1. Index
  2. » Koneempaa
  3. » The Prodigy

#1 21.10.2005 09:32

psychocandy
streittari-jantta
From: outhouse of the pryeeeeeee
Registered: 04.07.2005
Posts: 11,518
Website

The Prodigy

no pannan topicci kun kaikki tykkää. hyvää muzaa!!!!!


Karhut feissiin kuule tää on se reitti hä ...ja kerran eräs naarassusi melkein mun kengille kusi tongue
FJs1lyz.gif

Online

#2 21.10.2005 11:16

turkele
Member
From: tkü
Registered: 29.07.2005
Posts: 4,381
Website

Re: The Prodigy

Kohta keikalla ja libut vaan 500euroooo!


I love you and dream about the Führer

Offline

#3 21.10.2005 11:22

psychocandy
streittari-jantta
From: outhouse of the pryeeeeeee
Registered: 04.07.2005
Posts: 11,518
Website

Re: The Prodigy

siirrän tänne:

aqzu wrote:

[quote:d8825d07f2="psychocandy"][quote:d8825d07f2="aqzu"][quote:d8825d07f2="Laatu"][quote:d8825d07f2="aqzu"][quote:d8825d07f2="psychocandy"]the prodigy - back 2 skool[/quote:d8825d07f2]
mitäs?[/quote:d8825d07f2]
Ovat julkaisseet edellisen studioalbumin jälkeen kaksi uutta biisiä, tuon ja jonkun toisen. Ovat kaiketi siinä sinkkukokiksella.[/quote:d8825d07f2]
selvä.
haistan kyllä tuossakin sen kaikkkein kuluneimman rahastuksen; lyödään pari uutta biisiä kokikselle että "fanit" ostaa. Liamille tiedoksi että en aio cd:tä ostaa, olette nykyisin paskaa ja livenäkin aika nuuh/pl. Miksi edes jatkaa jos julkaisut ovat Spitfire-sinkun tasoa. Dvd pitänee "ex"-fanina hankkia mutta jos kaikki yhtyeen sinkut on hyllyssä niin ei tuota kokista parin "täytebiisin" takia kyllä halua hankkia.
Ainoastaan New Order tulee heti mieleen järkevän kokoelman julkaisijana; Ceremonysta mukana harvinaisempi versio, kaikki sinkut mukana sinkkuversioina (jopa Turn joka on uudelta se neljäs tuleva sinkku) mutta ei sitten mitään muuta ylimääräistä houkutinta. Selkeät sävelet, ja oletetaan että fani ostaa jos pitää kiinnostavana.[/quote:d8825d07f2]

joo, toi piisi ainakin on tosi hyvä, ja mainio kokis muutenkin. itse oon aina tykännyt mutta en oo niitä sinkkuja hankkinut, joten onhan tossa kuitenkin kaikenlaisia eri miksauksia yms, ja kyllähän prodigy on muutaman ihan kuolemattoman klassikkopiisin tehnyt, kuten esim. voodoo people, out of space tai everybody in the place. viimeksi mainitusta mukava saada vihdoin sinkkuversio, jossa on mukana se riffi josta tulee mieleen fallin tempo house, lp-versioltahan se puuttuu.

pitäiskö näille oma topicci? niin ja livenä en jaxa mennä kattoon, muutenkin käyn mieluummin keikoilla joissa voi istua tuoppi kädessä lattialla ja kuunnella jotai psykefolkin rämpytystä.[/quote:d8825d07f2]
kellotan, everybody in the place on parhaimmillaan origgina What Evil Lurkin b-puolella. Hihi.
Näin nämä viime syksynä tukholmassa, ei enää toiste. Enkä toisaalta näkisi näille topikkia, aikanaan tästäkin puitu ss:llä kaikki mahdollinen. Mutta ihan miten vaan..

Ja noiden sinkuthan ovat olleet ennen AONO:a vallan loistavia paketteja erinomaisine remixeineen..

muistan kun niiden sinkkuja oli anttilassa isot läjät mut sillon ei niin paljoa kiinnostanu... pitäis varmaan tsekkailla jos niitä halvalla tulee vastaan. jos joku jaksaa niin laittaa suosituksia erityisistä helmistä.......


Karhut feissiin kuule tää on se reitti hä ...ja kerran eräs naarassusi melkein mun kengille kusi tongue
FJs1lyz.gif

Online

#4 21.10.2005 12:32

leposi
Viini-illan Göbbels
Registered: 14.06.2005
Posts: 34,532

Re: The Prodigy

icon_eek

Mie kyllä menisin jos lippu tarjottaisiin! Tosin matka keikkapaikalle on ehkä hivenen lyhyempi.

Offline

#5 21.10.2005 12:43

psychocandy
streittari-jantta
From: outhouse of the pryeeeeeee
Registered: 04.07.2005
Posts: 11,518
Website

Re: The Prodigy

shanksilla on aika rikas pikkusisko... tai sit sillä on vaan suhteita...


Karhut feissiin kuule tää on se reitti hä ...ja kerran eräs naarassusi melkein mun kengille kusi tongue
FJs1lyz.gif

Online

#6 21.10.2005 13:08

psychocandy
streittari-jantta
From: outhouse of the pryeeeeeee
Registered: 04.07.2005
Posts: 11,518
Website

Re: The Prodigy

shanks wrote:

joku "kaveri" kuulemma saanu lippuja sinne, ei kai kukaan tosta nyt noin paljoa maksais..

no ei kyllä vaikka jonkin asteinen fani ehkä oonkin.

h.


Karhut feissiin kuule tää on se reitti hä ...ja kerran eräs naarassusi melkein mun kengille kusi tongue
FJs1lyz.gif

Online

#7 21.10.2005 13:12

aqzu
herra tarkastaja
Registered: 13.06.2005
Posts: 4,129
Website

Re: The Prodigy

jaha, no pl.

Monellehan tämä on jossain määrin ollut hieno ja tärkeä yhtye aiempina vuosina, minulle ehkä hieman tärkeämpikin. Yhtye on julkaissut paljon hienoa tavaraa ja erityisesti ykköslevyähän voidaan vieäkin pitää eräänlaisena suunnannäyttäjänä sarallaan, ja 97 julkaistu Fat Of The Land oli SE levy joka nosti elektropunkin ennätysmyynteihin ja teki yhtyeestä sell-outin. Ei voida kuitenkaan poistaa tosiasiaa että siltäkin levyltä löytyy monta hienoa tekelettä.

Sen jälkeen Liam Howlett tuskastui ja seuraavaa levyä jouduttiin odottelemaan aivan liian kauan ja odotukset kasvoivatkin niin suuriksi ettei AONO voinut kuin epäonnistua. Epätasaiseen lopputulokseen vaikuttivat varmasti myös avioliitto Appletonin toisen sisaruksen kanssa ja sitä myötä tullut sukulaissuhde Oasiksen Liamiin. Viime syksynä näin nämä tukholmassa (ja sain debyyttiin nimmarit kuten kunnon pissisfanin kuuluukin) mutta en aio huomenna mennä katsomaan. Jos viime syksynä ainoalle pohjoismaiden keikalle ei saatu 2000 ihmistä n.30€ lipuilla niin miksi ne piti tuoda noin kalliilla tänne. En jaksa lakata ihmettelemästä..

Yhtyeen urahan alkoi Liamin soiteltua levyjä herskoissaan ravejen lopuksi rannalla ja sitä kautta tuli kontakteja Keith Flintiin ja Leeroy Thornhilliin joka jätti yhtyeen vuosituhannen vaihteessa. Erään tuttavan kautta löytyi myös Keeti Palmer a.k.a. Maxim Reality. Porukassa oli myös aluksi eräs naistanssija mutta hän katosi mystisesti 90-luvun taitteessa.

Ensimmäinen julkaisu oli What Evil Lurks -ep, joka myytiin loppuun nopeasti ja josta XL-julkaisi myös loppuunmyydyn uusintapainoksen pari vuotta sitten. Orig. versio on nykyisin huimissa hinnoissa (en nyt muista paljonko Voltin kauppias siitä pyysi, hooky auttakoon), mutta uusintajulkaisun sain itselleni ja se on itseasiassa mielenkiintoinen paketti koska muutamasta kappaleesta on aivan uniikit versiot sillä ja kaikki sellaista jota ei ole myöhemmin ollut missään. Kyllähän siitä näkee että Howlett oli vielä raakile biisien tekijänä mutta ihan mielenkiintoinen kuitenkin.

En halua puhua tämän yhtyeen kohdalla levyistä vaan pikemminkin aikakausista, koska sinkut ja levyt ovat näillä kulkeneet aiemmin symbioosissa todella vahvasti. Esim. Experiencesta ei saa läheskään kaikkea irti pelkän levyn voimin, koska levyn kappaleet ovat uusia verisoita sinkkujen versioista:

Experience -era:

Itse albumihan on nerokas kokonaisuus, jossa riittää kuunneltavaa ja palaamisen arvoista vielä kaikkien näiden vuosien jälkeenkin. En osaa nostaa biisejä muiden yli koska levy on vaan kaiken sen kulttistatuksen arvoinen.

Yhtyeen parasta albumia edelsi Charly -single, joka lainasi loopin sarjakuvasta jonka päähenkilö varoitti lapsia tekemästä tyhmiä asioita. Sinkun parasta antia on kuitenkin b-puoli Pandenomium joka on kunnon syntikka-naputtelua ja hienoa hallinoisea.

Everybody In The Place on kieltämättä yhtyeen paras sinkku. Sinkku sisältää Fairgruond -editin ja -remixin koska originaaliversio löytyy WEL-ep:ltä. Hyviä versioita molemmat, ainakin levyn nopeampitempoiseen vedätykseen verrattuna. Myös Grazy Man on hyvä b-puoli. EITP on ehkä eniten muovautunut alkuperäisestä versiointien seurauksena.

Levyltä julkaistiin vielä Out Of Space, Fire/Jericho ja viimeisenä Wind It Up (Rewuond), joka olikin jo väkinäinen yritys rahastaa ja Liamin kerrotaankin olleen julkaisua vastaan. Kaiken kaikkiaan jokainen sinkku on kuitenkin omistamisen arvoinen ja sisältää kunnon hallimättökikkelitanssipauketta yllin kyllin.

Music For The Jilted Generation -era:

Kun One Love -single ilmestyi 1993, se esitteli yleisölle Drum&Bass-vaikutteita imeneen yhtyeen. Totaalinen potin räjäytys oli vielä edessä mutta nyt jo kaikesta näki että hyvää on tulossa. Soundit olivat monipuolisemmat ja muutenkin musiikkia oli muutettu tanssipainoitteisesta enemmän kuuntelijaystävällisemmäksi. Single sisälsi silti totutusti eri versioita kappaleista jotka olivat tulossa seuraavalle levylle. Single sisälsi myös yhtyeen ainoan yhteiskuntavastuullisen sanoman; sisäkannessa otettiin kirjoituksessa kantaa brittien uuteen juhlimislakiin joka kriminalisoi kaikki ravet.

Seuraava single olikin sitten räjäyttäjä, No Good (Start To Dance) on jonkinlainen 90-luvun puolivälin anthem konemusiikissa. Singlen "frozen"-kansi ja neljä versiota kappaleesta olivat tarpeeksi tuomaan onnen jokaiseen kotiin.

Music For The Jilted Generation oli ja on merkittävä levy. Se sisälsi sellaisia klassikoita kuin Voodoo People, Poison, Their Law ja tietysti yllä mainitut singlet. Levy oli paljon edeltäjäänsä hiotumpi kokonaisuus sisältäen mm. lopussa "The Narcotic Suite" -nimisen osion joka oli kerrassaan hieno ambient-osio. Uutuutena mukaan tuotiin kitara, jolla vedettiin myös se kuuluisa Voodoo Peoplen riffi. Lisäksi Maxim sai vastuuta MC:nä debyyttiä enemmän ja hänen hieno riimittelyä kuuleekin Poisonilla joka onkin ehkä levyn paras biisi.

Seuraava single oli Voodoo People, jonka kitarariffi teki kappaleesta kuolemattoman. Se edustaa yhtä ääripäätä yhtyeen tuotannossa ja erityisesti video on aika hino. Kellotuksena mainittakoon sinkulla oleva Chemical Brothersien remix, joka uk-sinkulla on nimellä "Dust Brothers" ja jenkki-sinkulla "Chemical Brothers".

1995 julkaistiin Poison 95, joka oli vähän muokattu versio levyn vastaavasta ja sisälsi uusia elementtejä juuri sen verran että uusi julkaisu oikeutettiin. B-puolena ollut uusi versio Rat Poison on muuten myös kuulemisen arvoinen.

Fat Of The Land -era:

Uutta levyä odoteltiin vuonna 1996 jo innokkaasti, yhtye kiersi ahkerasti koko maailmaa, Liam kirjoitti uutta materiaalia ja ensimmäinen ote uudistuneesta Prodigysta saatiin 1996 kun Firestarter pärähti kaikkialla. Se esitteli "elektropunkin", tyylin joka valloitti kaikkien sydämet ja teki Keith Flintistä keulakuvan yhtyeelle joka aiemmin käytti Keithia vain tanssijana. Video oli ahdistavaa viemärissä juoksua ja synkkiä värejä. Prodigy kieltäytyi tulemasta TotP:iin Firestarterin menestyttyä ja niinpä BBC näytti videon ohjelmassaan, seurauksena kaikki yhtiön palvelulinjat tukkeutuivat ahdistuneiden äitien soittaessa lasten pelästyttyä piikkimiestä ja vilkkuvia valoja. Kannattaa muuten katsoa Leeroyta videolla, oli aivan naamat kuvausten aikana ja se jopa näkyy videolla (jaha, meni nippeliksi).

Fat Of The Land on oikeasti hyvä levy. Se on yksittäisiä kappaleita enemmänkin kuin kokonaisuus ja niinpä aika toimiva sellainen. Breathe, Smack My Bitch Up ja Firestarter ovat tietysti hienoja, mutta myös Narayan, Funky Shit ja Diesel Power toimivat. Narayanillahan vierailee Kula Shakerin Crispian Mills ja se onkin jopa toimiva yhdistelmä.

Smack My Bitch Up ja Breathe julkaistiin vielä sinkkuina ja ne menestyivät ja kaikki muistavat mitä silloin tapahtui jne. Pitänee mainita kuitenkin SMBU:n B-puoli No Man Army, jossa RATM:n Tom Morello tulee vinguttamaan kitaraansa ja se kuulostaa myöskin hyvältä.

Post-FOTL -era:

Levyn jälkeen yhtye kiersi käsittämättömän paljon, voitti kaikki palkinnot ja alkoi sooloilla. Ainut mainitsemisen arvoinen on Liamin Dirtchamber Sessions Voluma One, joka on dj-levy ja hyvä sellainen. Sama tunnelma kuin Prodigylla mutta leppoisasti ja kekseliäästi toisten sampleilla.

Maxim julkaisi oman soolonsa Hell's Kitchen joka oli synkkä hiphop-levy sisältäen Skinin kanssa tehdyn Carmen Queasyn josta tuli eräänlainen hitti. Hän julkaisi juuri uuden soolonsa, mutta nyt tuli sitten mitäänsanomatonta kitararokkia. Kaikki se mitä hienoa HK:ssä oli onkin poistunut tältä uudelta vähin äänin takaovesta ulos.

Leeroy jätti yhtyeen kiertueen jälkeen ja jatkoi musiikin tekemistä Flightcranck -nimellä. Hän oli jo Prodigyssa soittanut yhden biisin usein setissä (rock&roll jotain..) Liamin hengähtäessä, ja jatkoikin tätä sooloartistina. Ura ei kunnolla startannut ja hän onkin viime aikoina keskittynyt DJ-uraansa entistä enemmän. Tekee edelleen musiikkia mutta mitään tunnetumpaa ei ole koskaan ilmestynyt.

Keith Flint keskittyi moottoripyöräkilpailuihin yhtyeen tauolla ja vasta vuonna 2003 aktivoitui Flint-yhtyeensä kanssa, joka esiintyi Ruisrockissa samana kesänä. Osa foorumin runkuistakin luultavasti näki yhtyeen silloin. Flintin uraan mahtui yksi levy, Device 1, ja yksi "hitti", Aim 4, joka ei kuitenkaan poikinut enempää julkisuutta projektille joka haudattiin vähin äänin.

Prodigy aktivoitui 2002 kiertueelle Australiaan ja muutamaan euroopan kohteeseen. Mukana oli kolme uutta biisiä joista erityisesti Trigger kuulosti joltain bootlegilta aikanaan todella lupaavalta. Nämä kappaleet kuitenkin pilpottiin osiin ennen uuden levyn äänityksiä koska "ne kuulostivat liikaa FOTL:lta". Syksyllä 2003 julkaistiin uuden levyn nimi ja vihdoin tuntui siltä että uutta Prodigy-materiaalia oli luvassa.

Always Outnumbered, Never Outgunned -era:

Uusi levy ilmestyi vihdoin 2004 ja oli suuri pettymys vanhoille faneille. Ensi sinkku Girlz kuulosti vielä lupaavalta mutta levy ei kokonaisuudessa ollut sitä mitä siltä odotti. Se ei enää ollut innovatiivinen harppaus eteenpäin kuten kaikki edeltäjänsä, se ei näyttänyt suuntaa tuleville trendeille; se ei vain kuulostanut tuoreelta. Levy oli tehty Reason -ohjelmalla Liamin läppärissä suurimmaksi osaksi ja sen kyllä kuuli. Ihan kuunneltava levy muttei lähellekään sitä mitä levy antoi itseltään odottaa.

Tulevat singlet olivat myös todellisia rimanalituksia ja huonointa mitä yhtye on julkaissut tähän asti. Siksi en odottanutkaan paljon lähtiessäni Tukholmaan näitä tarkastamaan viime syksynä.

Livenä porukka kuitenkin näytti vieläkin kyntensä - kaukana olivat ne flekmaattiset esitykset kiertueen alusta ja lavalla pomppikin energinen yhtye joka oli kovin interaktiivinen yleisönsä kanssa ja sai koko yleisömassan liikkumaan paukkeensa tahtiin.

Nyt on tullut tuo sinkkukokis, epäilen että se tarjoaa minulle mitään mutta suosittelen jos on tietämyksessä auokkoja. Näistä tuli sell-out '97, mutta sitä ennen näiden musiikki oli "Mitään UG:tä ei ole olemassa" ja myöskin musiikki oli hyvää. Toivon hartaasti että saavat tasonsa nostettua ja yhtyeelle kunniallisen lopun. Eihän näiltä keski-ikäisiltä miehiltä enää sitä samaa intoa ja energiaa voi löytyä kuin aiemmin, mutta kuitenkin näille soisi vielä muutaman kunnon hitin.


"Dodii, tulihan se natsikortti sieltä, aina se tulee jossain vaiheessa.
No kuule, mulla on niitä koko pakka.
Ja nainen: mä olen pasianssin ystävä!"

Offline

#8 21.10.2005 13:12

aqzu
herra tarkastaja
Registered: 13.06.2005
Posts: 4,129
Website

Re: The Prodigy

jaksoin vaan vähän alusta  center


"Dodii, tulihan se natsikortti sieltä, aina se tulee jossain vaiheessa.
No kuule, mulla on niitä koko pakka.
Ja nainen: mä olen pasianssin ystävä!"

Offline

#9 21.10.2005 13:18

psychocandy
streittari-jantta
From: outhouse of the pryeeeeeee
Registered: 04.07.2005
Posts: 11,518
Website

Re: The Prodigy

luin kokonaan, thänks. nyt vaan tekis mieli alkaa metsästää niitä sinkkuja....... äh.


Karhut feissiin kuule tää on se reitti hä ...ja kerran eräs naarassusi melkein mun kengille kusi tongue
FJs1lyz.gif

Online

#10 21.10.2005 13:22

aqzu
herra tarkastaja
Registered: 13.06.2005
Posts: 4,129
Website

Re: The Prodigy

ne on siitä hyviä, että eivät tosiaan maksa liikaa ja niitä jopa löytyykin. Tosiaan, Experiencen sinkut kannattaa ainakin haalia.


"Dodii, tulihan se natsikortti sieltä, aina se tulee jossain vaiheessa.
No kuule, mulla on niitä koko pakka.
Ja nainen: mä olen pasianssin ystävä!"

Offline

#11 21.10.2005 14:15

Laatu
Moderator
From: Helsinki
Registered: 18.07.2005
Posts: 11,893
Website

Re: The Prodigy

Erinomainen biografia azqu, siinähän tuli kaikki olennainen: rave-vaikutteista, chipmunk-vokaaleista ja reggae-sampleista lähtenyt proggis kasvoi täyteen mittaansa punk-henkisellä dnb-synkistelyllä 90-luvun loppupuolella, ja alamäki alkoi päättyen levytykseen joka kuulosti kovin muoviselta "reasonilta". Täytyy kyllä huomauttaa että toki ne bassolinjat ovat yhä peräisin analogisyntikoista, tämän myös Liam on haastattelussa todennut. Varsinainen sekvenssointityö tehtiin sitten softaympäristössä... miksaus ja masterointi sitten taas huippuluokan rautapuolella. Ja silti, uusin levy on todella tylsää kamaa kuten tuli jo todettua.

On tämä itsellekin ollut tärkeitä bändejä, ensikosketuksia koneelliseen musiikkiin, ja kyllähän nuo levyt ovat kestäneet aikaa yllättävän hyvin. Voisi melkein sanoa, että nykyinen popimpi d'n'b-scene ei ole vieläkään päässyt Jilted Generationin ja Fat Of The Landin tasolle musiikillisesti, saati sitten tuottanut yhtä karismaattisia keulahahmoja kuin Keith Flint. Tuolta osastolta kun hakee ysärimuistoja, niin Prodigyn pariin on aina helpointa palata.


You know, if it was a regular salad I wouldn't have said anything. But you had to have the BIG SALAD.

Offline

#12 21.10.2005 15:00

aqzu
herra tarkastaja
Registered: 13.06.2005
Posts: 4,129
Website

Re: The Prodigy

joo, tehtiin tehtiin. Olet oikeassa. Siinä 2.x sarjan Reasonissahan ei mitään miksaus/masterointi -työkaluja edes olekaan. Kolmoseenhan tuli, mutta en ole muita kuin 2.5 versiota käyttänyt. Tuo bassolinjojen maininta on kyllä todellinen puute tuosta tekstistäni, nehän ovat aivan huippuja kautta linjan!

Voisin tietysti viljellä palstan tukkoon näitä tarinoita niiden uran varrelta (saksalaistytöt Liamin isän luo vierailulle yms..) mutta en ainakaan vielä. Mainitaan nyt kuitenkin se kuinka Flint haukkui provinssin paskimmaksi keikkapaikaksi faciliteeteiltaan missä ovat esiintyneet.


"Dodii, tulihan se natsikortti sieltä, aina se tulee jossain vaiheessa.
No kuule, mulla on niitä koko pakka.
Ja nainen: mä olen pasianssin ystävä!"

Offline

#13 22.10.2005 20:33

DirtyBlueGene
the bot with everything
From: Cop / Midsummer Village
Registered: 12.06.2005
Posts: 7,756
Website

Re: The Prodigy

Music for teh Jilted Generation  peuk
No Good 45:n diskossa (ei sisäpihalla)  peuk
Always Outnumbered, Never Outgunned  confused_new
Teh Fat of teh Land  tongue


This must be what jail / I will scratch

Offline

#14 22.10.2005 23:38

hooky
Member
From: The Darkest Pit
Registered: 12.06.2005
Posts: 176
Website

Re: The Prodigy

Aqzun tyhjentävälle historiikille  peuk ja

Experience mahtuunee "huonoja päiviä" lukuun ottamatta edelleen sinne allekirjoittaneen top 20 parhaat levyt listalle tai sen tuntumaan. Aivan mahtavaa <150 rpm jyystöä, todellista tekemisen iloa ja sähköistä energiaa.. eikä soundikaan ole mitenkään vanhentunut tai sen sellaista. Koko homman kruunasi se hetki, kun pitkään metsästämäni tuplavinyyli löytyi alkuperäispainoskappaleena hyllyyni. Siitäkin kiitosta Aqzulle.

Mielestäni taas Music for the Jilted Generation on jo askel alaspäin, joskin edelleen vähintäänkin kelpo levy yleisesti, genressään varmasti parhautta. Ehkä pitäisi hankkia myös ihan fyysisesti hyllyyn, en ole pitkään aikaan kuunnellut.. saattaisi näin hyvinkin nousta klassikkoasemaan, sen verta kovaa kamaa siellä noin yksittäisten biisien nimienkin muodossa tuntuu olevan.

Prodigyn singlejulkaisut harkittuine remix/b-puolikokonaisuuksineen ovat kyllä myös ihan asiallisia kuten yllä jo sanottiinkin... ainakin sen kuvan perusteella mitä Aqzun kokoelmista olen saanut kuvaa (kuuntelemalla ja koskettelemalla). Itse omistan tosin vasta Breathe cds:n, joten hankinnoille voisi olla aihetta jos pompsahtelee vastaan.

MFTJG -eran jälkeisestä kamasta en halua keskustella.

[quote:a1679ce05a]Ensimmäinen julkaisu oli What Evil Lurks -ep, joka myytiin loppuun nopeasti ja josta XL-julkaisi myös loppuunmyydyn uusintapainoksen pari vuotta sitten. Orig. versio on nykyisin huimissa hinnoissa (en nyt muista paljonko Voltin kauppias siitä pyysi, hooky auttakoon)...[/quote:a1679ce05a]

150 euroa oli lätkäisty hintaa silloin plätylle joka nojasi silloin seinään siellä tiskin takana  :twisted:  Se toinen niistä Voltin äijistä kyllä sanoi silloin, että kyllä siinä tinkivaraa on jos oikein kiinnostusta löytyy ja sanoi harmittelevansa tuota hintavahkoa hankintaansa joskus 90-luvun loppupuoliskolla. Osoittaneeko kenties siitä, ettei täältä löydy kiinnostusta moiseen aarteeseen ainakaan moiseen hintaan.


"Every second counts
When I am with you
I think you are a pig
You should be in a zoo"

- Bernard Sumner

Offline

#15 23.10.2005 00:08

ZapMan
Member
Registered: 03.08.2005
Posts: 1,180

Re: The Prodigy

aqzu kumarrus sinulle!

Minun Prodigy:
Experience ***,5
Music for the Jilter Generation ****,5
Fat of the Land ***

MFTJG oli kyllä aikanaan kova juttu ja on sitä vieläkin hauska aika ajoin kuunnella. No Goodista tulee mieleen todella hienot muistot - siihen aikaan pidettiin hauskaa, eikä osattu stressata huomisesta. En ole varmasti eläissäni tanssinut mitään muuta biisiä discoissa niin ahkerasti (simpanssina) kuin No Goodia - niin siihenhän oli ihan oma tanssityylikin, HEH. Their Law, Voodoo People ja Poison ovat toki ässäbiisejä, mutta levyn loppupuolen The Narcotic Suite (3 Kilos, Skylined ja Claustrophobic Sting), joista etenkin Skylined, antoi levylle kaivattua syvyyttä. Unohtamatta tietenkään Intron jälkeistä Break & Enter biisiä, mikä on mielestäni edelleenkin yksi ysärin parhaista biiseistä! Levy on älyttömän pitkä, mutta en ainakaan minä osaa sanoa minkä biisin sieltä raakkaisi pois.

Experiencen taika on ehkä hiipunut vuosien saatossa ja Fat of the Land ei olisi millään pystynyt täyttämään siihen asetettuja kohtuuttoman kovia odotuksia, vaikka silläkin omat hetkensä on/oli. Viimeisintä en halua edes kuulla.

Prodigyhän oli muistaakseni ainakin Pakkahuoneella Tampereella (Hki ja Tku myös?) soittamassa 1994 ja olen kironnut monta kertaa etten ollut siellä, vaikka tarkoitus oli.

Minulle on muuten aina tullut tästä  :twisted: hahmosta Keith Flint mieleen.


'...They Don't Sleep Anymore on the Beach..."

Offline

#16 23.10.2005 09:09

aqzu
herra tarkastaja
Registered: 13.06.2005
Posts: 4,129
Website

Re: The Prodigy

[quote:b7d1110d5c="ZapMan"]
Prodigyhän oli muistaakseni ainakin Pakkahuoneella Tampereella (Hki ja Tku myös?) soittamassa 1994 ja olen kironnut monta kertaa etten ollut siellä, vaikka tarkoitus oli.
[/quote:b7d1110d5c]
oli turussa (time-out ?), helsingissä (wanha) ja tullikamarilla tosiaan soittamassa. Eräs toinen tampereen rotseista (jolle olen kateudesta vihreä tämän johdosta) voineekin kertoa miltä keikka tuntui.. Lapinniemi, kuuluuko?


"Dodii, tulihan se natsikortti sieltä, aina se tulee jossain vaiheessa.
No kuule, mulla on niitä koko pakka.
Ja nainen: mä olen pasianssin ystävä!"

Offline

#17 23.10.2005 10:37

laurkhi
Member
Registered: 19.06.2005
Posts: 812

Re: The Prodigy

Lauri 12-v tykkäsi vuoden 94 keikasta kovasti! Olihan se eka oikea keikkakokemus. Vähän kyllä pelotti kun olin yksin liikenteessä ja isommat joi viinaa jonossa jne...

Offline

#18 25.04.2006 16:33

psychocandy
streittari-jantta
From: outhouse of the pryeeeeeee
Registered: 04.07.2005
Posts: 11,518
Website

Re: The Prodigy

ylös!

neljä sinkkua tuli tosiaan levymessuilta haalittua (everybody in the place, out of space, one love ja voodoo people) ja ihan huippumeininkiä on.

spåm!


Karhut feissiin kuule tää on se reitti hä ...ja kerran eräs naarassusi melkein mun kengille kusi tongue
FJs1lyz.gif

Online

#19 25.04.2006 17:10

aqzu
herra tarkastaja
Registered: 13.06.2005
Posts: 4,129
Website

Re: The Prodigy

[quote:01431b75e2="psychocandy"]ylös!

neljä sinkkua tuli tosiaan levymessuilta haalittua (everybody in the place, out of space, one love ja voodoo people) ja ihan huippumeininkiä on.

spåm![/quote:01431b75e2]
peuk
tiesin että osaat arvostaa. Itsekin nyt pyöritellyt noita vanhempia sinkkuja ja niiden b-puolia ja onhan niissä jotain erityistä. One Love on jotenkin vähälle huomiolle jäänyt sinkku, olihan se tietty sellainen välisinkku ennen MFTJG:a vaikka levylle päätyikin. Ainut julkaisu jossa edes vähän yritettiin olla "yhteiskunnallisia". Loistava tietokonegrafiikkavideo muuten biisissä, ostin tuossa vähän aikaa sitten sen videokokoelman ja kyllähän noissa vanhoissa videoissa jotain hienoa on. Taas huomaa kun kesä lähestyy niin alkaa Prodigy maittaa!


"Dodii, tulihan se natsikortti sieltä, aina se tulee jossain vaiheessa.
No kuule, mulla on niitä koko pakka.
Ja nainen: mä olen pasianssin ystävä!"

Offline

#20 25.04.2006 20:19

ZapMan
Member
Registered: 03.08.2005
Posts: 1,180

Re: The Prodigy

aqzu wrote:

One Love on jotenkin vähälle huomiolle jäänyt sinkku, olihan se tietty sellainen välisinkku ennen MFTJG:a vaikka levylle päätyikin.

Kuulin jollain kokoelmalevyllä One Loven reilusti (?) ennen MFTJG:n julkaisua, ja tuo versio oli muistaakseni huomattavasti erilainen kuin levylle päätynyt. Saattoipa se tietenkin olla jokin reemiksikin. Täytyypä kaivaa jos löydän tuon kokoelman jostain pölyttyneenä...


'...They Don't Sleep Anymore on the Beach..."

Offline

#21 25.04.2006 20:22

Laatu
Moderator
From: Helsinki
Registered: 18.07.2005
Posts: 11,893
Website

Re: The Prodigy

Fat Of The Land on turhan aliarvostettu levy -späm.


You know, if it was a regular salad I wouldn't have said anything. But you had to have the BIG SALAD.

Offline

#22 25.04.2006 20:40

aqzu
herra tarkastaja
Registered: 13.06.2005
Posts: 4,129
Website

Re: The Prodigy

Laatu wrote:

Fat Of The Land on turhan aliarvostettu levy -späm.

aika lailla samaa mieltä, oli liian myyty levy lopulta. Oma cd:ni kului aikanaan kaikissa pippaloissa ja niinpä nykyisin kuuntelukelvoton. Omistankin 2xLP:n, sitä on välillä kiva vieläkin jumputtaa.


"Dodii, tulihan se natsikortti sieltä, aina se tulee jossain vaiheessa.
No kuule, mulla on niitä koko pakka.
Ja nainen: mä olen pasianssin ystävä!"

Offline

#23 26.04.2006 11:07

Alxity
bruttokansanonnellisuuden viraston sihteeri
From: Tampere
Registered: 27.06.2005
Posts: 7,909

Re: The Prodigy

Hhhmmm... Yli- vai aliarvostettu?

Fat Of The Land on ainoa omistamani Prodigyn levy. Music For The Jilted Generationin voisi ehkä myös joskus hankkia. En tykännyt Fat Of The Landista tipan vertaa kun se ilmestyi. Kaikki silloisen tuttavapiirin ankeimmat tyypit sitä aina kuunteli ja jotenkin assosioin sen pitkään noihin ihmisiin (vähän samaa mitä SOADin kanssa kävi myöhemmin). Pidin Prodigya teknologiajuppien musiikkina ja kait se osittain sitä onkin, mutta onhan se oikeastikin aika loistavaa bilemusiikkia.


<@Tupou> jätkä haukkuu itse muita karkeiksi
<@DBGene> senkin karkki

Offline

#24 26.04.2006 11:43

aqzu
herra tarkastaja
Registered: 13.06.2005
Posts: 4,129
Website

Re: The Prodigy

etkö vastannut itsellesi? icon_smile
En minäkään sitä levyä hirveästi jaksa, mutta on siinä hetkensä ja omassa genressään vallan hassu tekele. Ainut oli tuo Flintin keulakuvaksi nouseminen vaikka vähiten lopulta yhtyeen musiikkiin on koskaan vaikuttanut.


"Dodii, tulihan se natsikortti sieltä, aina se tulee jossain vaiheessa.
No kuule, mulla on niitä koko pakka.
Ja nainen: mä olen pasianssin ystävä!"

Offline

#25 26.04.2006 12:12

Alxity
bruttokansanonnellisuuden viraston sihteeri
From: Tampere
Registered: 27.06.2005
Posts: 7,909

Re: The Prodigy

aqzu wrote:

etkö vastannut itsellesi? icon_smile

Vastasin kyllä, mutta ajattelin vaan kun Laatu puhuu aliarvostetusta levystä ja sinä annoit ymmärtää että se oli "liian myyty levy lopulta". En vaan tiedä miten tuo mitenkään liittyy aliarvostukseen... Tarkoitit varmaan että se on mielestäsi yliarvostettu? Vai unohdinko vain iltalääkkeet?


<@Tupou> jätkä haukkuu itse muita karkeiksi
<@DBGene> senkin karkki

Offline

#26 26.04.2006 13:01

aqzu
herra tarkastaja
Registered: 13.06.2005
Posts: 4,129
Website

Re: The Prodigy

Alxity wrote:

[quote:b8550b740d="aqzu"]etkö vastannut itsellesi? icon_smile[/quote:b8550b740d]

Vastasin kyllä, mutta ajattelin vaan kun Laatu puhuu aliarvostetusta levystä ja sinä annoit ymmärtää että se oli "liian myyty levy lopulta". En vaan tiedä miten tuo mitenkään liittyy aliarvostukseen... Tarkoitit varmaan että se on mielestäsi yliarvostettu? Vai unohdinko vain iltalääkkeet?

Lähinnä siis "oikeissa piireissä" aliarvostettu, eli niissä joiden mielipiteellä on jotain merkitystä.  icon_wink


"Dodii, tulihan se natsikortti sieltä, aina se tulee jossain vaiheessa.
No kuule, mulla on niitä koko pakka.
Ja nainen: mä olen pasianssin ystävä!"

Offline

#27 26.04.2006 17:43

Laatu
Moderator
From: Helsinki
Registered: 18.07.2005
Posts: 11,893
Website

Re: The Prodigy

aqzu wrote:

[quote:4d2421b5d8="Alxity"][quote:4d2421b5d8="aqzu"]etkö vastannut itsellesi? icon_smile[/quote:4d2421b5d8]

Vastasin kyllä, mutta ajattelin vaan kun Laatu puhuu aliarvostetusta levystä ja sinä annoit ymmärtää että se oli "liian myyty levy lopulta". En vaan tiedä miten tuo mitenkään liittyy aliarvostukseen... Tarkoitit varmaan että se on mielestäsi yliarvostettu? Vai unohdinko vain iltalääkkeet?[/quote:4d2421b5d8]
Lähinnä siis "oikeissa piireissä" aliarvostettu, eli niissä joiden mielipiteellä on jotain merkitystä.  icon_wink

Juuri tätä tarkoitin. Kaupallisestihan se taisi olla yhtyeen arvostetuin -> myydyin levy. ; )


You know, if it was a regular salad I wouldn't have said anything. But you had to have the BIG SALAD.

Offline

#28 26.04.2006 17:58

Alxity
bruttokansanonnellisuuden viraston sihteeri
From: Tampere
Registered: 27.06.2005
Posts: 7,909

Re: The Prodigy

Niin just. Noinhan se monesti kyllä menee.


<@Tupou> jätkä haukkuu itse muita karkeiksi
<@DBGene> senkin karkki

Offline

#29 26.04.2006 21:50

aqzu
herra tarkastaja
Registered: 13.06.2005
Posts: 4,129
Website

Re: The Prodigy

odottelin tästä jo uutta arctic monkeys otsikkoa -spåm. icon_wink


Jännä muuten miettiä kuinka Krispian Mills oli tuolloin 97 todella kuuma feat. nimi lisätä levylle mutta jo pitkään kuulunut luokkaan "jaa kuka?..."


"Dodii, tulihan se natsikortti sieltä, aina se tulee jossain vaiheessa.
No kuule, mulla on niitä koko pakka.
Ja nainen: mä olen pasianssin ystävä!"

Offline

#30 27.04.2006 09:20

lintumies
Member
From: Tampere
Registered: 14.06.2005
Posts: 8,565
Website

Re: The Prodigy

aqzu wrote:

Jännä muuten miettiä kuinka Krispian Mills oli tuolloin 97 todella kuuma feat. nimi lisätä levylle mutta jo pitkään kuulunut luokkaan "jaa kuka?..."

Jep. icon_biggrin

Voisi piruuttaan yrittää kuunnella tuon levyn joskus. Jilted Generationia en jaksanut viimeksi ihan loppuun, vaikka aluksi ihan hyvältä kuulostikin.

Offline

  1. Index
  2. » Koneempaa
  3. » The Prodigy

Board footer

Powered by FluxBB