#1 17.02.2007 04:22

Jean-Babtiste
spämking machine
From: Henkinen Kuvola
Registered: 02.10.2006
Posts: 30,616

90-luvun alun kaupallisen grungen bändit ja levyt

On jo pitkään hotsittanut panna tällanen topikki alulle. Moni kuitenkin sai kipinän vaihtoehtomusan kuunteluun Nirvanasta ja Nevermindista. Yhtäkkiä grunge-otsikon alle niputettiin valtava määrä erilaista musaa soittavia bändejä. Tällä grungella oli vain harvoin tekemistä sen alkuperäisemmän jurnutuksen kanssa, mutta ei pliis sellaista mussutusta tähän topikkiin.

Eli jokainen saa vapaasti kertoa, mitkä levyt tuolloin iski, ja mitkä levyt koettiin vähemmän tärkeinä. Itse kun tsekkasin tota hyllyä, niin aika vähänhän sieltä mitään tollasta kamaa löytyy, mutta kyllä niitä on silti aikanaan kuunneltu.

Yksi tärkeimmistä bändeistä oli toki Mudhoney, joka yhdisteli musassaan garagea ja stoogesia, mutta teki kuitenkin loppujen lopuksia aika erilaisia levyjä. Kyllähän kaikki bändin levyt on vähintään ok, mutta esim. eka WB-levy oli kuitenkin selkeesti heikompi kuin aiemmat. Mudhoney taisi olla ainoa Seattle-bändi, jota kuulin ennen Nirvanaa, Superfuzz Bigmuffin siis. Eniten omissa korvalapuissa pyöri kuitenkin Every Good Boy Deserves Fudge. Muita en jostain syystä edes kopioinut itselleni.

Soundgarden tuli tutuksi Badmotorfingerillään. Oli kuitenkin jänskä juttu, että en edelleenkään muista levyn biiseistä muuta kuin "Rusty Cagen" ja "Jesus Christ Posen". Olihan molemmissa kuitenkin hienoa riffittelyä, vaikkei se taas toisaalta edes ollut loppujen lopuksi niin raskasta. Myöhemmin tullut Superunknown vaikutti paljon jännemmältä ja raskaammaltakin levyltä kaikkine blackholesuneineenkin.

Screaming Treesin Sweet Oblivionilla on tärkeä paikka sydämessäni. Etenkin "Winter Song" ja "Dollar Bill". Kuulin vasta äskettäin ekaa kertaa Uncle Anasthesian, kun lainasin sen kirjastosta. Selkeästi SO:ta parempi ja tasavahvempi kiekko. Itse asiassa yksi parhaista pitkään aikaan kuulemistani. Loppujen lopuksi aika simppeliä kamaa, mutta siinä on jotain kummaa avaruutta, joka saa aikaan melkein psykedeelisen kokemuksen.

Pidän taukoa välillä.


'My only premise is that there are times when one must attack with complete ruthlessness and fight with lethal fury. This fury and ruthlessness must be harnessed and directed to the gravest possible damage—to kill.'

ontäs aiankin joku turska joo DECICIDERS

Offline

#2 17.02.2007 09:08

Feggy
kaiken maailman dosentti
From: Hell sink i
Registered: 02.11.2006
Posts: 11,845

Re: 90-luvun alun kaupallisen grungen bändit ja levyt

Nuo mainitsemasi levyt ovat kyllä hyviä, mutta väkisinkin mieleen muistuu se, että tuohon aikaan "grunge" ja "uusgrunge" ja "postgrunge"-bändejä oli kolmetoista tusinassa ja paskan seasta sai helmiä tonkia tosissaan. Heavyn/Hard rockin ja punkin yhdistelmä tuotti enimmäkseen kevytheavyä tai raskasta punkkia, jolle yritettiin sitten väkisin tupata grungen titteliä. Sain tuohon aikaan pahan yliannostuksen tuota kamaa enkä siksi innokkaasti muistele noita aikoja.

Offline

#3 17.02.2007 10:09

Katkennut petsari
Member
From: Killerjärvi
Registered: 23.06.2006
Posts: 5,294
Website

Re: 90-luvun alun kaupallisen grungen bändit ja levyt

Nirvanaan ja Mutahunajaan taisin törmätä joskus 1991 kesällä, Soundgardeniin hiemen aiemmin, mutten ihan Ruisrockin keikalleen ennättänyt. Onkohan muuten kuinka kysytty omistamani Soundgardenin Sub-Popille tekemä mini-LP? Green River oli aika mukava tuttavuus myös. Alice In Chains ei sitten maistunut ikinä alkuunkaan

Ja kyllähän se Nirvanan kahta päivää ennen peruttu Lepakon veto vieläkin vähän vituttaa.

Suomalaisia grungelaariin lyötyjä bändejä en jostain syystä muista millään, Slumgudgeonia sellaisena taidettiin kaupata...niin no olihan Huggin Wayne lämppärinä Mudhoneylle  :?


- Ett sjömanshem låter också som rätt plats för en full finsk sjöman.
---
- Han pundar och dampar loss i Vänersborg i vanlig ordning och hamnar i trubbel med polisen emellanåt.

Offline

#4 17.02.2007 11:13

stratum
not tupi
From: Helsinki
Registered: 20.06.2005
Posts: 13,980
Website

Re: 90-luvun alun kaupallisen grungen bändit ja levyt

Tämä juttu meni ohi. Vaikka kyllä minä ne blackbhlesunit, smellsliketeenspiritit sun muut MTV:ltä muistan.

Offline

#5 17.02.2007 11:49

leposi
Viini-illan Göbbels
Registered: 14.06.2005
Posts: 34,534

Re: 90-luvun alun kaupallisen grungen bändit ja levyt

stratum wrote:

Tämä juttu meni ohi. Vaikka kyllä minä ne blackbhlesunit, smellsliketeenspiritit sun muut MTV:ltä muistan.

Samoin. Pearl Jamii tuli kuunneltuu ehkä eniten näistä. Ja sitten niitä satunnaisia hittejä musatelkkarista. Tosin nykyään oon innostunut vähän Mudhoneystä, vaikka se niiden uusi levy on sittenkin aika diibadaaba.

Offline

#6 17.02.2007 12:21

psykokarkki
uses and endorses MUOVIKASSI and COMMUNISM ☭
From: #Mitään UG:tä ei ole olemassa freak "skene"
Registered: 14.11.2006
Posts: 100,381
Website

Re: 90-luvun alun kaupallisen grungen bändit ja levyt

joo siis kyllähän mudhoneystä se kaikki alkoi, juttu jonka olen kertonut monta kertaa varmaan täälläkin jossain, mutta john peel soitti touch me i'm sick -biisin joskus loppuvuodesta -88 ja sillon pää räjähti, ihan totaalisen loistava biisi, ja lupasi soittaa sinkun toisen puolen kahden viikon päästä. no meitsihän kasetilta kuunteli tuota ja tuskin malttoi odottaa seuraavaa ohjelmaa. sitten peelo-setä viimein kuulutti tuon kakkospuolen, mutta mitäs, sieltä tulikin sama biisi uudestaan. loistava biisi toki edelleen, mutta hieman harmitti. john-setä sitten vaan kuulutti että sori, tulikin taas tuo sama, ja kun ei virhettään nauhalle korjannut, niin kesti varmaan lähemmäs vuoden ennenkuin tuon sweet young thing ain't sweet no moren viimein kuulolle sain.

mutta siinä välissä siis ymmärsin että "sub pop" = itse cooleus ja kaikki hyvyys. nimeen olin tosin törmännyt peelin ohjelmassa sub pop 100 -kokoeman myötä, josta sain viimein nauhalle suosikkipändini sonic youthin kill yr idols -biisin. sitten tuli näitä sub pop -pändejä kuultua, soundgarden oli mielestäni coolein nimi ikinä, mutta ikävä kyllä en voinut sietää laulajan ääntä, joten en tykännyt. nirvana puolestaan iski heti, ja nousi mudhoneyn rinnalle parhuus-osastoon. kolmannelle sijalle pääsi tad. jotain muitakin niitä oli, mutta ovat lähinnä unohtuneet matkan varrella, kyllä mulla esim. hyllyssä on vielä joku blood circuksen mini-lp joka nyt sattui olemaan suunnilleen eka sub pop pändi jonka levyn kaupasta löysi, mutta ne hyvät levyt oli lähinä superfuzz bigmuff ja bleach. sitten jossain vaiheessa alkoi tulla näitä kopioijia, pearl jam ja sitten alice in chains ja mitähän niitä, mut ne tuli sen verran myöhään että ei niistä enää jaksanut silleen edes muodon vuoksi kiinnostua. melvinsiä kuulin jossain vaiheessa myös, heidäthän mainittiin alkuperäisenä grunge-bändinä ja hienoa kamaa tottakai, ozma-lp tuli ostettua ja kovasti diggailtua. jostain syystä tad unohtui matkan varrelle, vaikka alussa vaikuttivat olevan ihan nirvanan ja mudhoneyn tasolla. biiseistä jäi mieleen varsinkin ritual device, mutta mulla ei edes taida olla sitä levyllä...

vaikea sanoa mitkä sinänsä lasketaan grungeksi, killdozeria, cowsia ja vastaavia oli toki tullut kuunneltua jo aiemmin. steel pole bath tubin ekan levyn ostin samalla kuin melvinsien ozman, samalla labelillä kun olivat.

niin, noista alkuperäisistä nirvanasta tuli iki-suosikki, jota diggailin suuresta suosiosta huolimatta edelleen kybällä, erityisesti 89 kuuntelin kovasti bleachia, joka onkin edelleen suosikkini, ja smells like street spirit on mulle edelleen yksi hienoimmista biiseistä ikinä. tosin jostain syystä nykyään en enää jaksa noin muuten enää niin paljoa innostua, että sitä boksiakaan en jaksanut ostaa. mudhoneyn tekemisiäkään en ole seurannut enää tarkemmin five dollar bob's mock cooter stew -mini-lp:n jälkeen, itse asiassa jo se eka nimetön täyspitkä oli pettymys, olkoonkin että every good boy deserves fudge olikin sitten loistolevy.

en tiedä miksi screaming trees jäi jotenkin noteeraamatta aikanaan, muistan kyllä että ihan ok bändi mut ei sitten tullu sen enempää seurailtua. lasketaanko smashing pumpkins grungeksi, entä afghan whigs? sub pop -pändejä taisivat olla kyllä, ja näiden muiden vanavedessä tuli tutustuttua... mutta riittäisköhän tää nyt aiheesta näin aluksi.


Mitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifPUFF PUFF BONG BONG

Offline

#7 17.02.2007 12:38

noiseidea
PERÄMIEHEN HERKKU
From: siltsukupla
Registered: 14.01.2006
Posts: 41,048

Re: 90-luvun alun kaupallisen grungen bändit ja levyt

Afghan Whigs oli "U2-grungea" jonkun suomalaisen laatumusiikkijulkaisun mielestä.

En laskisi Afghan Whigsiä millään grungeksi tai Smashing Pumpkinsia.


kraakku wrote:

Lapsena tykkäsin seurata kun kanat paistuivat isossa karusellissa kaupan lihatiskillä.

Offline

#8 17.02.2007 13:56

Ylitarkastaja Tolonen
Member
Registered: 19.01.2007
Posts: 8,599

Re: 90-luvun alun kaupallisen grungen bändit ja levyt

Afghan Whigshan oli loistavaa pop-musiikkia. Ja sliipattua sellaista...


Jäsen: vitun hapan pappaosasto.

Matin kanssa seilataan
Paten kanssa reivataan

Offline

#9 17.02.2007 15:51

Tomsk
ilmeisesti LUCKY MAN
From: Street of George
Registered: 03.02.2006
Posts: 12,617

Re: 90-luvun alun kaupallisen grungen bändit ja levyt

Vaikka noista kaikista Seattle-bändeistä jossain määrin diggailin, oli Soundgarden se joka kolahti eniten. Peräti fanituspisteeseen saakka. Edelleen omistan kaikki albumit ja sinkkujakin vinon pinon. Badmotorfinger on mielestäni yksi parhaimmista levyistä kautta aikain. SG oli noista bändeistä selkeästi monipuolisin ja soitannollisesti taitavin. Sekoitti oivallisesti sabbathmaista groovea, psykedeliaa, punkkia ja progempiakin sävyjä.

Grungebändeistä mielestäni Soundgarden on ainoa jolla on puhtaasti hevibiisejä, kun muut pyörivät juurikin joissain välimuodoissa. Chris Cornellilla oli helvetin tiukka hard rock -ääni, yksi parhaimmista. Eipä ole enää.

Badmotorfingerin lisäksi tietty hittilevy Superunknown on lähellä sydäntä, mutta olen aina tykännyt erityisesti ensimmäisestä Ultramega OK:sta, joka on itse asiassa varsin hämärä paketti. Beyond the Wheel! :twisted:


Sent from my iPhone 16

Offline

#10 17.02.2007 16:07

forssto
Member
From: Tapiola, bitches
Registered: 03.11.2005
Posts: 17,016
Website

Re: 90-luvun alun kaupallisen grungen bändit ja levyt

Tomsk wrote:

Grungebändeistä mielestäni Soundgarden on ainoa jolla on puhtaasti hevibiisejä, kun muut pyörivät juurikin joissain välimuodoissa.

No en nyt kyllä sanoisi, etteikö Alice In Chains olisi välillä ihan tasan yhtä hardrock / heavy kuin 'gardenkin. Layne Staleyn ääni (+ Cantrellin stemmat) on vain vähän kauempana kyseisen muodon perinteistä.


Tero saatana, s'olet gay!

Offline

#11 17.02.2007 16:09

forssto
Member
From: Tapiola, bitches
Registered: 03.11.2005
Posts: 17,016
Website

Re: 90-luvun alun kaupallisen grungen bändit ja levyt

Ketjun aihe on itselleni sydäntä lähellä. Mä olen diggaillut grungea, etenkin just niitä "isoimpia", eli Pearl Jamia, Alice In Chainsia, Soundgardenia ja toki Nirvanaa läpi huuman ja laskusuhdanteen. Joo, uudet levyt jäivät kaikilta tsekkaamatta jostain 1997 alkaen, mutta vanhat ovat yhä välillä tehorotaatiossa. Pearl Jamin Ten, AIC:n Dirt ja Soundgardenin Badmotorfinger ovat yhä yksiä 90-luvun parhaita äänitteitä itselleni ja aika ei tunnu niitä pahemmin omissa korvissa haalistavan.

Grunge on vitun jees.


Tero saatana, s'olet gay!

Offline

#12 17.02.2007 17:58

ydis
vegan princess
Registered: 07.03.2006
Posts: 22,060

Re: 90-luvun alun kaupallisen grungen bändit ja levyt

kaikki nuo pearl jamit, soundgardenit ja alice in chainsit kuuluvat luokkaan "kamalinta musaa koskaan".

nirvanaa olen sen sijaan kuunnellut n. 10 vuotta, ja nykyäänkin tulee ehkä n. kerran vuodessa sellanen "maailman paras bändi"-fiilis.

mudhoneylla on hyviä biisejä mutta en ole koskaan jaksanut kuunnella niiden levyjä kokonaan. screaming treesiä en ole varmaan edes kuullut.

tiivistettynä voisin sanoa, että nirvanaa lukuunottamatta koko "grunge-skene" oli ihan perseestä.

Offline

#13 17.02.2007 18:00

forssto
Member
From: Tapiola, bitches
Registered: 03.11.2005
Posts: 17,016
Website

Re: 90-luvun alun kaupallisen grungen bändit ja levyt

ydinaukio wrote:

tiivistettynä voisin sanoa, että nirvanaa lukuunottamatta koko "grunge-skene" oli ihan perseestä.

center


Tero saatana, s'olet gay!

Offline

#14 17.02.2007 18:01

forssto
Member
From: Tapiola, bitches
Registered: 03.11.2005
Posts: 17,016
Website

Re: 90-luvun alun kaupallisen grungen bändit ja levyt

forssto wrote:

center

Tähän ketjuun voisi ottaa sellaisen käytännön, että jos on syntynyt 80-luvun puolella, ei saa kirjoittaa. Teinarit ei hiffaa 90-luvun alun meiningin neroutta.


Tero saatana, s'olet gay!

Offline

#15 17.02.2007 18:03

ydis
vegan princess
Registered: 07.03.2006
Posts: 22,060

Re: 90-luvun alun kaupallisen grungen bändit ja levyt

eikös hyvän musan pitäisi olla ajatonta...

Offline

#16 17.02.2007 18:09

forssto
Member
From: Tapiola, bitches
Registered: 03.11.2005
Posts: 17,016
Website

Re: 90-luvun alun kaupallisen grungen bändit ja levyt

ydinaukio wrote:

eikös hyvän musan pitäisi olla ajatonta...

Ei, hyvä musa on eksklusiivista. "Jullit" ei tajua, vaan valistunut sisäpiiri.
center:kikkeli_heiluu_tuulessa::center:


Tero saatana, s'olet gay!

Offline

#17 17.02.2007 18:09

ydis
vegan princess
Registered: 07.03.2006
Posts: 22,060

Re: 90-luvun alun kaupallisen grungen bändit ja levyt

peuk

Offline

#18 17.02.2007 18:16

ginimies
entinen crack-pormestari nyk. crack-tohtori
Registered: 22.04.2006
Posts: 18,663

Re: 90-luvun alun kaupallisen grungen bändit ja levyt

[quote:43c2d699ca="ydinaukio"]
tiivistettynä voisin sanoa, että nirvanaa lukuunottamatta koko "grunge-skene" oli ihan perseestä.[/quote:43c2d699ca]

Minä lasken Nirvanan myös samaan paskasakkiin.


Minun ihana hevonen,
Et poni enää,
Juoksentelemaan miehen selkää,
Kuin junan yöllä.

Offline

#19 17.02.2007 19:18

Tomsk
ilmeisesti LUCKY MAN
From: Street of George
Registered: 03.02.2006
Posts: 12,617

Re: 90-luvun alun kaupallisen grungen bändit ja levyt

forssto wrote:

[quote:45e7c843b8="forssto"]:center:[/quote:45e7c843b8]

Tähän ketjuun voisi ottaa sellaisen käytännön, että jos on syntynyt 80-luvun puolella, ei saa kirjoittaa. Teinarit ei hiffaa 90-luvun alun meiningin neroutta.

Hear hear.


Sent from my iPhone 16

Offline

#20 17.02.2007 20:07

harry-irene
ex-punklegenda
Registered: 30.06.2005
Posts: 2,253

Re: 90-luvun alun kaupallisen grungen bändit ja levyt

Riita puoliksi:

Ainoastaan me, joilla oli perspektiiviä kaiken altsuilun historiaan jo ennen grungen tuloa, pystymme puolueettomaan objektiivisuuteen:

Hyviä: Nirvana, Soundgarden, Mudhoney.
Kehnoja: Pearl Jam, Alice in Chains.

Mut joo, kieltämäti itekin tuli noihin aikoihin enemmän kuunneltua tommottis Cows/JesusLizard/LubricatedGoat/NoMeansNo-puolen tavaraa.

Offline

#21 17.02.2007 20:42

Ylitarkastaja Tolonen
Member
Registered: 19.01.2007
Posts: 8,599

Re: 90-luvun alun kaupallisen grungen bändit ja levyt

Mä allekirjoitan tuon yllä esitetyn... AIC:n The Rooster oli hyvä biisi, joskin paskoilla soundeilla vedetty. Muuten aika huttu bändi. Pearl Jamia en viitsi edes kommentoida.

Mulla on vitusti perspektiiviä.


Jäsen: vitun hapan pappaosasto.

Matin kanssa seilataan
Paten kanssa reivataan

Offline

#22 17.02.2007 20:47

Tomsk
ilmeisesti LUCKY MAN
From: Street of George
Registered: 03.02.2006
Posts: 12,617

Re: 90-luvun alun kaupallisen grungen bändit ja levyt

forssto wrote:

[quote:92b70aad58="Tomsk"]Grungebändeistä mielestäni Soundgarden on ainoa jolla on puhtaasti hevibiisejä, kun muut pyörivät juurikin joissain välimuodoissa.[/quote:92b70aad58]

No en nyt kyllä sanoisi, etteikö Alice In Chains olisi välillä ihan tasan yhtä hardrock / heavy kuin 'gardenkin. Layne Staleyn ääni (+ Cantrellin stemmat) on vain vähän kauempana kyseisen muodon perinteistä.

Tuota vokaalipuolta kai minä lähinnä hain takaakin, vaikka onhan se totta että AIC:lla sitä raskasta kitarajurmutusta löytyy (Them Bones, Angry Chair). Soundgardenin kohdalla mietin ehkä juuri näitä Louder Than Loven biisejä tai vaikkapa Birth Ritual jossa on tuota vanhan liiton Plant/Dio-vokalisointia. Ja toisaalta joku I Awake tai Beyond the Wheel olisi ihan doomia jos se ei olisi... niin ööh Soundgardenia.

Oikeastaan tuon ajan Soundgardenissa viehättää juuri se, että yhtye olisi taitojensa puolesta helposti voinut tehdä aikansa hittiheviä mutta teki mieluummin jotain paljon omaperäisempää ja oudompaa. Ikään kuin kiusallaan. Louder Than Lovellahan on myös eräänlainen tukkaheviparodia, Big Dumb Sex.


Sent from my iPhone 16

Offline

#23 17.02.2007 20:49

Ylitarkastaja Tolonen
Member
Registered: 19.01.2007
Posts: 8,599

Re: 90-luvun alun kaupallisen grungen bändit ja levyt

Louder Than Love on mun lemppari noiden levyistä.


Jäsen: vitun hapan pappaosasto.

Matin kanssa seilataan
Paten kanssa reivataan

Offline

#24 17.02.2007 20:54

forssto
Member
From: Tapiola, bitches
Registered: 03.11.2005
Posts: 17,016
Website

Re: 90-luvun alun kaupallisen grungen bändit ja levyt

Pearl Jamin ja Alice In Chainsin dissaajille argumentoin seuraavasti:

center.gif


Tero saatana, s'olet gay!

Offline

#25 17.02.2007 21:00

Ylitarkastaja Tolonen
Member
Registered: 19.01.2007
Posts: 8,599

Re: 90-luvun alun kaupallisen grungen bändit ja levyt

Faneille terveisiä!


Jäsen: vitun hapan pappaosasto.

Matin kanssa seilataan
Paten kanssa reivataan

Offline

#26 17.02.2007 21:01

ginimies
entinen crack-pormestari nyk. crack-tohtori
Registered: 22.04.2006
Posts: 18,663

Re: 90-luvun alun kaupallisen grungen bändit ja levyt

Seuraava tunnustus kuuluisi epäilemättä häpeälaatikkoon, mutta myönnän omistavani Mad Seasonin Above-levyn.


Minun ihana hevonen,
Et poni enää,
Juoksentelemaan miehen selkää,
Kuin junan yöllä.

Offline

#27 17.02.2007 21:53

forssto
Member
From: Tapiola, bitches
Registered: 03.11.2005
Posts: 17,016
Website

Re: 90-luvun alun kaupallisen grungen bändit ja levyt

ginipoika wrote:

Seuraava tunnustus kuuluisi epäilemättä häpeälaatikkoon, mutta myönnän omistavani Mad Seasonin Above-levyn.

Sama. Ihan kelpo platta.


Tero saatana, s'olet gay!

Offline

#28 18.02.2007 13:17

stratum
not tupi
From: Helsinki
Registered: 20.06.2005
Posts: 13,980
Website

Re: 90-luvun alun kaupallisen grungen bändit ja levyt

Joskus aina välillä tuntuu että tähän juttuun pitäisi tutustua enemmänkin kuin vähän alusta, mutta luulenpa ettei oikeasti kovinkaan pitkään kiinnostaisi. Mudhoney pitäsi kyllä ottaa paremmin haltuun.

Offline

#29 18.02.2007 13:42

Katkennut petsari
Member
From: Killerjärvi
Registered: 23.06.2006
Posts: 5,294
Website

Re: 90-luvun alun kaupallisen grungen bändit ja levyt

Ulkomusiikillisina seikkoina grungemuotiin yhdistettiin ainakin pipot sekä flanelliset ruutukuosipaidat ts. metsuripaidat. (tosin viimeksimainitut olivat olleet muodissa death metal/hard core- undergroundin piirissä jo hyvän aikaa tätä ennen)


- Ett sjömanshem låter också som rätt plats för en full finsk sjöman.
---
- Han pundar och dampar loss i Vänersborg i vanlig ordning och hamnar i trubbel med polisen emellanåt.

Offline

#30 18.02.2007 13:43

Laatu
Moderator
From: Helsinki
Registered: 18.07.2005
Posts: 11,902
Website

Re: 90-luvun alun kaupallisen grungen bändit ja levyt

Katkennut petsari wrote:

Ulkomusiikillisina seikkoina grungemuotiin yhdistettiin ainakin pipot sekä flanelliset ruutukuosipaidat ts. metsuripaidat. (tosin viimeksimainitut olivat olleet muodissa death metal/hard core- undergroundin piirissä jo hyvän aikaa tätä ennen)

Flanellipaidat <3


You know, if it was a regular salad I wouldn't have said anything. But you had to have the BIG SALAD.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB