänä vuonna sallia sitä, että joku näistä saa voittaa etapin kuten Chris Anker Sörensen sydan viime vuonna.


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB