#1 08.02.2009 19:28

Pilke
Ei mikään karkkipussin käskyläinen
From: Tsadi
Registered: 17.01.2007
Posts: 19,439

Kauhuleffat

En löytäny näille topikkia.

Nautin näistä kamalasti, turvassa pelkääminen on ihanaa. Kauhuleffoilla on sama efekti ku huvipuistolaitteilla, saa hyvät adrenaliinit. Pelkään yleensä ihan huonoimpiakin kauhuelokuvia, mutta sitä juuri haenkin. Vaikkakin teinisäikyttelyt on aika turhauttavia. Joidenkin mielestä Blair Witch on vaan tylsä eikä yhtään kamala, mutta ite olin ihan paskat housussa. Se kakkonenkin oli muistaakseni hyvä.

Suosikit:
Hohto
The Blair Witch Project
Manaaja
Ring

Aika surkeeta, ei tuu nyt enempää mieleen.

*


Lounaissuomalaiset ovat kykenemättömiä ilmaisemaan tunteitaan. Ihailen sitä.

Offline

#2 08.02.2009 21:35

Tomsk
ilmeisesti LUCKY MAN
From: Street of George
Registered: 03.02.2006
Posts: 12,617

Re: Kauhuleffat

Näitä on tullut katseltua parina viime vuonna tosi paljon. Uusista parhaiten mieleenjääneet ovat:

- Mirrors (2008). Periaatteessa ihan mainstream hollywood-horroria, siksi yllätyinkin sen hyvyydestä, ideahan ei ole poltergeist III:n nähneille mikään uusi, mutta toteutus on erittäin onnistunut. Kiefer tuskailee kieferisti ja kuvaus, tunnelma ja musiikki kietoutuu yhteen todella vaikuttavasti. Sisältää myös yhden oikeasti kiemurtelemaan pistäneen kohtauksen (joihin törmää näin veteraanikatsojana enää harvoin)

- The Signal (2007). Helvetin hyvin kirjoitettu indiepätkä siitä kuinka salaperäinen signaali pistää jengin tappamaan toisiaan. Kolmesta eri näkökulmasta kerrottu tarina tätä seuraavasta kaaoksesta sisältää myös runsaasti mustaa huumoria.

- 28 Days/Weeks Later (2002/2007). Kauan kaivattu zombiegenren päivitys. Molemmat osat toimivat hyvin. Synnyttää kivasti pakokauhun tunteen. 

- 30 Days of Night (2007). Låt den rätte komma in on 2000-luvun paras vampyyrielokuva, mutta käy tuskin kauhusta. Tämä voisi sitten vaikka olla se paras vampyyrikauhuleffa. Tästä olisi hauska nähdä joku Nuorgamiin tms. sijoittuva suomalainen remake.

- [REC] (2007). Ei tämäkään mikään omaperäisyyden riemuvoitto ollut, mutta hyvin tehokkaasti hoiti hommansa. Yllättäen tästäkin on tehty jenkki-remake. PILKE! Jos tykkäsit Blairwitchistä niin katsopa tämä!

- Saw (2004). Tästä onkin ollut enemmän puhetta foorumilla.

Vanhat suosikit on aika perusoastoa: Alienit, Event Horizon, Evil Dead, Night of the Living Dead, Halloween, The Thing, Invasion of the Body Snatchers (v. 1978 versio, tää pitäis kyl katsoo uudestaan jossain vaiheessa) ja muitakin varmaan löytyy mut ku ei musita.

Manaaja on hyvä leffa, mutta en oo oikein koskaan osannut pitää sitä kovinkaan kauhistuttavana. Höhtöön on vähän kaksijakoinen suhde. Tavallaan tosi hieno leffa, varsinkin tunnelmaltaan, mutta aina kun katson sen tulee sellainen "tässäkö tää nyt oli?" -fiilis.

Pitäisi kai joskus tutustua paremmin esim. Argenton pätkiin, mutta aina jokin on tökkiny siinä estetiikassa kun noita on nähny. Japsipätkistä Silk oli aika erikoinen, mutta en tiedä onko se varsinaisesti kauhua. Audition oli kyl hyvä. Suositelkaa jotain hyviä ei-jenkkiläisiä kauhurainoja.

80-luvun teinislasherithän on parasta huumoria jos niihin asennoituu oikein (esim. Friday the 13th). Lajin nykyedustajat taas ovat niin käsittämättömän surkeita ettei niitä jaksa edes vähän alusta. Tai onhan se joskus ihan terapeuttista katsoa kun ärsyttäviä MTV-nulikoita pistetään lihoiksi. Ainoana poikkeuksena pitäisin Screamiä, jolle lankeaa kyseenalainen kunnia genren uudelleenherättämisestä. Sehän on samalla varsin näppärä parodia koko genrestä.


Sent from my iPhone 16

Offline

#3 08.02.2009 21:37

ginimies
entinen crack-pormestari nyk. crack-tohtori
Registered: 22.04.2006
Posts: 18,663

Re: Kauhuleffat

Tykkään Roger Cormanin Edgar Allan Poe -sovituksista, ja muutenkin tuon aikakauden kauhusta. Murnaun Nosferatu on toki yksi maailman parhaista elokuvista. Tämän päivän geneerisistä kauhuelokuvista en kauheasti piittaa. Kai niistäkin helmiä tosin löytyisi.


Minun ihana hevonen,
Et poni enää,
Juoksentelemaan miehen selkää,
Kuin junan yöllä.

Offline

#4 08.02.2009 21:52

tigrushka
ehkä yläosaton Mona Lisa
From: Boele-le-le de l'Ouest
Registered: 04.11.2006
Posts: 30,202

Re: Kauhuleffat

Pilke wrote:

Nautin näistä kamalasti, turvassa pelkääminen on ihanaa. Kauhuleffoilla on sama efekti ku huvipuistolaitteilla, saa hyvät adrenaliinit.

huvipuistolaitteille smaa, mutta kauhuleffoille jyrkkä eri: alkaa ahistaa ja tulee huono olo, joten vältän genreä kuin ruttoa

olen nyhverö  icon_redface


Oikean colorscroll rytmin kiinni icon_cool saan iskelmä lol alkaa kiinnostaa hehe
tumblr_n8cftoDpRj1td2wqmo1_250.gif
Jotain tanssin bez biggrinpeuk eiq ja fall joo.

Online

#5 08.02.2009 22:16

Tomsk
ilmeisesti LUCKY MAN
From: Street of George
Registered: 03.02.2006
Posts: 12,617

Re: Kauhuleffat

ginipoika wrote:

Tykkään Roger Cormanin Edgar Allan Poe -sovituksista, ja muutenkin tuon aikakauden kauhusta. Murnaun Nosferatu on toki yksi maailman parhaista elokuvista. Tämän päivän geneerisistä kauhuelokuvista en kauheasti piittaa. Kai niistäkin helmiä tosin löytyisi.

Onko nuo sun mielestä jossain mielessä "oikeasti" pelottavia tai jännittäviä elokuvia? Vai ainoastaan sellaisessa kauhuromanttisessa, poeettisessa mielessä hienoja elokuvia?

Näin 70-luvulla syntyneenä on tosi vaikea saada mitään adrenaliinikiksejä kovin vanhoista kauhuelokuvista, koska on niin tottunut moderniin esitystapaan. Se ei suinkaan tee niistä mitenkään huonompia, esim. mainittu Nosferatu on huippu, mutta ei niitä myöskään samalla tavalla miellä kauhuksi kuin näitä uudempia tuotoksia. Night of the Living Dead on varmaan vanhin elokuva jonka miellän ns. täysveriseksi kauhuelokuvaksi.


Sent from my iPhone 16

Offline

#6 08.02.2009 22:27

ydis
vegan princess
Registered: 07.03.2006
Posts: 22,060

Re: Kauhuleffat

noista klassikoista hohto ei pelota ollenkaan, sehän on hauska! ja hieno elokuva kyllä kaikin puolin. samoin jonkun rosemary's babyn pitäminen kauhuelokuvana on varsin kyseenalaista icon_smile

sen sijaan täytyy tunnustaa, että kaikkein eniten koskaan olen pelännyt ringiä katsoessani. jenkkiversiota. jotenkin se oli ihan saatanan pelottava. ja pelkästään sen tytön "kampauksen" ajatteleminen saa meikän ihan paniikkiin biggrin

parhaat kauhuelokuvat mielestäni: halloween, night of the living dead (vaikkei kyllä pelotakaan), suspiria (ei tääkään kyllä pelota), blair witch project (kyl pelottaa icon_lol)... mitähän vielä. uudempi kauhu kyllä kiinnostaa mut kaikki on aina ollu aika huonoja mitä oon nähny.

genrelle ylipäätään peuk

Offline

#7 08.02.2009 22:42

ginimies
entinen crack-pormestari nyk. crack-tohtori
Registered: 22.04.2006
Posts: 18,663

Re: Kauhuleffat

Tomsk wrote:

[quote:01aa02a576="ginipoika"]Tykkään Roger Cormanin Edgar Allan Poe -sovituksista, ja muutenkin tuon aikakauden kauhusta. Murnaun Nosferatu on toki yksi maailman parhaista elokuvista. Tämän päivän geneerisistä kauhuelokuvista en kauheasti piittaa. Kai niistäkin helmiä tosin löytyisi.

Onko nuo sun mielestä jossain mielessä "oikeasti" pelottavia tai jännittäviä elokuvia? Vai ainoastaan sellaisessa kauhuromanttisessa, poeettisessa mielessä hienoja elokuvia?

Näin 70-luvulla syntyneenä on tosi vaikea saada mitään adrenaliinikiksejä kovin vanhoista kauhuelokuvista, koska on niin tottunut moderniin esitystapaan. Se ei suinkaan tee niistä mitenkään huonompia, esim. mainittu Nosferatu on huippu, mutta ei niitä myöskään samalla tavalla miellä kauhuksi kuin näitä uudempia tuotoksia. Night of the Living Dead on varmaan vanhin elokuva jonka miellän ns. täysveriseksi kauhuelokuvaksi.[/quote:01aa02a576]

Ymmärrän kyllä pointtisi, mutta "liian kauheat" kauhuelokuvat eivät tunnu koskettavan minua oikein millään tavalla. En saa säikyttelystä kiksejä, vaan pikemminkin vaivaannun. Ei kai oikein kukaan voi noita Poe-elokuvia nykyajan mittareilla mitenkään kovin pelottavina pitää, mutta tykkään tosiaan vanhojen kauhuelokuvien estetiikasta, kuten vähän arvelitkin.


Minun ihana hevonen,
Et poni enää,
Juoksentelemaan miehen selkää,
Kuin junan yöllä.

Offline

#8 09.02.2009 00:25

Katkennut petsari
Member
From: Killerjärvi
Registered: 23.06.2006
Posts: 5,294
Website

Re: Kauhuleffat

Hitto kun en muista oliko originaali Amityville hyvä  017


- Ett sjömanshem låter också som rätt plats för en full finsk sjöman.
---
- Han pundar och dampar loss i Vänersborg i vanlig ordning och hamnar i trubbel med polisen emellanåt.

Offline

#9 09.02.2009 00:26

ydis
vegan princess
Registered: 07.03.2006
Posts: 22,060

Re: Kauhuleffat

shanks wrote:

meidän ydinaukio on iso poika jo, se ei pelkää mitään

017 ring ja blair witch pelottaa ihan vitusti kuten taisin mainita...?

Offline

#10 09.02.2009 00:32

Laatu
Moderator
From: Helsinki
Registered: 18.07.2005
Posts: 11,920
Website

Re: Kauhuleffat

Enpä oo kyllä moneen vuoteen nähnyt kauhuleffaa, joka olisi pelottanut. Eri asia ovat säpsähtämiset ja ällöttävyydet. Lasken kauhuksi sen, että leffan loppumisen jälkeen alkaa pälyillä ympärilleen ja vaikka sängyn alle. Pelon pitää säilyä mielessä ja tulla uniin. Lapsena saattoi parhaimmillaan jäädä yöunet vähiin parinkin viikon ajaksi.


You know, if it was a regular salad I wouldn't have said anything. But you had to have the BIG SALAD.

Offline

#11 09.02.2009 00:40

börjeslandet
stetoskooppisetä
Registered: 20.06.2005
Posts: 15,706

Re: Kauhuleffat

Paras kauhuelokuva, mitä olen koskaan nähnyt on The Innocents.

"Falling into the subgenre of psychological horror, the film makes use of its lighting, music, and direction for its effect rather than gore and shock factor. Its atmospheric feel was achieved by Academy Award winning cinematographer Freddie Francis, who employed deep focus in many scenes, as well as bold, minimal lighting. It was filmed on location at the gothic mansion of Sheffield Park in East Sussex."

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Innocents_(film)


en ole kolmekybänen emoboy

Offline

#12 09.02.2009 00:43

ginimies
entinen crack-pormestari nyk. crack-tohtori
Registered: 22.04.2006
Posts: 18,663

Re: Kauhuleffat

[quote:fc37ecc621="börjeslandet"]Paras kauhuelokuva, mitä olen koskaan nähnyt on The Innocents.

"Falling into the subgenre of psychological horror, the film makes use of its lighting, music, and direction for its effect rather than gore and shock factor. Its atmospheric feel was achieved by Academy Award winning cinematographer Freddie Francis, who employed deep focus in many scenes, as well as bold, minimal lighting. It was filmed on location at the gothic mansion of Sheffield Park in East Sussex."

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Innocents_(film)[/quote:fc37ecc621]

peuk


Minun ihana hevonen,
Et poni enää,
Juoksentelemaan miehen selkää,
Kuin junan yöllä.

Offline

#13 09.02.2009 00:58

mummeli
Member
From: entinen kävelykatu
Registered: 06.08.2008
Posts: 6,522

Re: Kauhuleffat

En pystys kattomaan mitään kauhuleffaa nyt kun asun yksin. Ois ihan kauheeta (:lol:) mennä nukkumaan sen jälkeen.


voi voi, tuolla menolla et kyllä pääse eduskuntaan _tsot

Offline

#14 09.02.2009 01:15

Tomsk
ilmeisesti LUCKY MAN
From: Street of George
Registered: 03.02.2006
Posts: 12,617

Re: Kauhuleffat

Laatu wrote:

Enpä oo kyllä moneen vuoteen nähnyt kauhuleffaa, joka olisi pelottanut. Eri asia ovat säpsähtämiset ja ällöttävyydet. Lasken kauhuksi sen, että leffan loppumisen jälkeen alkaa pälyillä ympärilleen ja vaikka sängyn alle. Pelon pitää säilyä mielessä ja tulla uniin. Lapsena saattoi parhaimmillaan jäädä yöunet vähiin parinkin viikon ajaksi.

Ei minuakaan ole kauhuleffat oikeasti pelottaneet kuin ehkä just lapsena. Mutta eihän se olekaan tarkoitus. Kauhuleffa on viihdettä, turvallista "pelkäämistä" ja jännittämistä, niin kuin Pilke sanoi. Jos alkaa oikeasti aikuisiässä pelätä jotain mörköjä leffan jälkeen niin on syytä miettiä onko kaikki ihan okei pääkopassa.


Sent from my iPhone 16

Offline

#15 09.02.2009 01:28

Laatu
Moderator
From: Helsinki
Registered: 18.07.2005
Posts: 11,920
Website

Re: Kauhuleffat

Jep, erityisesti zombieleffoista diggaan yli kaiken. Eipä niissä kauhulla ole osaa eikä arpaa, vaikka ne genreen luokitellaankin.


You know, if it was a regular salad I wouldn't have said anything. But you had to have the BIG SALAD.

Offline

#16 09.02.2009 10:55

kaakku
ärrävikanen pelle
Registered: 23.06.2005
Posts: 13,960

Re: Kauhuleffat

Suosittelen katsomaan kauhuleffat karapulassa.


Varikset komentavat

Offline

#17 09.02.2009 11:13

Prakk
Kakkaava jouluhahmo
Registered: 12.06.2005
Posts: 9,961
Website

Re: Kauhuleffat

Kyllähän näitä on jo tullu ihan pikkupojasta asti katottua, vaikka aika harvassa ne todella pelottavat leffat on. Romeron alkuperäinen Dead-trilogia toki on mahtavuutta. Suspiria tuli joskus ostettua kun halvalla sai, hienon näköinen ja loistava soundtrack ja yleinen tunnelma, vaikka juoni varsinkin loppua kohti vähän kuseekin.

Tykkään myös noista Poe/Corman/Price -leffoista, ja muutenkin saman aika kauden vastaavista, koneella olis kauheesti Hammer-leffoja kattomatta, pitäs joskus jaksaa.

Ja oma lukunsa ovat tietysti nämä niin-paskaa-että-on-hyvää kauhupätkät, kantsii tsekata varsinkin kaikki 80-luvulla tehdyt jutut joissa on George Kennedy mukana; tjeu esim. Death Ship, Uninvited ja Demonwarp.


SOSDO MASSA KOMOROSSA

Offline

#18 09.02.2009 11:18

Katkennut petsari
Member
From: Killerjärvi
Registered: 23.06.2006
Posts: 5,294
Website

Re: Kauhuleffat

Kuutamosonaatti ja Kadunlakaisijat  peuk


- Ett sjömanshem låter också som rätt plats för en full finsk sjöman.
---
- Han pundar och dampar loss i Vänersborg i vanlig ordning och hamnar i trubbel med polisen emellanåt.

Offline

#19 09.02.2009 11:22

Jean-Babtiste
spämking machine
From: Henkinen Kuvola
Registered: 02.10.2006
Posts: 30,616

Re: Kauhuleffat

kraakku wrote:

Suosittelen katsomaan kauhuleffat karapulassa.

En kyl ihan kaikille suosittelis icon_eek

Katoin nimittäin ite BWP:n krapulassa icon_wink Hyvä leffa.

Oon aina pitäny kolmena klassikkona Omenia (hehe), Halloweenia ja Manaajaa. Vaikka niitä olisi ajan hammas vähän kalunnut, niin ei tarvitse kuin muuttaa vähän asennoitumistaan, niin moinen ei ole enää ongelma.

Joo, Suspiria on pitäny kattoo jo vaikka kuinka kauan. icon_rolleyes

Ring (japskiversio siis) oli mulle snadi pettymys. Pidin esim. korealaisesta Spider Forestista paljon enemmän, tai se vaikutti loppupeleissä vielä enemmän. Näin sen siis ennen Ringua. Eye pitäis näistä aasialaisista vielä tsekata.

Jasonit ja Freddyt pelotti jonkin verran skidinä. Niissä on hyviä kohtauksia. Poltergeistin se yks jehu oli kans pelottava.

Ehkä Jacob's Ladderista ja Angel Heartista ja muista jotenkin samantyyppisistä ei kannata alkaa puhumaan tässä yhteydessä. Rosemary's Baby menis ehkä kanssa tähän kategoriaan.

Kaikki Night of the Living Dead -trilogiasta on hyviä leffoja. Eka on kuitenkin vaikuttavin, koska siinä ei taida olla mitään hauskaa.

Evil Deadit on kaikki hyviä. Oma juttunsa, varsinkin kaks ekaa.

Vampyyrileffoja ois kanssa...Hunger on ihan saatanan hieno. Monet on sit vaan hauskoja, niinku monet zombieleffatkin.

Kwaidan on hyvä tollanen vanhempi japanilainen, ja näitähän ois toki lisääkin jossain tuolla.

Liian vähän oon nähny trash-klassikoita esim. Nekromantix vai mikä ja mitä niitä nyt on. Basket Case oli toki mainio.


'My only premise is that there are times when one must attack with complete ruthlessness and fight with lethal fury. This fury and ruthlessness must be harnessed and directed to the gravest possible damage—to kill.'

ontäs aiankin joku turska joo DECICIDERS

Offline

#20 09.02.2009 11:29

Katkennut petsari
Member
From: Killerjärvi
Registered: 23.06.2006
Posts: 5,294
Website

Re: Kauhuleffat

Jean-Babtiste wrote:

Ehkä Jacob's Ladderista ja Angel Heartista ja muista jotenkin samantyyppisistä ei kannata alkaa puhumaan tässä yhteydessä.

Nää on kyllä hyviä leffoja. Meniskö Flatliners samaan laariin? Siitä tykkäsin myös.


- Ett sjömanshem låter också som rätt plats för en full finsk sjöman.
---
- Han pundar och dampar loss i Vänersborg i vanlig ordning och hamnar i trubbel med polisen emellanåt.

Offline

#21 09.02.2009 12:58

Jean-Babtiste
spämking machine
From: Henkinen Kuvola
Registered: 02.10.2006
Posts: 30,616

Re: Kauhuleffat

Katkennut petsari wrote:

[quote:95de7e5704="Jean-Babtiste"]Ehkä Jacob's Ladderista ja Angel Heartista ja muista jotenkin samantyyppisistä ei kannata alkaa puhumaan tässä yhteydessä.

Nää on kyllä hyviä leffoja. Meniskö Flatliners samaan laariin? Siitä tykkäsin myös.[/quote:95de7e5704]
Alkoi kiinnostamaan!


'My only premise is that there are times when one must attack with complete ruthlessness and fight with lethal fury. This fury and ruthlessness must be harnessed and directed to the gravest possible damage—to kill.'

ontäs aiankin joku turska joo DECICIDERS

Offline

#22 09.02.2009 13:47

harry-irene
ex-punklegenda
Registered: 30.06.2005
Posts: 2,253

Re: Kauhuleffat

Oho, eio viä kertaakaan mainittu Texas Chainsaw Massacree, vaikka se on joka suhteessa ja aikuisten oikeesti huipputeos.

80-luvun kopionkopionkopio-skenen ja videolain aikoina näiden näkemisessä oli sentään jotain haastetta ja vastakulttuuritatsia  icon_cool
Kun esmes halusi esitellä proseminaarissa Evil Deadiä, koko luokka piti kutsua kotiin, koska yliopiston tiloja ei muka saanu käyttää laittomaan toimintaan icon_eek  icon_lol

Offline

#23 09.02.2009 13:51

ydis
vegan princess
Registered: 07.03.2006
Posts: 22,060

Re: Kauhuleffat

parasta ovat myös boris karloffin ja bela lugosin vanhat pätkät, bodysnatchersit ja nämä. en kyllä tiiä onko niitä edes silloin alkujaan luokiteltu kauhuleffoiksi... 017 helvetin hienoja kuitenkin poikkeuksetta

Offline

#24 09.02.2009 14:02

harry-irene
ex-punklegenda
Registered: 30.06.2005
Posts: 2,253

Re: Kauhuleffat

Alan raamattuna ahmittiin 80-luvun lopulla Shock Xpress -zineä, jota päätoimitti Skullflower-yhtyeen Stefan Jaworzyn: http://surrealdocuments.blogspot.com/20 … de-to.html

Offline

#25 09.02.2009 14:15

Prakk
Kakkaava jouluhahmo
Registered: 12.06.2005
Posts: 9,961
Website

Re: Kauhuleffat

harry-irene wrote:

80-luvun kopionkopionkopio-skenen ja videolain aikoina näiden näkemisessä oli sentään jotain haastetta ja vastakulttuuritatsia

Tälle kyllä peuk, vaikka en itse sinänsä tuota harrastanut, lähinnä isoveljen ja serkun VHS:iä tuli katottua. Mutsi oli aina ihan kauhuissaan kun mentiin mummolaan, ja halusin mennä serkulle katsomaan splatteria yms. "Ette sit Teemun kanssa taas kato niitä kauheita elokuvia, saat painajaisia!!".


SOSDO MASSA KOMOROSSA

Offline

#26 09.02.2009 15:41

Jean-Babtiste
spämking machine
From: Henkinen Kuvola
Registered: 02.10.2006
Posts: 30,616

Re: Kauhuleffat

Kuulostaa ihan mun mutsilta icon_smile Ei kielto vaan varoitus!

Texas Chaisaw Massacre on tietty jees. Ostin muuten aikanaan VHS-kopion oululaiselta torilta icon_wink


'My only premise is that there are times when one must attack with complete ruthlessness and fight with lethal fury. This fury and ruthlessness must be harnessed and directed to the gravest possible damage—to kill.'

ontäs aiankin joku turska joo DECICIDERS

Offline

#27 09.02.2009 15:50

harry-irene
ex-punklegenda
Registered: 30.06.2005
Posts: 2,253

Re: Kauhuleffat

Jean-Babtiste wrote:

Texas Chaisaw Massacre on tietty jees.

Eri!  Se on MESTARITEOS  mad

Offline

#28 09.02.2009 16:01

Pope
Bailarina Erotica
From: Käden taitojen runsaudensarvi
Registered: 17.02.2007
Posts: 18,484

Re: Kauhuleffat

tigrushka wrote:

[quote:dcf4339d75="Pilke"]Nautin näistä kamalasti, turvassa pelkääminen on ihanaa. Kauhuleffoilla on sama efekti ku huvipuistolaitteilla, saa hyvät adrenaliinit.

huvipuistolaitteille smaa, mutta kauhuleffoille jyrkkä eri: alkaa ahistaa ja tulee huono olo, joten vältän genreä kuin ruttoa

olen nyhverö  icon_redface[/quote:dcf4339d75]
sama icon_redface

Paitsi huumorikauhu menee kyllä, tyyppiä varhaiset Jacksonit ja vanhat kalkkunat.


DMIjc.png

menen nyt nukkumaan ajatellen Jan Vapaavuorta

Offline

#29 09.02.2009 18:33

Joe Caligula
Member
Registered: 10.04.2008
Posts: 3,305

Re: Kauhuleffat

Vanhemmista leffoista pikaisesti mietittynä nämä klassikot ovat toimineet loisteliaammin;

Thing (JC)
Suspiria
Martin
Wicker Man
Tenant
Carneval Of Souls


Uudehkoista tulee just nyt mieleen: ne 28 kk/päivää-jutut, Ginger Snaps, Cabin Fever, Session 9.

Pari kommenttia: näitä genremääritelmiä voi tietty miettiä niin kauan että työaika loppuu... Musta esimerkiksi Angel Heart kyl menee kauhuleffasta  icon_wink
Ja Mirrorsista Tomskille, kuinka ihmiset saattavat samaa leffaa katsoessaan katsoa eri leffaa  icon_surprised


Lasken itseni liberaalifeministiksi, ja minulle feminismi tarkoittaa tasa-arvoon pyrkimistä, ei sen avulla tai naiseudella ratsastamista.

No runkut runkatkoon, mutta minäpoika haluan tanssia.

Offline

#30 09.02.2009 18:35

tigrushka
ehkä yläosaton Mona Lisa
From: Boele-le-le de l'Ouest
Registered: 04.11.2006
Posts: 30,202

Re: Kauhuleffat

Pope wrote:

[quote:b2cd3f549f="tigrushka"][quote:b2cd3f549f="Pilke"]Nautin näistä kamalasti, turvassa pelkääminen on ihanaa. Kauhuleffoilla on sama efekti ku huvipuistolaitteilla, saa hyvät adrenaliinit.

huvipuistolaitteille smaa, mutta kauhuleffoille jyrkkä eri: alkaa ahistaa ja tulee huono olo, joten vältän genreä kuin ruttoa

olen nyhverö  icon_redface[/quote:b2cd3f549f]
sama icon_redface

Paitsi huumorikauhu menee kyllä, tyyppiä varhaiset Jacksonit ja vanhat kalkkunat.[/quote:b2cd3f549f]

Doctor X (30-luvulta) oli näitä jälkimmäisiä: "kohokohdassa" nimihenkilö hieroi pizzataikinan näköistä mössöä naamaansa ja kähisi "synthetic flesh... synthetic flesh..."  icon_lolpeuk


Oikean colorscroll rytmin kiinni icon_cool saan iskelmä lol alkaa kiinnostaa hehe
tumblr_n8cftoDpRj1td2wqmo1_250.gif
Jotain tanssin bez biggrinpeuk eiq ja fall joo.

Online

Board footer

Powered by FluxBB