#1 23.08.2019 09:14

pihiofötzi
Member
Registered: 18.12.2008
Posts: 72

Laihonen & Pekkola, la 24.08. Siikainen

https://www.samje.fi/tapahtumat/

Samalla menossa viikonlopun kestävä retriitti joogaa, odo-meditaatiota, kuuntelua yms.  Konsertti-osuus on avoin kaikille, sisäänpääsy 10 €. (la-su yöpyminen Samjessa 40 €).


KONSERTEISTA:

1) Tribuutti Milford Gravesille
向”米尔福德·格雷夫斯致敬”演出

Tribuutti perkussionisti-tutkija-perinnelääkitsijä Milford Gravesille (1941-)

Milford Gravesin elämäntyö on koskettanut monia ja sen kaiut ovat moninaiset. Rumpalina hän on merkittävän annin tarjonnut muusikko Afro-Amerikkalaisen musiikin jatkumossa, laajentaen sen näkymiä universaaleihin perspektiiveihin tavalla joka hakee vertaistaan. Inspiroivana opettajana hän on ravinnut lukemattomia muusikoita, niin myös lyömäsoittaja Simo Laihosta (1982-). Konsertissa kuullaan hänen vastineensa tälle visiolle, jonka keskiössä on kaiken inhimillisen kulttuurin erottamattoman ykseyden tunnistaminen.

Simo Laihonen: rummut ja lyömäsoittimet

2) Simo Laihonen ja Sami Pekkola duo

Vapaata improvisaatiota ja jazzia soittavan duon historia alkaa reilusti yli 10 vuoden takaa. Vuosien aikana on tapahtunut paljon yhdessä ja erikseen, kuten viime vuosien yhteinen työ Oaagaada -nelikon kanssa. Toisaalta lähtökohdat illan konserttiin eivät ole juuri muuttuneet verrattuna duon ensiaskeliin. Sillonkin nyt on nyt. Duo laskettelee menemään kohtaamishetken virran mukana turhia jarruttelematta: joskus voimallisesti ääntä ryöpyttäen ja joskus rauhallisesti yksityiskohtiin tarkentaen. Yleensä kaikkea tätä yhtä aikaan.

Simo Laihonen: rummut ja lyömäsoittimet
Sami Pekkola: saksofonit ja shrutilaatikot

Offline

Board footer

Powered by FluxBB