#1 03.03.2024 17:12

Helsinki Cine Aasia
Member
Registered: 01.03.2015
Posts: 11

Helsinki Cine Aasia -festivaali to-su 14.-17.2024, Kinopalatsi ja Orio

12. kertaa järjestettävä, Suomen ainoa aasialaisen nykyelokuvan festivaali Helsinki Cine Aasia järjestetään jälleen torstaista sunnuntaihin 14.-17.3.2024 Cinema Orionissa ja Kinopalatsissa. Festivaali on Suomen suurin alueellisen ja ei-länsimaisen elokuvan tapahtuma.

Elokuvat on valikoitu Helsinki Cine Aasian ohjelmistoon tuoreeltaan mm. Aasian keskeisimmiltä elokuvafestivaaleilta, ja monet elokuvista on nähty myös kansainvälisten festivaalien pääsarjoissa. Elokuvanäytösten lisäksi ohjelmistoon kuuluu Kinopalatsissa järjestettäviä ilmaisia keskustelutilaisuuksia, joissa käsitellään mm. japanilaista vieraanvaraisuutta, omotenashia, toimittaja-kirjailija Heikki Valkaman kanssa.

Festivaalin tavoitteena on tarjota kattaus viime vuosina suureen suosioon nousseiden itä- ja kaakkois-aasialaisten elokuvien mielenkiintoisimpiin uutuuksiin sekä katsaus ajankohtaiseen aasialaiseen elokuvakulttuuriin.

Avajaiselokuvana nähdään kiinalainen Only the River Flows

Torstaina 14.3. Cinema Orionissa nähdään avajaiselokuvana Wei Shujunin tiivistunnelmainen, Cannesin Un Certain Regard -sarjassa vuonna 2023 kilpaillut neo noir-jännäri Only the River Flows.

Lisäksi kiinalaisen kulttuuripiirin alueelta on mukana poikkeuksellisen laajasti elokuvia, mm. Hongkong-tähti Andy Laun tähdittämä herkullinen satiiri The Movie Emperor. Ohjelmistossa on myös tiibetiläisen Pema Tsedenin (1969-2023) viimeiseksi elokuvaksi jäänyt Snow Leopard.

Etelä-Koreasta nähdään moninaisia aiheita, niin omintakeista tyttöenergiaa elokuvassa Hail to Hell kuin työelämän haasteita Work to Dossa. Japanilaisten elokuvien joukossa on mm. Ogigami Naokon (Ruokala Lokki) uusin ohjaus, musta komedia Ripples, sekä japanilaiskriitikoiden vuoden 2023 parhaaksi elokuvaksi valitsema, Edo-ajan kakkabusinestä kuvaava Okiku and the World.

LGBT+-teema löytyy niin thaimaalaisesta Solids by the Seashoresta kuin japanilaisesta Egoistista. Vietnamista ohjelmistossa on kriitikkojen huomiota kerännyt visuaalisesti vaikuttava Inside the Yellow Cocoon Shell.

Koko ohjelmisto ja lipunmyynti löytyvät festivaalin verkkosivuilta www.helsinkicineaasia.fi Liput festivaalin näytöksiin maksavat 12 euroa ja viiden lipun sarjakortti 48€. Keskustelutilaisuuksiin on vapaa pääsy.

https://helsinkicineaasia.fi/
https://www.facebook.com/HelsinkiCineAasia
https://www.instagram.com/helsinkicineaasia/

Offline

Board footer

Powered by FluxBB