1. Index
  2. » Raskaampaa
  3. » Dun-Delion

#1 26.11.2006 23:21

Katkennut petsari
Member
From: Killerjärvi
Registered: 23.06.2006
Posts: 5,294
Website

Dun-Delion

Luulisinpa ainakin varttuneemmista palstalaisista löytyvän muitakin "Dunkkujen" ystäviä...

Kyseessä siis pääkaupunkiseudulta käsin noin vuosina 1989-1991 operoinut ratkiriemukas yhtye. Tyylilajina oli tietyllä tapaa hyvin kotikutoinen mutta tiukanpuoleisesti soitettu häröilevä punk rock, joka tosin viimeisellä julkaisulla leijui jo todella usvaisissa sfääreissä. Mitään matalaotsaista huumoripunkkia tämä ei ollut, sen sijaan humoristisia ja tötsyttelyhokemilta tuoksuvia sisäpiirivitsikkäitä elementtejä vilisi runsaasti.

Yhtyeen sittemmin eniten mainetta niittänyt jäsen oli raa´alla tekniikalla laulanut solisti Timo Kaukolampi. Kitarassa oli Dirty Damagessa ja lyhyen aikaa Rytmihäiriössäkin vaikuttanut EQ, bassossa puolestaan Spinefarmin Ewo.

Julkaisuista sitten lyhykäisesti:

"Haukkaa henkeä" (LP 1990)
Aika helvetin hyvä punklevy yhä edelleen, piisien kesto pääasiallisesti minuutin molemmin puolin. "Yleiset käymälät"- piisin ajaton sanoma pysäyttää: harmittaa kun ei saa rauhassa ulostaa! Muita piisiaihoita mm. Eraserhead-leffan Henry sekä Guinness-olut. "Älä väsy" on hupaisan köyhä reggaentapainen, jonka sanat on tarinan mukaan napattu konekirjoitusopin harjoituskirjasta..."Kylässä lykkää Valma vauvaa vaunussa..."

"Monikko ja kuusikulmaista kääpiötä" (EP 1991)
Tässä sitten yhtyeen kirkkain hetki joka menee ainakin henk.koht kotimaisten 7-tuumaisten top 10-listaani koska vaan. Sisältää ehkäpä tunnetuimman piisinsä "Kotona hissukseen", jonka Deep Turtlekin sittemmin levytti. Maininnan arvoinen raita myös vimmainen "Pica". Tällä julkaisulla psykedeeliset piirteetkin jo antoivat kuulua itsestään, sanoitukset kävivät paikoitellen kovin kryptisiksi ("Silmä") ja suoranaista tekotaiteellista audiokikkailuakin kuultiin ("Ovi nro 1").

"Painovoiman tuolla puolen" (LP 1991)
Erittäinkin epätasainen julkaisu, jota joku voisi peräti suomalaisen myöhäispsykedelian klassikoksi nimittää. "Näsinneulasta käsin" on kyllä sikäli kiva loru, että uskaltaa lapsillekin laulella.

Em. vinyylien lisäksi Dun-Delion julkaisi myös kasettidemon (talvi 89-90) kuten ajankuvaan kuului. Kaikki demon piisit kuultiin myös ekalla levyllä.

Kertaalleen näin Dun-Delionin keikalla, tapahtui Maunulan nuorisotalolla tammikuussa 1990, jolloin lavalla olivat myös Alennusmyynti, Amen sekä Rytmihäiriö. Näin 17 vuoden jälkeen voinee jo tunnustaa, että jännittihän se etsiä perjantai-illan pimeässä ko. nuokkaria, Maunula kun oli tuolloin tunnettu väkivaltaisesta jengistään...no turpaan meinasin kuitenkin saada vasta seuraavana uudenvuodenaattona Suutarilassa Neljän Ruusun keikalla.

Dun-Delionin levyjä en ole muuten tainnut kuunnella yli vuoteen...pitääkin nyt viikolla pyöräyttää läpi ja editoida tarpeen mukaan.


- Ett sjömanshem låter också som rätt plats för en full finsk sjöman.
---
- Han pundar och dampar loss i Vänersborg i vanlig ordning och hamnar i trubbel med polisen emellanåt.

Offline

#2 27.11.2006 17:04

psykokarkki
uses and endorses MUOVIKASSI and COMMUNISM ☭
From: #Mitään UG:tä ei ole olemassa freak "skene"
Registered: 14.11.2006
Posts: 100,520
Website

Re: Dun-Delion

mulla on kyllä näitten levyjä mutta en ole aikoihin kuunnellu spåm


Mitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifMitään UG:tä ei ole olemassag71u3wL.gifPUFF PUFF BONG BONG

Offline

#3 27.11.2006 17:16

Katkennut petsari
Member
From: Killerjärvi
Registered: 23.06.2006
Posts: 5,294
Website

Re: Dun-Delion

psykokarkki wrote:

mulla on kyllä näitten levyjä mutta en ole aikoihin kuunnellu spåm

Kiitos spämmistä.

Mutta otas levyt kuunteluun ni päästään dialogiin, eh.


- Ett sjömanshem låter också som rätt plats för en full finsk sjöman.
---
- Han pundar och dampar loss i Vänersborg i vanlig ordning och hamnar i trubbel med polisen emellanåt.

Offline

#4 29.11.2006 23:19

janne m.
Member
Registered: 28.11.2006
Posts: 8,160

Re: Dun-Delion

[quote:3db22901cb="Katkennut petsari"]
"Monikko ja kuusikulmaista kääpiötä" (EP 1991)
Tässä sitten yhtyeen kirkkain hetki joka menee ainakin henk.koht kotimaisten 7-tuumaisten top 10-listaani koska vaan. [/quote:3db22901cb]

Kyllä. Ihan samaa sarjaa kuin muut tuon 90-luvun alun klassikkosuomimökäsinkut (Circle, Deep Turltle jne) - Dun-Delion toimii parhaiten mulle just noin lyhyessä mitassa. Ja bändi on ehdottomasti villeimmillään tuolla levyllä. Painovoimaa ei ole tullut kuunneltua aikoihin. Haukkaa henkeä on parhaimmillaan hyvää outopunkia, tylsimmillään sitten taas jotain -öh- huonoa outohuumoripunkia. Editoimalla tuostakin saisi varmaan aivan mahtavan ep:n.


organizing the boy scouts for murder is wrong

Offline

  1. Index
  2. » Raskaampaa
  3. » Dun-Delion

Board footer

Powered by FluxBB