1. Index
  2. » Sporttila
  3. » Hiihto

#31 26.02.2011 10:36

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Hiihto

No niin, ladulle. Pistin violetit pohjaan kun mittari näytti -4. Jos sitä pari tuntia kinnailis.

1215 tulee naisten 15km pursuit (7,5p ja 7,5v). Toiveikkaana veikkauksena, että jos normivauhdilla edetään niin: 1. Björgen, 2. Johaug, 3. Kovalczyk. No, tosiasiassa Kovalczyk lienee toinen. Jos pertsalla mennään helevetin kovaa, niin Longa, Haag, Aikku ja Calla parantanee asemiaan.


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#32 26.02.2011 15:10

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Hiihto

Kristallipallo on näköjään ihan kirkas, vaikka eipähän tuon naisten pursuitin povaamiseen kummoista ennustajaa tarvittu. Kevyt Johaug roikkui ihan kunnialla Kovaltsukin ja Björkan kanssa, mutta ei pärjää (eikä voi pärjätä) noille kahdelle tasaisemmilla pätkillä eikä nopeassa lyhyt nousu/lasku-rynkytyksessä. Niissä voimantuoton absoluuttinen määrä ratkaisee enemmän kuin teho/paino-suhde. Hapenottokyky (ml/kg/min) noilla kaikilla on varmaan aika samalla tasolla. SIsupuukko Johaugille, joka oli pudota jo heti suksenvaihdon jälkeen, mutta jaksoi pysyä jojossa isoon nousuun asti ja pikkuisen pääsi koittamaan iskuakin siinä.

Aikun, Anna Haagin ja Marianna Longan pehmeys yllätti. Kaikki putosivat jo pertsan osuuden isossa nousussa. Callalta kanssa vähän heikko esitys.

Oma tuntineljävitonen meni ihan hyvin, vaikka olinkin eilisestä aika väsynyt. Mitäköhän tosta nyt tuli, 23km ehkä. Tarkoitus oli hiihtää suht hiljaa ja harjoitella liukumista. Vedin paljon sauvoitta luistelua ja kaikki alamäet poissa ladulta. Eka tunti tuli paineltua reipasta vauhtia mut rennosti 15-16kmh. Rundin isoimmassa nousussa kilpailuvietti tosin löi tunnin kohdalla kerran läpi, kun piti alkaa roikkua jonkun kisapertsaajan perässä ja pudottaa itseä peesannut luistelija. Sen jälkeen tulikin sitten noutaja ja viimeinen kolmevarttinen oli tukkoisempaa. Hiilarit tais loppua, kun sykekään ei enää suostunut nousemaan juurikaan AerK yläpuolelle.

Melkein kuukauden pakkastaukohan tässä jo olikin. Kädet oli ihan paperia, kun eipä niillä oo tullu taas mitään tehtyä. Huomenna taas.


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#33 27.02.2011 11:47

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Hiihto

Eipä löytynyt miesten pursuitin profiilia, mut kai se on samoilla laduilla kuin naisilla. Loppu on vissiin sama kuin sprintissä, eli tulo maalisuoralle on vauhdikas ja sisältää paljon sauvoitta luistelua. Suosii teknisesti taitavia hiihtäjiä. Keli pikkupakkasta ja pilvistä, eli todennäköisesti aika liukas.

Jos Hellner on samassa lyönnissä kuin sprintissä, eli ei joudu jättämään loppukirin varaan ja pysyy pertsalla kärjen kyydissä niin vahvoilla on. Toivottavasti voittaa. Cologna, Legkov , Rickardsson, Kershaw ja Northug on mielestäni muut mitalikandidaatit. Pahoin pelkään, että Northug tai Cologna tän lopulta vie. Ruotsalaisilta vois taas odottaa jonkinlaista joukkuepeliä, Rickardsson lienee toisena kapteenina liiikkeellä. Ideana siis hiihtää kiritykeiltä jalat alta jo matkalla: pyöräilytyyliin Jönsson, Rickardsson tai Södergren irti mahdollisesti jo pertsalla ja muut jahtaamaan. Dalen näköjään samoilla linjoilla, mut nostaa Colognan vauhdinpitäjäksi. Jos taas kiriin menee, niin enpä usko kenenkään voittavan Northugia. center

Happo Heikkinen voi onnistuessaan ottaa top10-paikan, jopa top femman, mut en usko mitaliin.

Mutta nyt omalle lenkille.


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#34 27.02.2011 12:23

riimu
Member
From: Turku
Registered: 14.07.2005
Posts: 648

Re: Hiihto

Kyl Aikku vielä norsket pieksee. rokrok


>:{/

Offline

#35 27.02.2011 15:49

Kalossimies
valmistaa Vallilassa puudildoja
Registered: 07.08.2010
Posts: 6,352

Re: Hiihto

Heh, povasin jo etukäteen että näistä kisoistahan ei jää Suomelle käteen mitään. Ja siltä vähän alkaa vaikuttaa. Noh, tää on tätä, norjalaiset vie taas kaiken

Mut ulkona on sen verran hieno keli että eiköhän sitä ite ainakin vois sivakoimaan taas mennä! icon_cool Muuten on vähän hiihtelyt ollu tänä talvena vähissä, kun suksien ja minun välillä on ollu about 500km. Nyt hiihtolomalla vois toki ottaa sanan etymologiasta kaiken irti.


Oivalluksen hetkellä olin heikosti kippis ravittu, joten biggrin totesin, onkos kellään sitä fallin ekaa sinkkua, eiku että lehden nimen on oltava kaka Nälkä.

Offline

#36 27.02.2011 20:47

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Hiihto

Löysä parinkympin PK-hiihtely tuli tehtyä. Aika jees keli ja hyvä fiilis, mutta väsynyt hiihtäjä. Keskityin taas liukumiseen sekä harventamaan potkujen ja työntöjen tiuhuutta, mutta sitten tulee ongelma kun ei ole voimaa ylläpitämään vauhtia eikä tasapainoa suuntaamaan voimaa. Oh well.

***

Yllättävän hyvä kisa tuo pursuit oli, joskin lopulta hyvin ennalta-arvattava. Jonkun verran muistutti Vancouverin kisaa myös, mutta joukkuetaktikointia ei ollut niin paljon. Taas tuli mietittyä, että maali mäen päällä voisi piristää yhteislähtökisoja. Ainakin se piristää pyöräilyä.

Ruotsalaiset kusi kisansa voiteluun oikein kunnolla, mikä taas muutti koko roinan luonnetta kovasti kyttäilyyn päin. Rickardssonilla meni huumori, kun yritti alussa irti mutta pertsan kapula ei toiminut eikä vapaa kulje. Väitän kuitenkin, että ilman pertsalla ja luisteluosuuden alussa huonojen suksien takia tehtyä ylimääräistä työtä Hellner ois kyllä pudottanut Northugin ja Vylegzhaninin lopussa Grattishaugenilla, kuten ilmeisesti suunnitelma oli. Nytkin oli pienestä kiinni ja hyvän kisan se hiihti niillä korteilla mitä kädessä oli.

Tosin ilman Harveyn iskua eli suht tasaista vauhdinpitoa vapaan alussa Hellnerkin oltaisiin voitu hiihtää porukalla suohon, mutta nyt se pääsi kiinni jojoon alun luukutuksella ja sai lepäillä tokan rundin. Harveyn irtiotto sen sijaan oli ihan vaaraton. Ihan näyttäväähän se varmaan on, kun yksi irtautui porukasta, mutta lopulta pääjoukko otti tilanteen just niin vakavasti kuin mihin Harveyn paukut antoi aihetta. Huvittavana yksityiskohtana se miten yössä selostaja oli taivastellessaan intopinkeenä Harveyn 10-18 sekassa roikkunutta eroa kun matkaa oli vielä se 7+ kilsaa. Pyöräilypuolella on ihan peruskauraa olla ajamatta karkulaista kiinni mikäli tämän paukut ei riitä oikeasti vaaralliseen breikkiin. Kun roikottaa sitä pienen matkan päässä keulilla on helppoa eliminoida yksi kilpailija, kuten kävikin.

Venäläisten panos ilahdutti. Legkov, Vylegzhanin ja Chernusov teki duunia läpi kisan ja Legkov otti ketoonkin. Onneksi tuli mitalejakin peuk

Lisäksi pakko sanoa Kalossimiehen kommentin myötä, etten oikein ymmärrä tätä ainaista ja tosi yleistä narinaa siitä, että suomalaiset pärjää huonosti kestävyyslajeissa ja ylipäänsä yksilölajeissa. Lähinnä mediapuhetta kommentoin, en Kalossimiehen heittoa.

Heikkinen oli tänään 18., Aikku eilen kahdeksas ja kyse on MM-kisoista. Onko se nyt niin huonosti? Tänään lopullinen valinta topkymppiin tapahtui alle 2km maalista, ratkaisu vielä paljon myöhemmin, ja paukusta tohon 28km asti oli läpi kisan 25 hiihtäjää 15 sekan sisällä. Jos ei kolmen-kuuden parhaan joukkoon yllä, niin se nyt on näin penkkiurheilija näkökulmasta aika sama, onko 10. tai 15.

En nyt sano, että kisat olisivat menneet tähän erityisen hyvin. Mutta arvostelua vääristää systemaattisesti se, että verrataan joukkuelajeihin. Ja joukkuelajeissa on helppo paistatella olemalla tiimin runkopelaaja ja tekemällä pisteitä, mutta moniko suomalainen joukkueurheilija on lajissaan maailman 18. paras? Ei tule säbätyyppien lisäksi oikein ketään mieleen. Että kaivakaa nyt joku se nevahööd lätkämolari esiin.

Fakta vaan on, että nyt ei ole 1997 tai 2007 saati sitten suomalaisen kestävyysurheilun glory days. Pikemminkin 5-miljoonainen geenipooli on about tasollaan. Mitalien puuttumisesta vinoilu on esim. median toimesta aikamoista itsepetosta tai sitten tietämättömyyttä lajin tänhetkisistä voimasuhteista ja yksilöiden kuntotasosta.

Suhteessa tänvuotiseen MC-menestykseen nää kisat on menny aika odotetulla tavalla sekä suomalaisilta että muilta. Eikä suomalaisten paraatimatkoja eli naisten pertsaa väliaikalähdöllä ja viestiä vielä edes ole kisattu. No, Saarinen ei ole ollut tällä kaudella jatkuvassa top5-kondiksessa, varmaan paljolti olkapäävammansa takia. Heikkinen on ollut koko kauden viime vuonna hankkimansa ylikuntolimbon jälkitaudissa, mutta se Oberin voitto varmaan nosti median odotuksia liikaa. Roponen ei ole tota top5-tasoa ollut koskaan. Similä hiihti kauden parhaan kv-kisansa tänään. Lähteenmäki on kokematon, mutta perästä kuuluu varmasti (keskustella voidaan tietty siitä, miksi ikävuosina 18-21 suomalaiset monesti notkahtaa kv-tasoon nähden). Jauhojärvi taas on Jauhojärvi, en usko että top10 parempaa on tulossa.

Samaa mieltä toki siitä, että Björgenin ja Northugin mitalisade vituttaa, mutta se nyt johtuu siitä etten pidä tosta yhteislähtöihin ja loppukireihin tuunatusta lihaskimppu-hiihtäjätyypistä. Väliaikalähdöt ja ylämäkimaalit joissain kisoissa vois ratkaista tänkin. Lisäksi en ihmettelisi kaksikon nauttivan tietynlaista douppi-immuniteettia näissä kisoissa. Mutta kyllä mie ainakin Johaugin menestyksestä voin diggailla.

Kisojen ylivoimaisesti suurin pettymys on ollut maailmancupia ylivoimaisesti hallinnut Dario Cologna, joka jäi tänään sijalle 23. Mikä taas ei kerro hänen huonoudestaan vaan siitä kuinka herkkä tollainen yhteislähtö on kilpailumuotona. Cologna kusi mahiksensa yhteen huonosti valittuun kaistaan 3-2 km ennen maalia. Cologna käytännössä pysähtyi keskikaistalle kun molemmilta puolilta lappoi jengiä ohi. Ja kyllähän se vetikin keulilla vähän liikaa, mikä söi loppujalat.

Toivottavasti suksi kulkee itse kullakin.

Last edited by fassu (27.02.2011 20:50)


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#37 28.02.2011 16:06

turston
turska the wonder, tuohtunut vegaani
From: jojo
Registered: 13.06.2005
Posts: 9,517

Re: Hiihto

Kyllä nää väliaikalähdöt on vaan parhaita. Harmi vaan, kun hormonihirmu vei tämänkin. Mutta yksi hienoimmista hiihtokisoista pitkään aikaan  peuk


ei muuta kuin voidetta rakoon ja ruuvi kiinni!

Offline

#38 28.02.2011 16:18

tapna
Member
Registered: 02.03.2006
Posts: 10,823

Re: Hiihto

Katsomatta sama, yhteislähdöt hiuksista vittuun center

Offline

#39 28.02.2011 16:20

hrmunoita
rankka rässi
From: 1927 'till infinity
Registered: 16.09.2005
Posts: 39,222

Re: Hiihto

aikku.JPG


Ei puhuttele konerumpu ja Hitler sample samoin kuin kaunis ja eteerinen homo kuiskailu

Offline

#40 28.02.2011 16:21

shanks
Banned
Registered: 13.06.2005
Posts: 24,979

Re: Hiihto

Tulihan se mitali sieltä vaikka kovasti jo kansaa peloteltiin ilman jäämisestä. Varsin vahva panos muutenkin akoilta kun neljä kahdeksan joukossa lupaa hyvää viestiä ajatellen.

Offline

#41 28.02.2011 16:38

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Hiihto

turston wrote:

Kyllä nää väliaikalähdöt on vaan parhaita.

Sama. Ihan eri kisoja.

turston wrote:

Harmi vaan, kun hormonihirmu vei tämänkin.

Kummasti noi "puhtaat" 4 seuraavaa hiihtää silti 1% sisään. (Jottei nyt unohdettaisi, niin kuukausi sitten Aikku oli joo salettiin jumissa tehotreeneistä, mutta hävisi silti Roposelle SM-kisoissa aika rumasti.)

turston wrote:

Mutta yksi hienoimmista hiihtokisoista pitkään aikaan  peuk

Kilpailumuodosta huolimatta yhdistelmäkisat oli miusta stydimpiä nyt. Etenkin naisten sumuhiihto oli täysin eeppistä menoa, jossa valinta tapahtui heti paukusta.

Last edited by fassu (28.02.2011 16:40)


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#42 28.02.2011 17:32

turston
turska the wonder, tuohtunut vegaani
From: jojo
Registered: 13.06.2005
Posts: 9,517

Re: Hiihto

Hormonihirmun heitin vaan ulkonäön takia. Mut kyllähän Björgen noista näyttää eniten siltä, että ois lihaskasvua dopingilla edistetty. Kowalchyk on sellanen riski maalaistalon emäntä, Saarinen näyttää aika normaalilta ja Johaug on sit hirveä anorektikko. Outoa muuten, että tuolla rungolla pärjää, luulis että noi luurangot vois menestyä ainoastaan kestävyysjuoksussa.

Last edited by turston (28.02.2011 17:37)


ei muuta kuin voidetta rakoon ja ruuvi kiinni!

Offline

#43 28.02.2011 23:11

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Hiihto

Juu, tiesin toki sen, mutta piti nyt kuitenkin tarttua tohon. icon_wink

Perjantain Keskisuomalaisessa K-P Kyrö - joka kaiketi tietää näistä jutuista jotain - totesi kanssa, että Björgenin ja Johaugin kehonkoostumus ei ole mahdollinen ilman määrätynlaista kuuria eri aineita. Väite on helppo uskoa, mutta jutussa ärsytti toimittajan asenne että olisi jotenkin enemmän [väärin virittää douppaamalla kehonkoostumusta kuin aerobista kapasiteettia. Molemmat keinot on kai kiellettyjä, vaikka suomalaiset harrastaakin vain toista.

Mutta yhtä helppoa on jäädä jumiin näihin nykyisten huippunaishiihtäjien vartalotyyppien ääripäihin ja kuvitella, että keskivälillä kehon virittämisen menetelmät olisivat jotenkin toiset. Kaikilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, joista osa on geneettisiä ja osa harjoittelun kautta määrittyneitä. Perusjuttujen lisäksi jonkun vahvuus tai heikkous voi olla esim. kyky palautua nopeasti tai reagoida erityisen hyvin aineisiin (kuten Kyrö sanoi Kuitusesta verrattuna erääseen toiseen...). Kaikkia yhdistää kuitenkin se, että naisten kehon luontaisesti korkeampi rasvaprosentti asettaa erityishaasteita kiipeämistä sisältävissä kestävyysurheilulajeissa, koska se huonontaa urheilijan teho/paino-suhdetta. Huipulla tota suhdetta on usein helpointa kehittää pudottamalla painoa.

Björgen on panostanut enemmän jakolaskun tehopuoleen ja on voima- ja nopeuskestävyysominaisuuksiltaan ylivoimainen. Johaug pärjää siks, että kun se painaa vehkeiden kanssa 45kg tai alle, niin mäen päälle nousemiseen vaadittu lihastyö on aika paljonkin pienempi kuin kilpailijoilla. Kun tekniikka ja hapenotto on kunnossa, ei työnnön ja potkun edellyttämä voimantuotto ole kerrallaan kovin suuri ja Johaug vielä pienentää tätä hiihtämällä helvetinmoisella frekvenssillä. Siis on olemassa raja-arvo, jossa lihaksetkin ovat jossain määrin turhaa ankkuria nousuissa.

Ja onhan toi Johaug arvelluttavan laiha, mutta ei miulla mitään mielipidettä siitä ole. Se on pieni luonnostaan, vetänyt johtopäätökset ja koittanut tehdä heikkoudesta vahvuuden. Nyt se on kiinnostava poikkeus. Mut oikeastaan luulen, että kaikki naishuiput painelee aika lailla terveyden rajamailla. Ei se olemassaoleva lihas kai ole juuri sen enempää naisten kehossa olevaa rasvaa kuin lihas jota ei ole ollenkaan olemassa.

Kowalczykilla on todennäköisesti kovin aerobinen kone koko porukasta, mutta siltä puuttuu Björgeniin nähden nopeus/voimapuoli eli rytminvaihtokykyä. Aikku on vähän kuin laittiversio Kowalczykista. Mutta yksinkertaisuudessaan noista syistä Björgen pesee Kowalczykin normaalimatkoilla, vaikka kuinka moni pesee sen sprintissä, ja Johaug pesee sen Alpe Cermisin kaltaisissa helvetinmoisissa nousussa Tour de Skillä.

30km tulee olemaan kiinnostava kisa. Siinä mukaan tulee vielä yksi muuttuja eli taloudellisuus, jossa ainakin Kalla ja Roponen ovat kaiketi erityisen hyviä.


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#44 01.03.2011 13:25

turston
turska the wonder, tuohtunut vegaani
From: jojo
Registered: 13.06.2005
Posts: 9,517

Re: Hiihto

Kun edellisestä startista oli kulunut vasta vuorokausi, oli Heikkisen olo vielä nuutunut.

Kotkis auttaa: Rajun bailun jälkeen tulee yleensä nuutunut olo ja jano jolloin lepo ja kylmä limonadi on poikaa jos ne ei auta niin korjaus sarja avuksi.


ei muuta kuin voidetta rakoon ja ruuvi kiinni!

Offline

#45 01.03.2011 14:30

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Hiihto

turston wrote:

Kun edellisestä startista oli kulunut vasta vuorokausi, oli Heikkisen olo vielä nuutunut.

Kotkis auttaa: Rajun bailun jälkeen tulee yleensä nuutunut olo ja jano jolloin lepo ja kylmä limonadi on poikaa jos ne ei auta niin korjaus sarja avuksi.

Kieltämättä, korjaus sarjan aika oli joko eilen tai sitten päivää ennen 30km kisaa peuk

Pronssia puolustavan Heikkisen suurin vahvuus ja pahin heikkous on aina ollut taipumus luukuttaa punaiselle jopa salaattipöydässä ja tästä johtuva hidas palautuminen. Sen takia kunto on aina arvoitus. Punkkinenkin näköjään korosti tätä YLEn sivuilla. Toivoisin kyllä Hapolle menestystä, sympaattisen oloinen kaveri. Povataan vain sija 8-10 kuitenkin - ja tääkin vain jos kulkee. Jauhojärvi pitäisi olla samoissa, mutta veikkaanpa että jää alemmas. Muutkin suomalaiset pitää tätä päämatkanaan, eli voi olla, että tulee iloisia yllätyksiä näiden ennakolta heikompien suomalaisten kuten Nousiaisen suhteen. Tai sitten romahduksia.

Alkujaan kelasin, että Bauer harjaa tän helposti, kun pääsee tuoreena ladulle. Vähän on ollut kuitenkin miehen tähti viime aikoina laskussa. Samat sanat Colognasta. Eiköhän ainakin jompi kumpi silti mitaleilla ole. Rickardsson haluaa varmasti korjata työtapaturmansa. Teichmann voi olla kova kanssa ja samoin yhdistelmäkisassa vauhtia pitänyt Sundby. 

Huollostakin riippuu varmaan paljon. Eilistä naisten pertsaa ja yhdistelmäkisaa kun vertaili, niin Saarinen ois varmaan pitävämmällä suksella voinut sittenkin pysyä yhdistelmäkisan kärkikolmikon mukana.

Last edited by fassu (01.03.2011 14:34)


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#46 01.03.2011 15:57

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Hiihto

Happo ottaa hopeaa  icon_eek


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#47 01.03.2011 16:02

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Hiihto

Johdossa kympin kohalla  parsa  eek2


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#48 01.03.2011 16:18

Neuvostoliitto
Kyntömestari
Registered: 25.11.2008
Posts: 9,088

Re: Hiihto

Suomi!!!


Schnabel Ralf, kai kannatat sä viittä vuotta/
suunnitelmataloudessa lepää kansanvoima/
Kommunismissa ei vikaa oo vaan ihmisissä/
tuskin pois pääsen täältä konsanaan

Offline

#49 01.03.2011 16:18

Hassuttelija
jäbä joka diggaa Sufjanin uusinta ihan homona
Registered: 29.01.2010
Posts: 26,240

Re: Hiihto

Pistin just telkun päälle. Vieläkö tuolta joku uhkaa Heikkistä vai joko kulta on varma?

E; kultaa  bileet  pimp  wine2

Last edited by Hassuttelija (01.03.2011 16:40)


THs56SD.gif

In the last second of life, they're gonna show you how,
how they run this show.

Offline

#50 01.03.2011 16:30

E
Member
Registered: 21.01.2007
Posts: 3,615

Re: Hiihto

Matti Heikkinen voitti huikean hiihdon jälkeen MM-kultaa 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa Oslon MM-kisoissa.

Heikkinen voitti toiseksi sijoittuneen Eldar Rönningin 13,3 sekunnilla. Pronssia hiihti Martin Johnsrud Sundby.

Sami Jauhojärvi oli viides, Ville Nousiainen kahdeksas ja Tero Similä.

YLE

Tero_Simila_290309y_288381b.jpg
Onko tämä paha?


Noin 130-kiloinen naapurinmies, 23-vuotias mies ja alusvaatteisillaan ollut nainen kaatuivat ojaan.
Tehokkain tapa piiloutua on painua pohjaan, ja jos miehistö makaa punkissaan eikä tuota energiaa ja hiilidioksidia niin kolmesta viiteen päivään voi olla siellä colorflash peuk dance

Offline

#51 01.03.2011 16:33

Kalossimies
valmistaa Vallilassa puudildoja
Registered: 07.08.2010
Posts: 6,352

Re: Hiihto

No mitäs ihmettä  biggrin Tällä kertaa suomalaisten mieshiihtäjien on/off-taktiikka toimi, jospa se kestäis vielä vaikka viestikisaankin. Saarisen pronssi oli verrattaen hyvä saavutus hänen kauteensa nähden, mut tää oli jo ihan huikea itsensä ylittäminen. peuk Milloin on viimeks mieshiihtäjä ottanu arvokisoissa kultaa? Trondheim 97? (Lahtea ei lasketa koska doupit)

Last edited by Kalossimies (01.03.2011 16:34)


Oivalluksen hetkellä olin heikosti kippis ravittu, joten biggrin totesin, onkos kellään sitä fallin ekaa sinkkua, eiku että lehden nimen on oltava kaka Nälkä.

Offline

#52 01.03.2011 16:41

shanks
Banned
Registered: 13.06.2005
Posts: 24,979

Re: Hiihto

Kalossimies wrote:

No mitäs ihmettä  biggrin Tällä kertaa suomalaisten mieshiihtäjien on/off-taktiikka toimi, jospa se kestäis vielä vaikka viestikisaankin. Saarisen pronssi oli verrattaen hyvä saavutus hänen kauteensa nähden, mut tää oli jo ihan huikea itsensä ylittäminen. peuk Milloin on viimeks mieshiihtäjä ottanu arvokisoissa kultaa? Trondheim 97? (Lahtea ei lasketa koska doupit)

Mitä nyt Myllylä voitti kolme kultaa Ramsaussa 99..

Last edited by shanks (01.03.2011 16:43)

Offline

#53 01.03.2011 16:46

turston
turska the wonder, tuohtunut vegaani
From: jojo
Registered: 13.06.2005
Posts: 9,517

Re: Hiihto

Saakeli ku streami kaatu töissä. Klassikkokisa jäi sit kesken. Matille  tongue  tongue  tongue


ei muuta kuin voidetta rakoon ja ruuvi kiinni!

Offline

#54 01.03.2011 17:38

Kalossimies
valmistaa Vallilassa puudildoja
Registered: 07.08.2010
Posts: 6,352

Re: Hiihto

shanks wrote:
Kalossimies wrote:

No mitäs ihmettä  biggrin Tällä kertaa suomalaisten mieshiihtäjien on/off-taktiikka toimi, jospa se kestäis vielä vaikka viestikisaankin. Saarisen pronssi oli verrattaen hyvä saavutus hänen kauteensa nähden, mut tää oli jo ihan huikea itsensä ylittäminen. peuk Milloin on viimeks mieshiihtäjä ottanu arvokisoissa kultaa? Trondheim 97? (Lahtea ei lasketa koska doupit)

Mitä nyt Myllylä voitti kolme kultaa Ramsaussa 99..

Ai niin olihan se Ramsau siinä välissä. Mut kohtuullisen pitkä aika nyt kuitenkin.


Oivalluksen hetkellä olin heikosti kippis ravittu, joten biggrin totesin, onkos kellään sitä fallin ekaa sinkkua, eiku että lehden nimen on oltava kaka Nälkä.

Offline

#55 01.03.2011 17:49

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Hiihto

Olihan hieno hiihto Heikkiseltä, kevyesti paras tänään. Kaikki nappiin voitelua myöten. Huippukunnon ajoittaminen se vaan on edelleen melkoista salatiedettä. Ja Heikkiseltä ihan oikea päätös olla lähtemättä korkean leirille TDS:ltä alkaneen sairastelujakson jälkeen sekä kilpailla säästeliäästi.

Ja yhtään hiihtäjiä väheksymättä vielä kehuttava erikseen voitelutiimiä, jonka huippusuoritus selittää osin joukkuepanosta. Näköjään keli on sellainen, että vain suomalaiset ja norskit saa pertsat kuntoon.

Ruotsin huoltovirheet ja hiihtäjien pehmeys yllätti, vaikkei sen kai enää pitäisi yllättää. Sekin yllätti, että Bauer ja Cologna oli pelkkiä puseja. Ei tässä oikein muuta keksi kuin että TDS:n rehkineillä alkaa olla jo liikaa kuormaa ja se kostautuu nyt kun pitäisi olla huippukunnossa puoltoista viikkoa putkeen, mutta piikkiä ei löydy.

Myllylän mitalit voi mielestäni ruksia yli EPO-tunnustuksen myötä, eli kauempaa on haettava. Hartsa Lahdessa 89?

Last edited by fassu (01.03.2011 17:54)


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#56 01.03.2011 18:20

Pope
Bailarina Erotica
From: Käden taitojen runsaudensarvi
Registered: 17.02.2007
Posts: 18,484

Re: Hiihto

6834197_jpg_111364a1.jpg

Suomalainen mies sheeplove


DMIjc.png

menen nyt nukkumaan ajatellen Jan Vapaavuorta

Offline

#57 01.03.2011 20:27

Folkhälsan
Member
Registered: 12.12.2009
Posts: 4,282

Re: Hiihto

Kulta-Matti  peuk

Norjalaiset  biggrin  center

Jari Porttilan tyytyväisyydelle eittämätön  peuk  peuk  tongue


Vuoden nuori muotoilija.

Offline

#58 02.03.2011 11:33

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Hiihto

Naisten parisprintissä kulta Saarinen-Lähteenmäelle ihan mahdollinen. Joku mitali tulee.


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#59 02.03.2011 11:36

turston
turska the wonder, tuohtunut vegaani
From: jojo
Registered: 13.06.2005
Posts: 9,517

Re: Hiihto

fassu wrote:

Naisten parisprintissä kulta Saarinen-Lähteenmäelle ihan mahdollinen. Joku mitali tulee.

Mitali ehkä, mutta vähän epäilyttää, miten Lähteenmäki jaksaa. Vai onkos se nyt ollu mukana kaikissa kisoissa? Viestissä voi olla aika puhki.


ei muuta kuin voidetta rakoon ja ruuvi kiinni!

Offline

#60 02.03.2011 14:11

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: Hiihto

No joo, en miekään kaikkia rahojani kullan puolesta vedonlyöntiin panis. Etenkään kun tiimisprintti on jatkuvaa luukuttamista maksimi- ja nopeuskestävyysalueella ja just tossa liian hapokkaassa kyydissä Lähteenmäki posahti yhdistelmäkisassa. Lisäksi se on niin nuori, ettei peruskestävyysominaisuudet eli tässä yhteydessä palautumiskyky voi vielä olla samaa tasoa kuin vuosia aikuisten kisoja tahkonneilla. Ja noita kahta ominaisuuttahan tossa kisassa testataan.

Siltikin kultasaumat on.

Itsehän posahdin kanssa lenkillä, vaikken edes hiihtänyt kovaa. Oli tarkoitus pistellä reipasta kyytiä pari tuntia ja reilu kolmekymppiä, mutta eväät riitti sitten puoleen tosta. Näköjään fillariotsikossa uumoilemani väsymys iski sitten päivän viiveellä. Muuten oli oikein hyvä reissu. Aurinko paistoi ja näin pari saukkoa tossa Tourujoella. peuk


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

  1. Index
  2. » Sporttila
  3. » Hiihto

Board footer

Powered by FluxBB