#61 26.04.2006 13:49

Bedderi
Member
Registered: 12.06.2005
Posts: 4,341

Re: NHL 2005/2006 - keskisormia odotellessa

Pääsisköhän Niittymäki jo avaukseen tuon Eschen näytöksen (5 maalia, 10 torjuntaa) jälkeen.

Koivulla kuiva kausi jatkuu. Saku kuulemma pelasi runkosarjan aika himmeästi olympialaisten jälkeen, ja nytkin kahdessa ottelussa tehot 0+2. Onhan tuo sinänsä ihan kohtalainen saldo, mutta koko joukkue on tehnyt 12 maalia, ja ykkössentteri/kapteeni on siis osallistunut niistä vain kahteen. Eikä vielä yhtään laukausta maalia kohti.


turston wrote:
Shanksinhan kanssa tässä sovittiin vähän aikaa sitten että kesällä vetäistään läpi kymmenottelu.

Offline

#62 27.04.2006 08:55

Leif Erikson
Member
From: Tku
Registered: 14.06.2005
Posts: 6,397

Re: NHL 2005/2006 - keskisormia odotellessa

Ei menny eilinen kierros suomalaisittain hyvin. Dallas putoaa ja Koivu loukkaantui.


"A repo man's always intense"

Offline

#63 27.04.2006 11:06

lejoncio
eraserhead
From: tku
Registered: 14.06.2005
Posts: 1,957

Re: NHL 2005/2006 - keskisormia odotellessa

Nummisen Teppokin oli jättänyt pelin kesken toisessa erässä.  icon_cry

Offline

#64 27.04.2006 13:09

turston
turska the wonder, tuohtunut vegaani
From: jojo
Registered: 13.06.2005
Posts: 9,517

Re: NHL 2005/2006 - keskisormia odotellessa

Foppa oli viime yönä pitkästä aikaa oma itsensä ja toi Philadelphian takaisin taisteluun. Fopan eka maali toi hiukan mieleen sen suomi-ruotsi 5-6 pujottelumaalin.


ei muuta kuin voidetta rakoon ja ruuvi kiinni!

Offline

#65 03.05.2006 05:23

turston
turska the wonder, tuohtunut vegaani
From: jojo
Registered: 13.06.2005
Posts: 9,517

Re: NHL 2005/2006 - keskisormia odotellessa

Idän toisen kierroksen joukkueet ovat nyt selvillä kun Carolina voitti jatkoajalla Montrealin 2-1 ja Buffalo höykytti Philadelphiaa peräti 7-1. Toni Lydmanille tuosta pelistä tehotilastoon kova lukema +6. Phillyn puolelta esimerkiksi Fopan saldo oli -4. Koko sarjassa Philadelphian puolustus oli vaikeuksissa nopeita Buffalon hyökkääjiä vastaan, erityisesti paskoja olivat kuulemma olleet Derian Hatcher ja Mike Rathje. Ehkä tämä oli sitten uuden NHL:n voitto. Esche oli maalilla myös aika paska.

Toisella kierroksella kohtaavat siis

Ottawa-Buffalo
Carolina-New Jersey

Idässä siis jatkoon kaikki korkeammalle sijoitetut joukkueet, lännessä taas ollaan lähellä tehdä historiaa; jos Anaheim pelaa vielä itsensä jatkoon, menee lännestä jatkoon joukkueet jotka olivat runkosarjassa sijoilla 5,6,7 ja 8.


ei muuta kuin voidetta rakoon ja ruuvi kiinni!

Offline

#66 03.05.2006 18:19

Bedderi
Member
Registered: 12.06.2005
Posts: 4,341

Re: NHL 2005/2006 - keskisormia odotellessa

Uuh, MTL-CAR-sarjassa jokainen ottelu voitettiin yhdellä maalilla ensimmäisen ottelun jälkeen. Huet näytti pelaavan hyvin, mutta ratkaiseva jatkoaikamaali meni sisään aivan liian helposti.

Toivottavasti Ottawa menee finaaliin idästä. Lännestä Anaheim, Calgary tai San Jose.

[quote:688b7b0cc8]Montreal tied its longest drought between Stanley Cup wins.

The Canadiens reached the playoffs for the third time in four seasons but they have won just three of 10 playoff series since 1993, the year they captured their 24th Stanley Cup title - the 23rd since the NHL was formed in 1917.

The Canadiens also went 13 years without a championship between 1931-44.[/quote:688b7b0cc8]

tongue  mad


turston wrote:
Shanksinhan kanssa tässä sovittiin vähän aikaa sitten että kesällä vetäistään läpi kymmenottelu.

Offline

#67 04.05.2006 10:56

ILR
matlök
From: täällä sitten taas
Registered: 12.06.2005
Posts: 8,768

Re: NHL 2005/2006 - keskisormia odotellessa

Onpas säätöä. Idästä jatkoon joukkueet 1-4 ja lännestä joukkueet 5-8.

San Josen voitto Nashvillesta oli itse asiassa odotettu mutta ei tuo sarja maalivahtipeliin ratkennut, Nashvillen tehot vaan jäivät liikaa Kariyan ja Timosen varaan. Pleijaripuppeli-Thornton antoi lisää virtaa tilastoihin tuijottaville arvostelijoilleen 'mitäänsanomattomasti' tehoilla 0+4 mutta on ollut itse otteluissa todella tärkeä tekijä joukkueelleen.

Anaheim tiputti viime yönä Calgaryn suvereenilla esityksellä. Iginlaa ja McCartyä lukuunottamatta Calgary ei saanut juuri mitään aikaan ja vaikka Kiprusoff torjui hyvin, tuon sarjan kääntäminen olisi vaatinut melkoista ryöstöä muutamissa otteluissa. Lisäksi ykköspakkipari Hamrlik-Phaneuf oli paska. Anaheimissa Selänne elää uutta kevättä ja jengillä on todella kova molarikaksikko. Lähtevät minun kirjoissani ennakkosuosikkina Coloradoa vastaan joten luultavasti turska voi kusta lisää hunajaa kevään mittaan.

Dallasin putoamista pidin kaikkein epätodennäköisimpänä New Jerseyn jälkeen mutta niin vain 'kapea-alainen' Colorado naputti sarjan nopeasti poikki. Ilmeisesti Turcosta ei vain ole playoff-veskaksi. Theodore sen sijaan näyttää säännösteltyjä väläyksiä niistä otteista joilla Montrealia on kannettu parista playoff-sarjasta läpi. Mikäli MM-kisoja tykkää seurata, Dallasista saattaa muutamakin kaveri saapua Latviaan.

Jos Dallas oli liikaa suomalaisten varassa niin Detroitin ja ruotsalaissiirtokuntansa suhteesta voidaan sanoa samaa. Ehkä nälkä oli monilla jo täytetty olympiakullalla eikä kaikkia 4:nen kupin metsästys kiinnostanut. Ainoastaan Zetterberg, Yzerman & 44-vuotias Chelios pääsivät omalle tasolleen. Edmontonin Pronger vei franchise-pakkien taistelun Lidströmiä vastaan 6-0. Tästä sarjasta mies tullaan muistamaan.

Idässä Buffalolla kesti vähän odotettua pidempään ohittaa Philadelphia Neljästä voitosta kolme tuli tyyliin 8-2 joten paremmuudesta ei jääne epäselvyyttä. Kun Sabres sai jäädytettyä Fopan, pelit voitettiin. Buffalosta sen sijaan löytyi joka otteluun ratkaisijat tarvittaessa eri ketjuista.

New Jersey TEURASTI Rangersin, selkein sarja miesmuistiin. Täytyy kyllä todeta että Sykora iski neljästi tolppaan ja Jagr pelasi loukkaantuneena mutta todella rumat lukemat silti. NJ tulee olemaan ennakkosuosikki joka ikisessä sarjassa finaaliin asti. Pelottavan hyvin roolitettu joukkue. Rafalski, Elias ja Brodeur ovat huikeassa vedossa.

Carolina oli pitkään hätää kärsimässä Montrealin kanssa ja vaikka kotimainen media korostaakin Koivun loukkaantumisen vaikutusta, tämä sarja kääntyi siinä vaiheessa kun Gerber vaihdettiin Wardiin Hurricanesin maalilla. Carolina voitti jokaisen ottelunsa maalilla ja osoitti henkisen lujuutensa. Brind'amour hyydytti Koivun jo ennen loukkaantumista ja teki ratkaisevat maalit, Staal, Stillman & Cullen pelasivat myös hyvin.

Ottawa jatkoon Tampa Baysta, ei mitään uutta länsirintamalla.

Ekalla kierroksella tutut playoff-sankarit (Sakic, Drury, Marleau, Forsberg, McCarty) tekivät jälleen hyvää jälkeä ja uusiakin saatiin: Havlat, Ward, Pisani ja Briere kai lähinnä. PR-porukka tuskin hirveästi käsiään hieroo näiden jatkoonmenijöiden kohdalla mutta joka sarjassa mielestäni parempi joukkue voitti. Jatkopareja vois analysoida enemmän paremmalla ajalla mutta näppituntumalla tullaan konferenssifinaaleissa näkemään parit Sabres - Devils ja Sharks - Ducks


Älä päästä painiks sitä

Offline

#68 04.05.2006 17:24

Acedia
löylynlyömä lappalainen
Registered: 12.06.2005
Posts: 6,740

Re: NHL 2005/2006 - keskisormia odotellessa

Vitun Anaheim. Häviä nyt vielä suoraan 4-0 Coloradolle, niin naurattais kovasti.  center  angry  center

Offline

#69 09.05.2006 15:57

ILR
matlök
From: täällä sitten taas
Registered: 12.06.2005
Posts: 8,768

Re: NHL 2005/2006 - keskisormia odotellessa

Hah, näyttää arvaukset natsaavan aika hyvin. Kaikki sarjat ovat 2-0 tilanteessa mutta ainoastaan Buffalo on avannut sarjan vierasvoitoilla kahden jatkoaikamatsin jälkeen. En näe Ottawalle oikein mitään keinoa kääntää tätä mittelöä itselleen, Sabres on ollut kotonaan niin vahva ja pelaa tällä hetkellä niin uskomattoman toimivaa kääkkää ettei tuosta paljoa ole ohi menemistä. Tavallaan sarjan voisi nähdä ratkenneen maalivahtipeliin, Emery on jatkanut siitä mihin Tampa Bayta vastaan jäätiin mutta se ei vain enää riitä. Ekassa matsin Buffalo taisi voittaa 6-5. Siinä yli puolet Sabresin maaleista oli ns. helppoja otettavia kun taas Ottawan tekemät maalit olivat ylivoimareboundeja ja muuta ikävää. Buffalo voittaa ainakin toisen kotiottelun ja ratkaisee sarjan viimeistään kuudennessa pelissä. 4-0-murskajaisia en odota, Ottawan tasoinen joukkue ei vain feidaudu taka-alalle.

Coloradon nousuun Anaheimia vastaan en myöskään usko. Ero joukkueiden intensiteetissä ja taitotasossa näyttää mielettömältä. Denverissä on vaikea voittaa mutta edellisen sarjan veikkausta kompaten luulisin Anaheimin pystyvän voittamaan toisen ottelun Avalanchen kotihallissa ja menevän jatkoon viidennessä pelissä.

San Josen ja Edmontonin sarja lienee ollut tasaisin tähän mennessä ja kotona Edmonton pystyy paremmin laittamaan jarrumiehet sekä Marleaun että Thorntonin kenttiä vastaan. Prongerilta ja Pecalta odotetaan suurta panosta jos ottelusarja meinataan kääntää tasaisempaan päin. San Josella taitaa olla liigan paras ykkös/kakkoskenttä-kombinaatio ja myös ylivoima on toiminut todella hyvin. Agitaattorikuningas Nieminen on ollut kovassa vedossa ja toissaöisen pelin tilastot piti tarkistaa muutamasta eri lähteestä ennen kuin uskoi että mies jakoi hulppeat 15 taklausta matsissa. New Yorkissa ollaan varmasti innoissaan talven treidistä.

Sharks tulee olemaan liian taitava Oilersille mutta helpolla tämä sarja ei tule ratkeamaan. San Jose jatkoon kuudennessa tai seitsemännessä pelissä.

Runkosarjan lopun ja ekan pleijarikierroksen jälkeen näytti siltä että tie mestaruuteen tulee kulkemaan New Jerseyn kautta. Yllätyksenä näyttää siltä että tuo tulee tapahtumaan jo toisella kierroksella kun Carolina laittaa ison vaihteen silmään vihattua Devilsiä vastaan. Joukkueet kohtaavat nyt kolmatta kertaa viimeisen viiden kauden aikana ja kummallakin kerralla otteluparin voittaja on kulkenut finaaliin asti. Vaikka Scott Stevens ei enää New Jerseyn nutussa pelaakaan, näyttää pelissä olevan silti tavallista enemmän säpinää. Vuosina 2001-2002 Devilsissä pelannut Hurricanes-pakki Mike Commodore luonnehtii tilannetta: "I was on the other side, now I'm on the good side.".

Eka matsi päättyi Carolinan surrealistiseen 6-0 -voittoon ylivoimavelho Whitneyn kilkuteltua pari flipperikiekkoa nollakulmasta sisään. Loppumatsi höntsäiltiin rempseällä 5/8-ylivoimateholla. Toka matsi oli myös aika epätodellinen trilleri. NJ meni 20 sekuntia ennen loppua johtoon mutta superjunnu Staal tasoitti vielä tuon lopun aikana ja maantierosvon + variksenpelätin yhdistelmän ulkomuodolla siunattu Niclas Wallin kävi sutimassa uransa kolmannen jatkoaikavoittomaalin. Ei hassumpi saavutus kun kaverilla ei muita playoffmaaleja ole ensimmäistäkään ja näitä kasuaalimpia varsinaisen peliajan osumia taitaa olla koko uralla kertynyt runkosarjassakin yhteensä jotain kymmenkunta kappaletta.

Jos vastassa olisi mikä tahansa muu joukkue kuin Devils, väittäisin että moisesta matsista palautuminen henkisesti on mahdotonta eikä se vieläkään helpolla onnistu. Carolina kävi kuilun partaalla edellisessä sarjassa ja palasi voittajana. Nyt olisi Devilsin vuoro koittaa samaa mutta Hurricanesin henkinen kantti kestää kovankin paikan. Jos Carolina ottaa yhden voiton seuraavasta kahdesta, sarja katkeaa yllättäen jo viidennessä pelissä. Jos NJ vie molemmat kotipelinsä, mennään kuudenteen tai seitsemänteen otteluun jossa Carolina katkaisee sarjan ja etenee konferenssifinaaliin Buffaloa vastaan.


Älä päästä painiks sitä

Offline

#70 09.05.2006 16:30

turston
turska the wonder, tuohtunut vegaani
From: jojo
Registered: 13.06.2005
Posts: 9,517

Re: NHL 2005/2006 - keskisormia odotellessa

Lännen olen aika hyvin osannut ennustaa eli Sharksien ja Ducksien menestys ei tullut yllätyksenä. Idästäkin tokalle kierrokselle menneistä veikkasin kolme oikein, mutta se johon en alussa uskonut on nyt ehkä suurin suosikkini finaaliin. Kyseessähän on siis Buffalo. Connolly, Grier, Briere, Drury Dummont;  Ei näillä miehillä pitänyt pärjätä, olkoonkin Connolly ja Dummont ekan kierroksen varauksia. Puolustuskin toimii johtohahmoinaan Lydman ja Tepi. Maalivahtiosastollakaan ei ole hätää muihin idän joukkueisiin verrattuna.

Edmonton muuten oli runkosarjassa todella paska kotijoukkue, eli sarja Sharkseja vastaan voisi ihan hyvin mennä suoraan neljässä. Vaikka eihän kotiedulla paljoakaan tällaisissä peleissä ole merkitystä.

Olipa muuten aika tylsä ottelu tuo Anaheim-Colorado-sarjan toka matsi, lopputuloksesta kuitenkin jäi hyvä mieli. Vaikka en taklauspelin ystävä olekaan, kertoo jotain se että pelissä taklattiin YHTEENSÄ 16 kertaa, eli kerran enemmän kuin mitä Ville Nieminen yksistään.

Unelmafinaalia Anaheim-Buffalo odotellessa.   icon_cool


ei muuta kuin voidetta rakoon ja ruuvi kiinni!

Offline

#71 15.05.2006 15:47

turston
turska the wonder, tuohtunut vegaani
From: jojo
Registered: 13.06.2005
Posts: 9,517

Re: NHL 2005/2006 - keskisormia odotellessa

Nyt kun jo 3 välieräjoukkuetta on selvillä, voitaisiin vähän veikkailla kuka tulee ottamaan Conn Smythen (tähänastisten pelien perusteella). Oletuksena tietysti se että mestarijoukkueen pelaaja sen vie, luulen että ainoastaan Bryzgalov on esittänyt sellaisia otteita joilla voisi seitsemännen finaalin tappiolla pokata pystin.

Carolina: Maalissa Ward on ollut todella hyvä mutta pystiin vaaditaan loistavia suorituksia. Ja jotenkin tuntuu että veskoja ei enää niin helpolla valita muutenkaan. Eric Staal johtaa joukkueen pistepörssiä ja tulee olemaan vahvoilla. Kolmas vaihtoehto olisi Rod Brind'amour joka saa ns. "veteraanilisää". No on kuitenkin pelannut loistavat pleijarit kumpaankin suuntaan tähän asti.

Buffalo: Tasaisen tehokas hyökkäys ollut joten vaikea nostaa ketään muiden ylitse. Puolustuksessa Lydman ja Tallindet ovat olleet todella varmoja, sen osoittaa kova +- tilastokin. Mutta ei kai nyt sentään eurooppalaisia pakkeja? En oikeastaan osaa sanoa.

Anaheim: Selkeä ykkönen on Ilja Bryzgalov (tulokasveska Conn Smytheen? Uusi Patrick Roy? Paljon parempi icon_wink ) Muita hyviä vaihtoehtoja olisi ainakin Scott Niedermayer ja Teme. Lupulin yks neljän maalin ilta ei mielestäni riitä. Samuel Påhlsson on ehkä ollut kuitenkin joukkueen tärkein Iljan jälkeen pimentämällä edellisten vastustajien ykkösketjut. Mutta ei sellaisia taideta noteerata.

San Jose: No Patrick Marleau tietysti.

Edmonton: Pronger oli loistava Detroitia vastaan eikä mikään ihan paska Sharks-sarjassakaan. Pienet mahikset Horcoffilla, Smythilla ja maalitykkinä kunnostautuneella Pisanilla. Roloson ei ole ollut riittävän hyvä.


ei muuta kuin voidetta rakoon ja ruuvi kiinni!

Offline

#72 15.05.2006 19:48

ILR
matlök
From: täällä sitten taas
Registered: 12.06.2005
Posts: 8,768

Re: NHL 2005/2006 - keskisormia odotellessa

turston wrote:

Nyt kun jo 3 välieräjoukkuetta on selvillä, voitaisiin vähän veikkailla kuka tulee ottamaan Conn Smythen

Siteeraan itseäni kuukauden takaa:
[quote:87e80a00b8="ILR"]Conn Smythe

Chris Drury  icon_cool [/quote:87e80a00b8]
Noei, joka tiimillä on muutama vahva kandidaatti pokaaliin ja molemmat finalistijoukkueethan ovat vasta kisan puolessa välissä, Hait tai Öljy ei vielä sieläkään, paha näistä mitään on sanoa vielä.

Buffalolla Drury on ollut todella tärkeä, miehellä on muutama tähdistövalinta myös pisteettömissä otteluissa ja paria Fopan pyrähdystä lukuunottamatta on nollannut vastustajan ykkössenttereitä (Forsberg & Spezza) pirun hyvin. Brierellä on kaikki saumat repäistä loppumatseissa hulvaton pisteputki päälle Connollyn aivotärähdyksen myötä. Tallinder on myös haamuvireessä mutta en usko puolustavan puolustajan nappaavan Conn Smytheä, pleijari-mvp:ltä vaaditaan erilaista ottelunratkaisupotentiaalia.

Carolinalla Ward & Staal ovat ne tärkeimmät lenkit. Staal on osoittautunut eräänlaiseksi jääkiekon Zlataniksi: kokoa on yli 190 senttiä mutta taidot ja ennen kaikkea _nopeus_ on klassisten taskurakettilaitureiden tasolla. Kovan paikan paineensietokyvystä esimerkkinä tasoitusmaali Devilsin verkkoon 3 sek ennen pelin loppua.

Anaheimillä on heittää kehiin Bryzgalov, jonka tilastot puhuvat puolestaan. Mike Vernonin valinnan jälkeen en ole osannut tosin arvostaa maalivahdille annettavaa Conn Smytheä mutta Anaheimin voittaessa koko paskan Bryssen panosta on mahdotonta aliarvioida. Yhtään Anaheimin peliä en tosin ole nähnyt mutta ilmeisesti Scott Niedermayer on myös hulvattomassa kevätkunnossa.

Sharks nousee tai kuolee Marleaun myötä, tästä ei ole epäilystäkään. Edmontonilla vastaavaa viittaa kantaa Chris Pronger joka allekirjoittaneelle on tähän mennessä ollut playoffien merkittävin 'impact player': Franchisepelaajat Lidström & Thornton ovat olleet kevyttä kauraa räkänokka-Prongerin käsittelyssä.

Kääntyikö Sharksin ja Oilersin sarja Toskalan holtittomaan vastaantuloon neljännessä pelissä Sharksin johtaessa 3-2? Samsonovhan teki tuosta maalin jonka jälkeen Vesku on ollut aika reikäjuustoa. Kuulemma Nabokovia kaavaillaan tolppien väliin kuudenteen peliin ja vaikka kazakilla kykyjä eittämättä löytyy, tämän kauden esityksiä katsellessa on vaikea kuvitella ottelusta mitään muuta kuin kotijoukkue Edmontonin murskavoittoa. Olisi hienoa saada yksi kanadalainen joukkue konferenssifinaaleihin, noissa paikoissa fanatismi on ihan eri tasolla näihin piilaakson laajennusnippuihin verrattuna vaikka tuo tarkoittaisikin että itsellä menee taas yksi veikkaus päin vittua. Maggie the Monkey saa taas viimeisen sanan icon_lol


Älä päästä painiks sitä

Offline

#73 16.05.2006 08:56

ILR
matlök
From: täällä sitten taas
Registered: 12.06.2005
Posts: 8,768

Re: NHL 2005/2006 - keskisormia odotellessa

Katoikkonää Ulvis vuoden 97 finaalit? McCartyn ratkaistua neljännen matsin ja 4-0 sweepin Detroitille tavalla, josta Janne Niinimaa näkee vieläkin painajaisia koko Joe Louis Arena (pelattiin kai siel) huusi Smytheä huimat pleijarit pelanneelle Fedoroville. Toki Vernon oli myös erinomainen juuri silloin kun sitä tarvittiin ja Wings hävisi ainoastaan 4 peliä playoffeissa mutta tuosta jäi semmoinen kuva että Conn Smythe myönnetään jos-ny-kukaan-kenttäpelaaja-ei-loista-ni-annetaan-möllykkä-molarille -periaatteella. Pari vuotta sitten Giguere ansaitsi selkeästi palkintonsa, Patrick Roy myös ainakin kaksi kertaa kolmesta, mutta tuo Vernonin ryöstö jätti todella pahan maun pitkäksi aikaa.


Älä päästä painiks sitä

Offline

#74 16.05.2006 16:24

ILR
matlök
From: täällä sitten taas
Registered: 12.06.2005
Posts: 8,768

Re: NHL 2005/2006 - keskisormia odotellessa

Ulvilan pikkunatsi wrote:

Et muuten sanonut kuka on mielestäsi kaikkien aikojen pleijaripelaaja.

Missä sitä kysyttiin?

Chris Dr... eiq

Ai tuolla, niistä joita olen itse nähnyt: Roy, Claude Lemieux, Steve Yzerman tai Scott Stevens. Noista ainoastaan Roy otetaan huomioon 'kaikkien aikojen' pelaajaa hakiessa, 1986 & 1993-sarjat ovat malliesimerkkejä siitä kuinka yksi pelaaja voi kääntää sarjan toisensa jälkeen.

Historian kirjoista Rocket Richards tai Bobby Orr nousevat Royn tasolle.


Älä päästä painiks sitä

Offline

#75 16.05.2006 20:47

Bedderi
Member
Registered: 12.06.2005
Posts: 4,341

Re: NHL 2005/2006 - keskisormia odotellessa

[quote:47ae15ce8d="Ulvilan pikkunatsi"]But the Devils must be hoping that the game doesn't go into overtime because Brodeur has had more troubles in overtime than any active goaltender, and arguably more than any other great goaltender in NHL history. The Devils' 3-2 loss in OT at Carolina on May 8 dropped him to 8-19 all-time in playoff overtime games.

Patrick Roy, whose record for consecutive playoff starts Brodeur broke this year, was 40-18 in playoff OT games.

Voi herranjumala, mies on pelannu 31 matsia vähemmän jatkoajalla ja sillä on jo nyt enemmän tappioita.

icon_rolleyes[/quote:47ae15ce8d]

Sikäli mielenkiintoinen tilasto, että Roy'han on ylittänyt tuon Brodeurin kokonaisvoittomäärän yksien pudotuspelien aikana. Kyseessä oli tietysti Montrealin punainen kevät '93 ja 10 jatkoaikavoittoa.

Olen ennenkin miettinyt, että onko Lidström ainoa Conn Smythe'n voittanut eurooppalaispelaaja? Kyllähän tuon jotain täytyy kertoa eurooppalaisten kiinnostuksesta Stanley Cupin voittamista kohtaan. Tuskinpa kukaan tahallaan hyytyy runkosarjan lopuksi, mutta palo kannua kohtaan lienee kanadalaisilla kovempi.

Tämän kevään voittaja ei suuremmin kiinnosta. Toivottavasti olisi Selänteen tai Nummisen vuoro vihdoin. Anaheim - Buffalo -finaali olisi sikäli julma, että toisen pitäisi hävitä suuri jääkiekkofinaali jo toisen kerran tänä keväänä. Miettikää niitä Tepon entistä suurempia kyyneleitä.  icon_eek  icon_redface  icon_sad


turston wrote:
Shanksinhan kanssa tässä sovittiin vähän aikaa sitten että kesällä vetäistään läpi kymmenottelu.

Offline

#76 16.05.2006 21:08

turston
turska the wonder, tuohtunut vegaani
From: jojo
Registered: 13.06.2005
Posts: 9,517

Re: NHL 2005/2006 - keskisormia odotellessa

[quote:3b10f95191="Bedderi"]

Olen ennenkin miettinyt, että onko Lidström ainoa Conn Smythe'n voittanut eurooppalaispelaaja? Kyllähän tuon jotain täytyy kertoa eurooppalaisten kiinnostuksesta Stanley Cupin voittamista kohtaan. Tuskinpa kukaan tahallaan hyytyy runkosarjan lopuksi, mutta palo kannua kohtaan lienee kanadalaisilla kovempi.

[/quote:3b10f95191]

Kanadalaiset nyt vaan on etulyöntiasemassa kun Conn Smythea  valitaan (tai ihan mitä vaan palkintoa änärissä, saa nähdä viekö Crosby Calderin), viime pleijareissakin palkinto olisi kuulunut Khabille. Iginla olisi varmasti sen vienyt jos Calgary olisi voittanut.

On kyllä totta että aika vähän eurooppalaisia on kevään aikana loistanut.


ei muuta kuin voidetta rakoon ja ruuvi kiinni!

Offline

#77 18.05.2006 14:14

ILR
matlök
From: täällä sitten taas
Registered: 12.06.2005
Posts: 8,768

Re: NHL 2005/2006 - keskisormia odotellessa

Noni, konferenssifinaaliparit on selvillä: Buffalo - Carolina & Anaheim - Edmonton

Buffalon ja Carolinan etenemistä tähän asti en pidä yllätyksenä, joukkueet olivat ennakkoarvioissani toisena ja kolmantena New Jerseyn jälkeen. Lännestä sen sijaan varsinkin Edmonton on yllättänyt iloisesti. Pidin Detroitin pudottamista hyvinkin mahdollisena mutta kahteen peräkkäiseen sarjaan en jaksanut uskoa. Anaheimin veikkasin niin ikään häviävän Calgarya vastaan.

Edmonton ja Anaheim vaikuttavat paperilla melko samantyyppisiltä joukkueilta: molemmilla on peliään pleijareissa kohentanut, luotettava maalivahti, selkeä ykköspuolustaja ja pätevästi roolitettu hyökkäyskalusto. Sarjaa voisi tarkastella ehkä yksittäisten pelaajien vastakkainasettelun kautta, joiden lopputuloksista ennustetta voi tehdä:

Anaheim - Edmonton

Maalivahdit: Bryzgalov - Roloson

Bryzgalla on päästettyjen maalien keskiarvo häkellyttävä 0,87/matsi. Vaikka luku on tullut maalintekovammaista Calgarya ja täysavutonta Coloradoa vastaan niin on vaikea kuvitella ketä vastaan mies lähtisi enää altavastaajana näissä playoffeissa. Roloson on vanhana kettuna nostanut tasoaan juuri silloin kun sitä tarvitaan ja on antanut joukkueelleen mahdollisuuden taistella jokaisen ottelun voitosta. Ei Edmonton molariin kaadu vaikka etu tällä alalla Anaheimille meneekin. Ankkojen reservikin on parempi.

Profiilipakit:
Scott Niedermayer - Chris Pronger
Francois Beauchemin - Jaroslav Spacek
Ruslan Salei - Jason Smith

Pakiston rakenteet ovat kovasti samanlaisia. Pronger pelasi viime yönä yli puoli tuntia ja Niedermayer pystyy myös koska tahansa samaan. Kummankin kautta kulkee suuri osa kiekollisesta pelinavauksesta ja ylivoimasta. Pronger laukoo enemmän ja pelaa fyysisemmin, Niedermayer kuljettaa ja avaa peliä. Beauhemin ja Spacek ovat hyviä all-around-pakkeja jotka molemmat pelaavat myös ylivoimaa, Salei ja Smith taas luotettavia puolustuspään moukareita joille kertyy kunnioitettavat määrät blokattuja laukauksia sekä taklauksia. Reservipuoli sen sijaan kallistuu Anaheimin eduksi, kärkikolmikon jälkeen kentälle on heittää vielä hyviä pleijareita pelaavat perusvarmat Vishnevski & O'Donnell, Edmontonilla ainoastaan Staios pelaa säännöllisesti tasakentällisin, Bergeron enemmänkin ylivoimaa. Kuudetta pakkia ei oikeastaan edes ole vaan Pronger vetää tuplavaihtoja.

1.kenttä
(Teemu-Mcdonald-Kunitz) - (Smyth-Horchoff-Hemsky)

Jälleen kerran jokseenkin samantyylinen kokoonpano. Joukkueen ikoni löytyy laidasta, keskellä on klassinen playmaker-sentteri ja laidassa kauden aikana läpimurtonsa tehnyt nuori veijari. Selänteen ja Smythin varaan lasketaan otteluiden ratkaisut. Tuntuu että Teemu on välivuoden aikana solminut lähes faustiin verrattavan sopimuksen vanhan loistonsa saavuttamiseksi, niin eri näköistä meno parin vuoden takaiseen verrattuna. Smyth on fyysisempi ja puolustusorientoituneempi ratkaisupelaaja. Senttereistä Horchoff pelaa läpimurtokauttaan ja keikkuu korkealla pleijaripistepörssissä. Mies on Mcdonaldiin verrattuna suoraviivaisempi, kookkaampi ja vahvempi mutta kiekonkäsittelyssä ei ole aivan samanlaista loistoa. Hemsky keräsi niin ikään runkosarjassa yli 50 syöttöä ja edustaa uutta pelintekijälaiturisukupolvea. Kunitz tasapainottaa Anaheimin ketjun pelin siinä missä Smyth Edmontonin.

Profiilihyökkääjät:
Joffrey Lupul - Fernando Pisani
Sami Påhlsson - Mike Peca
Rob Niedermayer - Sergei Samsonov
Todd Marchant - Jarret Stoll

Edmontonille selkeä etu keskushyökkääjärintamalla. Marchantin johtama kakkoskenttä on ollut ilmiliekeissä ja Niedermayer + Påhlsson voi olla liigan paras kaksikko jarrukenttien senttereitä. Edmontonilla on selkeänä puolustavana sentterinä vanha Selke-voittaja Peca mutta sen sijaan joukkueelta löytyy ratkaisumiehiä laitahyökkääjien puolelta. Samsonovin hankinta deadlinellä oli neronleimaus ja kolmekymppisenä änäriin murtautunut tusinajyrä-Pisani on tehnyt jo 7 maalia. Itse asiassa myös Edmontonin Roloson sekä Anaheimin Marchant + Beauchemin tulivat joukkueisiin kesken kauden joten pelaajasiirtoja voidaan pitää molempien puolelta onnistuneina. Olisin valmis pitämään Edmontonin reservihyökkäyskalustossa enemmän potentiaalia otteluiden ratkaisemiseen. Mm. Ethan Moreau ja Radek Dvorak ovat edelleen ilman pisteitä. Edmontonin kuluttava peluutuspolitiikka korostuu myös hyökkäyksessä, neloskentän Laraque ja "Hi, I'm" Brad Winchester pelaavat  monesti alle 5min / peli. Anahemissa odotetaan tasonnostoa Jeff Friesenilta ja Ryan Getzlafilta.

Jos joukkue pystyy voittamaan Detroitin ja San Josen, ei Anaheimin kaato olisi enää yllätys. Ankkojen liu'uttua Avalanchen yli pelaajien tuntuma on vähän arvoitus. Toisaalta Anaheim kävi kuilun partaalla jo ensimmäisessä ottelusarjassaan joten henkinen kovuuskin on testattu hyvissä ajoin. Täysin ympäripyöreä sarja, en edes haluaisi yrittää arpoa tähän mitään mutta oletetaan Edmontonin avainpelaajien väsymyksen ja jatkuvien jatkoaikojen vääntämisen alkavan pikku hiljaa painaa koivissa. Anaheim jatkoon. Eiku ei, Oilers kolmannen kerran peräkkäin jatkoon kuudennessa pelissä kotiyleisön edessä.


Älä päästä painiks sitä

Offline

#78 18.05.2006 14:18

ILR
matlök
From: täällä sitten taas
Registered: 12.06.2005
Posts: 8,768

Re: NHL 2005/2006 - keskisormia odotellessa

Carolina - Buffalo -ottelusarjan eka peli on iltapäivämatsina lauantaina, alkaa meillä kai 21.00 tai 22.00. Tosin samana iltana on myös mm-kääkän toka välierä joten ton alkamista saa kai venata aika pitkään. Lähetäänkö Ulvis ja turska kyyläämään tota sinne teiän Majakkaan (tjsp?)


Älä päästä painiks sitä

Offline

#79 23.05.2006 13:23

turston
turska the wonder, tuohtunut vegaani
From: jojo
Registered: 13.06.2005
Posts: 9,517

Re: NHL 2005/2006 - keskisormia odotellessa

Ensi yönä jo oikeastaan ratkaiseva matsi Anaheim-Edmonton sarjassa. Anaheimin huonosta alusta voi mielestäni syyttää hiukan Coloradoa joka oli aivan liian helppo vastus ankoille ja näin sweepin jälkeen Duckseille tuli liian pitkä tauko joka näkyi kuulemma ainakin ensimmäisessä matsissa. Ensi yönä siis pakkovoiton paikka.


ei muuta kuin voidetta rakoon ja ruuvi kiinni!

Offline

#80 23.05.2006 16:11

ILR
matlök
From: täällä sitten taas
Registered: 12.06.2005
Posts: 8,768

Re: NHL 2005/2006 - keskisormia odotellessa

turston wrote:

Anaheimin huonosta alusta voi mielestäni syyttää hiukan Coloradoa joka oli aivan liian helppo vastus ankoille

Paskin. Selitys. Ikinä.

Edmontonin intensiteetti on tällä hetkellä niin huimissa sfääreissä että melkoista tahdinmuutosta Anaheimilta vaaditaan. Rexall lienee pleijareiden äänekkäin halli tällä hetkellä joten siellä voittamiseen vaaditaan peli-ilmeen kääntämistä. Calgarya vastaan se tosin onnistui mutta tällä kertaa pitäisi viedä kaksi ottelua putkeen. Sweepiä tuskin nähdään, aion tosin silti pitäytyä ennustuksessani: Edmonton kuudessa matsissa.

NHL-Playoffien alati toistuva vieras, mysteeriin verhottu herra Lower-body Injury on vieraillut Buffalon pukukopissa tehokkaasti. Dimitri Kalinin (murtunut nilkka) ja Teppo Numminen (LEIJONA-sydämmen häiriö) eivät pelaa, Tepi tosin saattaa palata otteluun kuin otteluun. Ottaisivat mallia Suomesta perkele, täällä aivotärähdystä itkevät laitahyökkääjät palaavat pyörittämään vielä kalastamaansa ylivoimaa eivätkä jää viikoiksi sivuun. Peer pressure? Missä pelaa? icon_rolleyes

Buffalon kapeahkoon pakkimateriaaliin tuo puraisee pahasti ja veikkaan että Idän finaalisarja voi ratketa tähän. Numminen pelasi yli 22 minuuttia / peli ja Buffalon muista vakiopakeista Brian 'soppa' Campbell ei puolustuspäässä pärjää. Kolmospakkipari Fitzpatrick - Janek ei vakuuta. Kaivetaanko Jeff Jillson naftaliinista? Pelasko se ees Sabresissa?

Voitot ovat 1-1 ja asia, missä Carolina on tähän mennessä jäänyt jälkeen on maalivahtipeli. Sarjassa on pelattu vain yksi Buffalon hallitsema erä mutta tulostaululla se ei näy. Eka peli oli todella tasainen ja vauhdikas mutta Ryan Miller kesti viimeisessä erässä ja otti muutaman, jos ei nyt ihan game-saver-, niin ainakin huipputason torjunnan. Kumpikin joukkue varmasti pälyilee ennen niin pelätyn lännen puolelle hieman epäuskoisena kun viimeisenä joukkueena playoffeihin päässyt Edmonton riepottelee keskinkertaisesti esiintyvää Anaheimia. Toista näin hyvää saumaa ei tule muutamaan vuoteen.


Älä päästä painiks sitä

Offline

#81 24.05.2006 16:05

turston
turska the wonder, tuohtunut vegaani
From: jojo
Registered: 13.06.2005
Posts: 9,517

Re: NHL 2005/2006 - keskisormia odotellessa

Joopa joo, ei kai tästä enää nousta. Vaikka pieni toivo minulta vielä löytyy. Vituttaa kyllä aivan saatanasti. Anaheim vienyt joka matsissa laukaukset mutta kun ei sitä kiekkoa saada maaliin. Lisäksi  Iljan KIIMA jäi jonnekin Denveriin. No edellinen ottelu ainakin osoitti että kyllä niitä maalejakin osataan tehdä. Jos tämä vielä kääntyisi  icon_rolleyes


ei muuta kuin voidetta rakoon ja ruuvi kiinni!

Offline

#82 24.05.2006 16:50

Hunttalan Matti
Member
Registered: 21.04.2006
Posts: 26

Re: NHL 2005/2006 - keskisormia odotellessa

Me ollaan Kätkän ihmemaa
On meillä Virpi ja on meillä Katja
Jeaaaaaa

MATTI 101 %  biggrin  peuk

Offline

#83 24.05.2006 17:53

ILR
matlök
From: täällä sitten taas
Registered: 12.06.2005
Posts: 8,768

Re: NHL 2005/2006 - keskisormia odotellessa

Kattokaa millä itseluottamuksella Peca pelaa tuossa Oilersin tokassa maalissa. Ihan eri mies ku kuukausi sitten. icon_cool Eikä Samsonov-Staios -yhdistelmä tai Teemun eka häkkikään yhtään hassumpia oo.


Älä päästä painiks sitä

Offline

#84 25.05.2006 12:36

turston
turska the wonder, tuohtunut vegaani
From: jojo
Registered: 13.06.2005
Posts: 9,517

Re: NHL 2005/2006 - keskisormia odotellessa

Buffalo 4-3 voittoon ja Ward vaihtui Gerberiin toisessa erässä Canesin maalilla. No seuraavassa matsissa Ward aloittaa kuitenkin satavarmasti. Teppo oli nyt toisen ottelun sivussa, joku alaruumisvamma syynä. Loukkaantumisistahan ei tietoa anneta koskaan pleijareiden aikana eli levon pituudesta ei ole tietoa. Toivottavasti kuitenkin on mukana viimeistään finaaleissa, Cupin voittaminen katsomossa ei olisi kovinkaan hieno lopetus Tepin uralle.


ei muuta kuin voidetta rakoon ja ruuvi kiinni!

Offline

#85 25.05.2006 13:41

ILR
matlök
From: täällä sitten taas
Registered: 12.06.2005
Posts: 8,768

Re: NHL 2005/2006 - keskisormia odotellessa

Noh, sarjan kaikki pelit on ainakin tähän asti ollu kovasti tiukkoja, jälleen kerran saatiin vain yhden maalin ero. Tosin viimeöinen peli taisi olla ensimmäinen jossa Buffalo oli selkeästi parempi, täytyy kattoa kunhan tuo kotikoneelle latautuu. Näyttää siltä että toisessa erässä tapahtuvat otteluiden ratkaisut: Buffalo dominoi ekassa matsissa tokaa erää, Hurricanes toisessa ja nyt jälleen Buffalo. Takaa-ajava joukkue on aina saanut aikaiseksi pienen loppukirin mutta tasatilanteeseen ei ole enää ollut tulemista.

Jos Ward on hävinnyt maalivahtikamppailun Millerille niin tietynlainen ero on myös valmennuspuolella. Ruff on tähän mennessä taktikoinut suohon niin Läski-Hitchcockin kuin Ottawan Murraynkin, joista jälkimmäisen aivan sata-nolla. Nyt alakynteen on jäämässä Laviolette joka ei tunnu saavan joukkueeseensa samanlaista itseluottamusta ja intensiteettiä kuin Devilsiä vastaan. Kuten edellisessä viestissä arvelin, Ruff kaivoi reservistä Jeff Jillsonin joka pelasi kelpo ottelun. Laviolette vastaa pienentämällä nelosketjun jääaikaa entisestään. Sabresilla on henkinen yliote ja jos seuraavassa ottelussa tulee nekkuun niin peli taitaa olla siinä. Buffalo ei tule häviämään kolmea ottelua putkeen. Ei tosin Carolinakaan joten vähintään kuuteen peliin mennään joka tapauksessa.

Gerber itse asiassa vaikutti pelanneen kelpo pelin ja joutui mm. pysäyttämään Brieren läpiajon heti kentälle tultuaan. Torjunnassa oli tekemisen meininkiä ja tuosta pisteestä Hurricanesin takaa-ajo oikeastaan pääsi kunnolla käyntiin. Mies selvästi haluaa osoittaa ettei ole sanonut viimeistä sanaansa playoffeissa ja Ward ei yksinkertaisesti ole ollut järin kummoinen Buffaloa vastaan. Itse näkisin Gerbiilin mielellään maalissa vielä kerran seuraavassa pelissä, kahdella molarilla Hurricanes viimeksikin finaaliin meni. Seuraavassa pelissä iso G maaliin ja 4-0 -voitto, kotietu takaisin ja momentumin kääntö. peuk


Älä päästä painiks sitä

Offline

#86 26.05.2006 05:51

turston
turska the wonder, tuohtunut vegaani
From: jojo
Registered: 13.06.2005
Posts: 9,517

Re: NHL 2005/2006 - keskisormia odotellessa

Tästä se lähtee. Vielä ei mitään highlighteja ole ehtinyt tulla änärin sivuille mutta jos Rolosonille kertyi 25! torjuntaa ekassa erässä, on Ducksien täytynyt tulla tähän matsiin hirveällä KIIMALLA. Ensimmäinen voitto Edmontonista tällä kaudella ja ensimmäinen voitto Edmontonissa sitten vuoden 99. Giguere tänään ankoilla maalissa. Ei varmasti kuitenkaan ole täydessä iskussa joten jatko vähän peelottaa. Tuskin voittavaa mokea aletaan vaihtaa. Ketjukoostumiksiakin näköjään muutettu, nyt esim sellainen ketju kuin Marchant-Penner-Selänne. 3 vielä, onhan se mahdollista. Edmonton voi tosin sen yhden viedä vaikka ihan vaan tuurilla vaikka tuurikiintiö on tainnut jo täyttyä kolmen voiton muodossa  icon_wink


ei muuta kuin voidetta rakoon ja ruuvi kiinni!

Offline

#87 26.05.2006 10:56

turston
turska the wonder, tuohtunut vegaani
From: jojo
Registered: 13.06.2005
Posts: 9,517

Re: NHL 2005/2006 - keskisormia odotellessa

Buffalon puolustuksessa taas loukkaantumisia, ehkä ykköspuolustaja Henrik Tallinder mursi kätensä ja pleijarit ovat ohi. Pahalta näyttää nyt.


ei muuta kuin voidetta rakoon ja ruuvi kiinni!

Offline

#88 26.05.2006 16:22

ILR
matlök
From: täällä sitten taas
Registered: 12.06.2005
Posts: 8,768

Re: NHL 2005/2006 - keskisormia odotellessa

Juu, jännäks menee. Edmonton näytti todella vaisulta ja väsyneeltä, mikä mennee osittain joukkuetta riivaavan flunssaepidemian piikkiin. Joukkue ei muuten ole kai yhdessäkään pleijaripelissä voittanut vastustajaa laukausten määrässä, kai Rolosonillakin alkaa pikku hiljaa tuntua pitkien pelien rasitukset. Neljän peräkkäisen voiton putkeen en Anaheimilta silti usko.

Idässä Carolinalla on nyt-tai-ei-koskaan tason sauma iskeä luu loukkaantumisten kanssa painivan Buffalon kurkkuun. Vittumaistahan tavallaan jos idän finaali ratkeaa Conn Smythe-tasolla pelanneen Tallinderin loukkaantumiseen mutta ei tänne asti tultu sääliä harrastamaan. Teppo saattaa palata seuraavaan peliin ja Lydman+McKee-kaksikko saa joka tapauksessa varautua lähes puolen tunnin rupeamaan ensi yönä. Muut Sabres-puolustajat ovat hyvää AHL-tasoa, tosin Millerin huippupeli voi kääntää ottelun kuin ottelun. Fiksumpi GM olisi ehkä hankkinut siirtorajalla sen seitsemännen veteraanipuolustajan näitä tilanteita varten mutta mennyttä mikä mennyttä.

Giguere torjui Anaheimin maalilla voiton, nähdäänkö Gerber tekemässä sama trikki?


Älä päästä painiks sitä

Offline

#89 27.05.2006 18:45

ILR
matlök
From: täällä sitten taas
Registered: 12.06.2005
Posts: 8,768

Re: NHL 2005/2006 - keskisormia odotellessa

ILR wrote:

Seuraavassa pelissä iso G maaliin ja 4-0 -voitto, kotietu takaisin ja momentumin kääntö. peuk

icon_cool


Älä päästä painiks sitä

Offline

#90 27.05.2006 18:53

turston
turska the wonder, tuohtunut vegaani
From: jojo
Registered: 13.06.2005
Posts: 9,517

Re: NHL 2005/2006 - keskisormia odotellessa

ILR wrote:

[quote:17c5c1f5a4="ILR"]Seuraavassa pelissä iso G maaliin ja 4-0 -voitto, kotietu takaisin ja momentumin kääntö. peuk

icon_cool[/quote:17c5c1f5a4]

icon_biggrin  peuk

Näyttää kyllä kääntyvän Carolinalle tuo sarja. Tepi palaamassa ehkä seuraavaan otteluun eli jotain helpotusta tulossa Buffalon puolustukseen. Tallinderin menetys taisi kuitenkin olla liian suuri.


ei muuta kuin voidetta rakoon ja ruuvi kiinni!

Offline

Board footer

Powered by FluxBB