#1 04.04.2006 10:22

Leif Erikson
Member
From: Tku
Registered: 14.06.2005
Posts: 6,397

Sparklehorse

Noniin, tällekin vihdoin topicci. Sparklehorse kuuluu Mercury Revin, Flaming Lipsin ja Grandaddyn (miksei myös dEUSin ja Yo La Tengon?) hengenheimolaisiin. Erittäin kaunista ja rentouttavaa musiikkia siis. Bändi kulminoituu pääjehu Mark Linkousiin, jonka pitkäkestoinen near-death-experience vaikutti pitkälti myös kakkosalbumi Good Morning Spiderin teemoihin.

Sparklehorse on julkaissut kolme täyspitkää. Nimihirviödebyyttiä Vivadixiesubmarinetransmissionplot en ole yhtään kuullut, joten muut (ZapMan?) voinee kertoa siitä enemmän. Kakkosalbumia Good Morning Spideria ostaessani Stupidon setä sanoi minun ostaneen koko kaupan parhaimman levyn. Kolmas ja toistaiseksi uusin levy It's a Wonderful Life on varmasti "suurelle yleisölle" ja myös minulle se tutuin. Erittäin kaunis ja ehjä kokonaisuus, jota pitäisi kuunnella huomattavasti useammin. Parhaita levyjä rauhoittumiseen. Mutta eipä mulla muuta. Asiaan perehtyneiltä kommentteja, kiitos.


"A repo man's always intense"

Offline

#2 04.04.2006 10:26

psychocandy
streittari-jantta
From: outhouse of the pryeeeeeee
Registered: 04.07.2005
Posts: 11,524
Website

Re: Sparklehorse

vissiin tokan levyn  aikoihin ilmestynyt ep distorted ghost on mun suosikki, siinä on aivan mielettömän hieno versio daniel johnstonin biisistä my yoke is heavy. eka levy löytyy myös, hieno.


Karhut feissiin kuule tää on se reitti hä ...ja kerran eräs naarassusi melkein mun kengille kusi tongue
FJs1lyz.gif

Offline

#3 04.04.2006 10:38

lintumies
Member
From: Tampere
Registered: 14.06.2005
Posts: 8,565
Website

Re: Sparklehorse

Ekan ja kolmannen omistan, kumpaakaan en ole ihan riittävästi kuunnellut. Tokaa vielä vähemmän. Diggailu on jäänyt enimmäkseen biisitasolle. Enemmänkin soittimessa on pyörinyt Wojciechin samanhenkinen debyytti.

Offline

#4 04.04.2006 14:18

DirtyBlueGene
the bot with everything
From: Cop / Midsummer Village
Registered: 12.06.2005
Posts: 7,756
Website

Re: Sparklehorse

Vivadixie(arva)submarinetransmissionplotille :peukaloinen:, haurasta folkkia ja pisteliäitä kitararokkeja ja kantrijolkotuksia ja "kokeellisia" häröilyjä - toimii. Kysymys kai kuuluu jälleen: miksen ole muihin levyihin tutustunut?


This must be what jail / I will scratch

Offline

#5 04.04.2006 15:40

leposi
Viini-illan Göbbels
Registered: 14.06.2005
Posts: 34,533

Re: Sparklehorse

psychocandy wrote:

vissiin tokan levyn  aikoihin ilmestynyt ep distorted ghost on mun suosikki, siinä on aivan mielettömän hieno versio daniel johnstonin biisistä my yoke is heavy.

Täysin smaa!!!

Ja kyllä Good Morning Spideriakin aina välillä vinyyliltä pyöräyttää korviin. Muuten vähän smaa ku American Analog Setin kanssa. Ei vaan pitkälti jaksa, mutta kuitenkin parhuutta.

Offline

#6 04.04.2006 16:12

stratum
not tupi
From: Helsinki
Registered: 20.06.2005
Posts: 13,980
Website

Re: Sparklehorse

It's a Wonderful Life on oikein lämmin ja kaunis levy, mutta silti vain "ihan  kiva". Tausta- ja etenkin tenttiinlukumusiikkina mitä mainiointa. Ei minulla oikein muuta sanottavaa ole, paitsi että niitä muita levyjä voisi kai myös joskus yrittää kuunnella.

Offline

#7 05.04.2006 13:35

lintumies
Member
From: Tampere
Registered: 14.06.2005
Posts: 8,565
Website

Re: Sparklehorse

stratum wrote:

It's a Wonderful Life on oikein lämmin ja kaunis levy, mutta silti vain "ihan  kiva".

Niinhän se vähän tahtoo olla. Debyyttiä kuuntelen pitkästä aikaa juuri nyt, enkä edelleenkään saa ihan kunnolla otetta. Silti olen näköjään antanut molemmille neljä tähteä, niin että vissiin tykkään niistä kuitenkin...

Offline

#8 05.04.2006 13:39

lintumies
Member
From: Tampere
Registered: 14.06.2005
Posts: 8,565
Website

Re: Sparklehorse

...ja Someday I Will Treat You Good on häkellyttävän hieno kappale.

Offline

#9 05.04.2006 14:34

ex-kolja
Sexy MF Doom
Registered: 26.06.2005
Posts: 8,724

Re: Sparklehorse

lintumies wrote:
stratum wrote:

It's a Wonderful Life on oikein lämmin ja kaunis levy, mutta silti vain "ihan  kiva".

Niinhän se vähän tahtoo olla. Debyyttiä kuuntelen pitkästä aikaa juuri nyt, enkä edelleenkään saa ihan kunnolla otetta. Silti olen näköjään antanut molemmille neljä tähteä, niin että vissiin tykkään niistä kuitenkin...

Varsinkin debyyttiä, mutta ehkä myös jossain määrin kakkoslevyä vaivaa tuo, ettei oikein saa kiinni. Ainoa, jota en omista, ...Life, taasen kuulostaa korviini täydelliseltä mestariteokselta, jota valitettavasti rikkoo Tom Waits -vierailu ( icon_eek ). Tuon levyn hankkiminen on todellinen ikuisuusprojekti: ensin olin pari vuotta ostamassa sitä, kun nyt viimeiset vuodet on vietetty vinyyliä odotellessa.

Kolmonen on täysin omanlaisensa teos, jonka lämpö muuttuu ajoittain hieman pistoksi, kuin joku polttaisi päänahkaa sytkärillä.

Mutta: Missä *kirosana*:ssa pelaa neloslevy?! Tässä alkaa taas huolestua Linkouksen mielenterveydestä, varsinkin kun muistaa missä merkeissä kakkoslevyä promottiin...


Juha, olet miespuolinen Jippu. Onnea!

Offline

#10 06.04.2006 02:23

ZapMan
Member
Registered: 03.08.2005
Posts: 1,180

Re: Sparklehorse

Kas, olin ihan varma että kipinäkonille oli täällä jo oma topikki, mihin olen tohkeissani muka spämminyt, että Sparklehorse on yksi musiikillisen maailmani kulmakivistä. Ja siitä, että Sparklehorse on yksi niistä SUURISTA 90-luvulla perustettujen hienojen amerikkalaisbändien katraasta, jotka ovat kehittäneet musiikillista minääni parempaan (?) suuntaan. Muita vastaavia bändejä ovat mm. Mercury Rev, Lambchop, Grandaddy, The Flaming Lips (jep, perustettu 80-luvulla) ja nykyisin myös Modest Mouse. Noita kaikkia yhdistää tietynlainen nyrjähtäneisyys ja kieroutuneisuus, tai vähintäänkin epähelppous (niin no, eihän Lambchop ole mikään vaikea bändi). Joka tapauksessa kukin noista poppoista vaatii ja on vaatinut tavallista suuremman syventymisen ja perehtymisen, jotta levyt avautuisivat niinkuin niiden on tarkoitus avautua.

Rakkain Sparklehorseni on Vivadixiesubmarinetransmissionplot, vaikkakin Good Morning Spider on materiaaliltaan vähintään samaa tasoa tuon debyytin kanssa. Rakkauteni Vivadixie…tä kohtaan juontanee juurensa siihen, niin kuin niin monen muunkin bändin kanssa, että tuo levy oli ensimmäinen jonka kuulin ja hankin bändiltä. Noilla kahdella levyllä on hämmästyttävän paljon hienoja biiseja ja mikä parasta ne harvat huonot tsipaleet ovat lyhyitä välisoittoja (Little Bastard Choo Choo, Ballad of a Cold Lost Marble), jotka toimii kuitenkin hyvin biisien välissä.
Dave Fridmannin osatuottama It’s a Wonderful Life on oikeastaan yllättävänkin erilainen verrattuna kahteen edelliseen levyyn. Pääsääntöisesti kyseessä on hyvin lo-fi, kaunis ja tunnelmallinen levy. Levyllä on mukana tukku tunnettuja artisteja hyvällä (Nina Persson, Polly Jean) ja ei niin hyvällä (Tom Waits) menestyksellä. Distorted Ghost Ep:tä en ole kuullut vuosiin ja pitäisi korjata erhe ja hankkia se vihdoin omaksi.

Uuden levyn piti tosiaan alun perin ilmestyä (ainakin) jo viime kesänä, ja sitten viime marraskuussa luin jostain että levy menisi joulukuussa miksaukseen, jolloin ilmoitettaisiin myös julkaisupäivä. Eipä ole näkynyt eikä kuulunut. Mark Linkous on ollut todellakin pahemman luokan huumeriippuvainen ja ymmärtääkseni hän on joskus osin halvaantunutkin lievähkön sekakäytön jälkeen. Joten ei tarvitse olla Nero Wolfe päätelläkseen mistä tuossa uuden levyn viivästymisessä on oikein kyse.

Kun nämä spämmikymmensormijärjestelmäni on päässyt näinkin kovaan vauhtiin, niin vedetään vielä lopuksi ässä hihasta: Vivadixiesubmarinetransmissionplotin raita #8 Cow on mielestäni yksi parhaista 90-luvulla tehdyistä biiseistä. Ja jotta menettäisin viimeisetkin arvovallan rippeeni, niin laitanpas biisin näytille:

Sparklehorse – Cow

späm.
Vielä kun jaksais panostaa Mercury Rev topikkiin, se kun on kuitenkin minulle se rakkain, suurin ja kaunein. 1K spämmin voisi panostaa siihen...


'...They Don't Sleep Anymore on the Beach..."

Offline

#11 06.04.2006 10:41

ILR
matlök
From: täällä sitten taas
Registered: 12.06.2005
Posts: 8,768

Re: Sparklehorse

Siteeraan suosikki-sparklehorsekappalettani:

"I wanna be a pig / I wanna fuck a cow"

pig > cow


Älä päästä painiks sitä

Offline

#12 06.04.2006 11:11

Alxity
bruttokansanonnellisuuden viraston sihteeri
From: Tampere
Registered: 27.06.2005
Posts: 7,910

Re: Sparklehorse

It’s a Wonderful Lifea olen muistaakseni joskus kuullut, mutta en muista yhtään tykkäsinkö...  icon_redface


<@Tupou> jätkä haukkuu itse muita karkeiksi
<@DBGene> senkin karkki

Offline

#13 06.04.2006 13:16

ILR
matlök
From: täällä sitten taas
Registered: 12.06.2005
Posts: 8,768

Re: Sparklehorse

Suhtautumistani It's a Wonderful Lifeen kuvaa kai jollain tavalla se, että topikkia lukiessani muistin ainakin joskus omistaneeni ko. levyn mutta en ollut varma siitä olinko myynyt sen vähänkuunneltuna divariin vai en. Piti sitten oikein tarkistaa ja löytyihän se hyllystä, tutulta paikaltaan. Ei todellakaan kuulu suosikkeihin.

Vivadixie ja Hämislevy säväyttävät paljon enemmän, tosin Good Morning Spider jäi jotenkin paitsioon kun sitä koitti kuunnella joskus lukion alussa koska kaikki sitä silloin niin kovasti kehuivat ja ite oli ihan raakile vielä ei-ny-ihan-nii-geneerisen-poppiksen suhteen --> ei oikein päässyt sisälle. Myöhemmin levyn arvostus on noussut omissakin silmissä. Suosikkikappale taitaa vähemmän yllättävästi olla edelleen tuo Pig.

Vivadixie ei ehkä ole teemaltaan ihan yhtä koherentti kuin nuo jälkimmäiset levyt mutta väittäisin sitä silti helpoimmin lähestyttäväksi. Sekä myöskin parhaimmaksi. Distorted Ghost jätti kans hyvän maun suuhun kirjastosta lainatessa. Liveversio Happy Manista oli hieno.

Hyvä bändi / sooloakti ja ansaitsee ehdottomasti paikkansa tuossa Zapmanin 90-luvun loppupuolella kukoistaneen skenen kaanonissa. Yritin keksiä bändeille jotain yhteistä musiikillista nimittäjää mutta moinen ei ottanut syntyäkseen. Kai noissa pistää silmään joku tarkemmin määrittelemätön amerikkalaisuus ja uuden luominen sisämaan vahvasta ja vanhasta musiikkiperinteestä. Synkkää neoretroilufolkkia? äh.


Älä päästä painiks sitä

Offline

#14 06.04.2006 20:44

ZapMan
Member
Registered: 03.08.2005
Posts: 1,180

Re: Sparklehorse

Leif Erikson wrote:

Kakkosalbumia Good Morning Spideria ostaessani Stupidon setä sanoi minun ostaneen koko kaupan parhaimman levyn.

peuk

ILR wrote:

Siteeraan suosikki-sparklehorsekappalettani:
"I wanna be a pig / I wanna fuck a cow"

Weird Sisters biisissä lauletaan myös kovin kauniisti:

"the parasites will love you when you're dead
la la la, la la
hiding all the rattles in the bed
la la la, la la
come crawling in
with bulging eyes
now I can see
there's a bad moon on the rise"


Pannan nyt vielä kaupan päälle top6 biisit:
1. Cow
2. Someday I Will Tread You Good
3. Chaos of the Galaxy/Happy Man
4. Come on In
5. Pig
6. Comfort Me


'...They Don't Sleep Anymore on the Beach..."

Offline

#15 21.04.2006 09:52

ZapMan
Member
Registered: 03.08.2005
Posts: 1,180

Re: Sparklehorse

Pitchfork:

Dave Maher reports:
Continuing their tradition of providing Pitchfork with the same news story every two years*, Sparklehorse have announced details of the follow-up to 2001's It's a Wonderful Life. This time, however, the record is finished and scheduled for a tentative September release. (Hello, 2008!)

The band's website reports that most of the currently untitled album was made "in the style of VivaDixie/Good Morning Spider by Mark [Linkous, songwriter and Sparklehorse leader] alone in Static King Studio." The rest of it was "mixed at Smart Studio in Madison, Wisconsin with Danger Mouse and engineered by Alan Weatherhead and Beau Sorenson." With all those details, how could it possibly be postponed?

peuk


'...They Don't Sleep Anymore on the Beach..."

Offline

#16 21.04.2006 09:56

upsetter
Member
From: Taka-Toeoeloe
Registered: 09.08.2005
Posts: 5,000

Re: Sparklehorse

Näin bändin livenä Lontoossa kakkoslevyn ilmestymisen aikoihin, ja keikka oli ihan helvetin hyvä. Levyt ei jostain syystä ole kolahtaneet mulle samalla lailla, ne on vaan "ihan hyviä"... Eipä mulla niitä enää olekaan.


tomitarmo.gif
Jäsen: vitun hapan pappaosasto

Offline

#17 21.04.2006 15:20

ex-kolja
Sexy MF Doom
Registered: 26.06.2005
Posts: 8,724

Re: Sparklehorse

ZapMan wrote:

Pitchfork:

Dave Maher reports:
Continuing their tradition of providing Pitchfork with the same news story every two years*, Sparklehorse have announced details of the follow-up to 2001's It's a Wonderful Life. This time, however, the record is finished and scheduled for a tentative September release. (Hello, 2008!)

The band's website reports that most of the currently untitled album was made "in the style of VivaDixie/Good Morning Spider by Mark [Linkous, songwriter and Sparklehorse leader] alone in Static King Studio." The rest of it was "mixed at Smart Studio in Madison, Wisconsin with Danger Mouse and engineered by Alan Weatherhead and Beau Sorenson." With all those details, how could it possibly be postponed?

peuk

Hö.  :x


Juha, olet miespuolinen Jippu. Onnea!

Offline

#18 28.04.2006 16:08

Leif Erikson
Member
From: Tku
Registered: 14.06.2005
Posts: 6,397

Re: Sparklehorse

Koljuus: tsekkaa Stupidon sivut ja hoida se levy vihdoin itelles, etten ehdi eka. Se älppäri ei kyllä ollut ainakaan eilen Turun Stupidossa, joten joudut säätämään...Ole hyvä.


"A repo man's always intense"

Offline

#19 28.04.2006 16:10

ex-kolja
Sexy MF Doom
Registered: 26.06.2005
Posts: 8,724

Re: Sparklehorse

Leif Erikson wrote:

Koljuus: tsekkaa Stupidon sivut ja hoida se levy vihdoin itelles, etten ehdi eka. Se älppäri ei kyllä ollut ainakaan eilen Turun Stupidossa, joten joudut säätämään...Ole hyvä.

Kiitos! Rahaa on tilillä noin 15 euroo. Hyvinhän tä sujuu.


Juha, olet miespuolinen Jippu. Onnea!

Offline

#20 02.05.2006 20:07

Leif Erikson
Member
From: Tku
Registered: 14.06.2005
Posts: 6,397

Re: Sparklehorse

Kuuntelin tänään sekä Sparklehorsea että Velvet Undergroundia ja ihmettelin samanlaisia lyriikoita. Googlella löytykin heti tällanen:

http://www.sparklehorse.org/refs.html

SPÅM


"A repo man's always intense"

Offline

#21 03.05.2006 16:50

ex-kolja
Sexy MF Doom
Registered: 26.06.2005
Posts: 8,724

Re: Sparklehorse

Leif Erikson wrote:

Kuuntelin tänään sekä Sparklehorsea että Velvet Undergroundia ja ihmettelin samanlaisia lyriikoita. Googlella löytykin heti tällanen:

http://www.sparklehorse.org/refs.html

SPÅM

Joo. Linkouksellahan on tapana viittailla aika usein. Esim. tuossa yhdessä kappaleessa, jossa on se selkein VU-viittaus on muistaakseni myös Tom Waits -viite.


Juha, olet miespuolinen Jippu. Onnea!

Offline

#22 11.07.2006 21:17

Leif Erikson
Member
From: Tku
Registered: 14.06.2005
Posts: 6,397

Re: Sparklehorse

Sometimes you make promises you just can't keep, and other times you're able to make good on your word and then some. Count Mark Linkous in the latter camp for now, because the new Sparklehorse album is actually being released this year, just like we said it would be.

We previously reported that Christian Fennesz, Danger Mouse, Tom Waits, Flaming Lip Steven Drozd, and producer extraordinaire Dave Fridmann contributed to the album, but now we can also tell you it's due September 26 on Astralwerks and that it's called Dreamt for Light Years in the Belly of a Mountain.

Sparklehorse will perform at the Austin City Limits festival in September, and there are rumors of a UK tour planned for the fall.

Dreamt for Light Years in the Belly of a Mountain:

01 Don't Take My Sunshine Away
02 Getting It Wrong
03 Shade and Honey
04 See the Light
05 Return to Me
06 Some Sweet Day
07 Ghost in the Sky
08 Mountains
09 Morning Hollow
10 Knives of Summertime
11 It's Not So Hard
12 Dreamt for Light Years in the Belly of a Mountain (aka Maxine)


"A repo man's always intense"

Offline

#23 12.07.2006 00:20

Laatu
Moderator
From: Helsinki
Registered: 18.07.2005
Posts: 11,897
Website

Re: Sparklehorse

Yhteistyökumppanilista uudelle levylle vaikuttaa sen verran kiinnostavalta, että vesihän tässä herahtaa kielelle.


You know, if it was a regular salad I wouldn't have said anything. But you had to have the BIG SALAD.

Offline

#24 12.07.2006 07:22

lejoncio
eraserhead
From: tku
Registered: 14.06.2005
Posts: 1,957

Re: Sparklehorse

Tämä uutinen kyllä sai kovenemaan heti aamutuimaan.

Offline

#25 27.09.2006 09:22

Leif Erikson
Member
From: Tku
Registered: 14.06.2005
Posts: 6,397

Re: Sparklehorse

Tähän otsikkoon postataan kommentteja uudesta Sparklehorsen levystä. Itsellä vielä vaiheessa...


"A repo man's always intense"

Offline

#26 27.09.2006 14:13

ex-kolja
Sexy MF Doom
Registered: 26.06.2005
Posts: 8,724

Re: Sparklehorse

Leif Erikson wrote:

Tähän otsikkoon postataan kommentteja uudesta Sparklehorsen levystä. Itsellä vielä vaiheessa...

Samaa. Hieman riistiriitaisia kommentteja saanut, näköjään.


Juha, olet miespuolinen Jippu. Onnea!

Offline

#27 27.09.2006 14:25

Leif Erikson
Member
From: Tku
Registered: 14.06.2005
Posts: 6,397

Re: Sparklehorse

Yritetään nyt itse sitten jotain sanoa...

Levy on tuttua Sparklehorsea. Yllätyksetön, tasaisen hyvä. Vähän niin kuin kokelma edellisistä levyistä, olematta kokoelma (vrt. Radioheadin HTTT). Yhtä suuria elämyksiä tästä ei saa kuin It's a Wonderful Lifestä tai Good Morning Spiderista, mutta sehän on vain ymmärrettävää tässä vaiheessa Sparklehorsen "kuuntelu-uraani". En tiedä sitten odotinko uudistumista, mutta sitä ei ole tarjolla. Hyvä vai huono juttu, sen saa kukin itse päättää. Pitsihaarukka antoi toki paremman arvosanan tälle kuin kahdelle mainitsemalleni edeltäjälevylle.


"A repo man's always intense"

Offline

#28 27.09.2006 14:30

ex-kolja
Sexy MF Doom
Registered: 26.06.2005
Posts: 8,724

Re: Sparklehorse

Joo. Minä en oikein uskalla hankkia tuota suoralta kädeltä, koska odotin nimenomaan jonkinlaista uudistumista. Luulin, tai halusin luulla, että levy olisi pääosin leikkiä Fennezin ja Danger Mousen kanssa, mutta ilmeisesti näin ei ole... Ajatus siitä, että näin monta vuotta kesti tehdä best of -tyylinen levy viittaa hieman antikliimaksin suuntaan, vaikka levy olisi kuinka laadukas.


Juha, olet miespuolinen Jippu. Onnea!

Offline

#29 27.09.2006 19:38

ex-kolja
Sexy MF Doom
Registered: 26.06.2005
Posts: 8,724

Re: Sparklehorse

ex-kolja wrote:

Joo. Minä en oikein uskalla hankkia tuota suoralta kädeltä, koska odotin nimenomaan jonkinlaista uudistumista.

Just-*****-joo. Niin se maailma muuttuu, tai jotain.  icon_rolleyes

Huomenna kommentaaria uudesta Sparklehorsesta. Ehkä.


Juha, olet miespuolinen Jippu. Onnea!

Offline

#30 27.09.2006 20:21

lejoncio
eraserhead
From: tku
Registered: 14.06.2005
Posts: 1,957

Re: Sparklehorse

ex-kolja wrote:
ex-kolja wrote:

Joo. Minä en oikein uskalla hankkia tuota suoralta kädeltä, koska odotin nimenomaan jonkinlaista uudistumista.

Just-*****-joo. Niin se maailma muuttuu, tai jotain.  icon_rolleyes

Huomenna kommentaaria uudesta Sparklehorsesta. Ehkä.

Olet heikko.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB