#1 05.09.2011 00:12

:center::huig::center:
Holtiton Mies joka Imppaa ja Grillaa
From: melkein noin 1000 keikkaa
Registered: 12.06.2005
Posts: 41,038

poliittinen korrektius musajutuissa

Niin, miten suhtaudutte muusikoiden aivopieruihin tai perseilyihin?

Lonkalta heitettynä tulee mieleen kaikki rasistiset, misogynistiset ja homofobiset heitot ja lyriikat, ja samalla räväytän vasurilla lonkan toiselta puolelta että nää jutut lähtevät yleensä muusikoiden vajaa-älyisyydestä (olkoon tämä sitten seurausta määrätietoisesta aivosolujen tuhoamisesta, sosiaalisista tekijöistä, tässä kontekstissa aika whatever), trololoo-trollailunhimosta tai sitten vaan ihan pseudointellektualistisista fasistisista tendensseistä, tai ehkä todellisemmin ehkä kuitenkin yleensä kahdesta näistä yht'aikaisesti.

Nykyisessä popmaailmassa tuntuu olevan hirveen vaikeeta löytää mitään särmikkäitä persoonia jotka shokeerais, kaikki edelliset vuosikymmenet tuntuu toinen toistaan viattomimmilta ja nyt eletään jossain äärimmäisen kyynisyyden ja mitäänsanomattomuuden sekoittamassa kolera-altaassa. En tiedä sitten miten toi vaikuttaa siihen, mutta tuntuu että joillekin just jotkut nasubläkkishommat alkaa kiinnostamaan jonain vastareaktiona tai hassuttelujuttuna, enpä jaksa spekuloida. Tai kyllähän itekin silleen tulee tsekattua että mitä tää nyt sitten on, ja pätevää musaakin voi olla mutta just kun punavuoren KVLT-kaupassa selailin niitä huppareitakin niin esimerkkislogan OUR NATION NEEDS PURIFICATION jonkun bändin rievusssa pisti kyllä vihan kiehumaan (eikä ees rotuvihan).

Samalla sitten huomaa, että jossain mainstream-räppijutuissa antaa ehkä helpommin anteeksi misogyniset jutut, vaikka vaivaisivatkin, kun ne jutut nyt on kuitenkin otettava vastaan jonkinlaisina kokonaispaketteina eikä sitä kuitenkaan jaksaisi koko ajan kuunnella jotain sosiologiopiskelijoiden tekemää turvamusiikkia joissa rankataan eri reilun kaupan kahvipapulajikkeita ja niiden logistisen tuontiprosessin hiilijalanjälkiä.

Siinä on tietty eroa, jos vittumaisia asioita sanotaan vihan pohjalta, kuin että se on vaan jokin toistettu "läppä" jolla ei ole vihan sanelemaa latausta. Samalla kuitenkin ois erittäin condescending ajatella että muusikko ei olisi vastuussa typeristä läpistään koska "se kuuluu siihen kulttuuriin", ikäänkuin he eivät olisi tekijöinä tietoisia sanomisistaan tai kykeneviä itsenäiseen ajatteluun.

Tuli vaan mieleen taannoin kun kuunneltiin kavereiden luona Body Countia, ja se juttu vaan jotenkin vyöryttää päälle sen kysymyksen että saaks tästä nyt oikeesti digata ja saaks tälle nauraa, mennään jossain south park -sfääreissä ja pistetään misogynian ennätykset sirpaleiksi, onhan tää nyt aika hirveetä mutta mitä vittua aaargh repsättää silti

Samalla sitten kun kuuntelee jotain Notorious BIGin Ten Crack Commandmentsia niin laini "Money and blood don't mix like two dicks and no bitch" vituttaa suunnattomasti eikä huvita yhtään. Kai siinä se delivery vaan on niin kalkuloitu ja vakava, kun taas Body Countin lyriikat on kuin jotain ääripaisutettua eksploitaatioparodiaa.

Sunnuntai-iltana vähän ottaa vaikeesti ajatusten koherenttiuden kanssa, mutta aattelin että tällanen ketju ois hyvä olla! Let's go!


Ei mitään muttia, kaikki boikottiin saatana!!

Security Fee:n hinnalla sisään!

Offline

#2 05.09.2011 00:26

MMM
suomalaisen kristillisen dance-musiikin huippunimi
Registered: 26.01.2011
Posts: 6,974

Re: poliittinen korrektius musajutuissa

kai tässä on kyse kanssa siitä miten erilaisia juttuja omalta osaltaan tukee ja kuinka paljon.
Itse kelaan tätä jotenkin niin, että olen kiinnostunut vähän kaikesta ja tsekkaan kaikenlaista kulttuuriroinaa,
myös rasistista yms. jotta tietäisi mitä ympärillä kelataan.
Sit jos alkaa vituttamaan jotku läpät jossain diggaamassani musassa, kuten yllä olevassa biggie-esimerkissä, niin kyllä ne biisit
sitten jää kuuntelematta.

Sitten on jotain sellaisia juttuja että en edelleenkään osta isojen lafkojen levyjä:
toisaalta ostan joktap vain sellaisia levyjä  joita ajattelen että olisi hyvä olla
itsellä olemassa jos öö internet/kirjasto ei toimi, ts. ne jättilafkojen levyt ny löytää
aina jostain jos tulee polttava tarve kuunnella vaikka Soundgardenia. Ja jos ei löydä niin eipä paljon
haittaakaan.

Lisättäköön vielä, että todella harvoin jos koskaan tähän "PC" -asiaan tulen itse törmänneeksi tai sitä
tietoisesti kelaan.

edit: kirotusvirheett
icon_arrow

Last edited by MMM (05.09.2011 00:27)


Oon allerginen sellaiselle teoreettiselle höpinälle, jossa länsimainen yhteiskunta on tuhoon tuomittu vailla selityksiä tai avauksia siitä miksi näin välttämättä on ja miten se kiteytyy erityisen hyvin berliiniläisessä cappuccinossa ja sushikebabissa

Offline

#3 05.09.2011 00:29

bernardblack
herra ihanainen
From: reijomäkilä
Registered: 22.08.2009
Posts: 27,182
Website

Re: poliittinen korrektius musajutuissa

Oon aatellut asiaa sillain, että voin kyllä diggailla musasta vaikka tekijän mielipiteet olis perseestä. Mut sitten jos niitä mielipiteitä tyrkytetään sen musan kautta, niin tulee ehkä stoppi.

Mut toisaalta, en nyt äkkiseltään keksi mitään sellaista mitä aktiivisesti kuuntelisin/diggailisin, jossa olis tällaista ongelmaa.


tunteet elikkäs fiilikset, ne on aitoja, niistä kannattaa pitää kiinni

Offline

#4 05.09.2011 00:50

Laatu
Moderator
From: Helsinki
Registered: 18.07.2005
Posts: 11,920
Website

Re: poliittinen korrektius musajutuissa

Vahva aloitus. Sattumoisin tuossa lauantai-iltana baarista kotiin tullessani pohdiskelin vähän tähän liittyvää asiaa. Mieleen juolahti öisellä polulla kysymys: mikä on pahinta sortoa, mitä maailmassa tapahtuu? Tai tarkemmin muotoiltuna: mikä on laajinta, systemaattisinta sortoa, mitä tämä nykyinen maailmanjärjestys tuottaa? No siinähän se tuli mieleen, ihan lonkalta, että sorretuimpia ovat naiset. Eri puolella maailmaa, eri kulttuureissa. Ajatukseen liittyi pohdinta siitä, että kuinka laaja voi olla systemaattista sortoa kokeva ihmisryhmä. Puolet maapallon väestöstä. Filosofisesti ajateltuna aika mieletön juttu. Oikeastaan tärkeintä, mitä sain tosta ajatuksesta on se, että miten tärkeänä pidän feminismiä. Se on merkittävin aikamme yhteiskunnallinen liikehdintä. Mutta jotta ei eksyttäisi aiheesta, niin räp-musiikki tuli aika nopeasti mieleen. Siis sillä tavoin, että ajattelin että naisia alentavia räppilyriikoita ei tietenkään pidä ryhtyä tän perusteella sensuroimaan. Enemmänkin niin, että räppilyriikat (tai laajemmin nykypäivän globaali viihde) ovat jonkinlainen heijastuspinta, jota pitää tutkia tarkkaan, jotta oltaisiin perillä siitä, että millasella tavalla alistamisesta puhutaan. Uskon niin, että nää viihdekoneiston osaset, kuten esimerkiksi KeShan biisinkirjoittaja, heijastelevat hyvin tarkkaan vallitsevaa asenne- ihanne- ja läpänheittoilmapiiriä. Todisteena niiden ajantasaisuudesta on se, että ne myy hyvin. Siinä vaiheessa ehkä ollaan saavutettu tässä feminismin projektissa jotain, kun hoes just wanna suck our cocks -tyyppiset lyriikat ei enää myy. Sit kun tollasen lauseen esittäminen olisi niin käsittämätöntä, ja noloa, että sitä ei kukaan uskottava artisti enää esittäisi. Eli toisin sanoen antaa räppäreiden räpätä ja poppareiden laulaa vapaasti ja heijastella yhteiskuntaa. Otetaan siitä opiksi, muutetaan yhteiskuntaa ja katotaan heijastuuko muutokset jollain toisella tavalla takaisin. Toki vähän Mitään UG:tä ei ole olemassa:mmalla osastolla alistetaan naisia maailman loppuun asti, mutta uskoisin että myyntiluvuille herkistynyt mainstream on nopeampi muuttumaan aikakauden ilmapiiriin. Jos vaikka katottaisiin 30 vuoden päästä uudestaan.


You know, if it was a regular salad I wouldn't have said anything. But you had to have the BIG SALAD.

Offline

#5 05.09.2011 01:04

Kalossimies
valmistaa Vallilassa puudildoja
Registered: 07.08.2010
Posts: 6,353

Re: poliittinen korrektius musajutuissa

Kyllä meikänkin linja hyvin pitkälti on se, että hyvä pitää taiteilija ja yksityishenkilö erillään. Harvapa taiteilija kun ilman kusipään mainetta on selvinnyt, enkä siis tarkoita nyt välttämättä pelkkiä rasistisia/sovinistisia/mitälie arvomaailmoita, vaan ihan muutenkin käytöstä - esimerkkinä nyt vaikka Miles Davis. Mutta ei Milesin vittumainen maine kuitenkaan estä mua diggailemasta sitä.

Oon kans usein miettinyt sitä, että miten taiteilijuus sitten muka oikeuttaa vittumaiseen käytökseen, näin kun usein tuppaa olemaan etenkin isompien starojen kanssa. Että mikä ihmeen sosiopaattinen pakkomielle ihmisellä pitää olla, että haluaa esim. raideriinsa tukun nahkasohvia sun muita urheiluautoja. Täähän menee sitten varmaan psykologiankin puolelle että mitähän siinä sitten itse tekis kun rahaa ja mainetta on niin paljon ettei sitä voi edes käsittää. Sinällään kai ymmärrettävää että todellisuudentaju pakostikin hälvenee.

Hyvänä tuoreena esimerkkinä näistä taiteilijoiden möläytyksistä vois olla se Morrisseyn kommentti Utöya-ammuskeluista. Olihan se mauton ja typerä, mutta ei sinällään mitään uutta hepun tuntien. Aika omassa maailmassaanhan se on aina elänyt ja toisaalta luonut itselleen kans tollaisen roolin ja karikatyyrin. Rakensihan se jo teininä itselleen suunnitelmaa poptähden urasta, joten kaikkien näiden vuosien aikana hahmot Morrissey ja Steven Patrick Morrissey ovat muotoutuneet omiksi rinnakkaistodellisuuksikseen. Vaikka tuskinpa se nyt niinkään laskelmoiva olis että ehdoin tahdoin Morrissey-hahmossaan laukoo tuollaisia älyttömyyksiä, että pikemminhän toi menee just sen ajattelemattomuuden/tyhmyyden piikkiin. Mut kuten sanoin, supertähteys väistämättä vieraannuttaa todellisuudesta.


Oivalluksen hetkellä olin heikosti kippis ravittu, joten biggrin totesin, onkos kellään sitä fallin ekaa sinkkua, eiku että lehden nimen on oltava kaka Nälkä.

Offline

#6 05.09.2011 01:49

Phlegm
Member
From: Land of Sodomites
Registered: 31.01.2006
Posts: 5,175

Re: poliittinen korrektius musajutuissa

Oon kelannu että varmaan aika monessa hyvässä bändissä on vähintään yks tyyppi, jonka henkilökohtaiset mielipiteet ei mene aivan yks yhteen omien kanssa. Eipä tommosesta jaksaa alkaa nipottaa. Ja jos sen antais haitata musiikin kuuntelua, niin vois samantien lopettaa koko homman.

Tietty paasaaminen ja saarnaaminen vituttaa jos se menee musan edelle... silloinkin kun kyse ns. oikeista mielipiteistä. Joku yhden agendan musa ei paljoa kiinnosta. Mulle tosin on aikalailla yhdentekevää mitä artistilla on sanottavaa, enkä koskaan edes kuuntele lyriikoita. Eipä niistä useasti ees saa selvää, kun musamaku on möykkäpainotteista.

Toisaalta liika korrektius taiteessa ei voi olla hyväksi. Kaikenlainen solvaaminen ja mauton meno voi olla ainaskin viihdyttävää ja mielenkiintoista. Ja jos ruvetaan perseilemään niin sen voi sit vetää ihan överiksi. Ite kyl diggaan iha kybällä jotain anal cuntia.

Musiikilla ei muuteta maailmaa, eikä se ole niin vakava asia, joten en ite kyllä jaksa provosoitua siitä. Siinäpähän länkytätte.

Offline

#7 05.09.2011 02:42

Junkieman
Member
From: Jyväskylä
Registered: 01.04.2007
Posts: 2,652
Website

Re: poliittinen korrektius musajutuissa

En tiedä, toisaalta diggaa kaikenlaista rehellisestä provoilusta ja mua itseäni huvittaa hyvinkin paljon Shitter Limitedin lyriikat, vaikka toisaalta oon myös ehkä samaan aikaan sitä mieltä, että yksityishenkilöiden solvaaminen ja uhkailu menee jo ehkä yli. Toisaalta kun se on niin ylilyötyä, niin sit sitä ei ota vakavasti.

Jotain natsimeininkiä en kyllä lähtis tukemaan ehkä rahallisesti, mutta toisaalta aika vähän tulee kelattua sitä, että mimmosia tyyppejä kukakin on kenen musaa tulee ostettua tai mitä arvomaailmaa ne edustaa. Jos lyriikat on englanniksi, niin ei niihin tule kyllä yhdeksän kertaa kymmenestä edes juuri kiinnitettyä huomiota. Sinällään samaa mieltä kuin Laatu, että kyllä se yhteiskunta muuttuu eka ympäriltä ja sitten vasta ne lyriikat. Paitsi siellä uuugeee-osastolla, mutta se on taas niin marginaalia, että niiden vaikutus yhteiskunnan arvomaailmaan on yks kärpäsenpaska.

Ja meikästä se Morriseyn kommentti oli sinällään ihan totta, mutta toki tökerä ja typerä heitto siltikin siinä tilanteessa.

Offline

#8 05.09.2011 10:34

psykokarkki
uses and endorses MUOVIKASSI and COMMUNISM ☭
From: #Mitään UG:tä ei ole olemassa freak "skene"
Registered: 14.11.2006
Posts: 100,484
Website

Re: poliittinen korrektius musajutuissa

mitäs se morrissey oli sanonu, multa menny ihan ohi. joo en tiedä, ei mulla tähän varmaan kummempaa lisättävää, mambaa en kuuntelis koska tero vaara. onneksi musa on niin huonoa ni ei haittaa.


Mitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifPUFF PUFF BONG BONG

Offline

#9 05.09.2011 10:35

hezma
Vanhempi Käynnissäpitäjä
From: Helesinki
Registered: 13.11.2008
Posts: 17,573

Re: poliittinen korrektius musajutuissa

psykokarkki wrote:

mambaa en kuuntelis koska tero vaara. onneksi musa on niin huonoa ni ei haittaa.

Meinasin aamulla postata saman  kippis

Offline

#10 05.09.2011 10:37

MMM
suomalaisen kristillisen dance-musiikin huippunimi
Registered: 26.01.2011
Posts: 6,974

Re: poliittinen korrektius musajutuissa

tero_vaara_3536mini.jpg


Oon allerginen sellaiselle teoreettiselle höpinälle, jossa länsimainen yhteiskunta on tuhoon tuomittu vailla selityksiä tai avauksia siitä miksi näin välttämättä on ja miten se kiteytyy erityisen hyvin berliiniläisessä cappuccinossa ja sushikebabissa

Offline

#11 05.09.2011 11:39

bernardblack
herra ihanainen
From: reijomäkilä
Registered: 22.08.2009
Posts: 27,182
Website

Re: poliittinen korrektius musajutuissa

Tero Vaara, connecting people


tunteet elikkäs fiilikset, ne on aitoja, niistä kannattaa pitää kiinni

Offline

#12 05.09.2011 11:42

psykokarkki
uses and endorses MUOVIKASSI and COMMUNISM ☭
From: #Mitään UG:tä ei ole olemassa freak "skene"
Registered: 14.11.2006
Posts: 100,484
Website

Re: poliittinen korrektius musajutuissa

bernardblack wrote:

Tero Vaara, connecting people

and killing dogs frown2

vaara_vaaka0409in_503_et.gif

Tero Vaaran elämä muuttui katastrofiksi - ampui koiransa


Mitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifPUFF PUFF BONG BONG

Offline

#13 05.09.2011 11:53

:center::huig::center:
Holtiton Mies joka Imppaa ja Grillaa
From: melkein noin 1000 keikkaa
Registered: 12.06.2005
Posts: 41,038

Re: poliittinen korrektius musajutuissa

nyt liikutaan vaarallisilla vesillä mad


Ei mitään muttia, kaikki boikottiin saatana!!

Security Fee:n hinnalla sisään!

Offline

#14 05.09.2011 12:09

:center::huig::center:
Holtiton Mies joka Imppaa ja Grillaa
From: melkein noin 1000 keikkaa
Registered: 12.06.2005
Posts: 41,038

Re: poliittinen korrektius musajutuissa

En aatellutkaan, että poliittinen korrektius olisi foorumisteilla mitenkään pinnassa, tai että niitä juttuja ajateltaisiin sen kummemmin ellei jokin juttu oikeesti mene liian pitkälle. Mutta siis missä tämä raja tulee vastaan? Ja miten? Toisaalla lienee just kysymys rajasta, jossa loppuu jutun rahallinen tukeminen, ja toisaalla rajasta, jossa ei viitti enää edes kuunnella koko juttua.

Näitä juttuja on tietty kivempi käsitellä anekdootillisesti;

Ite kuuntelin taannoin bändiä nimeltä Alkoholizer, Italialaista aika tyhmää mutta hauskaa nopeeta viinankatkuista trashmetallia...mehusteltiin sitä kaverin kanssa, sit jossain vaiheessa kaveri linkkas mulle että bändin kitaristi oli tämmönen jannu ja poistin koko albumin pelkästään tuon sivun informaation perusteella. Jossain vaiheessa tuli puheeksi kaverini kanssa, niin sanoi että "I'd figure you'd do just that" ja naureskeltiin asialle. Myöhemmin latasin levyn uudelleen, kun tajusin että eihän mulla oo mitään hajua että vaikka jannu ois nykyään antifa vassariaktivisti, the fuck fo I know!

Tyler the Creatorin raiskausläpät tuntuu uppoovan monille, jotka karsastaa normaalisti räppijannujen läppiä. Tää on jotenkin hämmentävää, mutta en mä nyt lopulta osaa vaatia edes itseltäni mitään täydellisen koherenttia moraalisiivilää näissä jutuissa, raiskausjutut vaan nyt on läppinäkin aika kehnoja. Paitsi siinä yhessä Louis Ck:n vitsissä icon_rolleyes

Panteran haastattelut ja Phil Anselmon jutut, vittu aargh. Puhtaasti ekan kategorian jannu, white trash ja provosoitunut siitä kuinka paskasti asiat on ja sit NOI kehtaa valittaa että NIITÄ sorretaan, omg n000b


Ei mitään muttia, kaikki boikottiin saatana!!

Security Fee:n hinnalla sisään!

Offline

#15 05.09.2011 12:16

bernardblack
herra ihanainen
From: reijomäkilä
Registered: 22.08.2009
Posts: 27,182
Website

Re: poliittinen korrektius musajutuissa

huïg wrote:

En aatellutkaan, että poliittinen korrektius olisi foorumisteilla mitenkään pinnassa, tai että niitä juttuja ajateltaisiin sen kummemmin ellei jokin juttu oikeesti mene liian pitkälle. Mutta siis missä tämä raja tulee vastaan? Ja miten? Toisaalla lienee just kysymys rajasta, jossa loppuu jutun rahallinen tukeminen, ja toisaalla rajasta, jossa ei viitti enää edes kuunnella koko juttua.

Ehkä se on just toi ettei viitti edes kuunnella, jos tietää että se on aatteellisesti jotain sellaista itelle vastenmielistä. Emmä jaksais kuunnella jotain whitepower-juttuja edes mielenkiinnosta, miks tuhlata aikaansa sellaiseen? Ja siis ylipäänsä, kai se on lähinnä toi tommonen musan aatteellisuus mikä sit sais olemaan kuuntelematta. Jos mua kiinnostais Mamban musiikki, niin en mä nyt sitä jättäis kuuntelematta sen takia että Tero on mulkku.

Vaikee oikeastaan keksiä mitään muuta ku just jotain whitepoweria tai tällaista, mikä sit sais niin vahvoja vihareaktioita itessä aikaan. Emmä kyllä mitään misogynia/gaybashing-keskeisiä hoppi/jamaikajuttujakaan jaksa kuunnella ollenkaan.

Että jos vertaa esim. johonkin uskonnollisiin juttuihin, niin ei haittaa. Siis että vaikka en ite usko sillä lailla, niin kyllä mä voin ihan hyvin kuunnella ja nauttia jostain syvästi hengellisestä musiikista.


tunteet elikkäs fiilikset, ne on aitoja, niistä kannattaa pitää kiinni

Offline

#16 05.09.2011 12:26

hezma
Vanhempi Käynnissäpitäjä
From: Helesinki
Registered: 13.11.2008
Posts: 17,573

Re: poliittinen korrektius musajutuissa

ydinaukio wrote:
hezma wrote:
ydinaukio wrote:

itsehän en kyllä tunne mitään empatiaa paskaa musaa tekevää itseään varmasti jotenkin nerokkaana muusikkona pitävää miljonäärinarkkaria kohtaan.

En anna tämän kommentin vaikuttaa Laivueen seuraavan levyn ostopäätökseen, vai annanko  017

teepä kuule ihan mitä haluat icon_lol

grin

Offline

#17 05.09.2011 12:31

:center::huig::center:
Holtiton Mies joka Imppaa ja Grillaa
From: melkein noin 1000 keikkaa
Registered: 12.06.2005
Posts: 41,038

Re: poliittinen korrektius musajutuissa

bernardblack wrote:

misogynia/gaybashing-keskeisiä hoppi/jamaikajuttujakaan

Niin no todellakin joo, ja whitepowereiden kanssa samalla tavalla. Mut kun ei ne yleensä varsinkaan miso/gayba-juttujen suhteen oo keskeisiä, itseasiassa usein ne jutut tulee vähän niinkun automaattisesti sieltä välistä kuin jokin sosiaalisesti akklimatoitunut tourettepyrähdys. Mut kuten sanottu, ei ne läpät oo silti sen takia mitenkään sen vähäpätöisempiä.
Onko sillä väliä, miten jotain sanoo? Just jonkun Anal Cuntin tapauksessa lienee aika turvallinen selviö, että turboahdettua pieruhuumoriahan se jne, mut ehkä jossain tapauksissa juttuja leimataan "vaan läpiksi" koska halutaan olla apologeettoja (oudoimmat sanat, mut tää on ilmeisesti sanan "apologist" käännös biggrin) syystä tai toisesta.


Ei mitään muttia, kaikki boikottiin saatana!!

Security Fee:n hinnalla sisään!

Offline

#18 05.09.2011 12:37

Folkhälsan
Member
Registered: 12.12.2009
Posts: 4,282

Re: poliittinen korrektius musajutuissa

huïg wrote:

Tyler the Creatorin raiskausläpät tuntuu uppoovan monille, jotka karsastaa normaalisti räppijannujen läppiä. Tää on jotenkin hämmentävää, mutta en mä nyt lopulta osaa vaatia edes itseltäni mitään täydellisen koherenttia moraalisiivilää näissä jutuissa, raiskausjutut vaan nyt on läppinäkin aika kehnoja. Paitsi siinä yhessä Louis Ck:n vitsissä icon_rolleyes

Tylerin kohdalla tätä on tullut kelailtua. Tyler onkin siitä hankala liberaalille sosiologiopiskelijalle, että noita läppiä on hankala kääntää mutkan kautta yhteiskuntakritiikiksi, kun Tyler ei ota mitään päähän potkitun uhrin roolia, vaan heittää raiskausläppiä ihan huvikseen ja aktiivisena toimijana, sellaisella postmodernilla "mikä tahansa käy" -eetoksella. Ja onhan niissä läpissä toki aika ilmeisenä se pimeä fantisointipuoli.

Ehkä OFWGKTA:n kohdalla tullaan sitten oikeastaan jo lähelle karnevalismia. Eli jutut tekevät itsestään naurettavia.

Joskus vuosia sitten Morrisseyn typeryydet olisivat voineet vituttaa enemmänki, mutta nyttemmin (pahimman indieperiodin mentyä ohitse) toopen osaa ottaa toopena.


Vuoden nuori muotoilija.

Offline

#19 05.09.2011 12:41

MMM
suomalaisen kristillisen dance-musiikin huippunimi
Registered: 26.01.2011
Posts: 6,974

Re: poliittinen korrektius musajutuissa

multa ei onnistu toi maailman ja musiikin erottaminen toisistaan. Musiikkia tehdään, öö, siinä samassa
maailmassa missä tehdään politiikkaa ja whatnot. Beatles ei ehkä kaatanut Neuvostoliittoa eikä
Wagner synnyttänyt natseja, sen sijaan hienovaraisempia vaikutuksia voi varmasti nähdä. Sillä tavalla
taide mun mielestä ylipäätään vaikuttaa: suoran paasamiseen sijaan se vaikuttaa ajattelun rakenteisiin
ja tapaan hahmottaa sitä maailmaa. Emmä ny tiedä onko mikään asia ikinä muuttanut mun maailmaa
kertalyönnillä, ja aika harvoin se yhteiskuntakaan muuttuu ihan tost' vaa.

Mut kiinnostava aihe kieltämättä, tai aiheet, siis sekä poliittinen korrektius että musiikin vaikutus ympäröivään
maailmaan. Onko jengi materialistista koska hiphop vai onko hiphop materialistista koska jengi  icon_surprised


Oon allerginen sellaiselle teoreettiselle höpinälle, jossa länsimainen yhteiskunta on tuhoon tuomittu vailla selityksiä tai avauksia siitä miksi näin välttämättä on ja miten se kiteytyy erityisen hyvin berliiniläisessä cappuccinossa ja sushikebabissa

Offline

#20 05.09.2011 12:48

bernardblack
herra ihanainen
From: reijomäkilä
Registered: 22.08.2009
Posts: 27,182
Website

Re: poliittinen korrektius musajutuissa

Aika oleellinen juttu on kyllä varmasti sekin, että onko se perseily sen tekijän keskeisin kuva, vai vaan yksi puoli siitä ihmisestä. Ihmiset ei kuitenkaan yleensä oo niin kovin yksioikoisia, joku muuten järkevä tyyppi voi omata jonkun itestä täysin käsittämättömän (ja väärän) päähänpinttymän.

Ja onhan tää myös hyvin aikaan sidottua. Menneen maailman kulttuuria katsellaan ihan eri tavalla kuin sitä, mitä tehdään juuri nyt. Toisin sanoen, menneen maailman jutuille voi antaa helposti anteeksi sellaista, mitä jollekin tän päivän jutulle ei.


tunteet elikkäs fiilikset, ne on aitoja, niistä kannattaa pitää kiinni

Offline

#21 05.09.2011 12:53

börjeslandet
stetoskooppisetä
Registered: 20.06.2005
Posts: 15,706

Re: poliittinen korrektius musajutuissa

Jotkut white power jutut varmaan mulla kulkee rajana. Ylipäätään jos en tajua miks joku ajattelee noin tai musiikkityyli on mun mielestä ykstoikkonen tai tylsä, niin en lähde ees kokeilemaan. Tylerin jutuissa on kuitenkin paljon muutakin kuin ne raiskausläpät. Jotka on kyllä musta hauskojakin. Tosin jos niitä ois vielä enemmän niin varmaan alkais vähän rasittaa, koska kyllä ne nytkin jotenkin päivästä riippuen vähän hiertää. Arvostan silti sitä tunnelmaa ja maailmaa, jonka se jutuilleen luo. Missä sit tulee kaikenmaailman lapsellisuuksia läpi.

Ehkä siinä vaiheessa hiertäis enemmän jos Tylerista liikkuis jotain raiskaushuhuja. Ts. jos se taiteen mielikuvitusmaailma ei tunnu riittävän vaan yksityishenkilökin perseilee. Mistäs sitä koskaan tietää, mut ainakaan haastiksien perusteella ei siltä vaikuta.


en ole kolmekybänen emoboy

Offline

#22 05.09.2011 13:03

ydis
vegan princess
Registered: 07.03.2006
Posts: 22,060

Re: poliittinen korrektius musajutuissa

en nyt lukenut koko ketjua, mut kuten börje yllä sanoi, mulle menee raja siinä, jos sanoitusten tekijä toteuttaa oikeasti sanoituksissaan mainitsemiaan asioita (jos ne asiat on siis PAHOJA). muuten ei kiinnosta ollenkaan, varmaankaan siksi koska mulle sanoitukset on sellainen välttämätön paha joka pitää sisällyttää musiikkiin jos tykkää et lauletaan. ff muiden motiiveja sanoitusten tekoon en tiedä joten tältä pohjalta mennään.
pannaas nyt tämä klassikko tänne icon_coolpeuk

Last edited by ydinaukio (05.09.2011 13:05)

Offline

#23 05.09.2011 13:03

Skeletonni
maki kolehmainen
Registered: 06.04.2009
Posts: 9,325

Re: poliittinen korrektius musajutuissa

ydinaukio wrote:

mulle menee raja siinä, jos sanoitusten tekijä toteuttaa oikeasti sanoituksissaan mainitsemiaan asioita (jos ne asiat on siis PAHOJA). muuten ei kiinnosta ollenkaan.

Offline

#24 05.09.2011 13:08

ydis
vegan princess
Registered: 07.03.2006
Posts: 22,060

Re: poliittinen korrektius musajutuissa

^tai no tarkemmin mietittynä ei se raja välttämättä mene tuossakaan, ei ole ongelmaa kuunnella burzumia tai pitää mun komeeta burzum-t-paitaa vaikka kyseessä onkin murhaaja.
yritetään pitää se yksityiselämä taiteen ulkopuolella icon_cool

Offline

#25 05.09.2011 13:11

MMM
suomalaisen kristillisen dance-musiikin huippunimi
Registered: 26.01.2011
Posts: 6,974

Re: poliittinen korrektius musajutuissa

ydinaukio wrote:

^tai no tarkemmin mietittynä ei se raja välttämättä mene tuossakaan, ei ole ongelmaa kuunnella burzumia tai pitää mun komeeta burzum-t-paitaa vaikka kyseessä onkin murhaaja.
yritetään pitää se yksityiselämä taiteen ulkopuolella icon_cool

ei kyl todellakaan yritetä eikä edes pystytä.  icon_cool

lyriikat on kyl itelle varsinki pop-musassa joku 80% siitä kamasta, kuka niitä kolmee sointua jaksaa kuunnella
jos ei kaverilla oo mitään kerrottavaa. se on about kauheinta kuunneltavaa ku vokalisti ei oo keksiny oikein
mitään lyriikoiden osalta ja sitten lauletaa vaan jotain täytteeksi.  _tsot


Oon allerginen sellaiselle teoreettiselle höpinälle, jossa länsimainen yhteiskunta on tuhoon tuomittu vailla selityksiä tai avauksia siitä miksi näin välttämättä on ja miten se kiteytyy erityisen hyvin berliiniläisessä cappuccinossa ja sushikebabissa

Offline

#26 05.09.2011 13:18

ydis
vegan princess
Registered: 07.03.2006
Posts: 22,060

Re: poliittinen korrektius musajutuissa

MMM wrote:
ydinaukio wrote:

^tai no tarkemmin mietittynä ei se raja välttämättä mene tuossakaan, ei ole ongelmaa kuunnella burzumia tai pitää mun komeeta burzum-t-paitaa vaikka kyseessä onkin murhaaja.
yritetään pitää se yksityiselämä taiteen ulkopuolella icon_cool

ei kyl todellakaan yritetä eikä edes pystytä.  icon_cool

lyriikat on kyl itelle varsinki pop-musassa joku 80% siitä kamasta, kuka niitä kolmee sointua jaksaa kuunnella
jos ei kaverilla oo mitään kerrottavaa. se on about kauheinta kuunneltavaa ku vokalisti ei oo keksiny oikein
mitään lyriikoiden osalta ja sitten lauletaa vaan jotain täytteeksi.  _tsot

mua ei haittaa jos kielenä on joku muu kuin suomi. minusta kaikki lyriikat on muutenkin vaan jotain täytettä, kuunnellaan niitä melodioita ja rytmejä icon_cool

Offline

#27 05.09.2011 13:22

:center::huig::center:
Holtiton Mies joka Imppaa ja Grillaa
From: melkein noin 1000 keikkaa
Registered: 12.06.2005
Posts: 41,038

Re: poliittinen korrektius musajutuissa

MMM wrote:

Mut kiinnostava aihe kieltämättä, tai aiheet, siis sekä poliittinen korrektius että musiikin vaikutus ympäröivään
maailmaan. Onko jengi materialistista koska hiphop vai onko hiphop materialistista koska jengi  icon_surprised

Joo, mua vaivaa aina yksinkertaistettu käsitys siitä, kuinka jokin vaan kuvaa ympäröivää yhteiskuntaa. Kyllä se vuorovaikutus on enemminkin syklimäinen kuin jotenkin eristetty yksisuuntainen. Siis niinkun, on ihan validia tutkia sitä miten kulttuuri peilaa yhteiskuntaa, mutta kyllähän jo populaarikulttuurin vahva kulutuspohjainen taloudellinen preesens vaikuttaa vähe kaikkialla, ja populäärikulttuuri ylipäänsä on valtavassa osassa kun tarkastellaan viimesen 60 vuoden historiaa, vaikka mitään suoraviivaista vaikutusta nimenomaan poliittisiin tapahtumiin ei olisikaan.


Ei mitään muttia, kaikki boikottiin saatana!!

Security Fee:n hinnalla sisään!

Offline

#28 05.09.2011 14:41

Junkieman
Member
From: Jyväskylä
Registered: 01.04.2007
Posts: 2,652
Website

Re: poliittinen korrektius musajutuissa

MMM wrote:

lyriikat on kyl itelle varsinki pop-musassa joku 80% siitä kamasta...

Varsin iso eri tähän. Suomeksi lauletussa musiikissa ehkä 30-60% kamasta, mutta englanninkielisessä keskimäärin aika vähän ja joissain genreissä esim. raskaassa musiikissa aika lähellä nollaa pahimmillaan.

Ja toki oon samaa mieltä, että populaarikulttuuri toki vaikuttaa yhteiskuntaan ja toisinpäin, mutta oon ehkä sitä mieltä, että nykyään mainstream-musakin on jo sen verta pirstaleista ja temaattisesti niin hajanaista, että aika vähäiseksi edes hiphop-lyriikoiden vaikutus jää. Enemmän oisin huolissani Uuden Suomen blogipalvelusta.

Olin kesällä muuten Mamban keikalla  icon_cry

Offline

#29 05.09.2011 15:01

:center::huig::center:
Holtiton Mies joka Imppaa ja Grillaa
From: melkein noin 1000 keikkaa
Registered: 12.06.2005
Posts: 41,038

Re: poliittinen korrektius musajutuissa

Junkieman wrote:

Ja toki oon samaa mieltä, että populaarikulttuuri toki vaikuttaa yhteiskuntaan ja toisinpäin, mutta oon ehkä sitä mieltä, että nykyään mainstream-musakin on jo sen verta pirstaleista ja temaattisesti niin hajanaista, että aika vähäiseksi edes hiphop-lyriikoiden vaikutus jää. Enemmän oisin huolissani Uuden Suomen blogipalvelusta.

No jos jotenkin saa eristettyä "hiphop-lyriikoiden vaikutuksen" niin en tiijä miten se sitten tapahtuis? Silleen että "tämän biisin tämä laini sai aikaan tätä ja tätä", ei se vaan mee noin. Ennemminkin se on sitä takaperoisten asenteitten ylläpitoa niitten samojen juttujen toistamisen kautta, ja sitä vaikutusta on mahdotonta erottaa siitä asenteitten yleisestä hidastumisesta, mutta se ei tarkoita etteikö vaikutusta olisi.

Enkä todellakaan käsitä ajattelutapaa, "ei niin väliä koska ennemmin oisin huolissani jutusta y". Tätähän mentaliteettia on nää hesarin keskustelupalstat täynnä..."miksi välittää jostain pikku ihmisoikeusrikoksista jossain kun muualla ihmiset kuolee nälkään". Eri skaala ja eri meininki, mut sama looginen rakenne.

Suurin osa popmuusikoista on aika onnettomia lyyrikoita, enkä juuri jaksa käsitellä niitä, paitsi jos ne nousevat esiin jollain tavalla...ja kyllähän ne nousevat jos siellä jotain perseillään.


Ei mitään muttia, kaikki boikottiin saatana!!

Security Fee:n hinnalla sisään!

Offline

#30 05.09.2011 15:06

börjeslandet
stetoskooppisetä
Registered: 20.06.2005
Posts: 15,706

Re: poliittinen korrektius musajutuissa

Mun on kyllä vaikee nähdä miten populaarikulttuuri vaikuttaa yhteiskuntaan. Etenkään musiikki. Ja jos vaikuttaa, niin just silleen, että Born in the USA:n kaltaiset biisit ymmärretään väärin ja fanfaareina. Oon sitä koulukuntaa, ettei taiteilijalla ole minkään sortin vastuuta siitä miten kuluttajat lukevat tuotoksiin sisältöjä.


en ole kolmekybänen emoboy

Offline

Board footer

Powered by FluxBB