#1 06.02.2006 22:16

high-decker
Member
Registered: 27.12.2005
Posts: 19

NoMeansNo No Means No Nomeansno

Ja mitä noita nyt on.

Sen verran vituttaa kirjottaminen taas, että pakkohan tänne on postata. Saatana, miksei prosemmat saa olla kuuttakytä liuskaa pitkiä? Ehtis sanoakin jotain. Mutta onneksi musiikki, jota tässä samalla kuuntelen on mitä mahtavinta!

Olkoot tää syväanalyysi huomattavasti pressapuintia lyhyempi, vaan ei välttämättä ainoastaan sisällöltään erilainen, mutta onhan tää nyt yks maailman parhaista bändeistä. En halua droppailla valmiita genre-selityksiä, joten kutsutaanpa mielikuvia sirkuksesta tai karnevaalista nostattavaksi hardcoreksi, joka myöhemmin pudottaa kierroksia ollen edelleenkin sirkukseen ja karnevaaliin päin vihjaavaa rokkia tai punkkia. Oikeastaan tämän esitystavan tarkoitus oli välttää eräs J-sana.

Sirkus? Miksi?

Ympyrän kanssa tällä ei varsinaisesti ole tekoa, vaikka basso toisinaan pyöreästi pomputteleekin ja biisit on usein pitkiä ja jankuttavia. Pikemminkin kyse on taas esitystavasta: siis hyväntuulisesta ja hienolta kuulostavasta tavasta soittaa samperin kovia piisejä hauskasti. Sitä paitsi, koska sirkus ja karnevaali eivät tässä tapauksessa tarkoita pelkkää namipositiivisuutta tai glitteriä, sen parempi.

Wrong on levyistä kai paras. Itselläni on omana myös Dance of the Headless Bourgeoisie, ja kovapa on sekin levy vaikkakin seesteisempi. Koneella on muuta matskua, ja kyllähän sekin tietty toimii.

Loppuun vielä kunnon paradoksi, kiitos siitäkin Nomeansno!, joka oikeastaan implikoi saman ongelman kuin porvarillis-liberaali vapauskäsitys ylipäänsä sekä kriittinen kasvatusfilosofia omalla sarallaan. icon_razz Tämän paradoksin voi kukin lukea Wrongin sisäkannesta, ja se kuuluu seuraavasti: "Only sheep [as opposed to human animals, h-d] need a leader".

Lisäys oli tarpeen, sillä se selkeästikin kannattelee koko lausumaa. Sen lisäksi on huomioitava sanan "only" merkitys. Jos uskot ja olet samaa mieltä, oletko ns. lammas seuraamalla väitettä? Jos et, eikö se implikoikin vastauksen, jossa auktoriteettiusko elää vahvana?

Ai miten se p-l vapauskäsitys menee? Jokainen on rajoittamattoman vapaa yksilö, kunhan ymmärtää, että vapauden mahdollistaa se ja vain se, että vapaasti valitsee myyvänsä työvoimaansa kapitalisteille ja siten luopuvansa vapaudestaan. Siis: yksi ei-vapaus konstituoi koko vapauksien järjestelmän materiaalisen perustan. Ja koska myymällä osan ajastaan myy myös osan vapaudestaan, jota ei tarkasti ottaen tietty edes koskaan ollut, voimme huomata että valitsipa oikein tai väärin, ei ole vapaa porvarillis-liberaalissa mielessä. Eipä sillä, että kukaan enää tätä valintaa tekisi, mutta logiikka toimii.

Onneksi voimme kuitenkin valita näennäisvapaiden vaihtoehtojen väliltä loputtomasti, kunhan meillä on ensin varaa tähän, ja onhan meillä, koska ensimmäisen oikean valinnan ollessa normi, sen mahdollistama porvarillisen vaurauden materiaalinen perusta louskuttaa pätäkkää jatkuvasti. Äkkiseltään näistä näennäisvalinnoista tulee pari mieleen, siis mitä tuohon lammasparadoksin 'ratkaisemiseen' tulee.

It's catching up / I'm fucked!
Oh no! Bruno! / Too much is not enough!

center :twisted: center

Offline

#2 07.02.2006 00:03

Phlegm
Member
From: Land of Sodomites
Registered: 31.01.2006
Posts: 5,173

Re: NoMeansNo No Means No Nomeansno

Löysin tuon Dance of the Headless Bourgeoisien joskus viime vuonna halvalla, joten päätin sitten kokeilla sitä. Itse asiassa juuri eilen se kävi soittimessa. Kyllähän on hauskan kuuloinen levy, varsinkin nimibiisi puokkoilee aika villisti jazzahtavasta bassoriffistä hurjaan hc-mättämiseen ja siitä vielä hilpeään punk-poppiin.
En silti kuitankaan antaisi ihan täyttä peuk .

Offline

#3 07.02.2006 12:54

ILR
matlök
From: täällä sitten taas
Registered: 12.06.2005
Posts: 8,768

Re: NoMeansNo No Means No Nomeansno

Bändille joka käy Bo I Telemarkissa muttei vaivaudu Suomeen (ko. kiertueellaan) center

NMN ei ihan siihen kirkkaimpaan kärkeen ole ikinä ollut vakavasti iskemässä mut kyl näillä ihan ansaittu paikka levyhyllyn aktiiviosassa on. Sex Mad edelleen selvä oma suosikki, lähinnä ylivoimaisen taiderok-painotteisen kakkospuolensa vuoksi (jota kai kaikkien true-punkkareiden kuuluu vihata) Wrongin hyvyyttäkään en lähde kyseenalaistamaan. Bourgeoisixidfjslia en oo kuullu.

Jotenkin bändistä katosi tietty musiikillinen terä Andy Kerrin lähdettyä vaikka agendan julistus ehkä tätä myötä tiivistyikin. Parhaimmillaan kai ovat silti vielä edelleenkin erinomaista valkosen pojan perseenketkutusmusiikkia, vaikka esiintymistiheys onkin ollut laskussa. Vallankumouksessa tärkeintä on kuitenkin hyvät biisit.

Onko kukaan kuullut tota näiden sivuprojektia, Hanson Brothersia? Kuulemma aika huolestuttavan ramones-henkistä paahtoa, teemana lähinnä jääkiekko. (tai sit sitä käytetään vaan nerokkaana allegoriana koko yhteiskunnan mikrokosmoksesta, junou)


Älä päästä painiks sitä

Offline

#4 07.02.2006 13:10

jookcha
vieressä retkottava nainen
From: blaze mountain
Registered: 21.10.2005
Posts: 19,103

Re: NoMeansNo No Means No Nomeansno

Wrong on hyvä ja myös Why Do They Call Me Mr. Happylla on hetkensä.


Ti ho detto come una volta un po' di vino, dischi in vinile, sequel, ragazze, ragazze, Kauko Röyhkä?

Offline

#5 08.02.2006 16:12

DirtyBlueGene
the bot with everything
From: Cop / Midsummer Village
Registered: 12.06.2005
Posts: 7,756
Website

Re: NoMeansNo No Means No Nomeansno

Aloitusviestin kyhännyt asiakirjoittaja vei kaikki sanat sormistani, mutta tiivistäen: Wrong toimii joka kerta. Onhan 0+2=1:lläkin tosin Everyday I Start to Ooze kavereineen, ja Residents-cover-eepeetäkin jaksaa kerran parissa vuodessa pyöräyttää.

Olen tainnut kadottaa Rob Wrightilta keikalla saamani pullonkorkin   itku


This must be what jail / I will scratch

Offline

#6 13.02.2006 19:33

Veli_Safari
Member
From: Helsinki
Registered: 21.10.2005
Posts: 348
Website

Re: NoMeansNo No Means No Nomeansno

Musta NoMeansNo on ihan v&%¤n hyvää musaa. Levyjä löytyy ja myös niitten live-DVD jossa on myös mahtava Hanson Brothers keikka.
Olisi tosi hienoa nähdä Hanson Brothers livenä.

Offline

#7 14.02.2006 03:01

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: NoMeansNo No Means No Nomeansno

Tilasin itsekin juuri tuon DVD:n kera Hanson Brothersin. Ja "Lämäri", jossa s(e)ik(k)ailevista Hansonin velloksista nimi lienee kaapattu, on muuten kova leffa. icon_biggrin

Pitääpä vielä heittää, että It's Catching Upissa on todella (Real-ly) kiinnostavat lyriikat. Etenkin kohta jossa lauletaan seuraavasti:

You can‘t ignore it / You can’t talk it away /
You can’t drink it away / You can’t fuck it away

tuo mieleen ison R:n.

Ja entäpä: There are some things that never die / Things that really never were alive?


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#8 14.02.2006 10:23

paise
Member
Registered: 01.07.2005
Posts: 1,148

Re: NoMeansNo No Means No Nomeansno

Hitto, miul ois menny lätkäleffojen nimet sekasin! Oisin väittäny että Hansonit seikkailee leffassa nimeltä Lätkä veressä (huhhuh!), mut se onkin jotain teinidraamaa kaukalossa.

Lainasin taas kerran kirjastosta Live and cuddlyn. Miulle nomeansno toimii usein just näinä live-äänityksinä.


"Internet perustuu Jumalan luomiin raaka-aineisiin, ihmisille annettuun luovaan älyyn ja radioaaltoihin." - Jouko Piho

Offline

#9 18.02.2006 04:00

turkele
Member
From: tkü
Registered: 29.07.2005
Posts: 4,381
Website

Re: NoMeansNo No Means No Nomeansno

hetkinen, gnee oletko sinä milloin nähnyt näitä livenä, mulle iskee oudot flashbackit..?


I love you and dream about the Führer

Offline

#10 11.03.2006 01:27

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: NoMeansNo No Means No Nomeansno

Tulihan se DVD...

Se on asiallista paahtoa Nomeansno'n osalta. Hyvää settiä, ja alun kankeuden jälkeen myös yleisö innostuu. Ikävä kyllä rotsin puolella esittämäni herjat Bellesebu-paidoista alkujähmeän eturivin päällä olivat keksittyjä. Tästä pahoitteluni. Ja koskapa meillä on PelleSedun ihastuttavan herkän lussukkaremmin kanssa "lattea" ystävänpäivä(nä) 24/7/52/365/etc., ovat terveiset paikallaan: center angry center

Ei noista NMN-biiseistä kai tarvi mitään sanoa, karnevaalimeininki. Hillitön meno, vaikka jätkät on omien sanojensa mukaan fucken great grand fathereita. Wrightit on melkoisia auktoriteetteja lavalla, mielipuolia jos yhdellä sanalla on luonnehdittava. Sitä paitsi veljesbändeissä on aina jotain ekstraa. peuk Jos jotain, niin enemmän tietty toivoisin Wrongilta biisejä, mutta tutustuupa tässä samalla uusiin. Muutama tuntemattomampi onkin jo vetänyt naamaa virneeseen.

Myös biisien väliset irtovitsit ovat sopivan puujalkamaisia, mistä tietenkin plussaa. Ja coveroivat Hey Hey My My'n, perhanat! Yhteensä siis ehottomasti hintansa väärti jo pelkästään NMN-osuutensa ansiosta. Another [brilliant] Wright made Wrong record.

Varsinainen ilopilleri on kuitenkin Hanson Brothersien veto. Ei tosin Ulviksen tuolla toisaalla esittelemässä mielessä. Anyway. Voipi olla salainen Ramones-perversioni, mikä tässä murtautuu valloilleen, mutta olkoot. Hey ho... Homman nimi on melko yksinkertainen: Hanson Brothers soittaa asiaankuuluvan typerää peruspunkkia lätkäsanoituksin. Whooata, taklauksia ja sen sellaista. Esiintymisessä Ramo-poseeraamista sekä mitä mielikuvituksellisinta vintage-lätkävermettä poikain päällä. Vermettä sekä kentiltä että katsomoista, tietenkin.

Näistä maski on kova, muttei kovin. Kitaristin, en tiedä kuka Hanson hän on, TAPPARA-paita nimittäin voittaa heti kättelyssä. Ikävä kyllä kyseessä ei ole Jutin paita, vaan eipä tuo riemua himmennä..

Viimisen biisin nimi on Sudden Death, kuten asiaan kuuluu. Sen jälkeen ei encorea tule, filmi leikataan poikki ennen Zambonin saapumista.

Live & Cuddly tuli samassa paketissa. Kerronpa jossain vaiheessa jotain siitäkin.


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#11 11.03.2006 14:24

forssto
Member
From: Tapiola, bitches
Registered: 03.11.2005
Posts: 17,016
Website

Re: NoMeansNo No Means No Nomeansno

Ei hitto. Kuuntelin eilen pitkästä aikaa NMN:ta (tällä kertaa Dance of the Headless Bourgeoisieta) ja EI HELVETTI!!! Miten mä en muka pidä tätä niinku maailman parhaana bändinä? Jotenkin eilen tuntuivat Wrightit ja Wrong tekemään mun päänuppissani sellaista jälkeä, että tuntui kuin ei muita bändejä ikinä tarvitsisikaan.

Sitten on taas niitä päiviä, kun ei jotenkin vaan jaxa.

On tää bändi vaan silti niin vitun tykki. Mä haluan nämä taas Suomeen. NYT!
Ei mitään ftun paskaa ruottalaista nyyhkimistä, vaan rumia äijiä soittamassa äkkiväärää jälkipunkkia. TAJUUTTEXTE HÄH?!


Tero saatana, s'olet gay!

Offline

#12 11.03.2006 14:26

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: NoMeansNo No Means No Nomeansno

Ei oikeestaan.


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#13 07.08.2006 12:34

paise
Member
Registered: 01.07.2005
Posts: 1,148

Re: NoMeansNo No Means No Nomeansno


"Internet perustuu Jumalan luomiin raaka-aineisiin, ihmisille annettuun luovaan älyyn ja radioaaltoihin." - Jouko Piho

Offline

#14 17.11.2006 19:31

Larg
Member
Registered: 05.02.2006
Posts: 1,191
Website

Re: NoMeansNo No Means No Nomeansno

Ylös!

Nämä ovat tulossa kotisivujensa kalenterinsa mukaan Suomeen ensi huhtikuussa. Hiton hieno homma, vaikka en ole vielä yhtään kokonaista albumia bändiltä kuullutkaan (hyllyssä on vain se D.O.A./Subhumans-coverseiska).

Päivämäärät ovat siis:
17.4. Turku
18.4. Tampere
19.4. Jyväskylä
20.4. Helsinki

Offline

#15 18.11.2006 15:03

forssto
Member
From: Tapiola, bitches
Registered: 03.11.2005
Posts: 17,016
Website

Re: NoMeansNo No Means No Nomeansno

Joo, tolle peuk x 123012412481724.

Messissä keikoilla vissiin FUN.


Tero saatana, s'olet gay!

Offline

#16 18.11.2006 20:42

Phlegm
Member
From: Land of Sodomites
Registered: 31.01.2006
Posts: 5,173

Re: NoMeansNo No Means No Nomeansno

Melkoisen hieno juttu. Ainakin tuo dance of... antaa semmoisen kuvan että livenä tää olis aika hulinaa.
Jklään täytynee siis ehdottomasti pyrkiä tuolloin.

Offline

#17 22.11.2006 18:10

ILR
matlök
From: täällä sitten taas
Registered: 12.06.2005
Posts: 8,768

Re: NoMeansNo No Means No Nomeansno

Keikoille peuk Kai nää käy Bo I Telemarkissakin?

Pitää kaivaa Hartford Whalers -paita tonne.


Älä päästä painiks sitä

Offline

#18 22.11.2006 18:14

:center::huig::center:
Holtiton Mies joka Imppaa ja Grillaa
From: melkein noin 1000 keikkaa
Registered: 12.06.2005
Posts: 41,038

Re: NoMeansNo No Means No Nomeansno

[quote:4cf7abd4bd="ILR"]Keikoille peuk Kai nää käy Bo I Telemarkissakin?

Pitää kaivaa Hartford Whalers -paita tonne.[/quote:4cf7abd4bd]

Eivät ole uskaltautuneet takaisin norjaan ollenkaan BO I TELEMARK-käynnin jälkeen mikäli on nettisivujaan uskominen, eivätkä siis tälläkään kerralla


Ei mitään muttia, kaikki boikottiin saatana!!

Security Fee:n hinnalla sisään!

Offline

#19 22.11.2006 21:59

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: NoMeansNo No Means No Nomeansno

keikoille massiivinen peuk ja vielä funi lämppärinä? jos ois varoissaan niin vois tku-tre-jkl vaikka kävässä kattomassa


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#20 25.01.2007 10:55

forssto
Member
From: Tapiola, bitches
Registered: 03.11.2005
Posts: 17,016
Website

Re: NoMeansNo No Means No Nomeansno

shanks wrote:

Näköjään kukaan ei osannu vastata kysymykseeni, mutta tiketin sivuilla pelaa ainakin helsingin osalta. Nosturilla lämppäävät Kometa ja Fun, joten pitänee toi 12 euron tarjous käyttää hyväkseen. Vai noutasko joku mulle lipun ni ei tarvi tilailla? Muille keikoille ei ehkä pääse, mut ei nyt vielä täysin poissuljeta esim. Tampereen tai Jyväskylän reissun mahdollisuutta.

Eipä osannut, kun ei tiennyt, mutta eilen tuli tieto, että tänään alkaa lipunmyynti.


Tero saatana, s'olet gay!

Offline

#21 25.01.2007 13:53

ILR
matlök
From: täällä sitten taas
Registered: 12.06.2005
Posts: 8,768

Re: NoMeansNo No Means No Nomeansno

shanks wrote:

Näköjään kukaan ei osannu vastata kysymykseeni, mutta tiketin sivuilla pelaa ainakin helsingin osalta. Nosturilla lämppäävät Kometa ja Fun, joten pitänee toi 12 euron tarjous käyttää hyväkseen. Vai noutasko joku mulle lipun ni ei tarvi tilailla? Muille keikoille ei ehkä pääse, mut ei nyt vielä täysin poissuljeta esim. Tampereen tai Jyväskylän reissun mahdollisuutta.

Mää voin kävästä kiskasemassa yhen piletin sulle, poikkeen tuolla tänään tai huomenna


Älä päästä painiks sitä

Offline

#22 27.01.2007 16:50

ILR
matlök
From: täällä sitten taas
Registered: 12.06.2005
Posts: 8,768

Re: NoMeansNo No Means No Nomeansno

Liput haettu


Älä päästä painiks sitä

Offline

#23 27.01.2007 17:47

Leif Erikson
Member
From: Tku
Registered: 14.06.2005
Posts: 6,397

Re: NoMeansNo No Means No Nomeansno

Tulis nyt ne Turunkin liput jo myyntiin...


"A repo man's always intense"

Offline

#24 27.01.2007 18:05

turkele
Member
From: tkü
Registered: 29.07.2005
Posts: 4,381
Website

Re: NoMeansNo No Means No Nomeansno

Meinaat myyvän loppuun täällä?  :?


I love you and dream about the Führer

Offline

#25 27.01.2007 18:18

Leif Erikson
Member
From: Tku
Registered: 14.06.2005
Posts: 6,397

Re: NoMeansNo No Means No Nomeansno

turkele wrote:

Meinaat myyvän loppuun täällä?  :?

Nojooh, totta. icon_lol  Mut ei voi tietää.


"A repo man's always intense"

Offline

#26 27.01.2007 20:42

ILR
matlök
From: täällä sitten taas
Registered: 12.06.2005
Posts: 8,768

Re: NoMeansNo No Means No Nomeansno

Jesus Lizard JesusLizard Jesu sLizard


Älä päästä painiks sitä

Offline

#27 30.01.2007 16:26

ILR
matlök
From: täällä sitten taas
Registered: 12.06.2005
Posts: 8,768

Re: NoMeansNo No Means No Nomeansno

Cats, Sex and Nazis! That's why they call me Mr. Happy!
peuk

Tulkaas ny, jaksa venata.


Älä päästä painiks sitä

Offline

#28 02.02.2007 11:47

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: NoMeansNo No Means No Nomeansno

nyt kun sain tarkistettua niin tää "uus" ausfahrt on muuten aika hiton hyvä paketti. ihan "dance of..."n tasoa, ehkä äkkipäätä jopa parempikin. eli hulinat luvassa vaikka soittasvat enimmäkseen tätä keikallaan.  tosin rags & bones ois paree tulla kans...


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#29 10.02.2007 16:40

fassu
Member
Registered: 14.02.2006
Posts: 2,554

Re: NoMeansNo No Means No Nomeansno

lisätääs vettä myllyyn: ...ausfahrt on likimain paras levynsä. ainakin just nyt. tiukkaa etukenoa ja siistejä laulumelodioita. peuk


Viimeisimpänä halutaan kieltää eräs viime vuosien lupaavimmista uusista finanssialan innovaatioista, nimittäin pikavipit.

Offline

#30 14.02.2007 02:06

paise
Member
Registered: 01.07.2005
Posts: 1,148

Re: NoMeansNo No Means No Nomeansno

Nyt parin kuuntelun jälkeen vähän ristiriitanen paketti. Pari liikaa sellasia hyvän tuulen vetoja ja epäilyttäviä melodioita.


"Internet perustuu Jumalan luomiin raaka-aineisiin, ihmisille annettuun luovaan älyyn ja radioaaltoihin." - Jouko Piho

Offline

Board footer

Powered by FluxBB