1. Index
  2. » Koneempaa
  3. » Tetsu Inoue

#1 19.06.2006 08:07

Laatu
Moderator
From: Helsinki
Registered: 18.07.2005
Posts: 11,902
Website

Tetsu Inoue

Löysin tämän hepun vasta äsken. Musiikkinsa on kauniisti rakenneltuja ambientteja äänimaailmoja Fenneszin hengessä, syntikkaisemmin. En nyt jaksa kuvailla sen tarkemmin, mutta kuunnellaan hetki mitä John Zorn on sanonut tyypistä:

John Zorn wrote:

one of Japan's most eccentric electronic geniuses

Selvä juttu.

[quote:0abe889a3f]A native of Tokyo, Japan, Tetsu Inoue is an ambient composer whose solo and collaborative works with the likes of Pete Namlook, Jonah Sharp, and Atom Heart are important documents of new school ambient and experimental electronic.[/quote:0abe889a3f]

Viime vuonna ilmestyi tämmöinen levy kuin Yolo. Pari bisiä voi tsekata etukäteen kotisivuilla Ja ne biisit ovat

o shape
remote
particular moments
tane

Esim tuo Remote on aika upeaa saundia. Näillä eväin on hyvä kutsua nukkumatti kyläilemään.


You know, if it was a regular salad I wouldn't have said anything. But you had to have the BIG SALAD.

Offline

#2 19.06.2006 13:48

sheino
Member
From: Kotipiha Vallilassa
Registered: 31.05.2006
Posts: 4,116

Re: Tetsu Inoue

Tetsu Inouen uudempaan tuotantoon en juurikaan ole tutustunut. Paremminkin on hallussa hänen 1990-luvun puolivälin jutut (World Receiver, Ambiant Otaku). Ainakin sen perusteella mitä myöhemää tuotantoa oon kuullut (2000-luvun alusta), vanhempi pesee uudemman kevyesti. Vaikka kymmenen vuoden Inouen kymmenen vuoden takainen ambient on jo vähän epämuodikasta, se silti houkuttelee kuuntelemaan paljon enemmän kuin 2000-luvun alun softasynteesi- ja Max/MSP-jutut. Jotenkin ainakin omasta mielestäni Inoue on ollut vähän hukassa musiikkinsa kanssa 1990-luvun puolenvälin jälkeen. On vaan vähän harmillista se, että Inouen 1990-luvun puolenvälin tuotantoa saadakseen joutuu miltei välttämättä turvautumaan P2P-ohjelmiin, koska painokset on myyty loppuun ja käytettyjen hinnat pyörivät vähän käsittämättömissä mittasuhteissa. (Esim. World Receiverin saisi käytettynä Amazon.comista 30 dollarilla, Ambient Otakusta joutuu pulittamaan 50-100$ hyvinkin helposti.)

Uransa Tetsu Inoue on muuten tehnyt jenkeissä huolimatta japanilaisesta syntyperästään. Käsittääkseni Inoue muutti jo joskus 1980-luvun lopulla ensin San Franciscoon ja sieltä myöhemmin Nykiin.

Ja jos on kiinnostunut 1990-luvun puolenvälin ambientista, kannattaa ehdottomasti käydä läpi ajan julkaisuja Instinct Ambientilla. Voin varauksetta suositella esimerkiksi seuraavia julkaisuja:
Terre Thaemlitz - Tranquilizer, The Soil
Seti - Pharos
Adham Shaikh - Journey To The Sun


”Saavuttaakseni rikkinäisyyden ja pelokkuuden tunnelman lauloin kappaleen alasti pimeän studion lattialla”, kertoo Juha K. Korento.

Offline

  1. Index
  2. » Koneempaa
  3. » Tetsu Inoue

Board footer

Powered by FluxBB