1. Index
  2. » Raskaampaa
  3. » Skull Kontrol

#1 22.09.2007 19:10

risto_m
Member
From: Turku
Registered: 20.09.2006
Posts: 9,857

Skull Kontrol

Hain bissee, heitin ylimääräiset vaatteet vex ja nyt perustan otsikon suosikkibändilleni. Skull Kontrol perustettiin Washington D.C.:ssa 1997, teki kaksi EP:tä vuonna 1999 ja hajosi jo ennen jälkimmäisen ilmestymistä. Tämän jälkeen laulaja Chris Thomson perusti Red Eyed Legendsin ja kitaristi Andy Coronado liittyi Wrangler Brutesiin.

Kulta-aikoina kokoonpano oli: Brooks Headly (Born Against, Universal Order of Armageddon), Kim Thompson (The Delta 72, Cupid Car Club), Chris Thomson (Circus Lupus, Los Mordidas, Monorchid, Ignition, Fury, Red Eyed Legends) ja Andy Coronado (Monorchid, Wrangler Brutes, nyk. GLASS CANDY colorflash).

Southern Records wrote:

The collective goal of the group was to avoid the prevalent "professional working band" attitude that had recently infected so many underground bands. They felt that something had to be done to strip away the layers of bullshit and corporate standards of performance embraced by so many of today's groups. Substituting instead a stripped down energetic sound and a solid punk dynamic they were more than able to meet this challenge.

skullkbandpicS.jpg

Kuulin bändiä ekan kerran Vermiformin kokisella, jossa pelaili versio ekan levyn New Rock Criticista. Vihdoin kun löysin levyt netistä niin olin aika myyty, molemmat on parasta mahdollista taidepunkkirokkia. Sanoitukset on hykerryttävän absurdeja, riffeissä on älyttömästi paitsi tarttuvuutta, myös garage-svengiä ja vaikka bändi soittaa vähän puolihuolimattomasti, kuulostaa se koko ajan just täydelliseltä. Molemmat EP:t julkaistiin Touch & Go:lla ja ovat yhä painossa sekä cd:nä että vinyylinä. Näistä erityisesti Deviate Beyond All Means of Capturea on pakko pitää jonkinlaisena klassikkona, toki Zzzzz on myös ihan vitun hyvä. Jonkun keikkataltioinnin löysin suolesta, mutta se oli tosi paskasti nauhoitettu.

Last.fm listaa samankaltaisiksi bändeiksi ainakin: Flipper, Nation of Ulysses, Naked Raygun, Big Boys ja Regulation, mutta ei tää ihan niin rankkaa kyl oo kuin nuo pari jälkimmäistä. Ite sanoisin, että suositellaan kybällä jos tän vuosituhannen bändeistä Wives, Fun, Hot Snakes tai vaikka helkkari Sur-rur uppoavat.

Ja vielä pakko hehkuttaa hehkutushuumassa, että Satan Is Jesus To Me on ehkä paras rokkibiisi mitä ihminen on tehnyt.

HAIL SATAN! hand

p.s. Tässähän tuli listailtua aika läjä bändejä, missä tyypit on soittanut ennen tai jälkeen Skull Kontrolin, joten kulli juttuja myös niistä ois kiva kuulla, vaix tässä topikissa.

T: Seija-52


Se on ihan järkyttävää. Se on kuvottavaa kusetusta. Se on helvetinmoista suhmurointia. Se on törkeää. Se on ihan karseaa katsoa.

Offline

#2 24.09.2007 10:28

Moronica
electric barbarella
From: Törmä
Registered: 21.06.2005
Posts: 18,410

Re: Skull Kontrol

Kuulostaa kiinnostavalta, teen kuulohavaintoja kun olen kotona. Arvatenkin joskus keskiyöllä. viha


Jouko Piho wrote: Kirjoitan täällä mielelläni, koska täällä porukka on fiksua ja asiallista verrattuna PIFin väkeen, josta osa on aivan liian alatyylisiä ja räävittömiä pilkkaajia.

Offline

#3 24.09.2007 10:30

kaakku
ärrävikanen pelle
Registered: 23.06.2005
Posts: 13,960

Re: Skull Kontrol

sama icon_eek


Varikset komentavat

Offline

  1. Index
  2. » Raskaampaa
  3. » Skull Kontrol

Board footer

Powered by FluxBB